Кредитен експерт: Българите теглят заем на ръба на финансовите си възможности

Повечето влагат парите си в имоти, от 3 години този пазар расте, казва Тихомир Тошев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здраво, Ова е за да ја информира јавноста дека г-ѓа Морган Ерика, приватен кредитен заемодавач, има отворена финансиска можност за сите на кои им е потребна финансиска помош. Ние даваме заем со каматна стапка од 2% на поединци, фирми и компании под јасни и разбирливи услови и услови. контактирајте нè денес преку e-mail, за да можеме да ви ги дадеме условите за заем на: (morganerica007@gmail.com)

По препоръка на Световната банка в строително -жилищния бранш се готви изненанада, която ще даде приоритет на новото строителство .След завършване на Програмата за температурна ефективност - 2020, при покупко-продажба на апартамент преминал през Програмата, за да се осъществи сделката ще трябва продавач или купувач да плати дела на държавната безплатна помощ. Тя е средно 17 000 лв/ апарт ./ 40 % за проект и 60%-реален ремонт/ - по думите на Най-високата камбанария. По такъв начин се дава предимство на новото строителство. В реглам. документи е споменато, че държавата ще иска своя дял от печалбата от санираните обекти давани под наем. За другите не е споменато /?/. След 2020 "пропускът "ще бъде коригиран. Иначе се нарушава евро-законът за Забрана на държавна помощ за частни субекти .Сега всички удобно се спотайват и се правят на разсеяни.

кристалинка за това ли беше наскоро пак по шопско??

най-изгодните ипотечни кредити са у швейцарски франкове :)

Всъшност, това не е никак лоша идея. Просто трябва да хеджираш заема с евра, че да не ходиш после да протестираш пред БНБ, като едни тарикати със заеми преди време. Мисля, че в крайна сметка ги насочиха към това да протестират пред ШНБ(Швейцарската Навионална Банка :).

По закон, ако банката фалира фонда за гарантиране изплаща по левовата равностойност в деня на фалита!Или греша?

Някак не ми става ясно как в държава със средна заплата от малко над 1000 лева(500 евра) се купуват апартаменти на цени от по над 1000 евра кв.м. Т.е., с една средната зплата човек може да си купи двустаен апартамент след 15 години, при условие, че не яде и не плаща сметки. Ако махнем ток, вода, телефон, храна, дрехи, транспорт... евентуално внуците му ще доизплатят ипотеката за 40кв. "артиситчна" дупка в Карпузица

Тези със средните заплати са извън имотния пазар още от 2001-ва. Не забравяйте, че само 2% от населението участва на пазара на НИ. Проблемът е, че всеки трябва да има покрив нат главата си, дори и тези със заплати от по 1000 лева.

Половината апартаменти, построени в София си стоят празни. Хората, които имаха възможности изкупиха каквото има сравнително читаво. Тепърва се пускат огромен брой сгради ново строителство, а лихвите са само с посока нагоре от тук нататък. Освен това, в Българип фиксирана лихва няма(има за 3-4-5 години макс). Тези, които сега са на ръба, с едно качване на EUROBOR с 1% и няма да могат да си плащат ипотеката, високите лихви ще вдигнат и инфлацията. Дали пък няма балон? Само времето ще покаже.

а при новото не ти мърдат най-добрите хрумвания на новите пишман строители...че с всеки апартамент трябва да ти набият поне 20-30кв общи части от воле - което са си едни 50-60000 ма какво толкова...

Абсолютно! А такива безумни разпределения никъде не съм виждал. От входната врата влизаш директно в хола, който заедно с това е кухня, трапезария и кът за отдих(всичко на под 20кв.н), една преходна спалня, оградена с гиспокартон и ей го двустаен апартамент. Луда работа

разпределенито и изпълнението въобще няма да коментираме...безсрамната пропаганда на брокери и банкстери има обратен ефект върху желанието ми да се сдобия дори и с гараж в тази скапана държава. благодаря ви

следващата фейк тъпотия за деня малко по-нагоре в новините.... 70% от имотите в строеж в София вече са наети

Няма как да има балон, при положение, че над 50% от сделките с НИ в София са с цел пране на пари. В България имотния пазар е изцяло контролиран от мафията и банките - техният интерес е цените да са единствено и само нагоре, ако може до безкрай. Само, че това е практически невъзможно и рано или късно ще има логичен обрат. И тогава тези с големите кредити, които разчитат основно на заплата, ще видят голям зор.

Заплатата не е нещо сигурно. Например остаряваш, погрозняваш и шефа си намира някоя по-млада и красива, а ти си търсиш друга работа. Интересно къде са институциите, които трябва да следят за пране на пари?

А възможно ли е взимащи рушвети да си купуват НИ? Например като наскоро арестуваните служители на ДАИ.

Кой реално има финансови средства, за да строи? Откъде са тези пари? И кой има пари да купува пи средна заплата от 1000 лв и при средни цени от 1000 евро/квадрат? На практика е финансово невъзможно хората със средна заплата да си закупят жилище, докато в други държави е напълно възможно. "Когато купуваме собствен дом с ипотечен кредит, обикновено е най-голямата финансова сделка в живота на човек и ако не е добре премерена, може да доведе до сериозни проблеми" Така става в държава, в която няма частен фалит! Не може да се каже, че в икономическата обстановка на България няма балон при тези нива на цените. Ако кажеш това нещо, то ти реално не си експерт, а по-скоро част от статуквото. В къде, къде по-богати държави от България имотните балони се спукаха. Икономическото определение за имотен балон пасва идеално.

Коригирай си мненито за другите държави - вече в много западни страни става невъзможно местните да си купят жилище на фона на растящите заради миграцията и спекулативните сделки цени.

До 1-2 години ще е такова изобилие от предлагане, че и предлагащите и купилите си жилище ще си хапят задника от яд(вторите и заради повишените лихви).

"На този етап обаче смятам, че все още нямаме балон, тъй като на всеки един пазар цената се определя от търсенето и предлагането. Поредният фейк нюз от рода на колко ни е чисто, уредено, спестяванията се чудим къде да ги денем...балон не само,че има в София ми отдавна трябваше да се е спукал.