Краят на 2023 г.: Нова газова връзка пренася към Сърбия 1,8 млрд. куб. метра на година

Подписан е договорът за строителството на реверсивния интерконектор със западната ни съседка

Обратно в новината

Коментари - Краят на 2023 г.: Нова газова връзка пренася към Сърбия 1,8 млрд. куб. метра на година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво ни интересува някаква си Сърбия ? Върна ли ни Западните покрайнини с Босилевград ?

Перформънси по фантазии! Това не са проекти по летни курсове в Харвард. Ко стана със самолетната линия със Скооие!? Спряна и ни извиват ръцете ние да я спонсорираме. ПК е по-зле от ПКП.

Тия крадци яко ще захлебят

Връзки Бол... Газ нанайси!

Да мине една тръба с газ през цяла България и да няма едно отклонение, за да я ползваме, да влезе като такава в Сърбия и после оттам да прокараме нова тръба, за да ползваме същата тази газ е върхът на политическото малоумие, па било и за комисионни пари. След десетилетия, нашите народонаследници ще се чудят колко прост народ и ръководители са живели на тая територия! А турци, руснаци и сърби ще имат единица за глупост -1 бългаз!

Те преебаха южен поток и по агаха на турски за да сме зависими от ко шиите а ти ревеш за тръбата за сърбия и унгариа!?

ЗАЩО не си признавате, че газта отново ще е 80% от Русия, НО ще няма да я купуваме директно от нея, а чрез посредници и НЕ защото сме много солидарни с Украйна, а защото целта е някои хора яко да се облажат от цялата тая далавера, със сигурност не е Българският народ. ПРИМЕР Топлофикация София и дяловите разпределители, там където няма дялови разпределители сметките са наполовина по-ниски, защото няма един куп такси, които се взимат от тях. Във Великобритания взеха отново да копаят въглища, нищо чудно у нас пък да закрият напълно Мариците и да внасяме въглища от там, че по-евтино няма да е, НО важното е гушата да е пълна!!!

Хубаво ще правим връзка, ама за изнасяне на газ или за внос ще бъде? Защото ако е за износ - добре, ще имаме печалба. Само че газ ние нямаме за нас самите, че да мислим за износ. А и няма от къде да дойдат при нас такива количества. Та най-вероятно ще става въпрос за внос на газ от Сърбия. Да заменим директната връзка с Русия ... с такава с посредник - Сърбия. По Балкански поток сърбите ще получават, ще си слагат надценка и ще ни връщат обратно една част. Тъпо Киро и компания е редно скоро да виснат на бесилото пред парламента. Новият народен съд идва!

Целта да транзитираме газ към Сърбия . От това ще печелим, ще идва от Гърция основно.

Ние дето нямаме в момента газ от никъде, а и няма необходимата инфраструктура и свободен капацитет по тръбите около нас .. та ние ще изнасяме за Сърбия, която има директно газ от Русия по Балкански поток? Едва ли. По-скоро се прави реверсивна с цел да внасяме.

се събрала да покаже на кой гъзта му е по-голяма, стават само за вицове

Европа дава пари и за този проект, а ние трябваше да набутаме 3 милиарда за Турски поток на Шуткин, които даже не можем да ползваме!

за сметка на тва тебе балъка те ползавт.. ббаахаха

Дружинката на Киро обещава само,пък ако стане добре .Смешни са.Спряха сума ти неща,които се работеха,а мостове, тунели,газови връзки на кило обещават.Абе аланкоулу нали някой трябва да ги строи тези неща.Елементарни лъжи,не знам кой се връзва вече!

Да разбираме, че както украинците купуват демократичен руски газ от Полша и Словакия, така и ние ще купуваме още по демократичен руски газ от Сърбия.

"Краят на 2023 г.: Нова газова връзка пренася към Сърбия 1,8 млрд. куб. метра на година" A КЪМ БЪЛГАРИЯ КУРЕЦ ДИРЕКШЪН !

Нито ползвам нито познавам некой да ползва газ Софиянци искали парно БХ

Значи Ния можем на въглища и дърва Само софиянци не могат

Сигурно и хляба го печеш на въглища?

В превод: Евентуално 2023 година може би, по всяка вероятност, България ще има достъп до газа, транспортиран по Балкански поток и преминаващ през територията на България, БЕЗ НИКАКВА ВРЪЗКА с българската газоразпределителна мрежа. Въпроси: 1. Защо гнусните гербери не изградиха отклонение за връзка с Балкански поток? 2. Защо смрадливите простокирчовци не са повдигнали все още обвинения срещу гнусните гербери за увреждане на интереса на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА?

1234 (нерегистриран), Ти чичко Бойко го пиши бегал. Къде е президент Радев с неговите хора(вече година ще стане) и какво те са направили?..

Тролче, една лъжа и да я напишеш сто пъти, няма да стане истина. Като строеше ГЕРБ пътища и газови трасета - защо строи, защо харчи пари? Сега пък друга песен запяхте, тролчета нещастни.

Чети с разбиране! И чети до край! Иначе се излагаш! Прочети още веднъж и осмисли въпросите, ако не си функционално неграмотен или на брой кликове.

Тъпак, първо връзки има достатъчно. Второ, за какво ще го отклоняваш, като получаваш руската газ директно на турската граница и си я пренасяш по газовата мрежа? Балкански поток сме го построили за да печелим от транзит. Ако отбием от него за Западна България например, количеството за пренос към Сърбия намалява и ще получиш по-малко приходи от такси, съответно и ще отнеме повече време да си избиеш инвестицията, която е от заеми и нито лев от джоба на мрънкалници като теб.

В главата ти е пълна каша по въпроса. По-добре да си траеш.

Кое е "каша" бе помияр неориентиран?

Освен каша, че и неграмотен. Лек ти ден!

Може пък да сме на далавера. Поради сложили се отношения сърбите купуват руски газ доста тънко. Ама пък като си познавам съседите ще се опитат да ни изцоцат яко.

Днеска разделиха комисиите наново и изпълниха искането на ИТН. Увеличиха боря от 23 на 25 за места (никой не пуска кокала). Граби се безразборно, такова нещо не е било последните 30 години. Закъснявате с протестите. Всеки ден се крадат по 2 милиона от всяко министерство. Не жалят.

Ние протестираме само срещу Боко! Тези са много добри хора! Чака ни светло бъдеще с тях и с мая , и с генерала & комитова , под мъдрия юмрек на мунчо!

Мутрата на снимката не ми вдъхва доверие! Сигурен съм, че ни баламосват!

Този Александър Николов, каква важна "Мария Антоанета" е. То самочувствие, то главозамаяност, то високомерие... Абе с една дума - БАСТУН.

Трай, коньо, за зелена тревица! А до края на 2023 какво ще правим?

Отдавна великия Българин се слави като най тъпото и глупаво племе.... и този път не се изложихме и доказахме че сме прости като налъми... политиците ни за 5стинки акъл нямат..

С кво ще ги пълните тез тръби :)))

Теменужката на енергетиката също заслужава съдебно решение за тъпота! „Министър Теменужка Петкова: -Престои да изградим нови интерконекторни връзки, една от които с Гърция.. Водещ: -А от Гърция какъв газ ще идва? Теменужка :-От Гърция..ааа…ммм..там предстои да изградим интерконекторна връзка.. Водещ: -Като се свържем с Гърция, оттам какъв газ ще идва, откъде? Теменужка: -Ами отново от Русия. В. -И каква е разликата? Т. -Разликата е, че ще имаме независимост. В. -Нали все от Русия е този газ? Т. -Да, но доставчикът ще бъде друг. В. -Това не е ли същото, че ако ни спре водата в кухнята, ние да проверим в банята дали няма вода от друг доставчик?“ Отивам до банята да проверя дали са ми цъфнали теменужките! От времето га Бочко съдеше ДУДУКОВ, а съда каза - ТЪП НЕ Е ОБИДА, ФАКТ СИ Е..

Фалшива новина.

Теменужката по НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ с НОВИНА за газовата връзка с Гърция!! Фалшиви новини ли произвеждаше? По-фалшиво от твоите писания - НЯМА!!

Опорките кога ги пишеш - докато държиш на Альоша макарите ли? Гърция получава втечнен газ, газ от Азербаджан, както и от Русия, само че последния не могат да го спрат самостоятелно (само на България - робът, ратаят, боклукът и изтривалката на Рашка), а за целта трябва да го спрат и на Гърция и най-вече Италия. От своя страна последната си има достатъчно газ от Африка и доставянето е в полза само на Рашка, така че тяняма да го спре.

ЕНЕРГИЙНАТА МУ МИНИСТЪРКИНКА Я ИЗГОВОРИ ПО БНТ-то.. Тъй, че към нея са отнасяй.. А за договора на ГАЗПРОМ и СОКАР се поинтересувай.. Па си миж кои са акционерите в Шах Дениз.. Па после са пъни да пишеш за азерскио газ. Дет у нас го чакаме от 1998-ма година. Га Бъчи Мавзолей строи на аиропорта гвардейскио оркестър фанфари да му дуе, че ни е освободил от рускио газ.. А и за една КИРКА С ЛЕНТИЧКА ЗА ПЪРВА КОПКА НА НАБУКО си прочети. Дето в СОФИЯ стана НАКУКО след заупокойната молитва.. Дето МВФ, СБ е ЕВРОбанките му изнесоха с мотива - няма газ за такава дебела тръба.. И дадоха пари за ТРИ пъти по-малката тръба на ТАП в Гърция..

Транзитен газопровод от Турция през България за Сърбия и Унгария построен с наши пари От къв зор

Дали сме го под наем!

Колкото са ти дали под наем влака, в който се возиш.

Ако не бяхме ние щяха да го построят македонците и сърбите. От този газопровод 700 милиона вече са върнати обратно и тепърва ще печелим.

Това не е ли онази тръба заради която критикуват ББ,че е руска подлога и е платил 3 млрд лв от нашите пари за тръба която ще доставя руски газ за Сърбия? Или ще правят още една успоредна......Утрепаха се да лъжат и вече не си спомнят какво са говорили предния ден.В Мариупол рашъните вадят цивилните ,правят коридори и ги откарват и предават на автобуси с ООН- това показват всички ТВ. Същите тези всички ТВ показват Зеленски,който твърди ,че именно те изтръгват от рашъните бежанците и ги спасяват.Всички са го ударили на лъжене! Вярно ли е ,че през юли и след това ще получаваме по евтин газ и ще паднат цените? Естествено,че не е вярно, но Премиера твърди,че се бори за това.....значи му плащаме да си уидисва на детските мечти " как ни спасява" , едно време и ББ ни спасяваше...... аман от спасители!

През юли ще получаваме по-евтин газ от този, който ще получаваме през август!

Балкански поток е платен със заем на Булгаргаз от банки. От спечеленото от транзитни такси се отчислява за погасяване на заема. От бюджета нищо не е излизало.

Сега господа харвардските управници ще се убедят за колко време се строи интерконектор. Междувременно могат да си съчинят оправдания. Ще са нужни.

Ще са духнали отдавна.....

Байдън с памперсите ли ще я направи? И колко ще му струват ГЪЗовете?

" ИГОР НАСАЛИК ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР НА УКРАЙНА в предаване по ТВ „112 УКРАIНА” на 24,08,2016-та си призна: „Да, ние плащаме по-скъпо за реверса от ЕС и към сегашния ден тази цена е 185 долара, но не сме доставили и един куб.м. от Русия. По прекия договор за доставка на руска газ ще плащаме по 140 долара за газ от Русия.”" Та 2016 "тънканата" бе 45 долара. Ама инфлация, поскъпнал ток, по дълго разстояние за транзит.. Та вече "тънканата" на 100 долара отгоре на ЦЕНАТА НА БОРСАТА TTF стига.. Кокорчо не потвърди ли вече нез 100 долара отгоре преди дни? ДА!! ПОТВЪРДИ ГИ.. Честито на пИчелившите..

гАз от Русия през Сърбия на границата с булнаристан става НЕруска .. ббаахаха баси тъпото киро.

_stankow

След 2 седмици газохранилището в Чирен се изпразва. А министърът ни говори за след 2 години какво щяло да стане. Това какво е, ако не замазване на положението ? Само че няма как две години да го замазваш, няма да издържим на студено. И на скъпо.

на вас русоробите в душите ви е студено и тъмно

Всяко министерство, което тази коалиция си подели прави (краде) 2 милиона лева на ден. 4 месеца вече. Дойдоха с план за забогатяване, изпълняват го без грешка.

РЕВЕРС НА ОКУПАЦИОННАТА БЛЯДСКА ГАЗ ОТ ТУРСКАТА ПАТКА, ОБРАТНО ПО СРЪБСКАТА ПАТКА ! "ДИВЕРСИФИКАЦИЯ", ШЪ ЗНАЙШ ! КОГО ЩЕ ИЗЛЪЖЕТЕ ВИЕ БЕ... КАКТО ВИ СПРЯХА ЮЖНАТА ПАТКА, ЗАРАДИ ЛЪЖИ, ТАКА И СЕГА ШЕ СПРАТ И ТАЗИ ПАТКА! БЪЛХАРИЯ Е ПЪТНИК ОТ ЕС И НАТО!

Дира, май УМИШЛЕНО пропуснахте да пишете за новооткритата скоростна железница в Сърбия, построена от Китай, както и това че 2024 г в заводите им ше слезе от конвейр първата елвктрическа кола. Срам ли ви е от факта, че хем бяха бомбени, хем не са в НАТО нито ЕС и имат пъти поврче инвеститори отколкото у нас.

ми пука колко ще получава тъпата сърбия.

Важно е ти да не получавал нищо нали тъпчо :)

кво ни итресува какво минава- малко- Какво се доставя в БЪЛГАРИЯ и на каква цена - Да е по еввввтино.

Разсъждаваш с дебелото си черво. Ако Ботев беше като теб щеше да си умре даскал в Калофер.

От всичките писания не разбрах, тоз интерконектор и реверсивно нещо си в крайна сметка от къде ще диверсифицира газа? Ще минава по банкянски поток и като стигне Сърбия ще ни го продават ли ко ли?

Нещо такова.

Бомбардировките от ЕС и колонизацията са много по-унищожителни за всяка икономика от най-големите руски авиобомби в Украйна.

Не, сами си ги избрахме!

Не те виждам на гарата с куфар за Русия. Изглежда те устройват европейските бомби?

Какви ли простотии ще измислят, само да кажат на черното, бяло. И кой ви вярва, господа политици?

Чи кой ва би у главите прости да прайте ПАТОКА и то с наши пари Българите са малък но много прост народ О всички народи в османската империя само Ния ден и нощ ровем че сми били в робство

Че да не са ни били на гости е глупак?

Що в Дания и що сега а не преди 1990 г

Газта която ще получаваме реверсивно от Сърбия, може да е руска, но няма да нарушаваме санкциите на ЕС срещу Русия.

Само да не забравят да договорят кюлчета за Бъци и джипка за Севи !

Тъй като Сърбия има дългосрочен договор с Русия за газ на ниска фиксирана цена ще ни го продава на пазарни цени и ще прави печалба. А нашите пишман политици ще се бият в гърдите и ще викат Булгар Булгар.

Това въобще не е сигурно, защото в договорите има клаузи, че не може да се препродава газта. Поне не в големи количества.

значи Руският Газ по Балкански Поток, ще го Транспортираме до Сърбия и след това ще го Връщаме, но по нова тръба и на 3на Цена в България! Оставка, Съд и Затвор!!

Предлагам да изнасяме газ за Русия.

Добре че имаме читаво правителство. Да беше сега ОПГ-Герб щяха немедленно да се надупят на ГЪЗпром и да въртят рублите отдавна.

“немедленно” при бай Ставри

след няколко дни войната свършва и ние като победители, колко руски газонаходища ще получим

Чудно, то като слънчевите панели, които са включени към ТЕЦ и "произвеждат" ток и през нощта... "Реверсивна" газова връзка от Сърбияе реверсира руска гассс а?

газо от тоз интерконектор ша стига до Европа, бе просто Шошко Николчеви? До 2035 сръбската тръба е заплюта на 100% от ГАЗПРОМ.. Га сърбите и Газпром строиха тръбата си Сърбия не бе вЕС - о все още не е де, та ТРЕТИО ПАКЕТ за нея НЕ ВАЖЕШЕ..

Ще минава руски газ за Сърбия. Вода гази жаден ходи. А сърбите могат да ни прждават руски газ. Под лозунга не на преки сделки с Кремъл за газ и петрол в знак на солидарност, козвоме мощно да на комисионите

Че живея в такава безмозъчна територия, срам срам срам

И от Сърбия какъв "диверсифициран" газ ще получаваме? РУСКИ! Как сте главочи либерасто-болшевишки? Зацепихте ли, че колкото и да се въртите, руската тръба все ви е отзад!!!