Красимир Дачев: Токът е все по-скъп, а интересите са други - не политически и не на хората

"Нещата се докарват до абсурда. Започват да се клатят основите на българската икономика", заяви икономистът

Обратно в новината

Коментари - Красимир Дачев: Токът е все по-скъп, а интересите са други - не политически и не на хората | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как е възможно протестърите да вярват на остриетата на БСП в миналото - Мая Манолова и Татяна Дончева, както и да се харесва омразата и разделението, излъчвани от РАдев. Щом има такива наивници, ще има скок на цените и ще вървим към Виденова криза. Няма друг път, щом се доверяваме на тази хора.

обират

На крадец ("Седмо, кради по-малко"), се опрощават два гряха, ако ограби друг крадец.

Така ще е! Свиквайте другарите комунисти се връщат и започва яростно грабене!

Има да се надяват нЕкой крадци, че миналото ще се повтори. Аз се моля, крадците да станат украшение на хуя на Бай Ставри от ЦСЗ.

За много неща е прав. До дни дребните бизнеси ще получат фактурите си за юли, а след месец за август - тогава и ние ще разберем колко истини е казал...

Докато Америка и ЕС ни се месят в енергийния сектор независимост няма да имаме.

Русофили-80 %, България е имала икономика само по времето на Бай Тошо-правешкият тпнр, така че не на нас тия...можем и без ток за предприятията, щото няма такива

Това,че България до 90-те години е имала икономика е факт, както и това че сега сме гола вода като тежка, лека икономика. Отделен е въпросът че законно ни обират.

Такава икономика че имахме при селяндура Тошо, че бяхме с 12 милиарда долара дълг при БВП 9,5 милиарда долара. А сега "без икономика" само износа ни е за 35 милиарда долара, а БВП е 70 милиарда долара.

- Джон, кои ни управляват през последните десетилетия? - Комунисти, сър.

Хахаха, я пак опитай

Само путинската централа АЕЦ Козлодуй работи стабилно и дава около 45% от енергията на страната. Явно Путин пак е замислил нещо пъклено.

Нещо не ти схващат хумора.

Кво стана с "енергийната независимост" ,която се превърна в дране на кожи от краварските "марици" и тотален енергиен колапс.

дрането е от БЕХ , бе тъпако. Американските централи продават по догвор изключително на регулирания пазар к дето цената е 14-15 ст/ кВтч или ката за тъпак да уточня 140-150 лева за МВтч. ДОКАТО НА свободния пазар цената е 300 лева на МВтч. Явнотъпаците не правите разлика между регулиран и свободен пазар. Важното е заплете против капитализма и демокрацията

Гететичн тъпак, Българският данъкоплатец дава над 700 млн. лв. държавна помощ на „американските централи“ за едногодишен регулаторен период. Договорите са подписани в последните дни от управлението на Иван Костов. като прехвърлят ВСИЧКИ рискове от оскъпяване по всякакви поводи и причини върху българския потребител. ЯСНО ли ти е ТЪПАКО генетичен? Можеш да сметнеш колко ти влиза лично на теб от краварския чеп.

Това кой ти го каза, бе тъпак лъжлив? Двете централи са с годишни общи приходи 1,3 млрд лева при произведена електроенергия от тях 7 млрд кВтч или средна цена 18,5 ст на кВтч. Ето тук го пише : periscop.bg/v-koi-firmi-v-stara-zagora-i-regiona-davat-zaplati-po-2500-leva/ С близки приходи са топлоелектрическите централи ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ (1) (657 млн. лв.) и „КонтурГлобал Марица-изток 3“ (3) (636 мл. лв.). Та каква държавна помощ бълнуваш бе тъпак? Ако има помощ то тя е за за някой друг, но не и за двете централи. Договори при Иван Костов не са подписвани. При Костов е подписан само меморандум и то в него става въпрос за цена от 4,5 американски цента. А договорите с конкретните цени са подписани от Р.Овч през 2006 г. Дори и това не знаеш ама зяеш. Знаеш ли тъпако какво е това меморандум и какво е това додоговор? А това че са инвестирали 4,3 милиарда лева за боклуците като теб е без значениея, това че купуват въглища от мини Марица изход на високи цени е без значение, това че имат разходи за заплати и данъци е без значение, важно е че са взели пари. Та тъпако печалбите и договорите са за 15 години и гарантират възвръщаемостта на инвестицията

"Електрификация плюс съветска власт е равно на комунизъм!" Ленин Затова другарите от БСП станаха производители на ток . Другарите зад океана ударно произвеждат ток , на цена която не е за казване (може да е и 20 пъти над пазарната) в ТЕЦ Марица. Да питаме Слави какво ще каже ? Нормално ли това , редно ли е и какво правим ?

20 пъти над пазарната може да каже само изключително прост путлераст. Цената на тока от т.н. американски ТЕЦ е по ниска от тази на държавната ТЕЦ Марица 2.

Защо не я обявят , с договор е фиксирана за 30 години ?

Малка подробност: емисиите на американските ТЕЦ ги плаща НЕК, т. е. ти! Още Иван Костов така се беше споразумял и на никой не му стискаше да го отмени.

Около 30% от българското електричество се произвежда от американските ТЕЦ-ове Марица - Изток 1 и 3, които го доставят на най-високите цени в цяла Европа.

Пълни лъжи и тъпотии. Първо по времето на Костов квоти за емисиите нямаше. Емисиите ги подписа Бойко през 2011 г. Второ няма въглищата централа в ЕС която да произвежда на по-ниски цени от тези на Марица 1 и 3. Трето договорите за преференциални цени са за 15 г, а не за 30. Ама явно сганта се спуква да лъже, че явно копейките не стигат

Оставете човека защото Стоичков му открадна дървета и му трябва ток.

Тя тая държава си е загинала, ама много тихичко, та повечето още не са разбрали. Ама ще дойде поредната криза и тогава всичко ще светне и дотам сме, територия чакаща някой да я пожелае...

И това е само от 3 месеца служебно правителство на комунистическите боклуци... След още три ще доунищожат България....

От десет години пише в статията, ама три месеца били за тъпаците

Защо му давате трибуна на този тарикат и крадец, почетен гражданин на Свищов?!

Фиксирана цена 0.211 лв. Кое ви е съпо?

Дневна тарифа с ДДС. Нощната е 0.15 ст

Не знам по коя методика изчислиха, че при наличието на борса, разбирай посредници цената на тока ще падне? Това лоби до сега гледаше да не се набива на очи, но явно глада за бърза печалба го изкара на показ. Национализирайте енергетиката и да се знае кой ще е зад решетките, а не като сега да си прехвърлят топката.

Методиката на свободният конкурентен пазар ! Но за да е легитимна тя трябва до него да бъдат допуснати максимален брой производители !

На борсата се прави спекулата, какво като има свободен пазар. Важна е печалбата. Сигурно комунистите са виновни...

Мандалото ХЛОПНА - отдавна хлопна. Сега "след дъжд качулка". Трябваше да крещите Красимирчо, когато соломоновото говно ни вкарваше в НАТО и не питаше. Трябваше с широко отворени очи да се взирате, когато , също без да ни питат, ни вкараха в зоологическата градина ЕС - в най - лайняната клетка и на сянка. После трябваше да викате,когато краварският окупационен корпус се настани безплатно в евтино -продадената и предадена колония. Ама не го правехте - гонихте, оплювахте, лустрирахте и вкарахте в списъци голяма част от тези , които бяха отговорни за безспорния суверенитет и бившата икономическа и военна мощ на България. Сега всички "духаме супата" тази от фъшкии дето любимите ви кравари и гейтаци ни я сервират. Айде сиктир,няма нужда да хленчите и да словоблудствате. ВИЕ се насрахте , не народа . Този път "партизани в Балкана" няма да има както по фашистко. Айде , "умните и красивите" , грабвайте сопите " ако ви стиска ....щото с хленчене по медиите няма да стане.

И тоя пост го пусна от клоаката рашка говняшка с пълна уста ли мерзкая сволоч ?

В НАТО ни вкара Гоце Първанов, бе боклук лъжлив. В ЕС ни вкара Сиргей Станишев бе лъжлив боклук. Няма никакъв окупационен корпус в България, бе лъжлив боклук. Имаше окупационен корпус на СССР безплатно у нас. Икономическа мощ преди беше такава, че имахме 12 млрд долара дълг при БВП 9,5 млр долара 130%. Докато сега БВП е 70 млрд долара износа е 35 млрд долара, дългът е 26% от БВП, а не 130. Жан виденов даде отговор още през 1996 г за икономическата мощ на НРБ. Всички предприятия са с балансова стойност 560 милиона долара и генериращи годишни загуби от 500 милона долара. А ти си духаш защото си долен педераст и без някой да те кара. Това са фактите, а не твойте измислици.

Защо точно сега ,а не преди 2;3;5;7 години ...!? Кой има полза от ситуацията...!? Който все още се надява ,че ще се завърне във власта,независимо от цената ...!!! Това е чиста проба съботаж срещу държавата и народа !!! От "бизнеса"са наясно ,но шикалкавят,изчакват....Тях хората не ги интересуват,а само печалбата !!!

Сега ни чакат жан-виденови зими и фалирали банки, тип"орешарски".

Р. Овч. , Кадиев , Киро Добрев са производители на ток .

единствените производители на ток у нас ? А още колко имат ВЕИ, а колко ток купуваме на сериозни цени от американските тецове ? Това защо не го казваш ? А къде е ефтиният ток от АЕЦ ?

Сега на БФБ играчите ще колят българина както турчин не го е клал.

Даже с преминални за палачите от 1000 лева на месец. Ами че те така дойдоха на власт май. Колейки и ушавайки.

Унищожаването на българската икономика започнаха Борисов и Дянков.

А жан валжан и курешарски са свети води ненапита, те ни оправиха отвсякъде, нали малоумник платен.

Луканов, тежка му пръст, докара "икономическите убийци" Ричард Ран и Роналд Ът за да съставят "програма" за икономическа катастрофа, която в днешният ден вече е съвсем реална. (Цената, на българската електроенергия.)

Скъпият ток доказва, че нямаме държава. За да има държава трябва да има народ. Да има нация.

Централите на кюмюр са си мои. Както ми е кеф, на такава цена ще продаван токЯ. След като сте толко прости, да си продавате енергетиката и да си закривате атомните блокове на Козлодуй , сега ще лапате бахура, ще духате супата.... Вместо да си се топлите и охлаждате с еФтина електроенергия, вие си закрихте огромната част от АЕЦ Козлодуй. Е, сега ще ядете мазния хОй....

абе туй бандитче не е ли в панделата за приватизацията, а то се изказва за тока, да му се конфискува всичко което е откраднал

Зле прекрита ,целта е дестабилизация на държавата . С наши енергийни суровини(въглища ,уран),с наши енергийни мощности (ТЕЦ -ове -"Марица Изток"-3 броя,"Бобов дол",АЕЦ -Козлодуй)....Е ,това ако не са машинации с цел нанасяне ущърб на националната сигурност !? С това несъмнено трябва да се заемат ДАНС и прокуратурата !

ахах, наивник. и се пише "прикрита"

Г-н Дачев, случващото се в момента е изпълнение на плановете на Путлер за България, а техен изпълнител са гУнен гАдев, Славка Инвалидната, Ицо Голямоносия и мАя общата... Това беше идеята, да развалят държавата, а овчия народ сам си сложи примката на шията.

А Боко дето посхрои Турски поток за 2,5 милиарда и печялбата същата кято пруди строежа мълчиш,а боклуко?

Прокопиев, Радев, Бойкикев, Славчо неграмотния чалгаджия, Макакян, Хаджигейов, Мая Общата, това са БОКЛУЦИТЕ, КОИТО НОСЯТ ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ И ЩЕ ОТГОВАРЯТ ПРЕД ПОБЕСНЕЛИЯ НАРОД! Национални предатели! Либерастка болшевишка измет! СЪД И ЗАТВОР!

Браво Бойко, любим наш банкянски вожд! Всички те обичаме! Енергетиката те обича! България е номер едно!

Как имаш наглостта да обвиняваш Бойко, ти си страшно ДеБелокож, безполов трол жалък.

Бойко, Вождът наш, е важен за всяко живо същество, както Въздухът, водата и слънцето. Не случайно Винету Първи Банкянски, е отъждествяван с Бог.... Богът Слънце.

Защо допреди няколко месеца нямаше такива проблеми? Оо забравих тогава управляваше хунтата и нямаше проблем А пък сега управляват честните и почтените и има проблем.

току виж почнали убийства на тоя и оня... Като му писне на човека - не се знае какви ще ги свърши. Един бивш комунистически лидер го сложиха до стената и...айде! Ще има и други посерковци по този начин!

„Ние ще ви доставим!“ „Ако не затворите 4 блока от вашата атомна електроцентрала, няма да бъдете приети в ЕС!“ Затвориха ги. От износител на електроенергия, ще станем вносители. Турция строи, Румъния строи. Ние ще ви доставим! Равносметката от 30 години капитализъм: Всичко ценно разграбено и/или изтича от България навън! „Ако не направите тотална приватизация, няма да станете демокрация.“Продадоха всичко първокласно на безценица, другото се закри или отиде на скрап. „Разтурете кооперациите. Отглеждайте рапица и лавандула. Ние ще ви доставим зеленчуци и банани.“ „Продайте и закрийте вашите банки. Ние ще ви доставим нови (наши).“ „Закрийте си армията. Нарежете си ракетите. Ние ще ви пазим.“ „Подарете си танковете. Не ви трябват.“ „Откажете се от вашия ВМФ. Ние ще ви пазим в Черно море.“ „Откажете се от 250-те бойни самолета, които имате. Ние ще ви продадем.“ „Откажете се от вашия търговски флот. Ние ще превозваме стоката ви, ако въобще имате такава.“ „Закрийте си корабостроителницата. Ние ще ви доставим кораби.“ „Продайте си земята на чужденци. На тях им трябва.“ „Откажете се от историята си. Ние ще ви доставим нова.“ „Откажете се от децата си. Ние ще ги отгледаме (по Барневарн).“ „Не се косете, ние ще ви отпускаме колкото трябва пари от МВФ.“ „Поддържайте минималната заплата около 300 €, а пенсията около 100 €. Ще помогнете на ЕС да удържи инфлацията.“ „Изгонете си младите хора навън. Ние ще ви доставим други (Дъблинските правила).“ „Продайте си авиокомпанията. Ние ще ви превозваме.“ „Продайте ни БВТБ за двегодишната ѝ печалба. Ние ви даваме заеми от нея.“ „Поддържайте високо ДДС, включително на храни, лекарства и книги. Не гледайте нас.“ „Откажете се от лева. Ние ще ви доставим евро.“ „Осигурете свобода на движение на хора, стоки и капитали.“ Осигурихме. В една посока – всичко ценно изтича от България навън!

Лъжите на такива като теб. Никъде В договора за присъединяване няма изискване да затваряме блокове на АЕЦ. Другарите ги затвориха за пари за да може французите да си построят централа в Румъния. Да продължим нататък. Приватизация от ДС агент Костов, продал всичко на безценица на червени другари за да могат същите да изперат парите откраднати от държавата. И тъй като същите не се интересуваха предприятията да работят, всичко беше затворено и продадено за скрап. Още ли такива като тебе твърдят че Европейския съюз е виновен?

Съпротивата на онези среди, които искат да има "електромер" на получаваната енергия от ПРОСТРАНСТВОТО, се изразява чрез създаването на "енергийна криза". Това са поробителите на България в частност и на Човечеството.

30-те години "свобода" и "демокрация". След тия 30-ет години, ония, 45-те години социализъм ни се виждат като нещо подобно на детска игра. И да, да не си мислите, че постоянно социализмът ще е виновен за всичко? Всички останали пост комунистически държави, намериха своето място под слънцето, и си се развиват, и вървят напред. Само ние продължаваме да копаем дъното, вече над 30 години. а през последните 10-12 години, и в условията на див капитализъм, наложен ни отвън, чрез любезното съдействие на ПП ГЕРБ, и нейният вожд Винету Първи Банкянски, по прякор Тулупът, или по друг начин казано - Богът Слънце....

Армия… Граници… Над 3 000 Завода и Предприятия… Реки… Пълни язовири… Напоителни системи… Земеделие… Овощни е зеленчукови градини… Стада… Свинекомплекси… Птицекомплекси… Овцеферми… Деца… Детски градини…. Училища… Образование… Болници… Санаториуми… Здравеопазване… Море… Планини…. Гори… Минерални извори… Почивни станции… Месо… Сирене… Мляко… Кисело мляко… Здравословно хранене… Е, банани нямаше!!! И боклуци нямаше!!!

Пълни глупасти за хора, които не помнят.. Режим на тока Липса ва основни продукти Опашки за всичко

помниш ли защо имаше режим на токЯ при созиализЪма? Ами да те светна, господин паметник. Режимът на тока тогава, не беше поради липсата на ток, а защото електро преносната мрежа не можеше да смогне да пренесе/поеме консумацията. Също така, съветските енергийно доставки бяха започнали да се ограничават, и не на последно място - нарастващият външен дълг. Тогава господин паметник, ОГРОМНА част от социалистическа България се отопляваше на ток.

Си искаш комунизма. Току-що с това си писание по комунистическите стандарти си заработи 10 години затвор. Защото пишеш против строя в момента. Ако преди 30 години беше написал същото само че против комунизма щеше да получиш толкова-10 години затвор или трудов лагер.

Никога не съм бил фен на комунизЪма, хубавице Хамериканско - евроГейска. Точно обратното, винаги съм ги презирал. Всичко останало са факти. Ако не ти са изгодни фактите, проблемът си е твой.

Икономиката е кръговрат глупако, твоите пари отиват при по умен от теб мошеник... С твоето предприятие няма да се свърши света, както и с на Кирчо гела, просто хората ще се помотаят месец два и ще си намерят друга работа...

Засега валутният борд издържа на управлението на Червено-лилавите, но "засега" .....!

Нали ГЕРБ 12 години реди енергетиката, заедно с Гела. Даже Николов (ГЕРБ) сега отказва да си подаде оставка от БЕХ. После друг им е виновен за високите цени.

Платен и некадърен гербераст.

Като е евтино що е евтино като е скъпо що е скъпо. В Гърция и България тока е най скъп щото имаме тъпи лигнитни въглища в Украйна и Полша има висококалорични коксови въглища. Внесете и мирясайте. Другия вариант е перки и монокристалин на всеки хълм високо в планината. Ако видите слънчеви панели на гръцки плаж и българска нива значи е кражба на средства. Слънчевите батерии обичат ниски температури и чистота.

Виденов , Жан , къде си !? Идвай да управляваш , че твоите ученици Румен и Ристьо Иванов се о*раха повече и от теб преди 25 години!

Гледам коментарите и всички ревнали за чорбаджиите, съчувстват им , че им бил скъп тока! Същите тези чорбаджии искаха либерализация на пазара на ел. енергия! Получиха я тази либерализация, но там се настанха същите мошеници като тях и сега не са доволни! Едните мошеници не са доволни от другите мошеници! Същите тези , като този от снимката участваха активно в крадливата приватизация, против която бучаха всички! Е, СЕГА ЗАЩО ИМ СЪЧУВСТВАТЕ НА МУЛТИМИЛИОНЕРИТЕ ЗАБОГАТЕЛИ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН??? ПРОСТ НАРДОД, МАЛЪК, НО МНОГО ПРОСТ НАРОД!

ЕПМ!

Дойде времето за равносметка. Когато безропотно си спряхме блокове от АЕЦ Козлодуй го обявихме за далновидна политика срещу руските интереси у нас. Когато спряхме Белене го обявихме за триумф на политическата мисъл за единството в ЕС. Дойде време "единството" да ни покаже червен картон и за въглищните централи. Сега триумфа мълчи и се мъчи да обясни защо сме проспали възможността гниещото оборудване за "гьола" да произвежда електроенергия. Но пък имаме нови милионери покрай ВЕИ. ТЕЗИ КОРИФЕИ САМО С КАМЪНИ ЩЕ ГИ ПРЕМАХНЕМ.

Били сте проспали ЯЕЦ "БЕЛЯне" ... защото индивидуалните Ви съзнания са СПЯЩИ.

Защо е минуса, бе?

Скъп ток от ВЕИ, вече скъп ток и от ТЕЦ заради емисиите. Свиквайте. Ще има и скъп внос.

Ще става и по- жега, климатиците ще въртят яко по 5 месеца в годината.

Ти ще видиш кое е нормално и не вярвам да успееш да свикнеш с това дето иде.

Това служебно правителство е толкова кадър но, че ще видите какво ще стане с цените(а то вече става) и до Коледа фигуранта и хунтата му ще бъдат гонени с камъни. Помнете ми думата.

Защо е скъп тока? Я да си припомним.. "Хилъри Клинтън спряла АЕЦ „Белене“ (ДОКУМЕНТИ) „Уикилийкс“: Българския външен министър Николай Младенов се отчита пряко на Държавния департамент на САЩ" „Уважаема г-жо Държавен секретар, В момента съм в Атина по време на натоварено пътуване до Брюксел, Рим, Атина и Анкара. Исках да Ви информирам, че получих обаждане преди малко от българския външен министър Младенов, който се обади, за да ме информира, че България току-що е обявила решението си да спре проекта „Белене“ с Русия. Това беше основна тема на дискусията по време на визитата Ви в София. Той каза, че Русия е кооперативна. България ще вземе във владение един от реакторите, който вече е завършен и ще го инсталира на площадката в Козлодуй. „Уестингхаус“ си говори с българите за развитието на проект в Козлодуй чрез използването на руски реактор. С уважение, Дик“ Уестингхаус фалираха и така си останахме с реактор на склад и скъп ток!

А Ники Младенов го издигнаха като представител на ЕС то за Близкия изток!

Винаги, ама винаги когато комунистите управляват е така, казвайки"Държавата е стабилна, ние правим най доброто, на правят път сме, виновниците са преди нас, ние ЩЕ стабилизиране държавата.. .. бла-бла" докато 1 долар стане 3000 лв и с една месечна заплата можеш да си купиш 1 кг кашкавал и 2 пакета дамски превръзки. Хора, четете и мислете, има архиви, те са живи, прочетете(защото аз си спомням много добре) какво говореше Гумен Речев 3 дни преди да фалират банките, и сега същия той управлява. НЯМА ТАКЪВ НАРОД, ейййй.

За чорбаджиите ли ревеш бе, малоумник??? Тези, дето се оплакват, че токът им е скъп, държат работниците си на минимална заплатаоще от времето, преди да им вдигнат цената на тока! Нали искаха свободен пазар за ел. енергия- ЕТО, ПОЛУЧИХА ЯЧ Сега такива измекяри като тях им продавят ел. енергия! Едните чорбаджии, продават на другите чорбаджии, но явно не им харесва, искат от държавата да си купуват, евтинко, за да могат пак да си правят многото милиони и да не вдигат заплатите на работниците !

Причината е до болка проста! Като спряха Белене, тежестта пада на ТЕЦ Марица Изток, да ама ЕС то ни тресна с глоби за емисии за замърсяване. Догодина глобите ще са още по - високи. Така че няма Белене има скъп ток. Въпроса е кой и защо спря Белене? Отговора е Бойко тиквата защото Хилари така му нареди! Другото е преливане от пусто в празно за да се замаже истината!

Този пък чорбаджия, бил му скъп тока ... За сметка на това заплатите на работниците ти са ниски, какво се оплакваш! Ще печелиш по-малко, явно това ти е проблема. Някой нов Ролс Ройс ли не можеш да си купиш или спортен Мерцедес, или пък яхта??? Можеш разбира се, само че вместо 100 милиона, например, сега ще печелиш 90 и цената на тока ще ти е оправдание да не вдигнеш с по 5 лева заплатите на хората! Българските чорбаджии облекли костюми и се наричат "бизнесмени"! Селянчета от комунистическо бяхте и такива си останахте. Манталитетът е доживотна присъда!

Мунчониадата е като олимпиада, но няма победители, всички са губещи , само масква печели !!!!! А а тяхната кукла мунчо е тъп и злобен

Няма по-голяма мафия от тази на енергийните олигарси в БСП. Направете справка кой притежава малките ВЕЦ, Слънчеви и Вятърни централи,все функционери на БСП. Румен Овчаров беше гурото и беше осъден съвсем справедливо. Спомнете си Ковачки от кое люпило е. Сега служебното генералско червено правителство за три месеца спря големите енергийни мощности в Марица-изток и в най-големите жеги и пик на потреблението предизвика спекулативен скок на цените за да си напълнят касичките червените олигарси.

Тоя па Дачев тока бил скъп - много важно, сега ще нищим за n-ти път защо 4 лекенца дето ходили да си вдигат адреналина ченгетата им щракнали белезниците, това е къде къде по-важно

Тока поскъпва , бензина скоро ще стане 2,5, инфлацията разсте не знам как така служебното правителство се справяло добре. Сега ще започнем да слушаме познатите мантри от 90 те за тайни и чужди сили, които пречат.

12 години БСП беше извън властта с кратко изключение. Гладът е голям, трябва да направят едни бързи пари, преди хората пак да ги изгонят с камъни.