Коментари - Крах за морския транспорт: 70% спад на трафика на контейнеровози в Червено море от ноември | Бизнес.dir.bg

Коментари - Крах за морския транспорт: 70% спад на трафика на контейнеровози в Червено море от ноември | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на УСА това им е угодно, затова мълчат и се правят на разсеяни. иначе да са ги ухутили ако ставаше въпрос за тях

при положение че ОПЕК съкрати добива Онаа бизнес дама дека разтега локуми че е изнудвана с "висока лихва" e "първата лястовичка от финансова криза" щом е опрела до законна лихва

Някой упорито се мъчи да създаде психоза на равно място... Само до преди две години в района се водеше пълномащабна война между хутите и военна коалиция, водена от Саудитска Арабия и с логистичната подръжка на САЩ, като обстрела на кораби беше ежедневие и се извършваше и от двете воюващи страни, айретен че и сомалийските пирати, без почивен ден, отвличаха кораби... Даже и при онези обстоятелства използването на обиколни маршрути беше рядкост;)

По вероятно е световната търговия да намалява, запада консумира по-малко.

След кризата през 2008-а китайските кораби масово тръгнаха към държавите в Южна Америка и Африка, на които Китай е отпуснал големи кредити. Наистина китайската търговска инвазия е обвеяна със слухове и обрасла с митове... но голяма част от държавите които Китай финансира са в Западна Африка, и тогава отклоненията през нос Добра Надежда придобиват друг смисъл;)

Както обвиняваха хутите, че са диваци от каменнта ера, така им спряха тока на самодоволните западняци...Не е сефте хюбриса да се наказва в последно време. Помним и бензиноколонката с ракети как трябваше да рухне за 6 месеца санкции.

отнесе Египет.

Няма начин ще минават през Русия с влакове.

не че не могат да изберат Северния морски път който е с 20% по кратък от този през суецкия канал, но по политически причини да не би чичо сам да ги погледне с бялото на окото, са готови да си увеличат пътя и транспортните разходи но да не са по никакъв начин спрягани с Русия, това е вече политизиране на пазарите и бизнеса или , световна диктатура от американците над всички пазари и бизнеси

абе Северния морски път през януари може да се окаже сериозно приключение :)

Политически причини наистина има, но те са благодарение на братушките, а не на чичо Сам. Русия смята този маршрут за своя собственост и допреди "перестройката" дори е бил затворен за кораби, различни от руски. А изън това техническите причини да не е приложим на практика са следните: ".......Продължителността на периода възможен за плавания варира между 2 и 4 месеца в годината, в зависимост от условията, а с помощта на ледоразбивачи в отделни участъци и повече. По инициатива на руската страна, през 1993 година е организирана мащабна изследователска програма с участието на Русия, Норвегия и Япония, чиято цел е изследването на цялата акватория, подходяща за международно плаване. До завършването ѝ през 1999 година е събрана огромен брой информация в услуга на всички заинтересовани за опознаване на предимствата на маршрута. Разкрит е потенциалът за бъдещо нарастване на регионалния трафик, макар и от друга страна да става ясно, че поради климатичните и икономически условия на този етап не е подходящ за регулярен транзитен трафик. Като основни предимства могат да се посочат ниската стойност на разходите заради по-късото разстояние, както и отсъствието на морски пирати. Недостатъците се състоят в нуждата от съпровод на ледоразбивач, обучен екипаж за работа в арктически условия и кратък навигационен период. Несигурността в спазването на графика поради непредвидени събития, както и нуждата от използване на пригодени за полярни условия морски съдове също оказват отрицателно влияние върху използването му....."

защото така пише в UNCLOS, Конвенцията на ОНН за откритото море изрично постановява правата на крайбрежните държави, така че от правна гледна точка САЩ пак се мъчат да откраднат нещо дето не е тяхно.

Щом едно племе от някакви диваци може да обърка световната търговия, то значи има нещо много сбъркано в света. На тези диваци трябва да се отвърне със сила, както правят израелците с диваците около тях...НЯМА ДРУГ НАЧИН. ДИВИЯТ ЧОВЕК РАЗБИРА САМО ОТ СИЛОВО РЕШАВАНЕ НА ВЪПРОСИТЕ.

Някой е наложил санкции?