Който замърсява, плаща все повече

Правилата стават все по-строги и след до 10 години квотата безплатните разрешителни - такива например получават аиокомпаниите, ще отпаднат

Обратно в новината

Коментари - Който замърсява, плаща все повече | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Автора на статия май е пропуснал елементарни уроци в училище- Цената на продукта се образува по следната схема: Цена на производство+целева печалба+данъци. То ест - Не производителя ги плаща а потребителя. Ние нормалните хора. Това е поредния данък с който политиците ще ни заробват под предтекст че спасяваме света, а те ще си пълнят джобовете и джобовете на своите приятели бизнесмени.

Плащането , 85% от него отиват в банките като комисионни ? Чуждите " марици " какво плащат или ние го плащаме ? Това с емисиите е заговор с/у човечеството и все въведено от " нова чифутия " и ингилизите ??? Европо блуднице Вавилонска защо все ти си на пангара ????

А Китай плаща ли? А Индия? А Африка ? А ФАЩ защо не плащат? или само евродебилите

Сега разбрам за какво е дошла Кьовеши! Явно ЕС са открили колко още милиони могат да ощипят нашите ТЕЦ! Това не значи, че ние сме откраднали от тях, а обратното - не сме си платили изцяло вероятно нарастващите санкции за емисиите! Е, така е - ЕС мисли за нас! :-) А нали трябва да се дават пари за Украйна! Онази бездънна яма! :-)

Разбира се, че тецовете са скрили емисии, което значи че не са си платили таксата за замърсяването.

Ще плащате още данъци. Не сме ви почнали истински. Данък въздух, данък храна, данък вятър, данък слънце. Ако не ви дойде акъла има и още гадости.

Има една книга "Фактурата"! Там се обрисува нашето бъдеще! За всичко ще плащаме! И за въздухът, който дишаме!

ти вече плащаш ...СО2 квоатите са данък въздух.

А защо си мислиш, че всичко ти се полага даром?

Ето едно видео по темата, което може да е интересно: https://youtu.be/mPAML-amE5M

Как тъй Европата ще плаща за емисиите въглероден диоксид за да спасим природата а над 50 процента от света не плащат? И къде отиват тез пари и какво се прави с тях?! Това си е чисто робство. Защо не се направят системи, с които тези пари да си остават при фирмите и да се влагат за системи за неутрализация или филтри...? Защо? Просто сме като мсймуните- режем и гризем единствения клон който ни храни и на който живеем... Това свят може да направи нещата но не иска, щото има интерес да си остане така...

Тц. Маймуните не правят така...

Че плаща,защото някой си пълне гушата,а не влага парите за пречистване и техника ,която да пречиства природата!ДАНЪК ОТ ПОДАНИЦИТЕ НА ЕС!

Това е 50% от инфлацията... 29% ковид и 21%санкци срещу Русия. И 0% Путин

Набеждаването на СО2 за замърсяване ще остане в историята като най-голямата измама на 21-и век.

Най-голямата измама е съсипаното образование, липсата на критично мислене и отхвърляне на науката.

Имам въпрос, защото като лаик по темата, някои неща не са ми ясни. Та, след като квотите са задължителни за страните от ЕС+ още някои от ЕВропа, връзването с европейските въглеродни разрешителни за "външни" компании няма ли да доведе до вдигането на митата за стоки внос от тези страни (независимо на какви - просто асиметричмно) до дотиране от страна на държавата на съответния бизнес? А ако това не стане, а вносът просто спре, защото на компаниите не им е изгодно да го продават, тогава? ЕС не е чак толкова голям потребител - съвокупното БВП е някъде около 15% от глобалния и 14% от глобалната търговия със стоки и светът спокойно ще мине и без него в крайна сметка. И още - какво означава това "компаниите, внасящи такива продукти на европейския пазар" при положение, че транснационалните корпорации по принцип имат дъщерни фирми в ЕС? Например, много се дрънка за ядреното гориво от Уестингхауз. Да, ама фирмата е Уестингхауз Швеция. Кво правим? Да, двойното облагане на стоки, СТО и т.н. Как ще стане това облагане? На база местопроизводство ли? И последен въпрос - след като системата действа от 2005 г. какви са количествените показатели за нейната ефективност? Това са си живи 18 години! Колко в тонове е било намалението на емисиите постигнато благодарение точно на тази система, не изобщо и какъв е процентътният й принус в глобалното намаляване на емисиите? Има ли изобщо смисъл от нея извън чистото дране на пари от раята?

Това са съвсем логични въпроси. Но, само ако приемем че действително става дума за някаква грижа за природата. По всички личи обаче че става дума за далавера. Вероятно първоначалния замисъл в ЕС е бил следния - слагаме перки и соларки, почваме да пресмятаме всичко в СО2 и започваме търговийка с СО2. Откриват се безкрайни възможности за търговия по същество с вятър, слънце, въздух. Света фактически плаща на ЕС за .... правото да живее (да използва енергия). Въпроса че еврокалинките не отчетоха че времената когато запада е могъл да налага на света каквито си иска правила останаха в историята. И накрая всичко ще завърши с разбита енергетика за ЕС и съответна деиндустриализация. Китай и сега потребява повече електроенергия от целия ЕС. А само след 2г (2025г) Китай ще произвежда 1/3 от ел.енергията в света, А целия запад под 25%. И това е всичко - индустрия без електричество - няма www.statista.com/chart/29282/global-electricity-demand-by-world-region/

Чудя се колко плаща Китай? Щото онзи ден имаше статия, че до 2028 година ще отворят още 7 GW тецове за да ОТГОВОРЯТ НА НАРАСНАЛОТО ТЪРСЕНЕ НА ВЕИ В ЕВРОПА и да произведат нужните панели, перки и т.н. Аааа, моя грешка - те не плащат вероятно щото тецовете им са еко и био. Или щото са на друга планета. А преведено на разбираем език - великия и богат ЕС плаща квоти, прави ток от ВЕИ за да е "зелен" ама тия ВЕИ се правят по -най -замърсяващата технология.

"Цената, плащана от компаниите, внасящи такива продукти на европейския пазар, ще бъде вързана с европейските въглеродни разрешителни, за да се поставят местните и чуждите компании на равни начала." Интересно, КАК компаниите ще платят цената? Сигурно ще продават на загуба? Или просто ще ни вдигнат цените?

А кой прибира парите от тази измама- ционистите юдей. И те се оправят някакси със природата насаме.

Така е. Еврогейски ценности.

Екотерор.

За един приятел питам?! Щото те са повече от половината свят...

Няма значение - ще им наложат мита, така че за нас цената ще е същата. Капанът хлопна и разбрахме защо до сега сиренцето беше вкусно.

Само не разбрах как за нас цената ще е същата? Кой ще плати таксите? Китайците щото сме много хубави ли? Или ще си платим ние?

Дето хич не са малки, пък имат двойни на нашите емисии

Когато екологията почне да се измерва в пари, значи вече иде реч за бизнес, а не за опазване на околната среда. В крайна сметка всичко се начислява на крайния потребител и живота ни става по-скъп, но не и по-екологичен.