Ковачки отвърна на бизнеса: Без ТЕЦ "Марица изток 2" и АЕЦ няма енергетика в България

Нямам общо с вноса на боклук от Италия, заяви енергийният бос и подчерта, че няма да напусне страната, защото не е го е страх

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата да му налива колкото и да трябвало .тоя нещо е преял и незнае кви ги приказва .че и аз искам държавата да ми налива в картата колкото трябва

випуски на Школата в Симеоново ни разиграват цирк.

Много точен анализ - да! Кадиеви са единственния проблем в енергетиката

Той бил консултант и казвал как да се гори боклука в Тецовете Бобов дол и Сливен?! Що не ни консултира, как да дишеме отровите от Тецовете, с противогази ли да ходим! Хитър, нагъл и богат ИЗВРАТЕНЯК!

как ще ти ходи на причесчицата раиран костюм

Жалко, че един от малкото, които разбират от енергетика в България е такъв престъпник.

Тоя що не почна да духа да има силни ветрове тоя кви говори да не би да имаме вятарни като в Германия как от какво правиш ток и то е ясно и на колко го продаваш ако си честен бизнесмен извади всичко на яве да не могат да те барната ни Киро ни миро ама май нещо не е ок има две понятия или си честен или не честен бизнесмен е да занока е направен така невинен до доказване на противното ходите по студията да лафите да сигате райтинги няма такава държава

Не го е страх ,защото се е уговорил с този дето преименува ''боклука'' на ''суровина за горене'' и разреши вноса и. Убийци!

Вместо да филосовства, нека по-напред Ковачки да внесе дължимите към държавата данъци и осигуровки!

Лошо няма да спасяват ТЕЦа, ама не и при 2500 персонал и средна заплата 3800....

И този Професор ще излезе ! Гешев спиш ли ? Почвай да проверяваш този Търтей мислещ се за Олигарх ! Кога ще си почистим Държавата , 30 години се лутаме в Лабиринта на кражбите и обвиненията че други са виновни за случилото се , с едно или друго действие на пропагандата ! Вече по огради се пише долу герб или смачкай гербер спаси България , на нищо не прилича България преди 30 години !

В АОНСУ не се изучаваше нито икономика, нито финанси, нито технически науки. За това назначените от Партията 'бизнесмени" говорят само глупости, които дори не си струва да се коментират. Тези невежи и умствено много ограничени люде не знаят, че цената на дадена стока не зависи от това дали министърът се казва Теменужка или Ягодка и дали шефа на БЕХ се казва Драган или Петкан. Цената на една стока зависи от други фактори а не от името на този или онзи.

Ковачки може да е всякакъв /не го познавам/ но е единственият който не наряза на скрап нито едно предприятие от тези дето придоби. Напротив, разви ги и ги направи печеливши В тях работят хиляди българи, които получават що годе прилични заплати. Това е факт неоспорим. Нинова взе Импекса без пари и го ликвидира немедлено. Това е разликата между Нинова и Ковачки. Иначе и двамата са комунисти.

Говориш за Доган в момента, но не знаеш.

Какво означава човека който наряза и обезличи БМФ да си дава мнението в държавния сегмент!!!! Докога държавата ще тябва да отговаря на бизнеса. Бизнеса си има адвокати и икономисти да укриват от държавата. Ако има доказателства Г-н Домуьчиев да ги внесе в прокуратурата. Има съдебни инстанций точно за това. При подобни спорове, това сметна палата и още една шапка лостове и институций. Та ако журналистите и бизнеса имат нещо сериозно то защо не го внесът в прокоратурата

Корнелия що си дава мнението за държавния сегмент след Техноимпекс?

Може и да не може без Тец Марица изток 2 и АЕЦм бо със сигурност може без Ковачки.

и тоя няма да напусне страната после ще е в "една балканска държава, но не сърбия" а сетне ще трябва да си го докарваме с интерпол!

интерсен мач -Домусчиев срещу Ковачки ,пуканките и на дивана. Само да не е като Джошуа -Руис :)

Ако го нямаше Ковашки тецовете нямаше да са на загуба .Всички предприятия се фалират умишлено .

Изключително откровенно изказване. Само че странното е че е про правителствено и забележете подкрепено от позицията на КНСБ и Подкрепа сигурно е случайно. Проблема е че на БНЕБ няма клирингова къща и борсата не е член на международни и европейски организации за борсова търговия на енергия , в допълнение КЕВР все още не е изградил структури по REMIT или възможността за непазарно поведение или спекула е пълна а и г-н Ковачки не го отрича - може прави го . Въпроса е кой му подсказва да бъде на точното време по точната цена на борсовата платформа ? Но е прав да го проверяват. Но като го проверят ще стане ли известно кой му предостави възможност да е монополист в сектор топлофикация , в ремонта на ядрени мощности и в търговията на едро в електроенергия . Кой ще го предложи за миноритарен акционер в АЕЦ Белене и кой му даде възможност да изгаря отпадъци в инсталации който не са предназначени за тази дейност . Е кой може да педостави всичко това на един консултант без собствен капитал ?

Ще си следващият

Айде и Ковачки в затвора. След него Домуса, червенобузко Прокопиев, Пеевски, Велев-Мелев, ........ Айде, Гешев, по-чевръсто!

Прокуратурата да действа по оста Ковачки - Доган - Грух и държавата ще литне!

"трябва да се премине към по-екологични горива – газ, биомаса, RDF" Какво е RDF – това е пластмаса, гума и други боклуци, за които ти дават пари да ги гориш, но замърсяваш въздуха. Някъде в закона дефинирано ли е какво е RDF какъв състав точно има -100 % италианска пластмаса,отрова за дробовете....много екологично....

RDF е пластмаса-гориво, по европейски стандарти, която се получава, чрез рециклиране на битовите отпадъци, които ние създаваме в ежедневието! Те са бе сярно съдържание! Така или иначе Юовек модулира такива отпадъци, и трябва друг да ги ликвидира, засега по този начин - юрез изгаряне! За сведение Сливенския ТЕЦ е с на-ниски цени за отопление и на битово и технологично ниво! Няма начин Световните проблеми т тази насока да ни подминат, а за нашите и дума да не става!

Още покрай гей парадите стана ясно, че световните проблеми стават наши. Сигурен съм, че и хората с такива наклонности биха ни убеждавали, че няма нищо по-чисто и свято от любовта и те само се обичат. А ние тъпите селяндури спираме прогреса на човечеството. И с пластмасата-гориво е така.

Ковачки има късмет, че Доган още мърда. Иначе да е станал до сега първи енергетик на ЮАР.

Евростат твърди, че цената на електроенергията в България е най-ниска в ЕС. В Германия може да има някои дни изключения със свръхпроизводство, но средната цена е около 3 пъти по-висока от тази в България, поне за потребителите. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricitypricestatistics/bg

Ице търси си държава, която не екстрадира! На тамошните туземци ги обяснявай тия работи с вятъра и меката зима. Не е ясно обаче, дали ще ти повярват.

ДИР, и Домусчиев ли.е на завет ?

243Win

Абе тоя не го ли хванаха за 13 млн. неплатени данъци? Осъдиха го условно. А вие си плащайте като попове!

В този ред на мисли защо изобщо търсят Божков. Явно за милиони неплатени данъци присъдата е условна (ако има такава изобщо).

Не 13млн ,а 27млн,и то доказани от съда,но само условна за една година )))

Ае бегом към ОАЕ,какво чакаш? Бегом!

хахаха ,в Германия тока бил евтин защото имало вятър :D Ковачки,енергетико,би трябвало да знаеш ,че при силен вятър перките се блокират иначе кулата ще стане хеликоптер .Ти го знаеш,де,ама защо правиш и хората на балами...

Да се свърже България към грид-а (мрежата на европа). В момента цената на тока в Норвегия е 0.0059 Euro кв/ч т.е почти без пари. Има много дъждове и вода , вятър в Германия и т.н. И тока се продава на борсата и по този начин ще се регулира потреблението и ще се намалят емисиите в Европа. Проблема е , че ако идва по евтин ток от някъде другаде "другарите" няма да могат да имат яхти. Проблем ще бъде и за работещите в мръсния бизнес с въглища и т.н, както е в Полша. Трябва да си отворим очите и да си приемем че света се промени и че вече алтернативните източници имат голям дял и че трябва оптимално да използваме ресурсите.

Да тока миналата година беше много скъп 0.1 EUR/kwh т.е 20 стотинки , но тази година е безумно евтин. В българия тока отдавна е 25 и нагоре стотинки.

Те значи немците си затриха енергетиката. До 2024 спират всички АЕЦ и до 2035 всички ТЕЦ. Значи от 2035 Германия няма енергетика, така ли? Заради такива шушумига като тоя сме най бедни в ЕС.

Руските крадливи бизнесмени, все около някакви монополи им е бизнеса

Конкретно на Ковашки: около амеркианските ТЕЦ - Абсолютно топла руска връзка.

То,кое не е вече най скъпото в Европа,всички цени на стоки в България са най скъпите в Европа,може би само Швейцария и Норвегия не сме стигнали,но и тях ще стигнем,докато по заплати гоним дъното на света! Най скъпата храна,най скъпите дрехи,най скъпата техника,най скъпите автомобили,най скъпия ток и... Няма такова дране в света и не е имало в човешката история!!!!!

Този е мошеник, за затвора е, засега ГЕРБ го покриват.

То това важи за всички дебелосерковци в БГ. Ако няма досие с което да бъде държан никой няма да го пусне да стане дебелосерко като за начало.

Че без АЕЦ няма енергетика е вярно,но и токът,който продавате е турбо брутална спекула,надути цени до космоса!!!

Цената на електрическата енергия за индустрията в България и днес е в пъти по-висока от тази в Германия. Средната цена за мегаватчас с доставка ден напред е 96,75 лева. Най-висока е цената за часовия сегмент 18.00 - 19.00 ч. – 136,05 лв. за мегаватчас. А най-евтин е токът за индустрията в периода 4.00 - 5.00 ч. сутринта – 47,95 лв. Ако обаче се вземат т. нар. извънпикови часове, от 21.00 ч. вечерта до 8.00 ч. сутринта, средната цена на тока е 84,22 лв. за мегаватчас. За сравнение, в Германия средната цена на електрическата енергия с доставка на 12 февруари е около 12 евро.

Да, да , вярвяме. Просто съвсем случайно в регионите на Брикетите има складиран 100000 тона боклук и хиляди сигнали за замърсявания

Някой е обещал чадър на Ковачки и той е смел ! Не го очаквайте в списъка на Херо Мустафа !

Нещо за обръчите от фирми около ДПС да сте чували?

В д-вата на мафията всичко е възможно.Най нисък разсход за труд - най висока цена на краен продукт

ГЕШО идва и ще те смачка !

Същия неграмотник, като Баневите. Едно болче не е завил. Само се разтура и спекулира. Тотална неграмощина. Таргаш от най-ниските прослойки на умрялото БСП. Не се дават. Колкото са не можещи толкова са жадни за парици. Тоя психопат от неграмотност ще ни изтрови децата.

В голяма грешка си, Ковачки не е случаен, завършил е Националната природоматематическа гимназия, а после и лазерна физика, така че, съвсем не е неграмотник!

Ако иска да е учил на Марс. Скапан търгаш. Не знае къде се намира. Измамник от най-ниско ниво. Това са паразити. Този безхаберник ще ни изтрови децата. Хора като тези псевдо бизнезмени работят само на разтуране. Нямат идея как се изгражда бизнес, екип, дълготрайни узтойчиви бизнес системи. Тези хора са продукт на комунизма. Няма място за тях в бъдещето на България. Да прав си. Утайките Баневи са едноклетъчни.

Schilо

Ковачки го познавам лично. Излючително честен човек. Той ми е далечен роднина по бащина линия. Майка ми е рускиня, а баща ми с българско гражданство.

И що не си умрял още мършо

Е като старец. От където трева не никне. Абсолютен паразит . Шеф на боклукчийския бизнес, заедно с ВМРО - Каракачанов.

Щом се появи евтин ток той веднага изчезва за чужбина и цените се изравняват , Какво знчение има Марица Изток ?

Нашия бизнес нещо се хвана за гушите, а Бочко потрива ъце отстрани. Тия не разбират ли, че ги отстрелва 1 по 1?

ръце де

той и черепа обесняваше колко е велик в бизнеса и на другия ден избяга зад граница че и тоя дърт мошеник ковачки ако истински му разровят бизнеса ще засмърди ужасно

В тоя спор между Ковачки и Домусчиев, аз бих гласувал за Ковачки. Колкото и да е нарочен за "черна овца", много компетентно обяснява неделния случай с огромната разлика в цената на тока в Германия и в България. И ако си мислят някои, че със спирането на Марица изток 2, ще намалее цената на тока-жестоко се лъжат. Цената на тока ще расте и в краткосрочен и дългосрочен аспект. Съжалявам за прогнозата, но такива са обективните предпоставки, наложени обаче от субективни далавери и кражби.

Бе Ковачки напълни България с боклук и трови хиляди хора.

В продължение на 20 години,близо 3000 мегавата на АЕЦ Козлодуй не работят,няма ги.едва ли някой би могъл да изчисли колко милиарда е загубила държавата,но ако успее да сметне ще го заболи главата

Поредният нагъл лъжец или просто тъпак. Не работят 30 милиона мегавата направо. Държавата нищо не е загубила, напротив спечелила е. 3 и 4 блок спря Станишев през 2006 г. 4-те малки блока с общ капацитет 1760 МВ отдавна трябваше да бъдат затворени заради изтекъл експлоатационен срок. А и никога докато са активни не са работили повече от 2 малки блока едновременно. За предварителното им затварянето получихме 800 милиона евро надхвърлящи почти двойно не печалбата, а приходите до края на експлоатационният им срок.

А без теб може и да живнем. Гешев?!...