Копачите на криптовалути в Китай спряха работа и биткойнът потъна

Биткойнът понесе силен удар след тези репресиите на Пекин и в момента е изгубил близо 50 процента спрямо историческия си максимум от април

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кеф... Вдигна се добива на Ethereum, очаквам цените на графичните карти да достигнат нормално ниво до 1-2 месеца.

Китайците се усетиха, че евреите им обират мангизите с някакви виртуални нули и единици (двоична бройна система), та решили да им бият шута навън от поднебесната империя !

Не е това причината за спада а и вече цената почна да се вдига :) . Биткойн и въобще криптовалутата е тук и ще остане. След като тъщата на прилична възраст со момента е на 10х с малка инвестиция …. :) умнитв ще спечелят. Останалите ще гледат отстрани

Те умниците като тебе така приказваха преди 3 години когато стана 20к

Йиии амчи то след три години стана 60к, славуне :)) а сега е почти 40к, много лоша инвестиция, наистина :)))))))

Игри и забави..... горе високо, а после долу ниско... да вкараш 10К $ и да си правиш кефа...

Алгоритъмът е такъв, че броят изкопани биткойни за единица време е еднакъв независимо от броят копаещи. Дори един единствен майнер да има само със стар компютър, ще вади същото количество биткойни, които биха си делили 1 милиард копащи китайци. Та ако китайците си спрат копачките, порастват шансовете на другите.

По-голяма глупост не бях чувал. Какъв е шансът да намериш правилния хаш - като смяташ на 1 компютър или като смяташ на 100 000 ?

Вижте хора, същетсвуването на регулация на тези валути и те сами взаимно се изключват. Те са създанеи за да се финансиран престъпната дейност. Ако не се регулират тогава ще се изпозлват за финасиране претъпна дейност назаависимо, че може паралелно да се изпозлват и за друго. Ако те се регулират ще станат малко или много обиконвени валути. Тогава най-добре е да се забранят, не мислите ли. Разбирам че за повечето от вас са нещо ново и инересно нещо което трябва да се проучи, но на първо място те са създаени да се финасира престъпността, не го забравяйте.

Търсачът, не обръщай внимание на грубияните тук. Те са така защото страдат от загубените илюзии за богатство и защото сега са в дългове. Някои си продават имота и взимат кредити за да купуват ригове и бля-койни. Вкопчили се в химерата за "цифровото злато". Впрочем, прочетете приказките за деца, там алчни златотърсачи свършват зле.

"Цифровото" злато е точно толкова "ценно", колкото и хартиеното - хартийки без стойност, печатани по заповед на силните на деня.

за да лъжеш хората, лай.но.пръс.качо :) ти си долна твар, демон!

Криптовалутите да създадени да се наруши престъпния картел на банките, които дерат своите клиенти с ужасяващи такси и лихви, които променят едностранно, по свое усмотрение. За съжаление криптовалутите вървят и с тази "екстра" - разплащания з престъпна дейност. Но балансът ще бъде намерен.

Биткойни, долалари. Всичко ще си дойде на мястото.

Това ще го повярвам, когато се появат видеокарти на пазара, на нормални цени.

Никакво бъдеще няма необезпечена валута, ама е твърде сложно и дълго, за да го обяснявам тук. Има си учебници - четете и мислете преди да инвестирате във въздух…

Сподели за една валута в момента която е обезпечени с нещо в момента? Долар, Евро, Лира, Левове?

Всяка една е обезпечена с държавен резерв! Всяка една…Това че се печатат пари на поразия не означава, че зад всички тези банкноти не седи реално обезпечние. Просто колкото повече, толкова повече се обезценява стойността на дна единица. Крипто измишльотината от друга страна е една торба въздух

Тези криптовалути са създадени от хакери обслужващи интернет базираната мафия и престъпност, естествено е че трябва да ги забранят. Ако имаш чист бизнес и си плащаш данъците за какво ти е криптовалута, ако искаш да криеш данъци и да търгуваш с наркотици и Бог знае каквао тогава ти трябва валута която не се проследява.

търсачо на кафевото злато :))) преди биткойн не е имало престъпност, педофилия, търговия с наркотици и оръжие пръскачо на лай.на...

Човече нещата които тръскаш ти изобщо не са чисти, в моите мнения дори те да са неверни няма никаква словестна нечистота, докатео при теб тя преобладава за сметка на аргументите.

Това, че си нямаш понятие от криптовалута - личи си от глупостите, които ръсиш - не те прави финансов експерт, а те прави смешен. Блокчейн и защитени транзакции - къде го има това в хартиените банки ?

А как така репресии, много лош тоз Китай бе! Кво го правят тоя биткоин, бият ли го, или са го затворили?? Свобода за Бит Коин!

А след 5 години като изкопат всички биткойни какво ще стане. Няма да има и кой да изчислява транзакциите. Да заобикаляш банките но ако направиш превод от койни към сметка в ЕВРО да си купиш нещо ще стане след 2 дни и с такси 10 пъти по големи от банките.

Много сте прости аз копая и си преведох 2500 Евро в българската ми сметка за 9 цента кога еврейските банки ще ти пуснат такъф фандък

Галопираща хипердефлация.

Каква е логиката при спиране на копаенето (лимитиране на емисиите на нова валута) да спадне цената? Пазарната логика казва че при ограничение на количеството на една стона, цената се повдига обратно пропорционално. Някой който наистина разбира от крипто, може ли да ми обясни сериозно?

Меките китки, които са купили малко крипто, за да "станат богати" се плашат от такива новини и продават. Някои копачи с по-малък ресурс, които имат кредити и разходи за покриване - също. Всичко е временно и води до "отръскване на чувала". Страхливите балъци си губят спестяванията, а профитата правят милиони. Бил съм и от двете страни на барикадата. При балъците е гадно :)

И сега си милионер и ни светкаш на давалараТА... :))) Верно ли няма какво друго да правиш? Тогава за какво ти бяха ти милиони, като си губиш времето в Дира като всички останали?

Ами, след като тези, които правят пари от копанете преценяват, че няма пари в копането сега, тия които купуват почват да се замислят. Цената на биткойн е във вярата, че е ценен. Като разклатиш тая вяра и нещата се скапват. Кога за последно битйкоин ти беше жизнено необходим? Храната например не трябва никой да убеждаваш, че е цененна. Ако намалиш производството на храна нейната цена ще се вдигне, а при походящи условия ще литне.

Правилото е малко по друго . Зависимостта на цена-полезност е права и цена-количество - обратна . Като полезността на едно нещо пада , пада и цената , при равни др условия . А и най-важното - цената се определя на пазара според търсенето и предлагането !

Излизащите от употреба мощности продават изкопаното на пазара, за да си върнат инвестицията. в краткосрочен план емисията е сравнително неутрална спрямо копаещите мощности, защото трудността се адаптира към тях на всеки 2016 изкопани блока.

В Китай вършиш нещо ако е забранено, може да те разстрелят на площада. В момента има повече разпродаващи, отколкото нови ентусиасти.

1. Китай всяка година "забранява" криптовалутите. Най-вероятно с цел печалби от спекулации. 2. Дори този път да е по-сериозно, заради дигиталния юан, китайските копачи ще се изнесат в чужбина за 1-2 седмици и ще продължат спокойно да си работят. 3. Криптовалутите ще се наложат в бъдеще и по това спор не може да има. Бъдещето е в криптовалутите. Свиквайте! Адаптация му е майката! 4. Спекулантите (сериозните) правят огромни печалби при такива сривове. Губят балъците.

Освен "спекуланти", "сериозни", демек тарикати и "балъци", има и нормални хора. Нещо повече, нормалните са мнозинство. На тях се крепи света.

Добре, че се откъсна от печеленето, за да ни го обясниш. Благорадя ти.

По т.2 - Имат бъдеще само ако се решат 3 проблема (които не виждам как ще бъдат решени до 5 години), а именно: - кога ще може масово да се пазаруват /купуват и продават/ стоки и услуги с крипто; - кога много хора/ компании ще ползват технологията зад койна, вместо да купуват/ продават заради чистата спекула/ хазарт; - кога ще бъдат РЕГУЛИРАНИ криптовалутите от държавните органи, за да добият сигурността (например гаранциите по влоговете) и прозрачността на другите валути; Според мен - до като не бъдат решени горните три проблема, криптото ще бъде един хазарт, от който някои ще прявят пари, а други ще губят (независимо от количеството).

Хайде да видим сега кой ползва безплатен ток за копане ...

след като Пекин умножи усилията си По колко си е УМНОЖИЛ усилията?

Другарят Си прецака биткойна, натресе короната на света и още кой знае кви золуми. Абе като кажат комунист, или го тепай на место или бегай далече, ще плачете вие за австрийския художник, ама късно...

Тоя дето беше първи приятел със Сталин и си поделиха Европа и Полша ли?

Всъщност това е доста добра новина за биткойна - откъсването му от китайското опекунство. Сега вече опасенията на САЩ и Европа, че Китай може да контролира биткойна изчезват. Доста западни банки, както и Пайпал подкрепят операциите с биткойн, разцветът предстои.

Битойна е като кварталната ковра. Лъскав, модерен, млад, но ще му дойде времето и историята ще го захвърли на боклука. А тия дето копат битойни са като боклуците дето стимулират малките коври та те се въдят все повече и повече, както биткойните.

Крайно време е да се тури КРАЙ на тази ИЗМАМА!

Като има балъци да купуват, ще има и такива да копат. Кой идиот е повярвал, че този ръст ще продължи безкрайно?!

Големи тупани пишат под статиите за криптовалутите. Мазни, скъсани БГ мишоци. Родени, за да живеят като обслужващ персонал. Така и не разбрахте, че и Бъфет не винаги печели. Важното в тази игра е да спечелиш повече, отколкото си загубил.

От идиоти, които се помислили за тарикати, понеже нямат ресурса, да осъзнаят, че нормалната човешка дейност изисква градивност и принос към човешкото общество, а спекулациите са нечовешки непочтени, освен, че разхищават огромен ресурс.

ти си мъртвороден. чао.

Ние ще се забавляваме уникалко като се наложи скоро баба ти да си продаде нивата да ти покрие заемите дето си взел да се правиш на Инвестър

Дано да не се наложи да убива баба си, че да наследи нивата, да си спаси задника.

Съгласен съм с теб, че българина е свикнал да е обслужващ персонал, което е жалко. Но си пълен идиот ако си мислиш, че с тоя тип надлъгване се гради стабилна икономика. Бас държа, че караш BMW, комби, дизел, че и с десен волан и водиш местните прото-мутреси по кварталните кафенета.

най важното, без гърне със силно свирещо турбо

Общо взето бъдещето е на криптовашутите.Дали това р добре не знам но има мнго предимства. Както промяната е била от натурална размяна към пари така рано или късно ще премине към криптовалути емитирането на които не може да бъде контролирано от държави.

Тоз световен, държавен ресурс знайш ли кога ще позволи това - НИ КО ГА. Инкриминира се със закон крипто валутите и който иска да влиза в китайски, руски, американски затвор, да продължава да копае, но без илюзиите, че е непроследим.

По принцип да, ама няма да е анархията биткоин, дето се ползва от криминалните по целия свят. Ще е по-ефективна енергийно система, контролиана от някой който да гарантира че няма като ти се затрие уолета да си губиш спестяванията.

Никакво бъдеще няма необезпечена валута, ама е твърде сложно и дълго, за да го обяснявам тук. Има си учебници - четете и мослете преди да инвестирате във въздух…

Въвеждането на книжните пари е следствие стремежа към ефективност ( не е нужно това с което мериш да струва скъпо) и възможността за лесна парична експанзия за стимулиране на икономиката . А сега , виртуалните валути пречат на икономиката като взимат важни ресурси и енергия . Поне алгоритмите им да имаха някаква полза .

виртуалните валути като Биткоин имат свойствата на електронна банкнота. Можеш да я изгубиш, да си я запазиш на флаш карта и да я пъхнеш под дюшека. Хубавото нещо е, че частна банка/институция не може да се разпорежда с твоите пари, да ти блокира парите, да се покрие или да изчезне като КТБ. Лошото е, че можеш да укриваш и пренасяш огромни суми зад граница. Крипто валутите не отговарят на реалността. За да съществуват и да се признаят от държавите, трябва да се променят няколко неща: - да се забранят офшорните зони, което все още няма как да стане - да има глобално правителство, което все още няма как да стане - де се контролират транзациите във всяка държава и всички държави да си кооперират /да са вързани в единна парична система, което няма как да стане може и да пропускам доста неща, но се замислете за бъдещето им :)

Добре, че разбираш инак нз. какво ще правим

Добро начало, но трябва още много да падне. Тарикатите ще започнат скоро да се самоубиват. Идеята на крипто е ок, но с това харчене на ток във времена в които се чудят как да направят всичко по-икономично и зелено, е малоумно.

Ганьо разбира от финанси и инвестиране, затова е беден като църковна мишка. Ганьо завижда и лее мозък, докато хората правят здрави кинти.

Да са "здрави", колко да са здрави, виртуалните "кинти"... едно дърпане на шалтера и дотам им е здравето, и живота. Сега и Русия, и Индия, като приемат същия подход и стане очевидно, че неа ги бъде "независимите" валути на цру.

хехехехе, това си е жива пирамида, биткойнът е ограничен до 21 000 000 единици, и на всеки 4 години стойността на заплащането, което се дава на копачите, намалява двойно. Хайде да попрочетете малко инвестопедията!!!!!

Arcadium

Я сега пак да ми излезнат тежкарите, които разправят, че крипто валутите били независими и се саморегулирали.

Еми, като сметнем, че.за три дена почна да си връща стойноста, много сгриба няма що. И да не е само бийткойна на пазара, много неразбиращи ора пишат. Бачкайте си като роби, аз си вея гъза вече...

Ами задайте си въпроса: Какво стои зад беткоина? Има ли някакво покритие? Хартиените пари също нямат покритие, но поне зад тях стои някоя държава и правителство. Значи има на кого да се потърси някаква отговорност. Ако този някой напечати много от тези пари и се стигне до хипер-инфлация то този /това правителство/ си заминава. А при биткоина просто някой дето изобщо не го знаете кой е и къде е би могъл да дръпне шалтера на някакви компютри и вече немате нищо.

доказателство, колко лош м'триал е изтекъл в чужбина :)

Па вие сте все цветенца останали в кочината....

Всъщност, от вчера върви само нагоре и сега е над 38000. Сигурно пак ще има корекция и после влака тръгва за 45, 50, 60 и нагоре. Балъците загубиха пари. Тарикатите си купихме евтини криптота и сега ще продаваме с печалба. Наздраве!

Ти да не си Константин, брата на Ружа Игнатова?

един да знае за какво става на въпрос...Ама българина е свикнал да бачка, като роб...Си купи айфоня и жапанките на изплащане...

Никога не забравяйте че пари се печатат само от Цар и Държава! Мислите си че понеже нещо си се случва във вашият живот, то това е нормата, стандарта или началото на нещо ново което никога не е било?! Ами не е!!! Всичките неща в човешката история менят само образа си но не и същността си. За съжаление, повечето хора обращат внимание само на образа и ако той е по нов, тогава си мислят че се случва нещо ново. Никога в човешката история не е имало пари които са били независимо създавани от хората. Може да има отделни моменти...аномалии, като ползването на миди преди хиляди години като разменна монета (и тогава е имало хора като сегашните крипто копачи, само дето онези са обикаляли плажовете) или златни трески по Новите Земи където буквално са копали за злато, но след много кратък период пак е трябвало да се мине през пари и финансови системи създадени и контролирани от Цар и Държава. Те имат властта и инструментите да сложат ръка и да контролират финансови потоци. Коя държава ще разреши свободното и некотролируемо създаване и прехвърляна на влияние и власт (защото парите са това....влияние и власт)?! Никоя!!! И в момента в който определен финансов метод стане достатъчно голям и важен, държавата много бързо ще се намеси и ще създаде методи за контролирането му. Да..това не означава че в тази пролука между зародиша на това ново лице на паричните методи и момента до който държавата не реши да се намеси, няма възможности за малкият човек. Има! Има хора направили пари от миди и има хора направили пари от най различни златни трески в миналото. Но този прозорец от време е много малък! После се започват мръсните трикове..САЩ ще прати 5 милиарда в крипто на Китайският Навални (които също си получава парите в крипто) и Китай ще седи и ще гледа ли? Или Китай/Русия ще пратят 3 милиарда в крипто на поредният американски кандидат за президент, и ЦРУ/ФБР ще кършат пръсти и ще си мълчат?! Веднага се вади брадва номер 9 и всичко това или се реже от корена или започва да се контролира зверски на изхода!

Мъ не бе, ний сми гулемите тарикати, сига, дето ще хванем Господа за шлифера.

Ако някой си мисли, че банките ще оставят разни койни да се въртят ей така, нещо се е объркал! С различни инструменти ще ви вземат киша и ще ви оставят по голи задници. Да, някои ще спечелят, и то много, но голямата част ще духа дупата! Всичко е контролирано, но не от вас. Какво пък, всеки отговаря за себе си.

Кажи ми един бизнес в който всички печелят.Разбира се че ще има загубили и обикновенно това са последните в този случай.

Така е друже, прав си!

Имаше един форумен *инвеститор" дето само си тъкаше коремчето... Доволен... Сега предполагам си търка свикстера...

Много ми е интересно, кога тази простотия-пирамида Криптовалута ще бъде спряна! Въртят се стотици милиарди без нищо да се създава. Само замърсяване на околната среда и поскъпване на всичко работещо с чипове!

Защо да го спират - а тези които по цяла нощ бичат гейминг - данеби да е по-екологично или смислено? Бизнес като бизнес ...

само замърсяваш околната среда а произвеждаш - лай.на!

Транзакциите с обконовените валути могат да се проследяват - кой плаща и кой получава плащането, съответно създават възможност власттите да разледват международнията интернет престъпност. Трябва да е ясноп че тези валути не посто не създават нищо, а стимулират интернет престъпността - това означава такива неща като педофилия, търговия с органи, продажба и покупка на крадени дебитни и кредитни карти, наемане на хакери за претъпна дейност и др. Всеки който има почтен бизнес не му трябват такива валути, единствено има предимствое че няма банкови такси и нищо друго.

Аз пък преди 3 седмици си купих акций на биткойн и четох че със сигорност ще станат 1 милион долара. Щом казват хората, значи е истина.

Ти си толкова неграмотен,че бъркаш биткойни с кози.

Първо ти трябва буквар, а после биткойни.

Биткойна, със сигОрност, разчита на неграмотни, тъпи и алчни дебили, като тебе. Дето лесно могат да се помислят за голямата работа и големите тарикати.

Не, "като тебе", а като него. ИзвЕнявам се.

Момиченце, преди да де отдадеш на инвестиции, научи малко български!

не те разбра, сори

Началото на края? А дано - ама надали.

заедно с руснаците спират за емнайсти път. Спокс.

"Биткойнът понесе силен удар след тези репресиите на Пекин" ко речи? поне на 24 май се опитайте да пишете по-грамотно ве

Ти пък. Мечти! Те поне са безплатни!

Ама туй нящо не требеше ли се да расте, оти биле уграничен брой тиа койни, колко повече копат толко по- малко остаят, абе като недвижимостите, се растели викат брокерите.

Ще расте, ако има навити ... Това, колко е ограничено количеството е само един от аспектите

Да и биткойна днес с 5% нагоре ;)

Да, сега е момента да продавте

Това е корекция. Един мааалко по-мащабен поглед показва, че от 9 май насам имаме класически мечи пазар.

То и за 5 години е скочил с 1000 процента. Аз приказвам за днес.

Ама нали биткойна не се влияе от правителства,Мъск,клюки и т.н. Зарибяването продължава.

Тихо сега ... плашиш инвеститорите :))

копачите продават заработеното, не би ли трябвало като се намали предлагането цената да се вдигне?

дълбокото неразбиране на материята независимо колко копачи има, мрежата се регулира автоматично, за да се поризвежда приблизително едно и също количество на всеки 10 минути това количество бива намалено на половина на всеки четири години това, че китайците са ги махнали само може да ни радва, защото: - всички останали ще получат тяхния "дял" - цената на токът в китай е изключително ниска - всички останали ще са по-конкурентноспособни и ще продават по-скъпо, заради по-скъпия ток - няма да се притесняваме, че китайските комунисити могат да се опитат да манипулират мрежата - безпочвените твърдения, че биткойн се копал с ток от въглища (може би в китай), ще бъдат още по-лесно опровергани тези фактори само може да тласкат цената нагоре, и след като китайците са се освободили от техните запаси - предлагането рязко ще намалее

Предлагането не се намалява. Блок с койни се генерира на всеки 10 ин. средно.. просто пада трудността на мрежата.

е да си мислиш, че изкопаното се продава веднага а не се трупа и не се чака възможно най-дълго, за възможно най-голяма печалба

Естествено, че част от него се продава веднага, за да финансира операцията.

сметките за ток се плащат в средата на другия месец ;) отделно тези хора имат капитал и запаси и т.н. и т.н. но добре, може една част да я продават всеки месец

Капиталът е в копачки основно. И да, продава се редовно, защото ако утре падне двойно и продадеш, операциите за месеца са ти на загуба.

тоест казвате че като спре копането в Китай, количеството изкопано там на месечна база примерно се прехвърля извън Китай и няма да има намаление на изкопаното количество като цяло? Оттам и на това, което се продава по борсите?

Да

Ледът се пропуква, господа съдебни заседатели!

Абе верно ми направи впечатление, че чиповете за копане бяха с 99% отстъпка за 100 броя преди месец в алиекспрес. Явно още тогава се е знаело.

Ако мързеливите и алчни капиталистически общества продължат да бутат в ръцете на китайците световната икономика и производство на какво ли не, то един ден те ще ни дръпнат шалтера. Както сега стана с биткойна!

Много хора направиха пари от този скам - евала. Аз го хванах когато беше под 500 долара парчето 2015 и направих близо 100 пъти ретърн като продадох на 50к. Беше ясно, че ще се надуе балона, просто чакахме да стане ... Бъди първи, по-умен или мажи ... :Д

лещане, добре си го направил

le le6tan , тъй като съм нова в криптото би ли ми казал какво значи 50к. Предварително благодаря.

То само в криптото да беше нова. За мерни единици не си ли чувала. 50к = 50,000

Късничко е малко да се хващате на хорото ако сте ритейл инвестори ... по-скоро си пазете парите някъде на топло...

в тоалетна хартия - тя е вечна :) смешници

Гениални и дърветата намаляват има само един проблем обемистае. Иначе плосък хумор от всичко може да се печели

Дреме ми , моите койнти ги продадох април .

Мен никой не ме е прецаквАл, а тоя ше ме цака с топла бира. Нали така брато?

Теб може , няма да ти е сефте :)

Ти па що си продала ма? По-скоро защо си имала? Нали вярваш във великата Американска мечта, демокрация и свободен пазар. Не вярваш ли в долара и фондовата борса?

Пирамидата се пропуква.

Честито на печелившите балъци.