Концесионери на плажове не искат да дават безплатно чадъри и шезлонги

Стопаните твърдят, че имат разходи за спасители, медицински персонал и т.н.

Обратно в новината

Коментари - Концесионери на плажове не искат да дават безплатно чадъри и шезлонги | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз от 5 години ходя в Гърция и тм ми е супер. не искам и да чувам за родното море дето хотелите изхвърлят фекалии директно, скъпи чадъри, цигания по плажовете, няма къде да паркираш, фасове по пясъка (а уж чистят) въобще не ходете тук. нека родните бизнесмени първо се научат на "бизнес" или да продължават да разчитат на британските, руските и английските туристи. ние българите ще си ходим в Гърция, Италия, Испания, Турция...по богатите и по надалеч. а и да не забравяме заведенията които са на плажа. от там е истинската печалба....дето сервитьорката е в цикъл цяло лято и е намусена и недоклатена 4 месеца...айде няма нужда...

много лакоми бре, я по сокротце, иначе ще има глад за вас!

Щом не искат да бъдат затворени!

Ех, каква любов струи към родните концесионери :D

Тази година единствената лапаница ще им е от мухи

В Испания епидемията избухна от плажовете на Канарските острови

Вие от Марс ли падате. БГ черноморието отдавана се е превърнало в комерсиална дестинация за евтин туризъм. Основни клиетни са млади англичани и тем подобни дошли да пият и да се друсат на воля за жълти стотинки и да скачат от терасите на бетонните гета. С 2 думи за 10 дни да забравят тежката социална действителност в родните си страни. Това е държвна политика (и европейска) от десетилетия. Един вид социален отдушник за Запада. Ок, има и анцузи Россия както бе казано по-надолу (дошли и те да се нагушат или от носталгия) и тук там някой излъгал се българин.

свободната зона в тези тежки времена и всичко ще се оправи

Всеизвестна е максимата, че такова нещо като безплатен обяд няма. Въпросът е кой го плаща.

Никой от познатите ми, а те са много, дори и не помисля да почива по нашето черноморие. Опитът ни е показал: прекалено високи цени и лошо качество на храната, арогантен персонал, лоша хигиена. Това в петзвездни хотели!!!

Всички концесии да се премахнат, плажовете да станат общински, чадърите да се ограничат или към заведенията само. Всеки да си носи чадър и свободно да си избира място. Общината от курортни такси да осигурява цялосен персонал. Спасители в координция с полиция и пожарна осигуряват контрол, като в САЩ, в това отношение са номер 1 (да не се засягат тези с анцузите Россия, или със стикерите на ВИС/СИК)

На всеки плаж има кръчми които плащат наем. Но нека почакаме до лятото. Тогава ще видим кой ще си позволи чадър.

Горките в туризма, министърката им се бори с Барнито Ръбъла за класацията, кой е най-плиткоумният министър.

Странно как всички уплюват нашето черноморие, че било гадно, гнусно и скъпо. И в същото време всичките поплювковци УЖ не били стъпвали на нашето море от 10-15 години. Как го видяхте от Гърция и Турция, че нашето било лошо? С бинокли или телескопи ли? Почвайте да ми разцъквате минусчетата, СЕГААААА!!! : )

пише се Оплюват. И да - вижда се даже от Турция. И не нашето - то си е хубаво. Наглите арендатори и скапания им персонал не са. ОК

Чудесен начин Тиквите да им налеят още някой и друг милион, уж загрижили се за туристите, на които и ваучери ще дават. Бати кражбите!

Безплатно не е добре но 2-3 лева е ОК . Опита показва че безплатното винаги води до злоупортеби

от лачност накрая ще си поставят тези чадъри отзад ....исках да кажа на задното стъкло. Когато има буря се отцелява а не се забогатява

че и по нехигиенни - ще спестяват от всичко. С това фекално море / който не знае тоалетните на много барове и хотели се изливат в морето по скрити тръби - с това вече е известна Бг / и с тези пресолени цени за хотели напитки и храни и безплатни шезлонги няма да помогнат. Да си държат празните чадъри за идиотите от последните новини излиза че и англичаните май ще ходят в двете съседни страни.

При лошия соц. спасителите бяха безплатни. Мед. пункта на плажа-също. Хората си бяха на заплата, кой към Балкантурист, кой към общината. Чадъри имаше пред хотелите по Златните и Слънчака. За гостите на хотела. Никога не сме плащали нещо плаж. Носиш си чадър, сенник - плажната ивица пред теб, няма мутри, само "гларуси", дебнещи загорели чехкини, фотографи с магаренца и камили, и мургави събратя с казани топла царевица.

на държавни заплати от заработката на хотели и комплекси / всички бяха на държавни организации /.

А помните ли от минали години - такса паркинг , такса бариера - искам да ги видя тази година тези мутри

Да го духт тези скапаняци, никой няма да им отиде. Шибни мутри!

Е сега който е учил геометрия и знае питагоровата теорема ще си подреди плажчето и ще си събира парички - един път от държавата втори път от плажуващите. Който си го може си го може.

Аз съм твърдо против безплатните чадъри и шезлонги! Сега всеки Бай Ганю ще скочи на шезлонгите и отново ще е претъпкано на нашето море. Преди си беше добре, селтаците си ходят на евтинко в ГРЪция и у Турция, а на черноморието беше кеф с по-малко селяндури. А сега и това ще ни окакат. И нека разцъкването на минуси под поста ми да започне СЕГА!!!

Отиди си на гражданското море с гражданските фекалии, с гражданското обслужване, с гражданския трафик, с гражданските такси, с гражданските дъндънии и не на последно място с гражданската показност. Само да не забравиш салама с вестника, гражданино. Тва последното не за да режеш домата на плажа, а за да бършеш след като се нафърляш с коки от водата. Хай, пийвай ракия и сполай по градски!

Съгласен. Сети се пък как ще си ги "запазват" с хавлиите и няма да има кой да им махне вещите. За съжаление определена прослойка български туристи имат по-нахално и некултурно поведение дори от румънци и руснаци.

яденето и пиенето ще компенсира твоя безплатен шезлонг няколко пъти. Ти да няма да спиш в него и да го ядеш.

да си ги набучат и да чакат будали.

Трябва да си обединен идиот, за да считаш, че концесионера работи само за да покрие таксата и за удоволствието от работата...

Един сезон могат да изкарат и така, недей ги оплаква. Доста скубаха, имат с какво да преживеят.

Двайсе години пъдихте българина, са ше муя ядете българския, ненаяли се мутрагени. С малко пари и много претенции, както ония дето им се кланяте!

Нагли плъхове. Трябва да се направят цените - кой колкото даде. Да ги видим плъховете колко ще изкарат Да се махат по-бързо че да си върнем морето. Намислил съм да направя една станиция на профсъюзите 100 лева за 20 дни , включени чадъри и изключени мутри. Вече имам много хитър бизнес план.

Начи за 16та година няма да им ходя на лайноморието. По добре на село в реката да се плацикам. Ем ше икономисаме пари да си купим нещп по-хубаво. Чекаме да видим и Гърция, де

Не знам дали безплатни чадъри и шезлонги е добра идея. Ще отиде някой и ще си хвърли хавлиите на 10 шезлонга, защото не зане когато излезе /ако въобще излезе/, къде ще му е удобно да се излегне. Какъв стимул ще имат служителите на тези концесионери да им обират хавлиите- нали няма да вземат такса. Напротив ще слагат по-малко места, за да имат по-малко за прибиране вечер. Безплатните неща винаги са гадни.

Само не мога да разбера, защо всички които категорично ще ходят до Гръция и Турция си дават труда да четат и коментират тази новина. Нали и без друго не ги интересува.

Ама аз знам, че ще има минуси. Чудех се за обяснението. И защо ли то ще бъде - я си е..... ма...... шъ си пишем кво щъ и шъ си одъ къде щъ, щото шъти е...... ма..... Просто не виждам смисъл да си давате този труд, а и защо трябва непрекъснато да се псува.

Абе я да ходят на майната си! Е де са Гърция и Турция, ако толкоз ми се мре с корона.

Лакомо дупе кръв сере. Те видели туристи, че за шезлонгите се пазарят ... Най-добре тия батета наистина да фалират, че омръзнаха на всички.

И аз не искам да ходя на нашето море

"би могъл да намали цената на шезлонга и чадъра до 4-5 лева" Миналата година на Кабакум цената бе 2лв и нямаше коронапсихоза. Тия кавал сега ми плямпа как щял да намали на 4-5лв. Ама на Кабакум повечето чадъри и шезлонги са заети, а на Ахтопол по 8лв бяха заети само тук-там.

бяха по пет лева

Нали държавата се ангажира по въпроса за чадърите и шезлонгите........или е поредната лъжа!!!!?????????????????

Радвам се, че с концесионерите сме на едно мнение - аз не искам да им ходя на плажовете, а те ме гонят.

Стана безпределно ясно, че 8-10 лв. за чадър е прекалено висока цена, която винаги носи печалба на концесионерите. Безсмислено е безплатни чадъри, защото няма кой да ги поддържа. Най-добре беше да се фиксира цена до 5 лв., пък който иска да ползва чадър, а който не - да ходи на свободната зона. Сега ще стане така ..... или ще си остане цената за чадър и ще се плаща концесионно, или ще е както в Гърция - двайсетина чадъра за заведението, а другото да е безплатна зона без чадъри. В големите курорти няма да има безплатни чадъри, защото чадърите и без това са продадени на хотелите до плажа за целия сезон. Някой вярва ли, че ще отиде на Слънчев бряг и ще го чакат строени в редица свободни безплатни чадъри с по два шезлонга ?

А не е ли най-добре да няма концесионери и всички плажове да са свободни? Населените места с плажове да закупят от собствения си бюджет по 2-3 машини за почистване според зависи колко са им големи плажовете. Така няма да отиват едни пари в бездънна яма, а желаещите да седят под чадър да си носят. Аз например като искам сянка си седя у дома. Като отида на море няма къде да си опъна хавлията, защото всичко е в чадъри, а свободните места са с излаз на каманяци.

..... има спасители, мед. пункт, водоснабдяване, душове, пътеки и игрища, охрана и пр. Не знам как е било при социализма, ама сигурно е имало платени чадъри със шезлонги за баровци.

Krasimir Petrov

При социализма повечето разходи бяха включени в хотела ,а тези на минус ги покриваше селското стопанство.

В един от хотелите на Слънчев бряг е точно така /плажа си е негов и не искат пари за чедър и шезлонг - нали вече са ти ги взели в съкпичката обща цена/, но далновидно няма да му напиша името.

от ходенето ми на море в последните няколко години: Свободната зона е много малка въпреки приетите разпоредби, всичко е чадъри и шезлонги. Като цяло предпочитам да си платя за чадъра, за да ми е по свободно около мен, и да не си слагат кърпите залепени до моята. Но такава наглост като последните две години няма, не може да се наеме само чадър, чадъра върви в комплект с два шезлонга и цената от 7-8 лв. става 3х7,8лв, което вече е прекалено за нашето черноморие и е голяма наглост от мутро-концесионерите. Да не говорим за тъпите им номерца на обяд като си оставил хавлията, тя да изчезва, и да ти искат следобед пак да си платиш за чадъра и шезлонгите. Заради тази простотия в последните години все повече намалям дните почивка на море на нашето черноморие и увеличавам дните, които почивам по гръцкото море. Ами веднага се вижда разликата. Затова и много хора вече не искат да ходят на нашето черноморие. Аз тази година ще бъда само в Гърция на море, там е широко, спокойно, може и там да даваш пари, но поне гърчолята знаят как да си ги поискат читаво, а не с бабаитлък както е при нас.

Да не говорим, че тук между чадърите е трудно да се мине. Те почти се оират един до друг.

Dokoga tezi GADOVE shte prechat na BG- tyrizma? Otkade na kade tazi poznata MYTRA shte bade nad darzhavata? VAN kreten

Алоу, концесионерите, нема да се плашите! Никой няма да ви дойде на скапаните плажове, даже да му платите, за да ползва чадъри и шезлонги. Колкото и да му платите, няма да покрие разходите за лекарства, които в последствие трябва да се платят заради липсата на хигиена по плажовете, заведенията, хотелите, морето.

Кога ще ги стигнем гърците и турците !!! Направете чадъра 50лв ако искате. А онази тъпата министърка, да не се прави на проста и да следи за 50% свободна зона, ама по брега, е някъде отзад в храстите някакви мижави 10%. До сега тези 50% освен в Албена никъде другаде не се спазва.

На празните плажове стопаните няма да имат разходи за спасители, медицински персонал и т.н.!!! Да не се кахърят!!!

Държавата да си вземе плажовете и да ги предоставя безплатно. Прекалено много безполезни тюфлеци са на тази хранилка.

За коя държава става на въпрос?