Концесионерът влиза във владение на Летище "София", плати 660 млн. лева

От Гражданска въздухоплавателна администрация (ГВА) са издали писмо, в което от 00,00 часа всички лицензи ще носят името на "Соф Кънект"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как,парите са взети...

Концесия е О'к,пълно е с "калинки" и дублиране на функции-наистина Държавата е лош стопанин.Защо обаче решиха облекчението да е за 10 години,а не година за година,според ситуацията с Ковид-а?Ето това е съмнителното.

В развихрилия се неолиберализъм, държавата т.е данъкоплатците трябва да платят за изграждането на летището, магистралата, рудника и т.н и после трябва да ги дадат на "международните инвеститори", те да ги експлоатират и да прибират цялата печалба, а за държавата се надява да получава една смешна концесионна такса! Пладнешки обир на държавно ниво, при това съвсем законен! Излиза, че държавата може да построи летище, а не може да го управлява! не може да назначи персонал от РВД-то до чистачките. Виж обаче инвеститорите познават чистачките по имена и само те могат да ги назначат.

Поне половината от огромния над 2000 души персонал на летище СФ да се готви за шут в задника , така се получи във вН и БС , там от 500 и нещо ги съкратиха на 293 , твърд щат за всяко едно летище , другите са временни работници , ако има нужда. За това , че ВН и БС са някакви "сериозни" летища имате много здраве.

ЧЕСТИТО ДОМУСЧИЕВ ! МИЛ ПАРДОН, ПРОПУСНАХ ДА ТИ ЧЕСТИТЯ ЗА БМФ .

КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ Е ПРИТЕЖАНИЕТО И НА НАЦИОНАЛНОТО ЛЕТИЩЕ И НА НАЦИОНАЛНИЯТ АВИОПРЕВОЗВАЧ ! ДАЛИ ПРИТЕЖАВАШ И ТАМ "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ?

С 50% намалели полетите заради ковид а с 50% намаляне на заплатите в РВД?

Bb

Домус?

Значи облекчаваме новия концесионер, не му искаме пари първите десет години, ама му даваме 64 милиона на досегашния концесионер да си прибере?

Да ва еб..ем в герберските педеру.. ги...

Още една хранилка на комунисти отиде в историята. Чао, другари

Браво

Най-накрая. Софийското летище на нищо не прилича. Вижте Варна и Бургас. На Софийското като се почне от паркинга с разбития бетон и стърчащите арматури и се мине през аснсьорите и тоалетните и цялостния облик и човек се хваща за главата. За съжаление държава се оказва за пореден път лош стопанин. Ако ще плащам летищни такси, то поне да получа нормално обслужване и условия.

Смешници.ние всичко даваме за без пари...дори цяло летище...някой ще живее в твоя апартамент 10 години , може да си пуска наематели и да си прибира наема , а на теб да ти плати след 10 години...супер..трябва да си идиот за да се съгласиш

Не след десет години, а за първите десет години ще започне да плаща след двадесет и петата година! При това без дължими лихви! 25 години безлихвен заем! Евала, Баце!

Червените кхмери сигурно щяха да са много доволни ако концесията се даде на Аерофлот

На никой да не се дава, а просто управлението да е на кадърни хора а не на свои калинки. И с отговорност. А печалбата да пълни хазната.

Летище Враждебна има шанс да се доближи до европейските летища!

Ако се върнем на продажбата на БГА, ще тръгнем към оправяне

Сега остава и армията да я продадът на Турция за 30години,с бонус много вазелин...

2 карго полета с 2х10 тона БЯЛО с 78 % чистота по линията Баранкиля(Колумбия)-София и ето ти избивка за концесионната такса от 660 милиона

напълно мафиотска история,бързо да се подпише договора докато сме на власт.Говори се и е напълно възможно,зад собствениците да стоят приятелите на Мутрата другите мафиоти Домувчиеви.Казвал съм го РЕВИЗИЯ по най бързия начин на сделките сключени от мафиота Борисов.След като им опрости неустойката от 50 мил.лева за БМФ сега им прави още по голям подарък дебелият негодник от Банкя.по бързо към софийският,другото са празни приказки.

Дамусчиев бил собственик на първото 5 звездно летище в Европа. Стига бе, и го криел, ама той бил световен авио оператор, а стига бе , такъв скромен човек.

Селската гара наречена летище "София" трудно би могла да стане по-зле от това, което е в момента. Няма по-лош стопанин от държавата и всеки с малко акъл в главата би могъл да управлява "летището" по-добре от начина, по който беше управлявано до момента. Могат да започнат с публичния "паркинг" или паркинго-кенефа, който няма аналог в Европа, да преминат през всички тоалетни и магазинчета тип 80-те години. Това само да променят, ще е огромна крачка напред!

Да изгонят мангалите от терминал 1, къде продават от проститутки до фалшиви евро.

; лошия стопанин ; ? на колко неща ще гледа през пръсти частника ? повече за да изкара ;печалба; , виждаме ги всеки ден , фирмите строили пътищата , тротоарите , прокарали кабел по мантинелата , и ред други диващини които ни убиват всекидневно

Ако гледа така както го прави в Германия,Мюнхен. Бъди сигурен , че всичко ще е наред. От нас зависи обаче да изискваме новото летище да има същият ред като това в Мюнхен. Тук хубавото е че е световен оператор и има потенциал да направи добър проект, но от нас зависи дали ще изискваме всичко заявено по договора.

мислиш ли че назначения чиновник ,или няколко , следящи за реда на летището и изпълнението на договора няма да се от роднинските калинки ? на 100% ще са такива , и не мисля че нещо ще се подобри и като организация и като условия на самото летище

С една дума Дружеството "Соф Кънект", с краден и препран капитал (изнесени куфарчета с пари в началото на демоктацията, фалирали банки и пирамиди, финансови машинации и т.н) си ЗАКУПИ за смешната цена от 660 милиона бимберици летището на София.....За 10 години! С ОБЕЩАНИЕТО да построи нов терминал! Голем смех!

Не говори глупости! “Соф Кънект” е уважавана в цял свят фирма! На летището се извършваха такива злоупотреби, беше тотално занемарено, че ти е бедна фантазията. Сега като е частно на концесия печелим всички българи.

умишлено занемарено от герберчетата .

660 млн.

Ние ще развалим договора, Германия и Нидерландия ще ни го начукат, после със Слави ще си ходим в Учиндол да гледаме кокошки.

Няма да я има онази дупка Терминал 1

Да ще го гръмнат и ще стане карго терминал. Sofia Airport - Embracing a New Experience https://www.youtube.com/watch?v=C96TkDyja_o

Парнията майка катастрофира отвсякъде.

Браво! Празненствата могат да започнат!

Прецакаха комундетата за тях няма лапане.

Договора е сключен 2020.Който се опита да го развали ще бъде осъден. По същата логика защо не развалихме договора на Костов за Мариците. Щото трябва да си платим неустойката. А тя е милиарди.

Да но не пречи да осъдим сключилите го за големи финансови злоупотреби

първо, после ги осъждай

европейски фасон, което да гарантира ръст на пътниците. - нещо не разбрах къдее ПОЛЗАТА ЗА ДЪЖАВАТА? Моля да ми опишат в измерим вид "ФАСОН" и "БРОЙ ПЪТНИЦИ" - същото така индексация спрямо инфлация на ТАКСИТЕ... след 10г инфлацията ще е изяла 50% от таксите...

Много си прост за да го разбереш! Досега държавата не печелеше нищо. Виж отчетите в края на година. А определени хора ставаха милионери. Ще ти дам жокер. Ако можеш провери за колко лева на месец се дават чейнч бюрата под наем. А знаеш ли къде отива разликата в реалния наем? Давам ти го за домашно! При концесия частника няма как да краде от самия себе си.

Глупости. На Тези приказки се връзваха хората в началото на прехода

Предстои голямата гонка и съкращения . Раят за некадърници и мързели на летището свърши .

напротив , ще има още назначени калинки

Нали никой не вярва, че концесионера е дошъл тук за да загуби. Обратното - дошъл е да спечели и ще спечели от глупостта и неграмотността ГЕРБ-ерска.

от правилно разчетена инвестиция. Не става дума за едно ферари с цят червен

измамен ... от природата

И какво ще е сложното цял министерски съвет да влезе в затвора за нанасяне на щети на България в особено големи размери. В такива размери, че всички сегашни министри в оставка да следят новините по време на целия период на концесията от затвора.

моля за отговор

циклон

10 години ползване на летище, събиране на приходи от него и плащане на 0.00 лева концесия. Ама на тъп гербер това не му е ясно

ДБ и БСП плюха, ама не приведоха никакви доказателства

Ето как ще изглежда новото летище. Затова циври Курнела, щото червените хмери никога няма да изградят такова модерно летище. Sofia Airport - Embracing a New Experience https://www.youtube.com/watch?v=C96TkDyja_o

Пусни си Аватар и виж сините извънземни. Тези евентуално могат да построят терминал 3 до 10 години, ама може и да не го построят

колкото по-малко държавни предприятния толкова по-малко злоупотреби. Поздравления!

Това е едно от най- големите престъпления на правителството! В момент когато най- мощните авиокомпании като Lufthansa, United, Delta, American Airlines, KLM, Air France и други понасят огромни финансови загуби и са изправени пред фалит, в България се подписва концесия за летището! Въпросът е не защо са отложени плащанията, а защо изобщо, в условия на изключително намален оборот, без яснота за близките 10-15 години, летището бе отдадено на концесия! Бих искал поне един представител на правителството, участвал в договарянето на тази сделка, да представи данни на базата на които е сключена сделката и ако те са манипулирани или неграмотни обработени, минимум 30 години затвор!

660 000 000 кой ще плати в тази криза?

Този неизгоден за България договор трябва да бъде даден на прокурор и развален. Къде по света подаряват летище за 10 години безплатно?

са получени 660 млн., направо си е за прокурор

а колко струват лицензите и колко летищни такси имат да събират ? може да дойде над 700 000 000

42 млн. летищни такси

Може ли някой да отговори, след като нямаме съставено ново правителство, следва ли да се отдава летище "София" на когото и да било? Има ли действаща прокуратура в България или ще спре ли някой този хаос в държавата ни?

Затуй ли реваха юнаците за мораториум върху концесиите, за да не може днес Желязков да подпише, че България е получила кеш 660 млн. днес, сега, преди концесионерът да встъпи във владение

циклон

тия 660 милиона отиват да попълнят дупката, която Тиквата създаде с раздаване на милиони през прозореца

Факт е София и България ще има хубаво европейско летище управляван от голям авио оператор. Мюнхен е първото 5 звездно летище в Европа. Munich Airport – Like Home, only better https://www.youtube.com/watch?v=5El_LHy9WK4

Наивен ли си или безумен? Все едно да сравниш кауфланд в България с този в Германия - общо е само името.

Много ги разбираш

Джипко Бибитков се е облажил и от тази сделка.

Гешев,има ли официално становище на прокуратурата по тази сделка?

"В замяна на получените облекчения, концесионерът "СофКънект" обещава още този месец да преведе авансовото плащане от 660 млн. лв. в държавния бюджет", обяви след решението министър Росен Желязков. Е-е, как така, нали за да влязат (за да се даде старта на концесията) трябваше тези пари да се внесат от концесионера и тогава той да започне да управлява летището, да не говорим, че това трябваше да стане през лятото на 2020 година!? А сега, преди да са внесени тези пари - концесионерът влиза във владение.

Защото новината е грешна, на други места пише, че са внесени тези пари и това е основанието. Четете и от други места

ама на Станишева не и стиска да каже, щото не е лобирала за сделката

Последния подарък на Борисов за Гела влезе в сила. 10 години безплатно ползване, ЕВАЛА!

Фончо писател, не читател! Къде пише, че е безплатно бе? От Дай България ли си? Само те са толкова тъпи!

Разпродадоха България тези продажни копелета!

Сотире, ако ремонтират основно терминал 2, бутнат и изградят наново терминал 1 и в последствие построят терминал 3, и това изглажда като в Мюнхен. Халала да са им таксите. Тя инфраструктурата е по-скъпа от тях. Я ходи виж новото летище на Истамбул и колко милиарда им излезе.

Поредната измама на Боко Тиквоча и ортака му Доган.

В парламента не стана ли въпрос за ревизия и блокиране на неизгодни за държавата сделки на баце? Щото това тук направо си плаче за пандиз.

Ей за това инвеститорите ще ни прескачат ...

с тия общо 15-20 полета на ден, изобщо за какво им е терминал 1?......и да сложат едно влакче шатъл между терминалите, не тия селски автобуси,

kgoranov

Ем викаш няма нужда от терминал 1, ем да пуснат влакче, което супер скъпа инвестиция. Супер логика.

Каквото и да говорят чалгарите и пумярите на БСП не е важно теса прости калъфи и от село не са излизали. Като чуеш Летище Мюнхен и спираш да говориш, защото си го виждал и знаеш какво хубаво европейско летище е ....

Kenn1111

Само дето новите ама нищо общо нямат с въпросното а са родни далавараджии скрили се зад смешни фасади!

Пламенчо след 10 год. 1000лв( безлихвени) каква покупателна способност ще имат .Ти би ли дал на някого 50000 и да ти ги връща по сегашния курс след 10 год.

го очаква съдбата на БАЛКАН лошото е,че за всичко сме си виновни само ние.Ще го опоскат и ще изсмучат каквото е останало. Така става и по света не е само у нас.Просто у нас все още има хора помнещи как са градени и летището и заводите от които и тухла не остана-Просто е тъжно, че няма българи вече това е най тъжното има само хора мислещи за себе си.

Със 600+ милиона евро инвестиции - едва ли!

Помним и един Костов дето продаде де що имаше за продаване + Балкан.

Kenn1111

Срам нямат тия !!!Кон за кокошка но техните джобове дрънкат та дрънкат.До последно ще крадът!