Концепция за закон за приемане на еврото включва преизчисление на сумите

Закръгляването на цените ще се извършва според третия знак след десетичната запетая, пише в проектоконцепция

Обратно в новината

Коментари - Концепция за закон за приемане на еврото включва преизчисление на сумите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дреме ни. Каквото искате правете с България, 80% не ги интересува, нас ли?

да си отива на околовръстното и там да се дупи за евро, ние си искаме лева.

Икономисчета малоумни, теглите заеми и искате евро, мама ви проста !

Стига българия да проституера за Европа. Без Schengen и свободно минаваме на граници няма смисъл Бъргария да се бута за EURO. Стойме всеки пет като 3-та страни на граници но се бутаме за EURO.

Вие ще се дупите за левове?

65 лева става на 33 лв и 23 ст или евро или .... писателите занаятчии пак не гледат какво драскат "че ако една стока струва 65 лева в момента на въвеждане на еврото, когато се преизчислява в евро, трябва тази стойност да бъде разделена на 1.95583, изчислява БНР. Получената сума до третия знак е 33.233 или 33 лева и 23 стотинки цена в евро"

отзад и добре си го наместете, за да не Ви убива!

Да, ама сметките ви не включват "невидимата ръка на пазара", или за по-просто - кръчмаря. Който 65 лева резко ще ги обърне на 65 евро.

Това евро се видя вече до какво докарва. И в момента долара се котира по-високо. 5неща са символи за суверенитет. Едно от тях е собствена парична единица. Запитайте се дали искате окончателно да го загубите. Армията я опустошиха, икономиката, демографията ни, намеса във вътрешните работи нон стоп. Сега и лева да премахнат.....лудост.

като си такъв разбирач - започвай търговия и обръщай цените в обратен курс - 1 лев = 1,9558 евро ще се видиш в пари!

кой за левове, кой за рубли, кой за долари....

Да остане Копейков и той ще оправи всичко: ще върне армията, ще я превъоръжи, ще възстанови суверенитета, ще възстанови и укрепи международният имидж на Балгария?

Масовия българин е убеден че въвеждането на ервото ще го направи моментално още по-беден американците ще дойдат и ще му откраднат и съдраните гащи. Същия масов българин не иска да влиза е шенген. Също иска да "върне ветото" за македония. И до скоро ЗНАЕШЕ ФАКТ!ите за пЛандемията, за доктор малоун, че западните фъксини убиват. И иска РЕФЕРЕНДУМ за излизане от лошото нато и еврогейския съюз. И знае че Наглосаксонците пречат на русия да премахне еднополюсния модел (няма значение на какво). И че българия ке пребъде заедно с русия както ванга е казала. Мозъчната промивка на масовия българин е сериозно напреднала.

Само дето на практика ще бъде: 33,50 = 34,00 евро

Справка какво се случи с Гърция, когато приеха еврото.

Реалния курс на лева е между 0.60 и 1 лев за евро. Всичко останало е пладнешки обир на българите.

Огромна измама. Никакво ЕВРО. РЕФЕРЕНДУМ!

"Народните" ни представители - пенсионери си увеличиха пенсиите трикратно, от 1200лв на 3600лв, а 80% от пенсионерите сме пак с пенсии 500 - 600лв - е, те са готови три пъти повече за цените в евро, а 80% от хората ще сме с 250-300Е/месец, ... т.е. с по 10Е/на ден, а само хлябът, млякото ще са по 2Е, ... токът, водата - също ще поскъпнат още, .... то за това народът ни толкова бързо измира от мизерия, ... но сития на гладния не вярва!

ЩЕ СМЯТАМ ВСЯКА СТОКА НА ЕТИКЕТА У МАГАЗИНА С ТЕЛЕФОНА? МАМА ВИ ДЕБА МАЛОУМНА ХАРВАРДСКА...

Никакво евро.... За съюзо сме червей да 100години и у шенгена не ни искат....

Страхувай се от невежите, защото ги водят инстинктите им за грабеж и престъпно обогатяване. Цените ще ти ги сметнат, не се тревожи, че не можеш.

Досега всички говорят обратното. Едва ли не, щастливи ще сме, ако сменят лева на курс 1,95 за евро. Защо никой от управляващите или водещи икономисти не заявява че реалната цена на еврото е 0,60 до 1 лв за евро. От къде правите това изчисление? Реално ли е?

Това е експертен въпрос. Не може Сулю и Пулю да се изказва по него, защото не разбира от финанси.

Пак ще има среден пръст!!!

при 2 лева за Долар, ще ви закръгляват още!

"За съюзо сме червей да 100години и" При тебе специално са улучили на 100% какъв си

Ти ли си експерта. Коментирай тогава.

Не може да ти обясни, защото той си го е измислил и само той си го пише тук по коментарите. Никъде другаде не пише такова нещо.

Левът е стабилен,защото е вързан за еврото,Т,е ползва авторитетът на еврото.Ако няма да приемаме еврото,,, защото ще си изгубим идентичността “(тя пък една идентичност ), направо да се отвързваме от еврото.

Точно така, Прецакаха гърците!!;)

Вярно, еврото потъва, сега е момента да се махнем от него и да се вържем към долара

Нещо си останал назад. Не разбра ли, че ЩЕ приемем еврото!?

Още ли го искаме това обезценено евро? Дори и след като ни отразяха за Шенгенското пространство?

Веригата с която ще бъде заменено въжето с което сме вързани към потъващия камък ще бъде със същата дължина! ... Какво тука има, дето не го разбрахте?

В последния предсмъртен гърч на Европа, нашите дупедавци се готвят да ни предадат за пореден път. Русия, Великобритания и САЩ правят всичко възможно да загробят ЕС, а ние ще приемаме еврото в 12 без 5! Никой не знае дали ЕС ще съществува след 5 години, но нашите хунвейбийни ще ни натресат и тази гадост!

Простичка е сметката. 1. debt to GDB Bul to EU = 20/90 ~ 22% 2. ERM коридор ±15% от текущия курс 3. МРЗ Европа 1200 евро. Ако трябва да сме справедлив съюз, без еднопосочна икономическа миграция това означава курс 1.69 спрямо нашата мин. заплата от 710 лв.: 710 х 1.69 = 1200 евро. 1.95 - 1.69 = 0.26, което е 13% ! интересно съвпадение, нали (ERM коридор ±15%). Като се отчете растежа, генериран на база дълг (1/4 или около 25-30%).. който в нашия случай не е откраднат изцяло само заради борда, но ниския на курс на лева в борда дава конкурентно предимство на износителите за сметка на всички останали, то това дава аргумент за преговори в диапазона 0.6 - 1 лв за евро. Всичко останало е пунта мара втасала.

Тва няма да го чуеш никъде по медиите, защото това означава износната индустрия, която плаща заплатите на целия политически елит, да спре да се възползва от: 1. ниските разходи за заплати 2. ниските енергийни разходи 3. евтините суровини за сметка на всички останали българи. Мантрата за неефективните българи е категорично грешна. Лъжа. Лъжа е, защото българина си взима шапката и директно отива на 1200 евро МРЗ без никакъв проблем. Това, че ако курса на лева скочи, компании ще фалират е вярно само за много от износните предприятия. Това са точно тези, чиято конкурентноспособност възниква точно заради ниския курс на лева, който определя ниските им локални разходи. Те са едно голямо чейнджбюро, скрито зад [напиши каквото искаш тук].

Некоя по голяма идиотия не можах те ли да публикувате!!!?

За какво ни е евро без Шенген?

Лева е вързан към германската марка, на улави ли се правите!!!?

710 лв. (БГ МРЗ) х 1.69 = 1200 евро (ЕС МРЗ) до тук 1.69 Като отчетем и 3 пъти по-ниската ни задлъжнялост (2.6 пъти) 1.69/2.6 = 0.65 лв за евро. Източници: https://tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp?continent=europe https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Minimumwagestatistics

Грешка! т.3 не е 710 х 1.69 = 1200, а 710 ÷ 0.6 = 1200 евро надолу е подобно. gdp bul to gdp eu e ~ 1:3 т.е. 1.95 / 3 = 0.6 Курса ни даже е още по-висок, но да кажем че това е компромис. Основното твърдение е, че в западна европа растежа на икономиката е заради високия дълг (в нарушение на маастрихт), който на нас ни е забранен заради борда и заради стремежа ни към ЕЗ. В това между другото имат пръст евреите от Холандия (Рюте). Т.е. това има пряко изражение в МРЗ през валутния ни курс. Понеже всички са в нарушение има мегдан за политическо предоговаряне. В противен случай излизаме от ЕС и им горят инвестициите.

Еврото ограничава и дори прови невъзможни корупционните схеми за ограбване на Държавата

Да се надяваме да не покрием критериите . Освен разбира се ако не искаме да плащаме дълга на Испания Италия или пък Гърция , тя и Франция е същата .

Например въвежданье на рублата…руската.За вътрешна употреба от населението.А за по отбраната част от обществото във вид на проруски политици изкукуригали шоумени и правдоговорящи ръководителки на ,,пробългарски” партии на г-н Решетников да се въведе презряното евро на ,,разпадащият” се ЕвросъюС или пък ,,фалшиви” американски долари без златно покритие както на рублата

Потъващият камък за който са вързани наШТе политици с изключение на ГЕРБ е РФ

Еврото обезценено ,долара фалшив ,Не знам що не въвеждат руският рубъл.Хем със златно покритие хем сигурна световна валута

Не, не съм аз експертът. Затова не бих участвал в такъв референдум. ФИНАНСИСТИТЕ ще кажат, не "народът".

Какво се случи!?

вече съм преживяла една парична реформа - тази през 2000 г. Никак не беше страшно да се изтрият трите нули. Мисля, че ако приемем, че Бог ни води всички напред, ще можем да понесем и приемането на еврото вместо българския лев. България отдавна и фактически стои в пълно подчинение на САЩ и др. велики сили, така че е излишно лицемерие и куртоазия да продължаваме да настояваме българският рев да бъде националната ни валута. Бих искала и аз да съм гражданин на една горда, самостоятелна и независима република със собствена национална валута, но реалността е друга. Пък дано нашите политици по внушение свише съумеят да измислят нещо по-добро!