Консумацията на месо е прекалено голяма, застрашава продоволствената сигурност

Дори замяната на говеждото с пилешко може да намали емисиите на въглероден диоксид и консумацията на вода с 30%, твърдят експертите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яжте буболечки, сменете си пола и се боцкайте с експериментални бустери. За да са доволни малките пикли от либералните медии.

Че и за средната класа. Големите раци "от Аляска" а реално от Камчатка на фирмата на Ксения Собчак, стигнаха в САЩ цена от $60.00/кг. Екологичното телешко гони $40.00/кг. Докато "пилешко" може да се купи за $1.00/кг. И там започва проблема.

Френска любов- да не забравим вкуса на месото...

Екоталибаните са новите тоталитарни уроди - синтез на комунисти и фашисти.

Подготвят гламарите със статистика и страшни сценарии тип Дебил Гей!

ПрайсуотърхаусКупърс стратеджи забранени,осъдени и затворени доживот в концлагер !

като яде хой, месо ли се води?

Яж, Синко и алелуя!

Който яде месо му мръзнат краката. Пояснение за неразбралите: като ядеш месо, нощно време опъваш палатката и чаршафа се придърпва и ти отвива краката.

Животните в Африка и не само, ще минат ли на "диета"

Бай Ганя прасюнгера-комунист-селяк свикнал да маа мазна помия всеки ден, шкембест надут шопар и прозтак! :))) Яжте пилешко и немазна риба и много зеленчуци, ваща семка свинска! Не сте ли чували за здравословно хранене! Така няма пуквате от инфракт и инсулт на 40 год! Никой не яде вече мазно червено месо! Само в панелен БГ-стан! Това е най-краткият път към гроба! БУАХАХАХАХА

Добре се описваш в първото изречение. Типично за шопар като тебе, чакащ пенсията.

Представям си, какъв плешив дебелак си! Чакаш ли си инфаркта, свинчо! ГРУх ГРУХ :)

Яя ж трева и си мисли че си живял

Имате бани! И "кой не скача е червен!" Е " сините" ебаха ли ви у гъза! Охооо...

Значи хилядите ежедневни полети, ядрените опити, химическите оръжия, мръсните бомби, войните по цял свят , изстрелването на космически кораби, газовете на десетки милиони автомобили нямат никакъв принос за въглеродния отпечатък. Виновни са животните които са на земята преди нас. А аз ви вярвам.

С автомобилите бъркаш. От всичко, горящо петролни горива, те са най-най-най-малкият замърсител. Едва около 10%, а останалите 90 знаеш ли какво са? Аз знам една част от тях.

ами дебелите американци да спрат да се тъпчат и нещата ще се нормализират. такива чудовища, каквито видях там няма никъде.....

Изроди! Искат да пробутат идеята простолюдието да пасе треволяци и да се тъпче до посиране с крайна, а месо само за баровците! Нихна мама деба, копелдаци мръсни!!!

Ами ще ядем телешко от спанак,коприва,или бръмбари.

В западните общества също се е увеличило и яденето на хуйове, но не се взимат мерки за намаляване на педерасите.

Ти защо се притесняваш ,за нежния пол няма опасност.?

именно за нежния пол е опасно. на такива като теб им харесва

Вие сериозно ли бе, хора? Нали знаете, че Шваб и на вас ще забрани да ядете месо. А ако продължавате и с климатичните шитни, ще ви сложи по един измервателен уред на задниците, да брои пръдните. Тези, които ви плащат, не ви смятат за хора, просто им вършите мръсната работа, а нормалните хора ще ви търсят, да ви бият.

От 20 години не ям месо и още съм жив. Някак си ако не плющиш пържоли нищо толкова страшно няма да стане! Хората пишат ,че пилешкото по- малко вреди , поне яжте повече пиле ,не само свинско! Може и да Ви падне и холестерола!

Ти имаш ли представа какво има в т.нар. пилешко месо? Задавал ли си си въпросът, защо месото сега смърди на гадости, като го готвиш, а не както преди 30 години, на вкусно печено?

по голема глупос не беь чувал

кренвирши,там няма месо,пък и след няколко години ще спасите света .

WEF дава ли центове за такива дтатийки? Сган продажна, некъдърна. Добре, че българина е ял хурката последните 100 години, та да не се връзва на либераската пропаганда..

Вие нормални ли сте, бре? то бива лумпениада, ама вие избихте рибата с такива статии за изтрещели хорица - тук е България!!! Пускайте си тъпотиите отвъд океана или западно от Унгария.

По-скоро да се обърне внимание на изхвърляната /следователно изгаряна в последствие/ храна от хипермаркетите поради сгрешена ценова политика и лошо предвиждане на необходимостта от някои продукти - и ей ти едни 30 % намаляване на употребявания ресурс!

плескавица или пържола. евете си майкицата клаус швабска

Не повече от два три пъти месо на седмица и то по малко и сме добре. Няма страшно.

Ей че хубава статия

Хората, които не могат да си платят тока, се оплакват, че ще им отнемат телешките пържоли... :))))

Абе, като гледам стройните мъже и жени из България, едва ли само от спагети са станали такива. :))))

Консумацията на бял хляб, бира или антидепресанти довежда до бързо дебелеене. От месо не се дебелее.

Значи трябва да започнем да ядем трева и корани.....така ли????

Е.... ще може да замезиш с някое насекомо де... не е чак толкова зле :-)

Значи аз не трябва да ям телешко за да може ефна негърка в Нигерия да роди 15 негърчета После пак аз ще бъда виновен че децата и гладуват щото почеля по 2000 евро на месец а те живеят с по долар на ден

Точно така. Нищо не могат да скрията от тебе. :)))))))))))) Веднага ги разкри. :)))

Грета Тунберг предлага месото да е само с купони? Или месо да разрешават само на тези, които не се къпят повече от веднъж седмично и ходят на работа с ролкови кънки?

Фактъг, че хората ядат месо говори са това, че сме все още животни, при това месоядни и жестоки. не2 дай си боже война, и хора ще ядат хора, ужасна перспектива. За това Мир и само Мир. Индия може да помогне хората да се откажа от месото понеже имат много опит при йогите. Дава си сметка, че родителите ми не са мислили като мен сега, вегетарианец. Не са ме науечили на нещо добро в това отношение-храненето. Няма как да върна времето;мога само да мечтая за коренна промана в начина на хранене. Мой приятел Стефко Баросов все се майтапеше: Яденето е най-силната храна.

Има нещо, което се нарича НАУКА. Там ясно е казано, че месото е необходимост за правилната функция на организма. На още по-сериозно ниво е свързано с генетична памет. Има хора с генетика произлизаща от места в миналото където не са били ловци а основно земеделци, те могат да минат на вегетарианска диета без проблем. На кръвна група нулева отрицателна и трябва месо за да функционира. Ма де такива тежки мисли в промити тенджери със суеверия и чуждопоклонничество.

Гриша Димов

В Old Teatammeent е разказано какво ядат Адам и Ева. Само пловоде, тоест без месо и са били безсмълнти. Изгонени от рая, стават месоядни. А това означава, че в човека са заложени две системи-една е резервната-месоядството.

Дебил, съзъбието и храносмилателната ни система е на всеядно с уклон към месоядсво, разбра ли дебил. Ти целулоза не можеш да обработваш като едно тревопасно.

Защо не покажат по колко килограма месо се пада на човек от златия милиард и колко на човек от останалите около 7милиарда........Всичко останало е шменти капели.Всеки интелигентен човек ще си направи изводи защо сега такъв е света и за какво са епидемиите и войните.....

Значи да очакваме Усрула да започне пропаганда "не яжте месо", че на планетата не достига храна. На което Тръмп ще отговори - "ами да намалим населението и храна ще има за всички". Проблемът не е, че ядем месо (такава ни е природата). Проблемът е, че се навъдихме твърде много.

За промити мозъци. Навъдихте се много в градовете. От там ви идват заблудите. И за това лесно ви дърпат за ушенцата. Където и да се обърнеш по планетата има огромни незаселени пространства. Ма Златната пирамидка и е кеф да няма гои, щото мое в един момент да се събудят от съня по няква случайност и да я схрускат за закуска.

Спокойно българите сме намаляли

Тия същите дето ни ваксинираха срещу корона вируса сега ще ни правят вегитарианци

Лъжи на псевдо-екологични лобита...въглеродния отпечатък гарантира изхранването, защото благодарение на него расте всичко зелено...

""Консумацията на месо е прекалено голяма, застрашава продоволствената сигурност""" Това не се отнася до нас.България като цяло след настъпване на необратимите американогейски ,демократични ,промени рязко намали производството на месо.Преди 1989 година ,България отглеждаше към 11 000 000 овце , а сега към 2 000 000 ,тогава имаше към 1 800 000 крави сега са към 300 000-350 000 животни.Само 20% от свинското месо е българско , а останалото е 40-50 годишно дълбоко замразено -немско ,испанско, белгийско месо. С голям труд ще изядем половин вековните запаси от замразено месо на западните държави.За тях е по изгодно да го продават на България ,вместо да го унищожават или да го правят на кучешка храна ,а и техните кучета са претенциозни.Пилешкото е тъпкано с антибиотици и хормони на растежа,някаква гнус.

Ако Украйна беше Спазила Минските споразумения, които подписа заедно с Франция, Германия и Русия ... ...и ако Англосаксонците и колониите им не бяха наложили самоубийствени Непредизвикани САНКЦИИИ срещу Русия.... ...Ниро един проблем от сегашните нямаше да го има!!! Щяхме да си ядем пържоли и на топло... ..напред в годините....а сега....

Но как щяха да се измъкнат от Короната? Щяха да излязат въпроси, и после огромни проблеми. Така с тази война ковида се замете под килима.

А Планът Ранът бил фантазия налЕ?

Чакай да позная - решението е да ядем буболечки и синтетично “месо”, нали? Така ще спасим планетата от “климатичните промени”, така ли беше? И да не забравяме и пърдящите крави. Те пък са най-големия проблем.

Май Америка плаче за атома,унищожение за този гнусен континент

Тая идея я прокарват от Швайцария, там трябва да падат бомбите

тъп ли си или да?

Защо бре ПЕДАЛИ долни трябва да се намаля C02??? Не сте ли учели кръговрата на CO2 през основнотео си образование?? Ами по малко CO2 = по-малко растения = по-малко кислород бре путки недоклатени сороспийски!!!!! Кой бре мамичката ви платена ви каза, че това е парников газ??? А кой бре недоебани джендъри ви каза, че има глобално затопляне???? Дирници - БОКЛУЦИ ПЛАТЕНИ - ще си ебете ли майката само защото са ви платили да помествате такива пропаганди - та нали и вие бре изпедерастяли недоебани трансджендърни КУРВИ ще страдате от тази си пропаганда и вие и децата ви .. ааа сори вие децата нямате защото сте безполови сатанисти и затова майната му на тоя свят нали??? В ада да горите боклуциииии зелени, ковид и дигитални фашисти и пропагандатори

Ае умник, я по-добре виж концентрацията на въглероден диоксид откак се води отчетност по въпроса (от 1900-таната насам), ви и глобалната температура и ооооооооо, чудо и двете съвпадат и правят остра експонента нагоре от 1935-та насам, оставям на теб да се сетиш сам какво на майната си се е случило тогава

Верно си е, простак си. Я сега виж кривата на изсечените дървета, и после пак да си говорим?

Хайде овцете на яслата за изкуствено месо.

Освен че се опитват да пропагандират преминаване на месото, от което производителите имат най-голяма печалба с най-малко вложения; и че подготвят хората за клиенти на фармацевтичните гиганти (пилешкото е блъскано с хормони, антибиотици и какво ли не ) - нищо умно в тази статия не видях... Дали е платена реклама на някой птицеферма, се чудя?...

Абе дираджиите, защо съдействате да се изпълнят мокрите сънища на Шваб? Нали и за вас после няма да има, да не мислите, че онея в Давос ви смятат за важни? За тях сте същите плебеи, като нас. Просто ви използват да им прокарвате идеите.

Плащат им. Имат програма за лапане Зелен Преход. Трий и тоя коментар робе дираджийски. Тва няма промени фактите.

Бе вегани за слонове много пържоли

Най ме кефи като вляза в месарницата и най-ценното от животното е на безценица - кило дроб 2.80, кило свински сърца 5 лв, далаци свински 3-4 лв - простите скотове не ги купуват тия неща и за нас умните е на безценица. И съм сигурен, че половината остава и се хвърля - няма търсене.

Прав си........

Не яжте, не правтете секс, не дишайте....

Ами хората ликвидират птицеферми. Защото няма отопление. Яйцата - ще изчезнат по същата причина. Зеленчуци зимата - на снимка или на Капалъ Чарши. Цветя - абсолютно не! И всички тия красоти - защото сме солидарни със зеления и сме ЕС.

Екзекуция за въпросните експерти