Коментари - Колко спечелиха българските банки в последните 10 години? | Бизнес.dir.bg

Коментари - Колко спечелиха българските банки в последните 10 години? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Банките не печелят. Те прибират горница от труда на други хора. През средните векова с тази мръсна дейност християни не са се занимавали

НЕ са спечелили а--- ОТКРАДНАЛИ ОТ НАРОДА.

Yann

Няма български банки! Има банки, опериращи на територията на България. Нито една банка не е българска - даже и ПИБ, а тя си е най-голямата дупка, при това - черна. Само засмуква и не връща нищо. Всички граждани на България се редовно РЕКЕТИРАНИ от банките, чрез измислени такси и комисионни - месечна такса облужване, преводи, тегления и т.н. Всичко това е с благословията на БНБ, а между самите тях има картелно споразумение, което държавните органи се правят, че не виждат защото им се плаща за това - да са слепи и глухи. Всики тези милиарди са измъкнати от гражданите и фирмите БЕЗ КАКВАТО И ДА Е РЕАЛНА РАБОТА извършена от тях.

Като не ти харесва не ползвай банки. Лесно е!

Yann

Това и правя - не ползвам банки в България. А ти си толкова дебилен, че даже не можеш да осъзнаеш като те стрижат, като УФСЪ!

ЩО КРАДАТ НАРОДА.

А има ли български банки в България? Забранете лихвата това е неморално ограбване на гражданите. 2 милиарда източени от парите на хората.

Сега си представете какво ще правиат банките ако си изтеглим парите, няма от какво да печелят. Затова натискат за електроните пари. Спомнете си какво стана в Канад когато стачкуваха - блокираха им картите, останаха без средства и прекратиха стачката.

Мръсни, картелни рекетьори! Не ги дишам.

Защо няма данък свръх печалба за банките? Защо не намалят таксите?

Ами, може би е нямало някой като теб да им предложи, да си намалят таксите ...?

За банките няма кризи, пандемии и инфлация, те винаги са на свръхпечалба... и все им е малко, продължават да вдигат таксите.

Правилното заглавие е: С колко милиарда горе-долу ни ограбиха банките?

Не забравяйте да пишете и за печалбите на зърнарите .

За последните 20 години

Е то българска банка е само БНБ макар, че не знам дали и там няма чуждо участие. Значи всичките бтези средства са изтекли в "бедната" чужбина. Там банките не могат да печелят така заради закони, ко0ито не допускат безразборното изработване на едностранни правила в ущърб на вложителите. Затова нашите продажници искат да си запазим лева, защото иначе външния контрол ще им отнема възможностите за извиване ръцете на гражданите.

Дали сме в евро-зоната или с левове няма значение - законите си ги избира всяка страна, само дето тук няма никакъв контрол

_stankow

>>>то българска банка е само БНБ макар, че не знам дали и там няма чуждо участие. БНБ нито е българска, нито е народна, даже не е точно банка. Приватизираха я още през 1997-ма година, това беше условието за въвеждането на валутния борд и въвеждането на BGN, който също не е българска валута. Това беше и целта на "революцията" от 1991-ва година. Финансово завладяване на още една страна. В момента собствени независими национални банки и валути могат да си позволят само Китай, Иран, Сев.Корея и от миналата година Русия. Всички други нямат национални банки, както и България. Ролята на централна банка се играе от частна банка. Собственост на други частни банки. Прави ли ви впечатление, че това са най-най-лошите и "диктаторски" страни. Защото са се осмелили да не се подчинят на чуждия финансов диктат. Допълнение - Ирак при Саддам се опита да направи своя собствена валута - убиха го. Кадафи се опита - убиха го. Джон Кенеди се опита - убиха го. Така, за справка.

Какви небивалици си написал, Станков ...? Поне като пишеш тези глупости, малко да си беше си направил труда да се образоваш, що е банкова система и как функционира.

Това не са печалби а КРАЖБИ! ДА ДАВАШ НУЛА ЛИХВА ПО ДЕПОЗИТИ И ДА ДИГАШ ТАКСИ ЗА УСЛУГИ е равносилно да крадеш от криентите си и да ги ВОДИШ КЪМ ФАЛРИТ!

Печалби на наш гръб. През 30те един чичко с мустачки ги е нацоинализирал и страната му е тръгнала мощно напред. Дали не е дошъл момента да почерпим челен опит?

Проблемът е че нямаме наша с български капитали системна банка! Има там една, но е съмнително колко е читава. Това не е добре. Гръцките банки от край време пробутваха гръцки интереси и в това няма нищо лошо, но с липсата на наша банка държавата пропуска възможността да влияе и на пазара и в регионален мащаб.

Кои точно "български" банки? Сега напишете и печалбата за 10 год. на чуждите вериги магазини, телеком оператори, вериги бензиностанции, чуждите производствени предприятия, летищни оператори, чуждите строителни фирми ... и ще разберем защо България няма пари ... аааа забравих, че затова всъщност били виновни комунистите и Путин!

И ЕРП-тата също!

_stankow

И водата. И млякото. И минералната вода. И полезните изкопаеми. Всичко е собственост на международни корпорации. Техните печалби пък какви са ... ум да ти зайде ...

На тия им даваме и помощи за тока! Пари, които внуците ни ще изплащат, защото се теглят кредити за тях!

Банките да дарят печалбата си на украйна!

И на този фон истинската журналистика и свободно общество би запитало: С какаво добринесоха за обществото ни? Как помогнаха на българите и родните компании? Какви благотворителни инициативи организираха и колко процента от тази и без друго манипулирана печалба след раздутите им разходи отделиха за наука, култура, образование, национални каузи? Тези родни иззедници оскъпяват услугите си, влизат в картелни споразумения, купуват политици и депутати, но за тях няма антимонополно законодателство, комисия за защита на потребителите, надзор от БНБ. Как ще оправдаят размер на месечни такси, който е уеднаквен и как пък разходите им са еднакви? Такова дране на индивидуалните клиенти няма никъде в ЕС. Позор са те , но като се разрови и види кои са им акционерите (контрол, които имат) става ясно и произхода и всичко. Те "узакониха" внезапното и рязко забогатяване на лица като Пеевски. Те направиха възможно "законово" финансиране на корупционни сделки.

А сега сметнете и немските хранителни вериги колко са спечелили за 10 години.

Колкото печалбата на банките е по-голяма - толкова аборигените са по тъпи и овчедушни!

Добре печелят , даже за тях самите , неочаквано добре.

Стратегията: лихвите по депозитите на минимум (почти 0.00), лихвите по кредитите - на максимум, таксите - на максимум, а после изнасяй рекордите... Печалба за БГ - никаква, но сме стабилни...

Заглавие е какво ОТКРАДНАХА! Работят с нашите пари, а лкхвата е 0%.

Таксите са трохи в сравнение с това, което печелят от кредити. Лихвите по депозитите удобно ги забравиха на 0, а ГПР на кредитите надминава 8%. При 40 милиарда депозити това прави 3 милиарда приход... В същото време гоним мандрите, щото били спекуланти и продавали 50 литра мляко за 90 вместо за 85лв....

Кво недоволствате по-долу, бе?! Трябва да се гордеете, че великата ни икономика издържа сума западни пенсионни фондове - от Унгария, чак до Белгия. Даже и пари остават за разпределяне в разни инвестиционни фондове, пак там. И със застрахователните дружества помагаме, и с търговските вериги - там общо към 5 млрд. помощ за западните ни приятели, които ни прибраха в ЕС по милост, а не за да ни доят - ха, ха.

Е как няма да печелят? Само за минаване покрай офис на банка не взимат такси. Къде е държавата?

Е, кои са българските банки? ПИБ на Шиши, Кооперативна на ТИМ-аджиите и Ассет на Маргините, аз за други не се сещам..

Май и БАКБ на Цветелинка е българска...

Честито на банките!!!Вдигайте още таксите!!!Както каза арменецът-инженер химик-банкер:когато банките са добре,и държавата е добре! Сега очакваме да се оправи държавата!

А това ще стане, КОГАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ !!!

Няма ли да напишете най-важното - къде отиват тези печалби?

На запад, къде другаде !!! Че то няма НИТО ЕДНА Булгаристанска банка в кочинат !!!