Коментари - Колко често трябва да сменяме работното си място, за да се развиваме кариерно? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 6 фирми само две са ме осигурявали коректно, но едната вече не съществува! Въпросната фирма, въпреки че спазваше КТ по време на финансовата криза съкрати доста хора...включително колега, на който му оставаше 1 месец до пенсия и целият си трудов стаж бе натрупал във въпросното предприятие! Изискват лоялност, но какво предлагат насреща?

Тези които сменят работата всяка година са или общаци, или някакви аутсорсинг маймуни. Клиентите ни са германци - абсурд да се доверят на служител с по-малко от пет години опит в компанията. За мениджърски позиции да не говорим.

Аз постоянно си провеждам интервюта и в момента вкойто ми предложат 300 лв отгоре Серъ в шапката и я оставям пред вратата на Мениджъра да стъпи в нея. Заедно с мотивационно писмо за целият персонал.

Така няма да стигнеш далеч,300лв хи хи какво увеличение.Хората с този начин на мислене са лузери.Вместо да слагат в себе си,да учат,да повишават квалификацията си,мислят че ще прецакат някой като напуснат за 300лв отгоре

Каква е разликата между професията и съпругата? Ами професията не си я харесвах от самото начало хахахаха

на три години веднъж в полза на кариерното развитие, но това включва не само работата, а и човешката среда, новото място е свързано с адаптация, нова конкуренция, нови хора, така че е спорно - рутината погубва, но постоянният екип дава сигурност и защитеност

Трябва да си сменяш работата за все повече и повече пари. Колкото може по-често. Така се създава натиск към фирмите на матрицата да се раздвижат и да повишават възнагражденията.

През два дни! От кариеристи полза няма.

Най-добре е да сменяш през месец. Иначе пускаш корен. Така, само за 20 години, ще натрупаш опит в 240 компании, св-то ти ще бъде 3 тома.

т.е. ако си безработен, то първото нещо, за което те питат е - как така си останал без работа, защо са те съкратили... и обикновено те отсвирват? А ако си на години и то пред пенсия - никой не те иска, независимо, че знаеш и можеш много! Аз съм така. Остават ми 3 години до пенсия! Имах колега - работил в Софарма, който когато е наближил пенсионната възраст е бил съкратен "по взаимно съгласие", само и само да не му се изплатят полагащите му се при пенсионирането 4-6 брутни заплати! Навремето СДС-то го практикуваше - ако до петък, до 17.30 часа не си подадеш молбата за напускане - в понеделник, в 8.00 - ще бъдеш уволнен дисциплинарно! Преди години, в същата тази Софарма, шефовете не бяха доволни от повишаването на цетата на тока и принудиха служителите да излязат на стачка - задължително! Онзи, които не желаеше да го напави, биваше заплаван с уволнение! Това бе или през 2014 или през 2015-та.

2014 и 2015 пак СДС виновни, нали? :)))) Курнелия, ти ли си? :)

А, как трябва да постъпи човек, който в работата на някое място е дал много от себе си? Да кажем правил е някакви машини в някаква фирма. Старал се е, станали са хубави машинки, ходил е да ги пуска, стоял около тях по заводите, слушал хората дето работят с неговите машини и какви желания имат и така години наред. Работата която е вършил е истинска, донесла е полза на много хора, чвоека е вложил в нея част от себе си. И минава някой и му казава - трябва значи да я сменяш тая работа че да растеш кариерно...... Такъв човек може само да се съжали над даващите "кариерноръстови" съвети.

Много дал, ама дали много е получил. Ако заплащането му се е увеличавало пропорционално наистина няма нужда от повече "кариера" .

тези, които най-често сменят местата са кухи като горски хралупи раждани след 95-а с нереалистична представа за света, трудно схватливи, сега им се живее и не са съгласни да бачкат за заплата под 2-3к. ай ти нефеляк с една дума. Но пък от друга страна са с 200к кредити, та ще смвнят докато не им върже някъде и тка..

Струва ми се, че въпросът който е зададен и отговорите са актуални на днешно време. И това е проблемът. Докато на 1во място е въпросът "как да взема повече пари" (по същество това се пита), ние ще вървим надолу. ---- Те и политиците у нас си задават този въпрос всеки ден и очевидно намират правилните отговори, но на нас (матряла) този процес и резултатите не ни харесват, но всички се питаме - как и аз да направя същото? Това никак няма да свърши добре. Няма начин да има "хепи енд".

Най лошите работници са тези сменяващи работните места....

За минусите... Разбирам че е трудно човек сам да се критикува....

Не :) проблемът е, че вероятно си мързел, който си търси оправдание. Най-некомпетентни са онези, които не си сменят позицията години наред. Научи се първо сам да се самокритикуваш... та после ела лей мозък.

много често си сменят работата! Те не работят и са ввечно недоволни - развалят работната атмосфера! Имал съм такива колеги!

Глупости! Намирате си ооправдание да седите на едно място! Иди виж в някоя държавна институция. Всички са назначени по приятелско - роднински връзки седят там, защото няма къде да отидат! От опит и в Лукойл са същите. Седи някой повече от 4-5 години на едно място... дори не го викам на интервю! Тотал-щета е винаги!

Няма по-лош работник от мързеливия работник. Да седиш на едно и също място 30 години си е мързел или калпавост!

Всичките отговори са валидни. Но обществената система никак не благоприятства повечето опции.

това се отнася само за раните мениджърчета. работниците в България са по зле от робите в Римската империя.... там поне те са знаели - господарят е длъжен да те храни и да ти подсигури къде да спиш. имаш задължително един почивен ден в седмицата. имаш право на две посещения на Колизеума годишно(както и всички жени?!? са имали право на две посещения...) каква е ситуацията у нас? ако може да си 24/7 на работа, по възможност да ти се плаща на половин работен ден и рабира се си виновен за всичко!

ИОБЩО НЯМА ДА ГИ СМЕНЯТЕ, ЗАЩОТО ПРОСТО НЯМА ДА ГИ ИМА! ХАУ!

Няма ги работниците вече. Моя шеф започна да наема цигани. Вчера при нас беше назначен първия. Само дето не се яви на работа :)

Е от първия ден ли да работи, айде де.

тапанар

Ганев, и втория не се яви. Май ще го съкращават дисциплинарно утре :) Ама бея вместо да вдигне заплатите, наема манго, щото друг даже и не идва за работа :)

Тук най-общо има два подхода - източен(японски, корейски) и западен(САЩ, ЕС, УК). На Изток хората започват работа и се пенсионират в една компания - животът си дават за нея. За Запад едва ли не се счита, че да се задържиш някъде повече от 5г се счита за застояване. Както винаги, истината е някъде по средата според мен. Кога и дали си заслужава да смениш работното ти място - то се чувства, не е времево определено....

Да уточним, че в Япония ако си в една и съща компания всяка година ти се вдига заплатата с определен процент. След 10 г. ако имаш данни и желание минаваш на следващо кариерно ниво. Ако работиш 20 год в тази компания и се пенсионираш получаваш бонус, като може да е дори до 500 000 долара. А тук няма никаква индексация на заплатите докато не си смениш работата.