Кои брокери продават най-много застраховки в България?

326 брокери са реализирали общо 921 623 827 лева премиен приход за застрахователите през първата половина на годината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намерете ни във Фейс*ук - Обезщетение от застраховател

Ами ОЛИМПИК къде го забравихте?

В София повечето хора имат по 2-3 имота и повече...Банките направиха едни простаци богати от наеми на държавни жилища които са закупили едно време.... ТОРМОЗИТЕ МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА ЗА КРЕДИТИ И ЛИХВИ а дъртаците богатеят за ония свят явно????

След като се поинтересувах кои пера (типове щети) какво представляват, за да има право човек да получи застрахователната премия при събитие, се оказва че тия застраховки са голямо шменти капели. Напр. при застраховка кражба няма да вземете нищо, освен ако не са ви обрали при отключена врата. Реално ви трябва перо - кражба чрез специални техн средства. И тн. По другите пера са подобни подводни трикове. Има една камара неща, изброени при които НЕ получавате нищо - напр. неизпълнени мерки за безопасност и тн. А то такива нарушения винаги може да се намерят, и дори да е дребно - все тая - не получавате нищо. При това положение просто преценявам че тая застраховка е единствено пълнене на гуши на хора и фирми, а аз получавам накрая само един дедов. Айде няма нужда.

Внимавайте къде си правите застраховки. Давате пари на някакви смешни български застраховате и после се чудите що не ви покриват щети. Аз защо съм нямал проблеми с Уника и булсттад например?

Че какво им е чуждестранното на споменатите от теб компании? Вярно е, че са собственост на чужди компании ама са си баш български в статистиката на КФН а и не само ;

Булстрад и Уника - най-големите австрийски застрахователи, Дженерали - голям италиански застраховател, Алианц - един от най-големите немски застрахователи, ДЗИ - де факто белгийски застраховател, Групама - френски застраховател, Метлайф - голям американски застраховател, да не продължавам с разни дето имат представители тук. Виж това, че на българска почва са ги побългарили, защото не работи правосъдната ни система е друга тема.

test 123

Това да разберем, че брокера гушка 20% от сумата априори, а при събитие - оправяй се.

Точно така трябва да се разбира. От 6 (ШЕСТ) месеца си чакам обезщетение по щета и накрая разбирам, че ще получа 300 лв. за нещо, което струва 1300. Да са живи и здрави да ни харчат парите с кеф...

Ама въпросът е след щетата с брокера или със застрохаателя се свърза? Брокера или ти лично заявява щетата, организира огледи, документи . . . . Щото брокера за една застраховка каско, която при мен е 2000 лв на година, прибира 400 лв, а при щета - аз губя два дена за разправии. Два дена са си още 400 лв изгубени за мен. Т.е, срещу тези 400 лв не получавам нищо насреща. Само еднократното удобство да си спестя 1 час годишно при сключването на застраховката, да не ходя до застрахователя.

Тя и при застрахователя ще ти струва толкова. Номера е да си намериш брокер, който знае как да стане бързо и лесно. А един добър брокер знае и как да ти заведе щетата. Не накрая да ти откажат обещететние щото не знаеш какво попълваш.

Точно! Трябва да си намериш брокер който да ти съдейства при събитие. Иначе директно при застраховател и топ 3 от брокерите получваш привилегията да си дадеш парите.

Трябва да си намериш брокер, който хем ще ти обърне внимание, хем ще прави големи обороти на застрахователите и те мрънкайки пак ще платят щета, която при малък брокер не биха платили. Поинтересувай се какво е плащане на щета по "ex gracia". Ако агента/брокера ти не знае какво е това, веднага търси нов. От един препатил.

Обадих се на кол-центъра им, този път с удоволствие и ги поздравих за записването на разговорите. Задействаха се в момента, в който им дадох срок, след който завеждам дело. Звъннаха ми още на следващия ден. Разбира се, това не ме прави по-обезщетен, а само потвърждава мисълта, че държава има само тогава, когато работи съдебната система. Но да не отварям и тая тема, че отиде до утре...А иначе служителите в местния офис какво са ми виновни, даже ми съдействаха, колкото можаха хората. Но, както казва един колега, шефчетата с хилядарките в края на месеца са злото, а не тези, дето като мен си плащат кредита чинно...

Как го измисли това за комисионната? Особено при Гражданските отговорности комисионите са много ниски. Високи са при живота, но колко човека познаваш с подобна полица? И да бивш застраховател съм , защото ми омръзна да обещавам на клиентите, а застрахователите накрая да режат на поразия И проблема не е в експертите в офисите, които съвестно сичетат и обясняват условията, а в шефчетата , които въпреки високата щетимост искат да печелят добре, че и да презастраховат някой портфейли. Е, как да стане? То затова и вземат по 20-30 бона заплати на месец, ония същите шефчета.

Пише го в първия абзац: “Дeлът нa ĸoмиcиoнитe пpeдcтaвлявa 18.1% oт oбщия пpeмиeн пpиxoд реализиран от брокерите за пре/застрахователните компании.“

Хайде сега от НАП да кажат, колко от тия брокери са декларирали приходи през последните години!

Първо питай и тогава пиши глупости един лев не може да скриел

Ама ти сериозно ли ?

СПИРАМ ТОКА,ВОДА, ТЕЛЕФОН..ВСИЧКО...ЗАСТРАХОВКА ПЪК НИКОГА...ЩЕ КОПАТЕ НА ПОЛЕТО СЪС НАС ЗА НИЩО :)