Кого ще застигне данъкът върху свръхпечалбите?

На дневен ред е налог, познат от военно време, но и обстоятелствата, които го налагат са извънредни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Божков му спряха бизнеса заради едни неплатени милиони данъци, а гробарите с Лукойл май сега е време да се изнасят и те към Дубай.

Мръсни, долни, олоени свини. Ограбихте хората с измислените ви пандемии, войни и посредници. Дано горите в ада съдисти скапани!!!

Може да вземеш само от бедния, богатият нищо не дава.

А в този смисъл трябва да има и една торба фармацевтични компании, на които да бръкнат в джобовете

700 млн на година!!!! по най-скромни сметки.Това прави 7 млрд само за 10 години неплатени данъци към България от страна на Лукойл. Замърсяване на природата - да не говорим. Ето ви сметката, русопоклонници, задунайска измет проста. С какво ви е ощетил ЕС? Колко пари се налага в тая кочина.

Какво се пениш бе? Я провери колко и кави дела, и за какви милиарди съдят по света Амазан и Майкрософт точно по същата причина! Били руснаци и било страшно ! "Според проучването Microsoft Global Finance - ирландско дъщерно дружество, което има статут на данъчен резидент на Бермудските острови - е консолидирало инвестиции за над 100 млрд. долара и въпреки оперативната печалба от 2,4 млрд. долара не е платило никакъв данък през 2020. В друг пример Microsoft Singapore Holdings отчита печалба от дивиденти в размер на 22,4 млрд. долара през 2020 г., но обявява данъчно задължение от едва 15 долара. Microsoft е обект на разследване от страна на данъчните власти в САЩ и други страни, включително Австралия, и "повече от 80% от общите й чуждестранни приходи се насочват през Пуерто Рико и Ирландия", се казва в доклада." Amazon, Facebook, Google, Netflix, Apple и Microsoft са посочени в доклад на Организацията, който цели по-голяма данъчна прозрачност. Според него гигантите са премествали приходите и печалбите си в данъчни убежища или в страни с ниски данъци. Освен това са много от тях просто са забавяли плащания по огромните си задължения към хазните в глобален мащаб. Данните извеждат "Амазон" като най-големия нарушите. Компанията, управлявана от най-богатият човек в света - Джеф Безос, е платила само 3,4 млрд. долара данък върхи доходите през последните десет години. През същото това време фирмата е регистрирала приходи от над 960 млрд. долара и печалби от над 26 млрд. долара. Според Fair Tax Mark ефективната данъчна ставка, при тези числа, е била 12,7% при осреднена основна ставка в САЩ от 35%. "

Краткосрочно държавата ще прибере едни пари, които ще прахоса бързо, дългосрочно цената на бензина ще поскъпне, защото никой не е луд да влага в нещо, а после държавата да му прибира печалбата. Това дали някой прави свръх печалби го решава пазара - ако се правят големи печалби идват нови производители и печалбите се нормализират. Сега ще стане обратно - не само че няма да дойдат нови - те и без това досега не са дошли ами и сегашните ще се замислят дали да влагат тук. Подобна беше идеята на примата от Банкя, който щеше да прави някакви държавни бензиностанции ама нещо се разсъхна работата. Кажете ме кое държавно предприятие работи добре и е на печалба - БДЖ ли пощите ли, В и К ли, всичко държавно е пълна кочина с изключение на АЕЦа и то поради монопол там.

Тея ЛукОил крадът от години и нищо не плащат , Вальо Златев как стана най богатия в България ? Бойко му се клняше в панорамата на японския ! Овце събудете се , грабят ви с пълни шепи ! Аз не зареждам от години на ЛукОил в знак на протест

Всичкия бензин идва от Лукойл - друга рафинерия не знам да имаме. От кое село си?

Братушки, с една ръка дават, с другата и с гъза си вземат..

Кого ще удари данъка ли - ами ще удари най-вече малоумниците, които се радват на този комунизъм, защото това е вид национализация макар и частична. Чета в коментарите тъпите селяни тръгнали да държат сметка на печалбата на частна фирма - печалбата видиш ли била нечестна, защото това което продава частната фирма било поскъпнало. А когато дадена частна фирма губи държавата дава ли и пари? Как да обясниш на тъпия селянин, че след време държавата може да посегне и на неговото и това вече се е случвало в миналото.

КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ ЕС ПРИЛАГАТ МЕРКИ .... КОИТО СА ОПИСАНИ ОТ ЛЕНИН .... ЧЕТЕТЕ ИЗВОРА ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРИЛОЖИТЕ :))

Американските ТЕЦ ще плащат ли свръхпечалба или те са на загуба?

Банките защо не подкарат. За 3 месеца имат 1,5 милиарда чиста печалба. Тези се побъркаха със всякакви такси и таксички и точат яко пари на народа, а единственото което прави правителството е да приема закони с които да те задължават да използваш услугите на банките и да наливаш все повече пари под формата на такси в тях.

Гонете руснаците и национализация на Лукойл.Не са незаменими , но много корумпират българия. Половината министри и политициса на хранилка при тях

Да национализираме тогава и американските ТЕЦ!

Какво ще национализираш нещо, което ще се затвори до 10 год и подлежи тепърва на консервация, бе галфон. Те на това разчитат блядските ви кукловоди, че сте тъпи като сибирски ватници.

чиче доказано е че по корумпирани от англосакците тоест вече скопените западняци няма и не е иимало в историята.При тях и днес корупцията е начин на живот и то узаконен за геронтофилските върхушки за сметка на насерлението им което се стреля всеки ден по села и паланки от "хубав живот".

Мен не.

Да се премахне борсата и производителите да си продават продукцията!

А защо лукойла е прибирал такива печалби в продължение на 20 години. Приватизара стратегически предприятие най-вероятно на безценица, все пак по костово време става това и после не плаща данъци в БГ. До ревящите по расия. Оказва се, че не по-малко са ни драли кожите от запада и хич не им е пречело май,а ?

За американските тецове какво ще кажеш ,или те са на наши другари?

Хайде пак. Теб ти е кеф че за последните 10 години сме дали 7 милярда на лукойла май. Нали е на другарите от русия

Това е принципът на глупака: Създавай си проблеми и после се опитвай да ги решиш.

А Дънди ?

КОГО ще засегне ДАНЪКЪТ върху СВРЪХПЕЧАЛБИТЕ?! ДЪРЖАВАТА наля 5 МЛРД. лв. ПОМОЩИ на ЧАСТНИЯ бизнес, но ЩЕ ОБЛОЖИ с 33% СВРЪХПЕЧАЛБИТЕ САМО на ДЪРЖАВНИТЕ енергийните компании и "Лукойл", но НЯМА ДА ОБЛАГА ЧАСТНИТЕ производители на ток. ДЪРЖАВАТА е КЪРМИЛНИЦА за ЧАСТНИЯ бизнес. А дупетатите ОБГРИЖВАТ ЧАСТНИЯ бизнес, за ДА ИМ ПЪЛНИ ПАРТИЙНИТЕ каси. Справка - гласуването на ДПС.

Но каква е дефиницията за свръхпечалба и попадат ли всички под нея? Все пак идеята не би трябвао да е дай да смажем частния бизнес. Защото ако трябва да се намерят пари ето ти още една идея- има огромна неефективна държавна администрация, защо не поразчистим малко там най-накрая.

Частният бизнес ,затова е частен ,за да се оправя сам ,не държавата да го поддържа .Ако не може- фалира.

всички говорят, че нефтохима на си плаща данъците в България, ама почти никой не споменава къде ги плаща? Да не би да са в някоя неприятелска страна???

Само ти ли не разбра че се местят от Швейцария .

Нашето временно правителство направи една PR кампания как видиш ли стъпили на врата на Лукойл да си плащат данъците тук. По-вероятния сценарий е Лукойл да са отишли при правителството, защото ако не си регистрират бизнеса тук, няма да могат да се възползват от дерогацията за внос на петрол от Русия. И при това наглеците поставят условия да изнасят за трети страни повече от половината продукция като по този начин заобикалят санкциите. Ако правителството им разреши (не мога да твърдя дали е правилно или не съгласно директивата на ЕС), съм сигурен че ще изнасят не 55% както твърдят че са изнасяли досега, а 80% като това ще е за сметка или на недостиг на българския пазар или по-вероятно на по-интензивна работа на инсталациите им. Т.е. търсят си вратичка и лоби за да натрупат нови печалби. Защо пък, нека им кажат "не може". Да видим дали ще затворят? горива могат да се вкррват и от Гърция и от Турция и от Румъния. А те вместо някакви печалби, ще имат само разходи - защото и спирането на работата на рафинерията струва пари, и неработещата рафинерия ще "гълта" пари без да произведе и един литър.

Абе аз до сега не видях внос на гориво от Гърция , Турция , Румъния ... ама щом казваш .

Когато си отгледаш 6 милиона патки, всякакви глупости можеш да им сервираш. Преди десетина дена ни заляха с най-измисления пасквил, който може да бъде сервиран в хранилката на безмозъчните донори на гъши пастет. Лукой не била плащала данъци досега върху титаничните си печалби от нашето потребелние на горивата й понеже....седалището и било другаде. Ама вече щяла да плаща, понеже щяла да се мести у нас. И всичкото патка на тази обширна и обрасла с треволяк и трънаци област в хор си отбеляза "Ахааааааа, ето защо не плащала данъци. Ами че то трябвало да е със седалище тук. А не там! " И край, шашмата приета, патките доволни, измамени нямало, гъшия дроб все така го изкупуват от нас по 5 стотинки килото.

Така както аз го разбрах в немските медии е, че ако чужда фирма има дейност във друга държава. Тя трябва да декларира данък свръхпечалба в съответната държава, в която фирмата упражнява своята дейност. Това звучи на пръв прочет супер за България ама не знае човек колко подводни камъни ще има в този документ....?!?!?

И къде трябва да плащат - гугъл и мета ?

В България никой.

Свръхпечалбата се явява нещо като незаконен доход, като спекула, и целия да го вземеш, няма да сбъркаш. Така че чехите са по-близо до истината.

Нека ползващите дизел и газ да почнат да реват сега!

поредните еврогейски тъпотии.

Тоест, ако сега затвори лукойл се затвори, бюджета няма да пострада! Те затова лукойл мълчат като риби.

бензин 4 лева, а после 5 лева. Но, ако приемем еврото, януари 2024 г. ще караме на бензин 2,50 евро. хе-хе

Не се бой ще го внесат от гръцката рафинерия на 3лв.

И защо ли до сега не внасят ?

циклон

Да се чуди човек защо в Гърция няма горива под 3.80

А банките защо ги забравихте?

Много точно!

И застрахователните дружества...

Парадокс е да наречеш парадокс че държава с размери на нашата има една рафинерия.

Защо се чудим на свръхпечалбите.Ами че те се допуснаха от продажната политика на бсп-то силно подкреняни от сининикаквите порозовели какавиди.

Ще застигне всички нас, крайните потребители.