Кога и как Европа ще мине на водород: Какви са контрастите в 6 страни

Има ясни разлики между политическите фактори на всяка държава, установяват авторите на доклад на Оксфордския институт за енергийни изследвания (OIES) и Института за икономика и енергетика в Кьолн (EWI)

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Водорода разрушава метала много бързо, така че това никога няма да стане.

В България, бе 2030г., а 2300г.!

За да измести водорода петрола и газта, трябва на 100 човека от земното население да се построи по един ядрен реактор. Тогава ще е възможно. А самолетите и те ли ще минат на водород? На самолет по 5 ядрени реактора

С батерийка от 4,5 волта в уроците по химия учителката разлагаше вода , събира газовете в едно изрязано отворено шише и после с една клечка кибрит - буммммм, образувания кислород и водород отново на вода, ама с трясък. Какви ядрени мощности на 100 човека не знам. Един реактор на милион може.

tonk11

На теория си прав. А да видим практиката а? Към момента технологията за добиване на водород е на загуба по отношение на КПД, тоест за производството на водород се консумира повече енергия отколкото се получава от произведения водород. Точно поради тази причина водород се ползва само там където няма друг начин. Приведено към твоя пример - от батерията е изхарчена повече енергия отколкото е отделена при изгарянето на получения водород.

Хахахахаха в момента има толкова залежи от природен газ ние на водород сме щели да минаваме минете само на природен газ а спрете въглищата като за начало. П.П. И да до всеки ТЕЦ има изграден газопровод.

Алооооо. Природния газ пак са въглеводороди, т.е. от изгарянето имаш резултат вода и въглероден диоксид. Идеята е да няма въглероден диоксид. Обаче как да произведеш водород - трябва енергия, а нея като я вземеш ит прир. газ или въглища все едно нищо.

Е демек какво казваш ЧЕ при всички положения ще има някакво замърсяване! А за момента природния газ го има в изобилие има изградени газопроводи и ако някой найстина мислеше за природата всички ТЕЦове да са минали само на природен газ. НО се оказва че всичките "зелени" мислят само как да е по изгодно.

Малееее.... Каква промивка на мозъците тече. Минат ден-два и поредната статия за водорода, за забраната на ДВГ, как ще се търкалят колелата на електричките из прекрасните джендър еко-европейски земи.... Купувайте магарета, мулета, коне от сега, защото ще се наложи да ги впрегнем за да теглят електричките по супер евро булевардите и магистралите. Не знам само какво ще правим после с мега тоновете оборска тор - в Евро-Парламента в Брюксел ли ще я складират?

Те т’ва си е като си няма човек мозък-няма си....

"Купувайте магарета, мулета, коне от сега" ААААаааа не, не може. ЦО2 и Азотни замърсявания..не може, даже изкуствено месо се препоръчва...

tonk11

Отговор: няма да е скоро и ще бъде много трудно и много скъпо.

Защо САЩ не минат на водород, а внасят петрол от Русия? Нали е много хубаво, защо го пробутват на Европа? Защо искат да продават на Европа втечнен газ от фракинг, и искат да спрат Северен поток, защо не си го ползват сами? Нали е много хубаво?

Дира, и всеки ден да пускате тия статии (както и правите) ще минат още много десетилетия преди да забравим черното злато.

Никога няма да мине на водород! За сметка на това, ще се откраднат едни големи пари от обществото, за да се налапат зелените нахалници!

Пълни глупости. Ще горим натурален газ, за да получим водород. Дрън-дрън. Няма залежи на свободен водород на Земята.

Католицизмът носи на Европа поредица от тъмни векове. Сега се задава нова дивотия - Еколобизмът, който може да се окаже още по-пагубен в йезуитщината си.

Какъв водород, какви космически технологии? Тесла да си купим, що не?

кой ви е казал че изобщо ще мине на водород? Проблемите са много и от всякакво естество.

и атоматично отпада въпроса как!