КНСБ: Поскъпването при най-масовите стоки е между 50% и 120%

В сравнение с повечето държави в Европа у нас ръстът при доходите е с по-нисък темп, обясни синдикалистът Любослав Костов

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: Поскъпването при най-масовите стоки е между 50% и 120% | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не знам защо всички тия дебелосерковци говорят за някакви 780 - 850лв минимална заплата, като реално в джоба на хората от тях влизат около 550-600лв?

Още от Ковид на село. Майната им на умно-красивите. В селото си имаме крави, няколко парника, овчици. Ловджии да гонят циганите и да носят дивеч. И интернетя е ок, ма мисля да си пусна на чичо Мъск сателитния. Римоут бачкане колкото щеш, за тези, които знаем да правим нещо с код. Нито стотинка за киртаци по заведения и кръчми. Занулявайте се, да спасявате укронацистите и да пълните сметките на Урсулицата и Брюкселските клептократи.

Тези не се ли измориха всеки ден едно и също да бълват? Вместо да ходят да си правят ПР и да симулират дейност... що не вземат да свършат малко работа, а?

.... "Необходимият нетен месечен доход за издръжка на един работещ човек, живеещ сам, е 1351 лева" , предлагам толкова да е заплатата на хрантутниците в "парламента"!!!!

Те са на половин ден, обаче, в най-добрия случай.

Долу ЕС !

НЕДОВОЛНИ , СТАЧКУВАЩИ ХОРА ! ЗНАЧИ НЕ СА ГЛАДНИ !! ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРИПОМНИМ ДУМИТЕ НА МАРИЯ АНТОАНЕТА - КАТО НЯМА ХЛЯБ, ЯЖТЕ ПАСТИ !

В България няма синдикати , няма нищо , има само големи вонящи ЛА%НА....

Искахте промяна под юмручето на президента - получихте я! Сега, както се пее в една песен "замижи и гълтай"!!!

ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ - ЛА&НА ПРИ ЛА&НА !

На половин ден, ама през ден...

ЩЕ ЯДЕ САМО ИМАЩИЯТ !

Вчера видях Маджаров мляко 3.6% бдс 2.20лв, преди година беше около 1.20, т.е. близо 100%

Най-силно са притеснени троловете. А кръчмите пълни.

Те това са евро-сащенските ценности. Ще става още по-зле.

Ча па толкова.

Ма как бе? Не е вярно. Я питайте ония педераси от НСИ и Министерски съвет. Инфлацията е само 17 % според тях. Мама им мръсна малоумна. И скапаняците фирмаджии вдигнаха цените, прибират повече за свършена работа, а за увеличение на заплатите си траят. Фалит да ги застигне всичките.

Другарите синдикалисти нали знаят, че при ръст на доходите инфлацията се увеличава още повече? Или тези неща са им непонятни изначално и си плямпат едни и същи лакърдии.

Пълен цинизъм Владимир Иванов председател на ДКСБТ ,скоро пред една мисирка "сподели ",че най-много били поскъпнали яйцятя от 0,23ст. сега били 0,40 ст.! Ало Владко, яйцата гонят вече 0,70 ст.,а бяха около 0,19 ст.,защо лъжеш хората? Вероятно на теб от години ти снасят яйцата направо от тържищата и то опковани в финикийски хартийки! Та от къде ще знаеш,мърши сте ,не хора! И комисийката която създаде Иван Костов навремето, събрана от" кол и въже" е паразитна ! Как оцелявате,защо още не са ви взели главата,делкане на кинти му е майката!

Защото купуваш. Нека започне да остава и хайде пак левче.

КНСБ и НСИ имат едно 30 до 90 процента разминаване в становищата. Обаче и двете не правят нищо за суверена. Отчетна дейност, както МВР :)

Глава ти празна.

Тази инфлация не е поради недостиг на стоки глупи, така, че това дето го повтаряш като папагал не е вярно. При нас голям процент от нея идва от алчните спекуланти-търговци и понеже нямаме държава правят каквото си поискат. Ако хората масово започнат да купуват възможно най-малко от тези надценени стоки, сами ще им свалят цениет, защото иначе ще серазвалят и ще ги изхвърлят. Та за бога братя не купувайте!

При нас голям процент от инфлацията идва от алчните спекуланти-търговци и понеже нямаме държава, правят каквото си поискат. Ако хората масово започнат да купуват възможно най-малко от тези надценени стоки, сами ще им свалят цение, защото иначе ще се развалят и ще ги изхвърлят. Та, за бога братя не купувайте!

Тези ценности са някак мижави спрямо тези на турция, Русия , Венецуела

Не го купувам. Купих Елби 3.6% бдс за 1.60( пак е съпо, но "само" с 40% ). Реално читаво кисело мляко под 1.50 в момента няма

Кажете го това на Кирил Петков и на Бойко!Това си е геноцид и няма оправдание с война ковид и всичко там.Голяма част от поскъпването е спекула,която не знам защо не се разследва от правителството. Нима има някой който да не знае,че по време на война по принцип спекулата е най голяма.

Забравих да кажа, за "пак левче". Това е вярно в магазините млякото идва под 1лев( от хубавото) , тия 60ст надценка за примера ми за Елби са надценка на самия магазин

Новият световен ред от Давос вече, чука на вратата ви. За закуска само печени скакалци и насекоми. Никакво имущество,за да нямате стрес. Кола също не ви трябва- замърсявате природата.

може и по левче да си копуваш яйцата, но в магазите има яйца на цена около 40 ст.

Козяшки педал.

Децата се върнаха от чужбина .И какво завариха в България?Още по голяма скъпотия и котупция .Това да се сменят цените на стоките всеки ден е само част от тази корупция,но удря най много хората.Няма справедливост,и ако поне един търговец не му се вземе всичко,няма да се оправят нещата.

Драри смешко, инфлацията винаги е от повече пари от колкото стоки. От къде ще дойдат парите за по-високи заплати ?

Такааа нека да видим сега малко как стоя нещата с цените и да помислим и да посмятаме. Преди инфлацията 400 гр. хубаво сирене беше 8 кинта и тогава ми се виждаше скъпо. Сега това същото е по 12-14 лв. пак за 400 гр. Няма как, ще се дават. Кашкавала от около 18 кинта за средна към добра хубост стана 24 кинта и нагоре. Яйцата бяха между 23 до 28 ст. сега гонят 60 и нагоре. Хлябът беше около 1.20 - 1.30 сега е поне 1.60. Говорим за средна хубост. Филе Елена от 22-24 лв. за кг стана 28. Всички останали мезета със средно към добро качество се увеличиха с между 2 и 5 лв нагоре средно. Шоколад Милка (макар да няма нищо общо с Милка-та извън БГ) на промоция се намираше за 1.20-1.30. Сега на промоция е към 1.90 лв. Пилешкото месо също се качи с поне 1-1.50 за килограм. Същото важи и за свинското. Компот от праскови преди беше към 3 и нещо редовна цена. Сега е толкова на "промоция". При паста, макарони, тестени изделия цените също са към 30 % нагоре. Това са само примери за хранителни продукти и то такива за които се сещам на първо четене. Айде сега кавалите от разните там министерства, агенции, профсъюзи, НСИ-та и нз си какви там организациики дето измерват инфлацията да направят една проста сметка и да кажат истината. А тя е че инфлацията у нас реално е от 30 до 50 % на годишна база. Всички останали лъжи от официалните власти за някакви си 16-17 % са пълна измама и целят единствено да поддържаме на хартия някакви прилични данни, за да влезем в скапаната еврозона възможно най-бързо. Огромен зор е да ни вкарат там и защо е това бързане никой не разбира. Южните страни от еврозоната са всички пред фалит, с висок процент на дълга над БВП което е равносилно на фалит, но нас драпат да ни вкарат в еврозоната. Това е като да си купиш фабрика на 08.09.1944 г. Безспорно има и предимства да сме в еврозоната, но просто сега не е най-подходящия момент да влизаме там. Нека да се справим с инфлацията, да вдигнем икономиката и тогава когато сме в добро икономическо състояние, тогава да влезем.

Къде са тия яйца по 40 стотинки, че не ги виждам никъде? Навсякъде са от 50 ст. нагоре. На село може и да ти ги продава някой за 40 ст.

Уважеми овци. Това е само началото. А когато сте изнемощели от глад, с разбити семейства, вече ще е късно за революции.

От откраднатото от труда ни от работодателите, защото тук се плаща много по-малко от това което сме изработили сравнено с всяка нормалноразвита държава.

Ти да не си защитник на власта и на спекулата.Само за хляба ще ти кажа,че повишението е поне с 80.90% и то при о-во ДДС.Потребителската кошница ,с най необходимите продукти,мляко,масло,кашкавал,домати,краставици,салатата от 50ст е 1,50,2 лева ,повишението е поне 90%. Ако например се разчуе,че утре ще проверяват даден пазар от НАП,80% от сергиите няма да отворят.Какво говори това.Нима не сме го виждали?

Без съмнение еврото е виновно... Както ЕС беше виновно за двойната смяна на номерата на автомобили... Това, че нашите спекуланти се вихрят и нашите държавни органи нищо не правят, е без съмнение вина на Брюксел...

Хайде сега да обясниш, какво означава "спекулант" в пазарна икономика? Ей много неграмотници се навъдихте...

Мили сънародници, в пазарна икономика сме. Няма високи, няма ниски цени, има пазарни цени!!! За да е цената такава някой я е предложил, а друг я е приел и са сключили сделка на нея!!! В тоя ред на мисли си избийте от главите думата "спекула" и "спекулант" в негативния смисъл, който влагате. Ако мислите, че цените са високи, ... ами продавайте!!! ... и спечалете това за което завиждате на другите, а не мрънкайте!!! :)) Хайде, започнете да ги използвате тези глави за нещо различно от подстригване. :))

Чукча писател....

Не ма. Просто ще спрем да купуваме и тия стоки ще си ги заврете в дупенцата. С огромна печлаба....

Абе, хора забравихте ли от къде тръгнаха нещата. Цените на енергоносителите скочиха рязко. Причината: санкциите, които ЕС наложи на собственото си население.. А и преди това абсурдните мерки срещу кови. Но първопричината е, че западната икономика е в дълбока криза, която тепърва ще се развихря. Стагфлация, безработица, глад. Овцете блеят, а овчарите се спасяват поеднично.

САЩ стоят зад всичко . Санкции , санкции , на ви сега ! Идиоти . САЩ искат да унищожат ЕС, Русия и Китай . А от Брюксел налапаха въдицата . Втората , по-малка причина е фискалната политика . Като раздават на поразия ... Дано оцелеем поне !

Спрете да купувате и цените ще паднат!Тъкмо малко диета и прочистване след празниците.Боб,леща,нещо леко,диетично и тн. и без друго доста хора има затлъстели.И болестите ще минат и цените ще паднат

Си го правите сами. От години купувам само най-необходимото и то в краен случай от магазин. Хляба си го правя сам, луканката си я правя сам, сиренето и кашкавала, отглеждам си лятото плодове и зеленчуци колкото да има. Месо, мляко, яйца - директно от производител. Спрях да купувам всичко, което реално не ми е нужно. И едва тогава осъзнах колко пари съм пръскал на вятъра - сокчета, колички, бирички, вафлички, винце, мезенце, и още хиляди подобни боклуци, които на всичкото отгоре и ви докарват рак с времето. Разходите ми паднаха драстично, чувствам се по-добре и по-енергичен. Сами се вкарвате във филма. Оставете ги да фалират и ако имат акъл да почват сериозен бизнес.

От КНСБ не разбраха, че повишаването на МРЗ сега би означавало още помпане на инфлацията. Цените започнаха да падат, пазарът ще се нормализира. Никой не купува сиренце за 30 кинта и кашкавалче за 40 вече.

Поздравления! Така е правилно! По този начин се стремя да живея и аз и да възпитам децата така! Имаш нужда от нещо, купуваш най-доброто на пазара! И тъста го научих така! Той има градина 3 дка и я засява с домати, краставици, чушки и там каквото съм му казал! Пръска по книга с най-добрите препарати, само когато е необходимо! От 5 години, лятото е все и едно също: Както казва той, всичко добре беше растеше, и мина нещо онази вечер и всичко е мана или болно! Ама, не е само при него, да му кажа, не си го гледал както трябва! Целото село, всичко изсъхва за ден! Не знам, някой пръска ли с нещо, климата ли е виновен, препаратите ли? Ама това е реалността от 4-5 години насам!

Инфлацията вреди на този, които има някакви пари - обезценяват се, той де факто губи част от тях. Инфлацията помага на този, който има заеми - обезценяват се, той де факто дължи по-малко. Сега се замислете, кой по света дължи най-много, ако не правителствата?