КНСБ: Дайте ваучери за храна на безработни без право на обезщетение

Едва 30 процента от регистрираните в бюрата по труда получават обезщетение за безаботица

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: Дайте ваучери за храна на безработни без право на обезщетение | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво да кажа аз след като държавата ми наложи дефакто смъртна присъда преди 3 месеца с нелогичните си закони ? След 30 г трудов, осигурен стаж подавам 2 седмици преди да ме съкратят молба за пенсия . Подавам документи в бюрото по труда в срок след, което ми се отказва помощ за безработен защото видите ли съм подал молба за пенсия ! Така нито пенсия, нито работа, нито обещетение ! След жалба, отново отказ от НОИ за каквито и да било средства за преживяване ! В същото време съм и без медицински осигуровки и права ! Но ми остават задълженията да си ги плащам, като ми се налагат и лихви ! Е кажете, ТОВА НЕ Е ЛИ ЧИСТА СМЪРТНА ПРИСЪДА ?!

Каква е разликата между КУПОН и Ваучер? Много умно ли е да се ползват Английски думи, това сигурно го прави много 'различно' от КУПОНИТЕ ПРЕЗ 90ТЕ.....

Дай да дадеме на всички върнали се от чужбина цигани

Мисля че и ако напуснеш работа по взаимно съгласие също нямаш право на обезщетение. Поне така беше преди 10 години.

Не е точно така, но получаваш минимално обезщетение за много кратък период, независимо от вноските които си правил. Това е много жалко, защото се оказа че много работодатели в момента "натискат" работници да напускат по взаимно съгласие или по собствено желание, за да не им изплащат дължимите обезщетения при съкращение. А за купоните, има ги в цял свят. Половината американци, дори и работещи, ползват подобна помощ още от ерата на Обама. Така че не виждам защо за един период от 6 месеца до 1 година и нашето правителство да отпусне такива. НО да не важат само за веригите супермаркети, а за всички магазинчета, за да може да се подпомогне косвено и макия квартален частен бизнес, а не само корпоративния.

Е най.-сетне се намери някой, който да защити уязвимите от короната българи. Тези от Правителството само за бизнеса гледат да треснат облагите от бюджета. Само бизнесът за бъде спасявам. Ами тези които не могат да си намерят работа в момента, и нямат право на обезщетение, за тях защо не мислите. Дано да успеят от Синдикатите да "ударят едно рамо" на тези хорица, където не могат да получат от НОИ обезщетение. Знаете ли, че има фирми, които карат служителите да напускат по собствено желание, за да не плащат една или две заплати обезщетение както е по закон, когато те съкращават. При тези хора, обезщетението е в размер на около 180 лв. на месец и то само 4 месеца. Но не всеки разбира от трудово право и си мисли, че щом напусне и оп на борсата ще си взима 60 % - но не е така. Дано да успеят Синдикатите да помогнат на хората. Дано!

покажете съпричастност и дайте вие ваучерите,така ще си оправдаете парите откраднати точно от тия хора,защото вие сте едни търтеи които само използвате а не давате

Ама все пак да напомня, че преди иризата нямаше абсолютно никЪв проблем да си намериш работа, особено в големите градове!!!