КНСБ: Дългите болнични с най-голям ръст през последните години

Броят им нараства от 11,9 млн. през 2011 г. до 17,8 млн. дни, или с 49 на сто повече през 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: Дългите болнични с най-голям ръст през последните години | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В статията нищо съществено не е написано.Само стъкмистики.Кой издава най много болнични?Ортопедите,вече няма фрактура,която да не се оперира и кове.А за увреждане на междупрешлените дискове ,там вече е друга работа.Така също гениколозите.Защото все по малко деца се раждат и всяка бременост е болест от първия ,та до последния ден.На трето място са болнични зо простудни заболявания.Ами те сърдечните и злокачествените заболявания са с по малко болнични.Затова има прокуратура ,данс,манс......тинтири минтири.

Да погледнем нещата от друг ъгъл. Прекалено са малко лицата които ще си позволят болничен ( макар и до 3 дни), които се осигуряват на максимума. Причините са, че ще получат едни нищожни пари от НОЙ и затова ходят , дори влачейки се на работа. - Населението застарява - нормално е да се разболява повече - Държавата реже от парите за здравето на хората ( здравната каса намалява средствата за лечение) - Личните лекари с цел по-малко издадени направления( за да не ги санкционират) назначават лечение, което не е в тяхната компетенция. - Лечението е некачествено - Едно такова неадекватно назначено лечение, води до усложнение и съответно удължаване на болничните. Това е на база "Здравеопазване". Може да се добави фактори На база "Храни", "Въздух" .... , които също оказват съществено влияние върху здравето на човека. На база на фактите по-горе, няма как болничните да намаляват. Болничните тепърва ще нарастват.

Тъпите синдикати, да ви питам, що не не се занимавате с това, което ви е работа? Като нормирано работно време, отпуски, почивка след извънреден и нощен труд? А броите ДЪЛГИТЕ болнични. АМи болни са хората, имат и болни деца, какво искате, да ви ... Всички синдикати са за закриване.

И какво излиза? Работодателите натискат работниците да си вземат дълги болнични и да им плащат под масата! А последните реват, че плащали много и двойно... Всички начело с гела на пангара!

Хората се преуморяват и изтощават на работните места и изведнъж се налагат няколко месеца болнични - тежки диагнози, операции... това никой от работодателите и управляващите не признават нали.

Двубой между НЗОК и работещи- БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ.

И добре го носи. Администраторите в здравната каса прекрасно си живеят.

Може да има и нереални, но населението Все по болно ще става. С тези химии и отрови насякъде, без никакво здравеопазване..... Какво очаквате

Нормално... в магазините няма истинска храна вече, всичко е наблъскано с хормони консерванти и др. лайна, и после очакват хората да са здрави!

Броят на болничните листове нараснал... Ами като бачкаме на по две места - естествено е. Обещетенията нараствали - ами нараствалт. Със заплатите. Като на работодателите им се вижда че много обещетения плащат - що не увеличат дните за платен отпус? Ами се скръндзеят: двадесет дни. Ами дайте на 'ората по 30-40 дни платен. Или изгонете работниците; та работодателите да почват да бачкат на принципа "всичко сам 'прай". По-лесно от това има ли?!

Никой, ама никой не иска да е болен. Някой от управниците и работодателите замисли ли се защо боледуват хората? Защо има и фалшиви болнични? Ако заплатите плащаха на хората двойно повече - нямаше да се скатават.

Дали е болен? Или само фиктивно...

Каквото и да приказват - НАРОДА е БОЛЕН! Никой не иска продължителен болничен ако не се налага! Вдигат пенсионната възраст, дават мизерни пенсии, а искат народа да не е болен! Истината е, че сме роби!

ChatGPT

Какво очакват? Всяка година вдигат пенсионната възраст. Хората изнемогват. Въздуха е по-мръсен (независимо от изказванията на някои зам. кмецици), стреса се увеличава, а всички знаем, че именно той в комбинация със забързания начин на живот водят до почти всички заболявания

По-стари сме и по-болни.

гробарската администрация си взима почивка

Това ще рече, че има поваче наети лица с права за болнични и че хората боледуват!!!!

Ами всяка лигла като забременее, па си вземе болничен до раждането...

Да, бе. Па си вземат болничен и за самото раждане. Че и 1-2 години са в майчинство. Егати наглите.

За тове сведение, оръфляк, в България деца не се раждат достатъчно, и едната причина са смешници като тебе.

Държавна политика на ББ-тко режима е да се толерират фалшивите болнични в ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, заедно с неотразяването на ползваната платена отпуска, която се натрупва. Затова са му верни на избори, защото ако той падне, те или ще бъдат сменени или незаконните им "придобивки" ще изчезнат. Затова и всички "статистики" никога не показват колко от фелшивите болнични са в държавната администрация и колко в частните фирми. Това е цената на печеленето на избори.

Никой не иска да работи работа която разболява.

А защо не сравните статистиката на заболяванията. Тогава едва ли ще се съмнявате в ръста на "дългите" болнични.

интересни ще бъдат данните за кои професии/ специалисти са ползували най-много болнични около празниците -очакванията ми са за държавните чиновници да са лидери !