Коментари - Клиент може да задържи плащането, докато не получи касова бележка | Бизнес.dir.bg
назад

Клиент може да задържи плащането, докато не получи касова бележка

Депутатите запазиха за още година 9% ДДС за ресторантьорите

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Клиент може да задържи плащането, докато не получи касова бележка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

300 000 000 лева! Интересна цифра! Ето защо... Ако се повиши максималния осигурителен праг на (само) 3750 лева, според финансовия министър, в бюджета ще влязат допълнителни 300 млн. лева. И пак според този финансов министър, ако се върне ДДС на 20% за ресторантьорите в бюджета ще влязат допълнителни 300 млн. лева. Интересно съвпадение на цифри. Хайде познайте какво избра правителството! А това, уважаеми глупаци, които си губехте времето да учите вместо да завъртите някоя далавера, означава само едно - да го дyxaтe! Татуираните (пишман) мутри като Алибегов са по важни за това правителство от вас. Вие така или иначе работите за чужди фирми, които работят изцяло на светло и плащат пълни осигуровки. За управляващите са важни бизнеси, които работят на сиво и пълнят куфарчета и пликове. Затова сега вие ще платите сметката. Вие и без това сте за малко тука нали? А те са за дълго! Затова вие не ни трябвате - не гласувате, не пълните, какъв е смисъла от вас? Затова, уважаеми бъдещи и настоящи учещи и вече изучили се, поработете годинка-две колкото да се убедите окончателно как стоят нещата в т.нар. "български бизнес" и след това -> Терминал 2. След време може да дойдете на почивка да видите родителите си и да си организирате едно събиране с приятелите си, които също са се върнали за малко. Може и да поработите малко НО (home office) през почивката, но само от вкъщи и не си подавайте носа навън, за да не хванете нещо. Защото България не пропада, тя вече е пропаднала. Сега вече лежи на дъното и загнива. И никаква чалга, ефтин алкохол и синтетика няма да променят това. Спасявайте себе си и бъдещите си деца, защото тук мутрите са по-важни. И винаги ще им плащате. През 90-те е било рекет, после е станало "застраховка", а сега е директно през данъците ви.

Всичката Мара втасала, само бележката си не вчесала.

в село Куцина, Търновско имаше такъв случай. Завърнал се от гурбет нашенеци черпи съселяните. ПОлучава на хартийка някаква сметка, ама той като същински европеец си поискал касо бон. Викат охраната на кръчмата - Делта Гард. И ония го пребиват. Скъсват му единия тестис. 1. Нашенецът се върна с еднопосочен билет в Германия, и повече в Българията на Тиквата, Свинята и Сокола няма да стъпи 2. Тъпите мутри от Делта Гард, дето през деня са полицаи дори не стигнаха до съда 3. Рашков направи само нефел опит да зактрие Делта Гард, ама те са още като СИК и ВИС и навсякъде по села и махали те "пазят" Евал съм ви и скапанта държава на мутри и либерали

то и сега е така! - носят ти "сметката" и плащаш, още не съм платил никъде нещо предварително. Единствено само при капаро за рожден ден, сватба, банкет или нещо подобно съм дал едни пари предварително...

Що за глупост? Касовата бележка е документ, отразяващ плащане, а не обратното. Това е документ, доказващ плащането. След като получа този документ, аз мога да стана и да изляза от заведението, защопто съм платил сметката. :)))) Що за хевежи хора сме изпратили в НС?

Не са невежи.Това са имитатори.Имитират дейност.Пълно е в администрацията с такива.

Какви данъци плащат зъболекари и лекари на частна практика? Не ми се е случвало да ми издават касов бон. Докога привилегии?

Т.вю педерасите от ППДБ са съгласни, че за една година сумата необходима за ДДС регистрация в скочила със 66%, но същите тия лекета искаха да намалят кешовите на 6 хиляди, вместо да ги качат на 16 хиляди. Мърши силни, дето ще им ядем миризливите .... заради всичко, което правят с Бойко и ПееФски.

Търговецът може да задържи предаването на стоката, докато клиентът не си плати.

Това е нормалната търговска практика, ако не е договорено деуго.

Добро утро ! Задържане на плащането ще важи ли за адвокати и нотариуси . Срещу плащане на услуга ние не издаваме никакъв документ . Правната комисия в народното събрание ни дари с тази привилегия . Реално няма отчет , не се плащат данъци .

Лъжльо си ми ти. А договора-разписка? Да, адвокатите нямат касов апарат, но това не означава, че не дават документ за плащане. Ако клиентът не поиска документ не издават, но това не е заради закона.

Във всяка верига на касата първо даваш парите, после ти връчват касова бележка. Тези идиоти и това не знаят, явно не ходят по хранителни магазини и се хранят с нектар и амброзия. Нали са (бого)избрани...

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> https://mub.me/bioex

тия убитаци декларират ли парите дето взимат в плик , мооооошшшшшееенннниииицццццииииии

Урааааа, тази нощ дедо Кенеф Мъртъв(63г.) ще спинка спокойно и вече няма да сънува кошмари! Говори се, че дедо Кенеф досега е ходил поне едно десетина пъти по психиатри и психоаналитици. Съответните специалисти по лечение на психо-шизо заболявания му били изписали лекарства, колкото за една голяма торба от BILLA - от тези жълтите с червените найлонови дръжки. Сега обаче господин Кенеф Мъртъв се чувствал отлично - най-вече, щото Паметника на СА щял най-после да бъде съборен. Все пак защо господин Кенеф Мъртъв толкова много се страхувал от Паметника на СА и толкова много го мразел? Говори се, че от близо година време, господин Кенеф Мъртъв сънувал някъв голям и много лош horror- кошмар - присънвало му се всяка нощ, че един от съветските войници от паметника, чисто гол, само по пилотка с петолъчка, го гонел с картечен пистолет система "Шпагин" и с изваден, натопорчен хуй. После двама мъже от българските посрещачи от статуите на паметника държали за ръцете господин Кенеф Мъртъв, а пък съветския солдатин онождал г-н Кенеф и му нашепвал в ухото следното: "Не безпокойся дорогой, тебя в жопу болить не будет". При което г-н Кенеф Мъртъв се събуждал целия облян в гореща пот и се чудел истина ли е това или само кошмарен сън? Некъв ужас, некъв horror! Ужас ужасен без край! Мале, леле!

Дайте им безплатно и сладко от боровинки. Аз ще им подсигуря киселото мляко. Но какво произвежда един Али беговец. Та да плаща данък девет процента. Деба, тази държава с мишоци и коколевци.

За да не се плати ддс-то на туроператорите, накрая ще надупят държавата с нашите паро да плаща наказателна процедура. За да може Ханс и Томас да почиват евтино и да се напиват евтино...

ДДС за туризма е 9% от десетилетия. Наказателните процедури на ЕС имат свойството да се появяват и изчезват по желание на някой олигофрен в министерски съвет, в зависимост какво му изнася. А ако Кокорчо твърди, че има процедура, значи няма.

Ако съкратим всички НАП-аджии до 0, ИКОНОМИИТЕ от заплати на калинки, разходи за сгради, коли, горива, токове, отопления, вода, бумащина, софтуери, компютри, бонуси, осигуровки и т.н. до безкрайност ще бъдат по-големи от събраните от тях взимания. Същото с градския транспорт - става безплатен с икономиите от контрольори, лелки с билети, карти, таксуващи системи за милиони.

РАЗНИ ДЕТО ХРАНТУТИМЕ ЩЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА НАС ??? ТА ТЕЗИ ЛАПАТ БЕЗУМНИ ЗАПЛАТИ ...ЧЕШАТ СЕ И ХИЧ НЕ ИМ ПУКА !! ИЗБИРАЛИ СМЕ АНОНИМНИЦИ И ЖАЛКАРИ ??! НО ТОЗИ ПЪТ СА АДСКИ МНОГО !! ПРЕКАЛЕНО МНОГО !!

А стоката ще задържи ли?

Къ ше каат че не съм им платил кат си имам белешка?!?

Демек, отивам в Фантастико, СБА, била,Лидл, Кауфланд и първо касовата бележка излиза, отива в НАП и после плащам...ей...портфейла го няма...картата празна... И к'во, сторнираме, опашки...

Изобщо няма да настоявам за касова бележка. Правех го. Но държава, която финансира нацисти, не заслужава и един лев в хазната от данъци.

Отивате в ресторанта компания от 30 човека. Поръчвате, ядете и пиете и ставате и си тръгвате без да плащате. Искам да видя гейчетата сервитьори, защото само гей може да работи като сервитьор и да си мисли, че това е топа на кариерата, как ще те спре с хилавите си ръчички.

Педалчетата сервитьори се засегнаха. Хахаха

Тъп си като гъз.

Когато видя данъчни в дискотека ще ги призная тази държава, че иска да си събира парите. Но уви дискотеките си работят на воля без никакви касови бележки, дори и на входа не издават касови бележки и всички в НАП го знаят но никой не стъпва там. И какво е значението дали ДДС-то е 9% или 20% няма значение за крайните цени на продуктите. Те си купуват някакви продукти примерно за 100 лв, продават ги за 200 и разликата реално е само в колко печалба ще остане в собственика а не в това да са ниски цените за хората.

Любопитното е за какво ни е касовата бележка, в цял свят си доказваш приходите и разходите само в бг може да нямаш доходи и да правиш безбожни плащания и да не доказваш нищо.

Моля, титана на юридическата мисъл, Венко, да демонстрира как ще става задържане на плащането...

Как и къде ще получите касова бележка, преди да сте платили?

Като цяло касовата бележка излиза преди плащането... Ти в кой ресторант плащаш без да си видял какво са ти включили в сметката?

"Като цяло" в ресторанта искаш сметката, носят ти я и плащаш. Тази сметка не винаги е касов бон! В нито един магазин, няма как софтуера да ти издаде касов бон преди плащането! Това "като цяло", като полувина, не знам!

Когато плащаш в кеш, за какъв софтуер говорим?

Е, не, аз се отказвам, случаят е безнадежден!

Докато задържал плащането най много да те набият някъде.

Значи ресторантьорите са по-важни от бедният български гражданин, който плаща като поп 20 % ДДС за ток, лекарства и всичко останало. Иначе нямала пари държавата за пенсии, заплати, детски и т.н.

Венко , оттук-нататък на всеки сервитьор ще искам писана на ръка бележка.Пък мършите нападжии-да се хайдакат отзад.

И майка ти я хайдаквахме отзад, ама милата беше толкова неграмотна че не можеше да пипе касови бележки...беше добра де

Ми ако има касова бележка без плащане?