Китайци купиха “Горение” и “Канди”

Местят производството на хладилници на "Горение" близо до Белград

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хладилниците се произвеждат вСърбия от 5 години.Тясните печки и двойка керамични плотове в Чехия, аспираторите в Полша.

А стотици "анализатори" дето все търсят крива ракета на изток предричаха, че арабите с техните нефтодолари ще изкупят света. Е оказа се, че за да си богат и да можеш да изкупиш другите трябва да работиш по-добре от тях. Това, че си седнал на каца с мед е добре, само докато кацата не се изпразни.

Добър бранд бяха Горение, преди 20 години, подобно на други световни брандове правеха вечни продукти. Последните десетилетия, всички правят еднодневки, в смисъл колко е гаранцията толкоз да трае продукта 3-6 години. Цял инженерен състав смята как да заложи слаби места в изделието, ремонта да е скъп и да си купиш ново изделие, казват му експлоатационен цикъл. Всичко около СО2, зелени, био такси е фарс, ако истински желаят могат да направят, стандарти по частите, да взаимно заменяеми, точно проектирани да карат 20 години, но това не е съвместимо с либералфашизъма.

преди редяхте фрази като "монархо фашизъм" а сега измислихте и "либерал фашизъм"-а бе селска ватенко "ФАШИНАТА" с/у която храчиш ни е завещана от Крум и е написана на народното събрание но нали сте тъпи ватенки как да го знаете...…..ще се влачим по дъното до като такива като теб още дишат а след това ще изплуваме

Смисълът на завещаното от хан Крум е единството, гениални мой, а не печалбата с всички възможни средства, за каквото говори 123! Ама нали ти от плюене нямаш време да мислиш...

ами фашината олицетворява точно единството и никъде не съм писал за пазар но явно на теб не ти изнася

китайците започнаха изкупуване на изгодни фирми и производства и в Европа, след инвазията им в Африка. Докато ние се занимавахме да им се смеем, те се занимаваха да произвеждат и трупат. Ако не искате да си купувате китайски уреди, купувайте оригинални, ако намерите и ако са по-добри от китайските. Старите заблуди на българина за лошото китайско производство се дължат на поръчаното такова за България.

Така е. * преди години купиха IBM. Имам техни компютри и трябва да кажа, че са много добри. Поддръжката, обновяването на софтуера... Общо взето съм много доволен от тях.

купиха хардуера на IBM леновоно но не и софтуерния клон

Kупили били целия IBM ама чушки! купиха частта за настолните и лаптопите. А преди няколко години и сървърите ..май. Но това е малък % от това което прави IBM.

Най-големият пладнешки грабеж, в световен мащаб е съвременната концепция на шир-потребата или "маспродъкшън-а", (за тези, които са фенове на чуждиците). Принципът е гениално прост - Пробутват ти евтини боклуци, в които е заложено по презумпция, да се скапят на следващият ден, след изтичането на гаранцията им. Така си принуден, да изприпкаш отново в магазина, за да си купиш новия боклук. Това е то, великата формула: ПАРИ-ОБОРОТ-ПАРИ' (прим). Аре, честито!

КИТАЙСКИТЕ КОМУНИСТИ СА ПИЧОВЕ ... БАВНО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ГРАДЯТ ЛИНИЯТА ПРИСТАНИЩЕ СОЛУН - МАКЕДОНИЯ - СЪРБИЯ - ЗАПАДНА ЕВРОПА ... А МУТРИСТАНА ГО ЗАОБИКАЛЯТ :))

кви ''комунисти'' в Китай бе шизофреник? В Китай си е див, брутален катитализъм. От комунизма е останала само диктатурата отгоре. Я кажи ти днес - в Детройт ли си или в Сунгурларе? Че последния път послъга и те хванахме че не си в САЩ ...ама даже и с палеца на левия крак не си там, а си си тука, по селата.

Благодаря за информацията! Полезна е. Така, ще добвя още две марки в черния списък "НЕ СИ КУПУВАЙ ОТ ТЕЗИ"!

Ами пери на ръка и си изнасяй киселото мляко на балкона. Аз имам нова пералня Горение и е на много добро ниво!

Защото е нова. Преди няколко години бях в Китай за няколко месеца като консултант на италианска фирма. Това, което видях включително и в столицата ми е достатъчно да забравя и банна всичко китайско.

От пазарна икономика и конкуренция, един момент става глобален феодализъм, 4-5 хазаи на всичко в света. Глобализацията е обективен процес, но това в момента е мръсна форсирана игра, с нечестни методи подавяш и изкупваш конкуренцията.

Сигурно са идвали и в България,но тук нищо не могат да си купят!!!!

стари ватенки не купуваме,имаме си много и все млади

Няма ли някой червен трол да ревне , че преди десетки години сме правили хладилници , пък сега демокрацията затрила производството !? Не че сега не правим Либхер и Миеле край Пловдив !

Производството на хладилници се води "мръсно производство", затова са си го изнесли хората у нас. Дори правени у нас, хладилниците на Либхер са най-скъпи на пазара ни. А иначе е странно, как една комунистическа държава придобива от Волво и Даймлер до Горение фирми, а ??

Не е странно - в икономиката са минали на пълен капитализъм.

Смешник си ти ватенко-хладилниците били мръсно производство а батериите какво са като всичките се правят в Китай???Тъпотата ходи само тия които до раб фак са стигнали и то насила

Това явно е стара новина, защото на скоро си купих хладилник "Горение" и с учудване видях, че е с произход Сърбия. Сега като знам, че си купувам "Хисенсе", няма да дам 300 лева в повече само за името!