Китайски вестник: САЩ и Китай се споразумяха за примирие

Това споразумение ще позволи да бъдат отложени плановете на Вашингтон да въведе нови мита върху китайски внос на стойност още 300 милиарда долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп така или иначе Тръмп ще наложи санкцй на всички Китайски стоки. Чуждите инвестиций в Китай намаляха драстично поради голямата несигурност накъде ще тръгнат да се местят фабриките . Големите печелвши ще са Виетнам , Филипините , Тайван .

Естествено, че ще се споразумеят. Никога не се усъмних в това. Интереса клати феса. Само ние баламите, се лепваме за някой и вечна дружба, братя ... (еди кои си). Само интересите ни трябва да ни водят, останалото е пълна глупост. Нито китойците, нито американците са тъпи и разбира се си отстояват интересите и търсят най-доброто за себе си и ще го намерят.

На китайците им трябва още малко време, така, че това е печеливш ход за тях. Времето работи за тях. При това както са тръгнали с рогата напред Щатите срещу целия свят дълго няма да изкарат. Ексик им и демокрацията. Да си я пазят за вътрешно ползване.

Примирие евентуално е възможно, мир не. Мир означава до две - три години САЩ да започнат да казват на Китай "батко" с всички негативни за янките последици - връщане на Тайван, падане на долара като световна валута, преди да решат американците да сменят ръководството на някоя държава да питат Китай "може ли" и др. подобни. Дали търговска война може да помогне на САЩ не знам, но скоро ще се разбере. И ако отговора е "НЕ" (според мен едно 98% сигурен) то ще стане една, не е за разправяне. Танковете, изтребителите, ПВО системите и самолетоносачите ще станат излишни, защото на терена ще излезе термоядът.

Браво на Тръмп. На китайските крадци само по този начин

Ти прочете ли статия бе трол :D

Китайската статия ли ?

Не са се споразумели, а са отложили митата. Заглавието звучи подвеждащо.

Жълтурите бързо-бързо решиха да бият наколенка на чичо Доналд. Поне засега слушат, ако ли не, ще играе дебелия:)))

Сега заедно ще продължат да порят педерашките така както и Чингиз хан не ги е порил.

и как точно разпоренитие ФАЩ ще порят някого .Че те и сега "порят" по телевизора или в туитър с вицове и разсмиват целият свят.САЩ-бананов слон на дървени трупчета.

Чингиз хан точно верно не ги е порил

... и тази нови е поредния преразказ взет директно от страниците на тази велика книга "1984" на Джорд Оруел !

Перчемчето Тръмпи явно е психически лабилен. Си има цялото време на света, огромна пещера пълна с долари и стотици милиони работливи пчелички. От друга страна американските корпорации вече брутално натискат Тръмпи, защото покер блъфовете му им струват милиарди. Когато си надцениш силичките става така. Справка - немците и Хитлер.

Си бързо изприпка за да няма още мита върху 300 милиарда.

По скоро Си затегна хватката върху топките на банановият слон САЩ понеже след митата търговският дефицит на слона нарасна с още 600 мллрд.долара и така и никой не се върна в САЩ да инвестира там.

Ами то САЩ като започнаха със санкции към всички свои конкуренти, скоро няма да имат с кого да търгуват. Затова бизнес олигарсите свиха перките на Дончо. Той се надяваше САЩ да налагат санкции и да изискват партньорите му да ги спазват, а САЩ тихомълком да ги заобикалят и да търгуват. Но съюзниците се усетиха и този сценарий вече не върви.

Патока Доналд само се изложи. Защо беше всичко това?

На такива като теб не е позволено да надничат зад кулисите. Любопитството убива котката. Радвай се, че въобще присъстваш на представлението.

Данъци за 300 милиарда за да получи среща със Си Цзинпин. Скъпа среща. А иначе Си си ходи в Ръша с удоволствие и безплатно. САЩ са се отчаяли напоследък.

Ами с такъв президент...

Нали Путин го е назначил?