Китайски метаморфози в търговията: Бум с Русия, но и първи спад във вноса от почти 2 г.

Пекин увеличава стокообмена с Москва, но в същото време отчита намаление на импорта, тъкмо на стоки, каквито внася от Русия

Обратно в новината

Коментари - Китайски метаморфози в търговията: Бум с Русия, но и първи спад във вноса от почти 2 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

7 Април, 2022 Сърбия купува 12 изтребителя Рафал от Франция съгласно договор между президентите на двете страни Александър Вучич и Еманюел Макрон, съобщава вестник "Данас", като цитира френския седмичник "Трибюн", предаде БТА.

7 Април, 2022 "Kитaй ce oтĸaзa oт cĸлючвaнe нa нoви дoгoвopи зa дocтaвĸи нa пeтpoл oт Pycия" "Kитaйcĸитe дъpжaвни paфинepии пpoдължaвaт дa ĸyпyвaт pycĸи пeтpoл пo cъщecтвyвaщи дoгoвopи, нo ce oтĸaзвaт oт cĸлючвaнe нa нoви дoгoвopи. Дopи знaчитeлнитe oтcтъпĸи, пpeдлaгaни oт дocтaвчицитe, нe пoмaгaт"

Не знам защо повечето хора не си дават сметка колко важна е Русия за Китай. Глупостите за Сибир и разни такива са толкова елементарни и първични че не си заслуважат дори да бъдат коментирани. Русия е ЖИЗНЕНО ВАЖНА за Китай! Така както Украйна е за Русия! За това има много обективни причини. Без Русия...Китай остава сам пред Запада! Китай не може да си позволи това. Просто ще изгуби! Китай не само че има сметка от Русия....но и има сметка от силна Русия! Силна икономически и силна военно! Само един такъв партньор ще е в състояние да сподели западният удар върху Китай. Ако трябва, Китай ще дава пари, оръжия и дори ще прати армия на Източният Фронт срещу Запада ако види че Русия няма да се справи. Денят когато Китай може да започне да гледа Русия с подозрение или като конкурент ще е тогава, когато Запада спре да бъде фактор. До тогава обаче, Китай ще си даде и левото мъдо за да държи Русия в изправност.

"Така както Украйна е за Русия!" ---- Ти го каза! Значи скоро Чайна ще започне да "освобождава" Сибир от руснаците! ХИ ХИ ХИ ХИ :)))))))))

Пич имаш ли идея в световната търговоя колко са 16 милярда?

Отново ТАСС и отново бла-бла за Светлото бъдеще на фалиралата раССиска кочина като суровинен придатък на Чайна! Бъдеще на китайските ментета и евтината проаджба на ресурси за да денги за оръжие! Уж все в порядке! А иначе психото Шеломов навсякъде ходи с ядреното куфарче! И добре, че са руските парцали да говорят още за хартиеният союз Брикс! :))))))) Само те се сещат още за него!

Руснаците преди години въведоха един термин, импортозамещение и упорито работят в тази посока, Нищо чудно Китай да се възползват от техния опит.