Китай търси още "оръжия" в търговската война със САЩ

Редкоземните елементи са "важен стратегически ресурс", коментира Си Цзинпин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не за първи път Китай прави номера на Епъл, например през 2016 г Пекин забрани продажбата на iPhone 6. През декември миналата година пак забрани вноса на няколко модела и още някоко такива случаи в които забрани Айфони за служебни телефони и подрепяше активно демонстративно чупене на Айфон, за да намалят продажбите му в Китай. А най забавното беше, че като арестуваха Щерката на шефа на Хуявей в Канада, тя не беше с менте на Хуявей, а с Айфони 2 броя. Та Щатите закъсняха много, а ако САЩ спат чиповете за Китай, жълтурите направо фалира генерално. Но в момента водят само търговска война за справедлива търговия, каквато жълтурите всячески избягват и години наред въртят номера.

най накрая един президент се сети накъде изтичат парите от САЩ . Цирка свърши китайчета , пак ще минавате на купичка ориз.

Съмнявам се. Китай е сила. Преди 20г ако беше, определно щеше зле да им стане. Сега ше стане зле на всички. Но потенциала на Азия е по-голям. Света ще се раздели на технологични и икономически зони, както е било до ПСВ. Само че сега Азия ще бъде най-голямата сила.

предвид големината на двете икономики и двете имат голям набор от оръжия, които могат да използват една срещу друга. Проблемът е, че повечето ще повлияят и на двете държави, а не само на едната.

Братушките да спрат износа на газ за европа заради санкциите...въЗможно но малко вероятно.

Кои са тия братушки??? Нашите братушки тепърва ще ни доставят ресурси с танкери за да сме независими от комунистите!

ресурсите доставяни с танкери са си вид "Данайски дарове". После ще ви искат майка ти, баща ти и земята на дедите ви а вас ще натикат в резервати. Това вече са го правили!

за тебе братушки за други червени изруди

Камбуров, че на български не си с научил да пишеш, се вижда, поне на американски научи ли се?

зелена, изрУдена си ти...Дааа, лоша работа - поколението се изрУжда !:)