Китай сложи ръка на златно находище в Сибир

Държавната China National Gold Group ше има 70% в смесената компания за разработване на рудника

Обратно в новината

Коментари - Китай сложи ръка на златно находище в Сибир | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

China National Gold Group ще държи 70% от акциите... ок. А другите китайски компании колко ще държат, а Русия освен да ги държи за мущука ще се облажи ли нещо от даването на Метерната земля на чужди "орачи" да я орът.

Американците добиващи злато в България - лошо Кирайците добуващо злато в Русия - добри. Путлерастията е заразна.

Ще лашкат сибирячки китайците май...

Когато в една страна свободното икономическо развитие е възпрепятствано се стига до тези резултати. При наличието на всички ресурси ако не направиш населението си богато значи се занимаваш с престъпни дейности. Ако Русия беше свободна страна можеше да очакваме да настигне САЩ ЕС за 15 години и САЩ за 20. Вместо това буксува, оплетена в олигархични кръгове. Не че тук е нещо различно де. Просто други ресурси са основните мишени на ограбването.

верно си някой стар редактор на работническо дело.Сега е 21 век а ти си иостанал всредата на 20-ти век.А и като не си стъпвла в Русия да видиш колко са "бедни" горките руснаци

30% за Русия, 70% за Китай. Чисто Китайска инвестиция. Сещам се за един друг златодобив, при доста различни проценти за инвеститора и за държавата, където става златодобива. Беше някаква уж Канадска фирма, ама на, пуста склероза, не се сещам държавата коя е. Вие сетихте ли се? Нещо като Дънди крокодила беше, ама на, не си спомням точно.

Русия се оказва в ролята на плънката в сандвича, образуван от ЕС и САЩ от една страна и Китай - от друга. Да им е сладко на хапващите...

Мурзилките си подариха горите на Китай, а сега си подаряват и златото. Китайците вече изобщо не броят повече ватенките за живо куче и ги превземат икономически. Китайците държат на своите добри отношения и търговия с единствената супер държава в света-Америка. Китайците взеха под аренда територии в Сибир и изсичат поголовно Сибир и изнасят всичко в Китай, без да плащат на мурзилките. Скоро Сибир ще бъде пустиня, без гора и животни, заради алчността на путьо. Китай дори и евтино не искат да купуват суровини от Мурзилките. Те чакат, когато ватенките ще умрат и тогава всичко ще им бъде безплатно ...

хахахахаххаха ммбуахахахаххаха ще ще ама кога вече колко години все чакам Русия да фалира да умре ит.н.и т.н. ате световно си правят , завлядавят си това което си поискат разцепват ЕС и така за 5 години оставиха САЩ бананов колос на дървени трупчета.А Китай щели това онова ама друг път.

пред последните години териториите на Русия намаляват. Я ще продадът Аляска, я ще им се разпадне СССРто, я Путин ще продаде земя на Китай... 2 пъти...

Китай постепенно превзема Сибир. Ватенките са толкова обеднели че дори нямат средства да разработват златните си залежи. Срамота.

Колко злато е 48 това ???? Вероятно редакторът ще ни осветли...

Китай се настанява в руски територии!

Те тия територии са си китайски. И самото коренно население приличат много повече на китайци, отколкото на москали. Така че Китай по-скоро си връща територии под свой контрол, отколкото да завладява.

Сваляне на гащи пред по силния, а че китай е пъти по силен от русия това не е ясно само на русофилите в България.

Соросоида каво ли измисли поредна простотия.

Защо да коментират? Русия си получава роялти и част от печалбата. Чуждестранна инвестиция. Няма никаво значение дали е злато, петролили производство на кламери. Някои не могат да схванат,че златото е материал като всички други и отдавна няма значение за стойността на валутата. А добивът си иска инвестиции и работа, а като падне цената му, рудникът се замразява.

Прав си , че златото е просто стока или суровина , но същественото в статията е , че алкашите нямат ресурсите финасови, технологични и човешки сами да си го извадят и продадат и вземат цялата печалба , а го дават на китайците , които да си вземат лъвският пай , а за руснаците остават трохите и разбитата екология, както става в бедните и технологично изостанали бананови републики в Третият свят.

Аве чирак, твойто злато у БГто кой но пребира ве?хахахаха целата ти държава е продадена за жълти стотинки ве чирако смешен , превърнал си се в клошар!мбухахаха