Китай подкопава усилията на Русия да остави Европа без природен газ

Компаниите от азиатската страна печелят стотици милиони долари от реекспорта на втечнен природен газ от САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля, объркали сте милиардите с милиони. Кой ви превежда?

Тона, а не куб.м... Точно милиони тона са количествата...

ти и на китайските другари далаверата и келепира не са им чужди и стоят над партийните интереси

да вземат евтина руска газ и после да си я препродават един на друг, докато надуят инфлацията поне до 10 000% ! Му-ха-ха-ха-ха!

КИТАЙ НЯМА ДА ПОМОГНЕ НА РУСИЯ, ТОЙ ЩЕ Я ПОДЧИНИ И днес “Великая и могучая” е васален суровинен придатък на Поднебесната империя. Китай на практика се разпорежда еднолично в Далечният Изток и отчасти в Сибир. Вероятно Китай ще вземе всички руски земи на изток от Урал, срещу задължението да изплати руските репарации към Украйна. Това е шанс Нова Велика България да граничи с Великият Китай. Амен! :)))

Първо-на български се казва Амин. И езика си не уважаваш. Второ чакай Китай да завземе Русия и не гледай колко области от Украйна са вече завзети. Но най - важното - виж си собствената страна която се топи като ланския сняг и не бери грижа на другите!

А ти виж твоята ,.колко украинска земя е опустошила и трябва да възстанови”след като украшнската армия я освободи

Какво е завзето бе. Там е тотален хаос с руската армия. Завзели са един чеп.

В големите градове по бреговете на САЩ съществуват т.н. Чайна таун - райони плътно заселени с китайци. Там американските закони не важат, американските служби не смеят да влизат. Тези територии Пиднебесната вече ги е отвоювала от САЩ!

чисто демографски, без нито един изстрелян патрон!

Отново педеруски простотии за много прости ора

явно не си съпвал там

Мъка, Мъка... Взимай си редовно хапчетата Брант...

За жълти стотинки вече орките продават газ, но няма кой да в купи, защото парите ще отидат за война.

По-лошо е, никой не иска да се обвързва с руснаците, защото се видя, че на тях вяра не можеш да имаш... Дори и Китай, който си е тоталитарен режим търси дългосрочна сигурност в отношенията си с останалия свят. Китай изобщо няма интерес да има криза в САЩ или Европа, които са му основните търговски партньори. Путинягата точно това се опитва да направи - да дестабилизира пазара.

Когато Русия доставя газ на Западна Европа то тя изпадала в зависимост от Русия.Сега,когато Русия изнася за Китай зависимостта била обратна - Русия ставала зависима от Китай. Пропагандата издиша яко като взривен газопровод.

Когато доставчикът има един единствен клиент то той е зависим от него. Много е простичко като тебе.

ама доставчикът няма само един клиент. Има и други клиенти, които може да обслужва от СПГ Портовая - същата, от която водят началото си северните потоци, които американците взривиха. Така че газът си върви навсякъде. Остава само да увеличат броя на танкерите.

И наистина имат само един голям клиент Китай.На който продават на загуба.Защото взривиха най големият си пазар в Ервропа с войната в Украина

Ами става защото в момента само те са едри купувачи и това ще е за много ама много дълго време. Ама копейките едва ли ще го разберете. За тази работа трябва да имаш мозък в главата.

А дали реекспорта е САЩанански газ, или руски газ....? ;)

Купуват евтино от Русия, продават американския без изобщо да ходи до Китай. Правят милиони по сключени договори.

Русия не я мислете, те са се оправили 100 години напред, но Европа няма да я има до няколко месеца...

Ще ту се дядя Ваня, ни с тази мафия начело, която не я е грижа за никого, май Русия ще мръзне зимъска.

Русия си продава газта, китайците заблажват, гейропа плаща разликата. Пиндосите седят отстрани и гладно подсмърчат. Няма аванта за тях, как да не ти е кеф?

Русия пак си продава ресурсите, но цената не е ясна каква е. Европа е губеща със сигурност

Прав си. Русия ги продава, но на какви цени? Печалбата остава в Китай, Индия и т.н.

Въпросче към наквосените мурзилки във форума- с колко ще поскъпне едно BMW заради газта? С 300 евро? Един хляб? С 50 евроцента? Цената на газта е минимална част в повечето производства. Но за Русия беше най-важният източник на средства, те ноу-хау нямат! Особено след краха в Украйна никой няма да им купува и военната техника! Путлер се оказа най-жалкия политик в съвремената история! Никаква класа и мъдрост- тъпо и упорито комлексирано ченге!

след краха в паКраина с 4 область в плюс по ращмер колкото твойта изгнила и изпаднала кочина.. ббаахаха баси краха а посерко смешен

Смяташ въпроса за решен с тези области? Не съм забелязат войната да е спряла.

Да не би да си нещо ядосан на руснаците. Да са натаковали жена ти примерно. Или заработваш няколко цента с обиди.

С каквото и да обидиш путлерист, малко му е. Дрънчи си там копейките в джоба и се наведи за Доган.

Хайде на бас, че никога не си имал БМВ, няма и да имаш.

Ами виж с колко е поскъпнало едно БМВ! Май не е с 300 долара. Глупендър !

D_T

Като изключим химическата промишленост, където газта е основна суровина, във всяко производство се използва енергия, в някой много енергия. А от какво се произвежда тази енергия - в голямата си част от газови централи. Особено в страни, които отричат ядрената енергетика. Сега си направи изводите колко ще поскъпне една стока ако цената на енергията скочи няколко пъти... И да допълня цената на газта вече спря доста големи химически заводи и се оказа, че основната суровина за прословутото Ад-блу, без което новото дизелово БМВ няма как да върви, стана много кът...

Значи, Русия Заобиколи "САНКЦИИТЕ"...пак ПРОДАВА газ на Европа ...само, че Европейците купуват Руската газ на "Друга"(МАЗНА) цена и я получават НЕ по тръби , а със ...КОФИ ...от Китай !!;) Брилянтен ход ...;)

Европа скоро ще купува доста евтино, просто Раша вече няма да продавахскъпо! Китай ще купува на себестойностост от тъпите руснаци дито си отрязаха клона, на който стоят, Европа ще купува от Китай на ниски цени

На какво се радваш бе цървул прост, нали и в твоя джоб бъркат.

Сега и китайците са против тях скоро ще влезе Зеленски в Москва !

Невероятно тъп си. Зеленски е пътник, въпрос на време е. В Москва може и да влезе някой след третата световна...ама едва ли.

Руските тъпунгери продават с 30-40% отстъпка на китайците, а те пък препродават договорените преди количества (главно втечнен газ от Щатите) на Европа. Европа си е ОК, Китай си е ОК, само Раша Говняша губи близо половината си приходи от газ и нефт! Руски лузъри! До няколко месеца в Кочината ще има гладни бунтове!

Русия си продава газа, Китай препродава с голяма печелба, Европа купува на много по-високи цени. Хайде помисли малко кой губи в тази ситуация.

а Америка реве, че някои страни не се подчиняват на FREE market-a, че Русия не ще да се подчинява, а Китай и икономически, и военно ги изпреварват бързо.

ти си правил договорите и цените?

Преди 80 години, немците мръзнаха пред Сталинград. Този път се изхитриха.Няма да ходят до Сталинград,ще си мръзнат вкъщи...

Ганьо Клошаря се подиграва на Ханс Баровеца ! Откъде никнете все такива интелектуалци в пуста България?

Човек не може да се пошегува от такива "сериозни" типове,като тебе...

Вярно си клошар Ганьо, аз пък не съм, нормален българин с добри доходи.

Ке ми пръднете на петричката путка.

От нефт На газ!

За ги една голяма газова тръба В задника на кремльовското пути Врнсеремос и наздраве !

Тъй, ама в Русия цената на природния газ е изключително ниска, рублата дори се вдигна. Китай бива обвиняван, налагани са му уж "мерки" обаче точно същите американци дето мрънкат има продават газ и те за години напред, че дори Джо Деменцията освободи за китай петролни американски запаси. Тоест, хер Капутин заобикаля ембарго и печели. Китай печели още повече пари, амеликанците печелят и изнасят оръжия, а на нас евро пачите обясняват че трябва да пестим от ток и вода!?! Еврото никога не е било толкова слабо от създаването си..., а в момента инфлацията минава 12% каквото и да ни обясняват. Та не мога да си обясня за какво се радваш, като руснаците от години вече имат 15-20% дълг към буртен вътрешен продукт, а вчера в същия дир бг имаше статия за новият емитиран вътрешен дълг. Отделно предното правителство тегли заем, сега временното и то, по всичко личи че и новото ще тегли.., ако въобще такова дойде. Въпреки понижаващите се цени на пазара на газ и петрол, въпреки намаляване добивите от страна на опек, в България топлинните дружества искат 60% уве.ичение на цените сега още от есента..

Никога да нямаш вяра на тези с дръпнатите очи.

Значи ,,братушкити” продават на Китайчовците газ с голяма, ама много голяма отстъпка.А китайците препродават газта на европейски компании и печелят на гърба на ,,братушкити” които успешно ликвидираха най големият си пазар за газ и нефт.Европейския! Егати ,,гениалният” ход!

А за европейците какво ще речеш? Азиатците печелят, американците печелят, африканците печелят, европейците - от където и както и да го погледнеш - все сме на минус. Но сме "горди" и "единни" - или ?

Китай и САЩ печелят, като продават газ на ЕС на яки цени. А какво печели ЕС?

Печели топло, който няма ресурси - плаща на тия дето имат, кое не е ясно?

Ме плаща - спор няма. Само че до февруари т.г. плащаха по $27 за мегават, а сега плащат по $300! Та, казваш, далаверка, нали?

Много по ниски цени от руските.Ако изобщо Путин им разреши да продават.Защото както стона известно вече много месеци Газпром гори огромни количества газ за са те го продава на Европейският позар

Българина му дай само сеир!!в момента 70% от газта която се препродава от Китай към Европа е руска, ама дай на бай ГАня сензации! Путин си прави бизнеса, даже с Зелебоба си делят помощите от Америка и Европа!

Дядя Вова не е ли чувал за номера на китайката?

комунист комуниста не е гарван

Значи ли това, че Китай печели на гърба на Европа? Русия и САЩ печелят от продажба на собствения си газ, а Китай - от комисионни...

Русия няма втечнен газ, а по китайската тръба не върви нищо съществено.

Да? А откъде САЩ си товарят танкерите с втечнен руски газ, а? Я прочети нещо за Ямал и Владивосток - а имат още два работещи терминала и два в строеж!

няма. В Гърция откъде идва в момента? Руски втечнен.

Всичко е ясно, Китай купува от Русия евтина газ, а щатската я шитва на Европа скъпо и прескъпо. Даже шитва и руска газ колкото може на баснословни цени, и с Русия делят парата. Не случайно Газпром е на печалба с трилиони рубли

И как стига тая газ до Китай? Я провери първо колко е дебита на тръбата до Китай и после си пиши опорките.

Айде айде, да не мислиш, че само ние можем да правим интерконектори !?

Китай да " дели парата с Русия" :) ??? Га-га-гаааа .... И що да го прави, а? Щото тъй е по другарски ли, не знам? Я пак иди да питаш отдельонния си там, за пояснение, пък ако и той не знае, да пита нагоре, по веригата!

Китай го прави, щото има балъци да плащат на десеторна цена, при положение, че са имали дългосрочни договори с фиксирана ниска цена, действащи от години. Войната идва дюшеш на Путин, сигурно се моли да продължи колкото се може по дълго.

За пореден път се убеждавам, че не всички дебили са русофили, но всички русофили са дебили.

На квартала на София, който гласува за Изхождане и се бият у гърдите.

Китай, Европа и САЩ си правят гаргара с джуджако... кочината я взеха за мезе

Кйтай са 4000 годишна държава, докато САЩ са проект на 200 години. Едното е държава а другото частна компания със собственици еврей.

Едното е империя, другото е организация целяща разбиването на всички империи.

Русия никога не е била държава

Твърдиш с това?

Са станали държава, в Китай са спели по джонките както в Русия по землянките.

Египет са на 5000 ама кво от това? Колко китайци са избегали от могъщия си кенеф? Колко руснаци са избегали за последните сто години?

Като Ленин четейки финансов отчет.

Американският орел и Китайският дракон, са в стратегическа договорка да си разпределят руската плячка. Само да побързат, че скоро плячката ще се превърне в мърша, и ще завони. Хахахахахаха

Всичко това и всичко останало до момента не ви ли говори следното: Идеята зад военния конфликт е обсъдена и стикована зад целта дс се отслаби Европа. САЩ получават контрол над сигурността на Европа. Русия получава "независимост" от Европа. САЩ, Китай и Русия помежду си печелят от Европа. Не става въпрос за територии, а за икономика. Териториалната цялост на Европа не е засегната и няма да бъда, а това покрай конфликта в Украйна се определя за най-ценното. Но какво стои зад това не се замисляме. А то е стотици различни метаморфози. Спомнете си срещите на 4 очи преди конфликта в Украйна между Путин и Джо Байдън. Запитайте се защо нито една от двете страни не публикува запис/стенограма от разговорите, като претендира, че другата е агресор или провокатор. В тези нажежени времена мислите ли, че на някой му пука да наруши тези правила за секретни разговори? Европа се управлява от продажници с пълна липса на мъжка сила. Европа се чувства гузна. А ние сме публиката в театъра.

Много Тим Кланси си чел, и ти се е протрило мозъпето

Ние 240 000 българи от Възраждане сме с Русия !

На фронта.

Мислиш ли че Радев ще ни прати на война срещу Русия ?

Възраждане не е в никой. Те използват мнението на болшинството с цел да получат пари и влияние. Когато получат влиянието, тпгава ще видим с кого са геополитически.

Сте

Нали европейците не искат руски газ !!! Кво реват сега като вдовици за...

Не бе, Русия не се опитва да ни остави без газ, а ние не щем да плащаме в рубли. Така угаждаме на зеленото жуже, което каза да не купуваме руска газ, освен ако не е транзитирана през укропски тръби. По този начин Русия се лишава от постъпления за войната, нищо че ние ще мръзнем и ще ни тракат ченетата от студ тая зима.

Не ние, а марионетките на сащ, които ни ги поставят. Лично бих плащал в рубли, без проблем.

Както се очакваше, големите печеливши от войната са САЩ и Китай, след тях е Турция.

Бункерният сатрап, оня дето му духат 15 процента от българската популация, ако посмее да пусне ядрено оръжие, го чака мощно оножддане от Китай . Някои азиатски държави, които досега не са били ядрени да не обидят Китай, веднага ще се застраховат, щом "новият ред" позволява ядрен отговор срещу съседи, което няма да се хареса на пандата, и ще го отнесе Путлер

Бай Дън не може да намери копчето, не знае къде е куфарчето, той самия не знае къде е, треперят му ръцете и забравя паролата. Няма опасност от световна ядрена война.

Ами прегледах новината! Излиза, че Тръмп е наложил дългосрочни договори за втечнен газ от САЩ за Китай, са да ги изнуди да им плащат! Само че, сега Китай печели от тези дългосрочни 25 годишни договори! Утре САЩ ще ги спре! Защото САЩ може всеки договор да отмени! Така се управлява светът сега! После ще видим!

Нищо не разбрах. Голяма търговия с САЩ пък корабите намалели от 133 на 19. Голяма търговия с Европа - няколко милиона барела. Журналиста добре ли е. Извикайте лекар.

Най Ботати Бяха е Вече всичко е друго 2011 в Лондон на Борсата влезе Китайския Йоан е сега е и Южноафриканския Раунд Вече Всеки Дърпа В Собствената Си Валута Е който има Ресурси и Производство Той ще Печели Нас ще ни Глътне Турция Само Си Махнете ЛЕВА и Повече Никога Няма да си го върнете Ще Се Разплащате С Турски Лири при Разпада На Европа С Еврото !!!

как успя да изпишеш толкова глупости в ??? изречения?

Уникални сте,Путин беше болен от рак и миди,Путин щял да бъде убит от Зеленски до два дни,Путин бил умрял и седем двойника управляват вместо него,Китай и Си ДзиПин имали излишък от сгъстен газ и подковали руснаците с този газ на пазара ,Зеленски атакува Москва,Атомната подводница на Путин изчезнала,На Марс открили краставички и водка,Американците им пречи урагана да отидат на Луната ,Изънземните мразят Путин,Байдън кара колело в белия дом,ИТН. Не стига мястото за всички глупости.

Миналата седмица писаха и как срещу Си Дзин Пин се извъшвал военен преврат в момента. Абе ... журналяги.

Ейййй, аман от простаци, мрете боклуци миризливи , за България нищо не чух. Скоро падат температурите да видиме, но българското племе е долно , пак бофатите ще имат а да му мислят бедните квартали на големата Българи/Софето , бедното и грозно,мръсно Софе, с разбитите улици бричките над 15 години на горе

Взривяването на тръбите за газ е американско дело. Сега американците ръкопляскат с ръце, като ще станат монопол за втечнен газ. Ще продават своя скъп втечнен газ на баламите и овцете в Европа, които лесно се манипулират. Най-много печели от всичко това САЩ.

Ама се оказва, от тази новина, че вече Тръмп си е продал на САЩ газа дългосрочно на Китай! Договор за 25 години! Сега илзиза, че Европа трябва да се моли на Китай за тази газ! Смях в залата, а! :-)

Ейййй, аман от простаци, мрете боклуци миризливи , за България нищо не чух. Скоро падат температурите да видиме, но българското племе е долно , пак бофатите ще имат а да му мислят бедните квартали на големата Българи/Софето , бедното и грозно,мръсно Софе, с разбитите улици бричките над 15 години на горе

Малоумни журналя. Или продажни. Русия няма изгода да остави Европа без газ. Русия иска да си търгува. ЕС се правят на интересни. Те не искат газ от Русия. И ще си понесат последствията. Мръзнете кучета!

пути няма нищо против

Какво стана с преврата който свали другаря Си от власт... авторите на тази статия какво мислят по въпроса с преврата?!

колко е тоя съюз САЩ ИЮ ? 750 000 000 !!! маймуни мангалски с разплащане в собствени валути ще духате супата !! Те нали затова искат Ядрена война Шибаните Хамериканци Потъват Путин Им го Завре яко Отзад

Ще видите, кои са САЩ и ЕС! Това е най-богатата част от света. Путин ще си го припомни по доста болезнен начин. :))))))

Като са богати, защо купуват от бедните руснаци!

Вероятно само няколко русофилистични лешпера още не са разбрали, че пРоссия изтече в канала на човешката история.

Няма вече просия. Русия расте и крепне.

Не, в момента изтича и ще изтича още дъъъълго и болезнено... Шоуто тепърва започва! :))))) Вземай един тир с пуканки и гледай!!!!:))))))

Тъпак хамериканси ти само пуканки зобиш щото немаш шума за хайвер !

пак лъжи клозетари сащ не продава на китай нефт и газ.

Боже слез си прибери версиите.

Китай ПОЛУЧИЛ С 30% ПОВЕЧЕ РУСКИ газ през тази година в сравнение с миналата, но Китай ПОДКОПАВАЛ УСИЛИЯТА на Русия?! Хамериканска ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНА връзка.....

Важно е внушението, не може без да го вмъкнат това в "ситен шрифт", за да изглеждат обективни, а това си е чиста пропаганда.