Китай и Саудитска Арабия договориха валутен суап, за да заобиколят долара

Азиатската страна отдавна се опитва да засили позициите на юана в международната търговия

Обратно в новината

Коментари - Китай и Саудитска Арабия договориха валутен суап, за да заобиколят долара | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е краварите да отидат на боклука на историята където им е мястото.Стига са красили мозъци от цял свят и обяснявали колко са велики защото са просто едни джендъри.

Елитите в САЩ съзнават че това е неизбежно да се случи. Могат да ги забавят за десетилетие или две, но ще се случи.

Валутата на диктатура НИКОГА не може за стане резервна, ако ще да икономиката и да е 3 пъти по-голяма от на САЩ. Докато валутата зависи от диктаторче, то тя няма как да стане световна. Икономическите закони са неподвластни на диктатори и не обичат комунизма.

Доларът и американците треперят сега. Молят се Аржентина по-бързо да приеме долара като национална валута, за да спаси САЩ. Хахахаха

Интересно защо се дава право на обслужващ персонал от простовати бармани, сервитьорки,готвачи ,казино и нарко дилъри копачи на канализациия и шофьри да дискутират темата. Вие кога ходихте за последно в Китай ?

Те незнаят къде е Китай

Икономиката на Китай в реално парично изражение е най-голямата в света много отдавна. Нормално и очаквано е и нейната валута да стане водеща резервна валута в недалечното бъдеще. Не са го поискали, не са го постигнали. Нищо чудно няма.

Не са най голямата ,а са втората по големина ако не се взима ЕС като едно цяло. Общо взето произвеждат стоки на американски производители,но напоследък са усвоили доста чужди технологии и вече имат нещо свое въпреки че е копие, сега гледам германците правят влак на въздушна възглавница,като им направят и един в Китай ще могат и те да да го правят,така не се става първа икономика..

Имаш ли идея поне, защо именно доларът е световна резервна валута? Изобщо не е, защото икономиката на САЩ е най-голяма. Свързано е с много други фактори, като върховенство нам закона, лични права, понятия като bona fides и прочее неща, които по принцип убягват на слабо образованите.

Да, ама много малка сделка, само за 700 милиона долара. По принцип натам вървят нещата - да си правят сделки директно едни с други. Но още зависят и от Америка. Хвалете ги тези държави, но и Китай е затвор за тяхното население, а Саудитска Арабия - затвор от средновековието. Не знам колко технологиите ще помогнат в случая.

Е, помагат технолгиите. Лицево разпознаване, локдаун с дронове, социален кредит... Тука всичките фенове на Китай са и бесни антиваксъри, но някак си, това не ги притеснява. Не мога и да си представя менталните шпагатите дето правят, за да мразят ЕС, заради това, че е полицейска държава и да хвалят Китай, че са наистина свбодни... :))))))))

Много просто Уили. Китай не ти нарежда на теб как трябва да живееш. Китайците като отидат в чужбина знаят, че са в чужбина (тоест не у тях си) и спазват местните правила и закони. САЩ и ЕС където отидат се опитват да наложат тяхните правила и порядки (което е обратното на какватои да било демокрация и по-скоро "прогресивна" лява диктатура). Какво им влиза в работата на американците как се управлява Китай, Русия, Саудитска Арабия или която и да било друга държава. Това засяга САМО хората живеещи там и никой друг

Има китайски SUV и седани, които на визия превъзхождат баварци и мерцедеси. А вътре са прекрасни. Чисти и луксозни. На 20% по-ниски цени. Следващата ми кола ще бъде китайска. Вече ползвам китайски телефон от 3г. Не се е рестартирал нито един път! Веднъж съм го включил и дотам. Трето. ТикТок е непобедим! Четвърто. Китай има роботи на улицата, които за разлика от тия в Лос Анджелис вършат полезна работа. Китай имат собствено слънце... Създадоха слънце. Никоя друга нация не е успяла да овладее fusion реакция. Китай е на косъм близо. Скоро е Китай няма да има нужда от горива. Освен това. Батерии. Уникален пробив в науката. Китайците изобретиха батерия от морска сол, в пъти пъти по-добро от лития. Неизчислимо по-евтино и налично в природата. Китай е първата държава от тип 1 цивилизация. Ние в Европа все още сме на външен кенеф, а кв. Драгалевци няма канализация! Всичко това е постигнато не с долар, а с юани. Техни пари. И когато имаш надмощие над технологията и когато имаш човешки ресурс от 1.2млрд мозък. И когато имаш подход за управление на толкова хора. Тогава не те ебе колко е долар спрямо юан, щото е точно 0! Когато си постигнал всичко и погледът ти е към космоса, защото вече нямаш проблем на земята. Китай построй първата база на другия край на луната! Ще ми говорите че САЩ били крале. Да прави сте. САЩ е ваш господар и крал. Всеки роб вижда своя началник, без да подозира какво се случва извън светогледа му. Коне с капаци. Китай мъдро и плавно обира всички точки. Късметлии сме, че Си.Ци не е решил да ни забърше всичките. Браво. Всички полотици му целуват гъз и облизват вече.

Купи си китайска кола. Прекрасни са явно. Поне като за теб. Относно фантастиката: гледай да не прекаляваш, че при теб прилича на изперкване. Особено атрактивна е частта с изкуственото слънце :-) Дето са на косъм от него, но все пак, евалла за фантазията

Защо пренебрегваш първата станция на "другия край на Луната", каквото и да означава това? Понамирисва малко на плоска луна. Хептен е разлискан легена ми се струва.

Има и китайски тролове. Викат им оризояди

Питай братушките си колко са издръжливи и прекрасни, проплака ли са , ама пусто инбарго и санкции не им дават да си купят европейски коли!, Гледай повечко ТикТок и фейса да видиш, не пиши тука в Ру

lu4ka

Хора, защо така напоследък няма новини за Посрайна и Наркоманский?

И тоя суап се равнявал на еди колко си милиарда долара. Да ти ева и суапа…

Да ама не е долари и ще бъде похарчен в съответната държава - кво не схващаш? Скоро ще Го мерят в злато за да не се обърквате продуктите на неолиберализма :).

И обиколката на стадион можеш да измериш в брой дължини на пишката си. Но ще ти трябва много време де, и числото ще е поне 12-цифрено...

Всичко накрая опира до стойност в долари. Дори и всемогъщият биткойн.

Ресурсите са в Русия, а Китай прави за смях спъващата се деменция Бай Дън Вече всичко джендърско е меко казано смешно като почнеш от мекокитковите кметове и стигнеш до зомби президентите. Запада се превърна в лесбо алианс с привкус на гротески Квазимодовци като Лейди Хага. Въпрос на време клоаката Хаймерика и транснпуделчето ЕС да се разпаднат.

99% oт българите и разнасят китайски телефони.

Моят е Леново и е немски.

lu4ka

Мдаааа! Леново са най-немската компания.

Само имената са им китайски и сглобката. Друго нищо китайско няма в тях

Мишки с хъс купвайте Рубли, Ремимбита и Саудитска Ал-Сахаб-То-Летна хартия кого надъхвате с вашите статии против долара бе, умряли балкански клошари ?

Си клекна на килимчето пред бай дън. Че както е тръгнало, щатската търговия ще се изнесе от Китай към Малайзия, Виетнам, Индонезия и оризовите ще си направят общ пазар с пияндурниците на Путин. И ще падне една веселба с оризова ракия и печени прилепи.

По американските медии пък говорят, че Байдън и цялото правителство ходи да лази и да се моли в Китай. На кого да вярвам? На самите американци или на неадекватен анонимник в Дир?

Вярвай на стокооборота.

Ти разбираш ли английски руски трол, май си се объркал с Путин който пъти Ива на сам натам да проси помощ! Констанс с Авдеевка вече 2 години не може да превземките една област пълноценно

Която не произвежда нищо, освен суровини, а върху тях има американски санкции … Рано или късно и брикс ще прогледнат и ще зарежат Русия

lu4ka

И Шолц така мисли.

Какво произвеждат САЩ и Русия? Евреите в шестдневната война с американското си оръжие съсипаха арабите, които бяха въоръжени с най новото съветско Това сега става и с Хамас, имат руско и ги размазват А какво произвежда САЩ, погледнете си телефона и компютъра и ще разберете какво Виж, Русия, те не произвежда АБСОЛЮТНО НИЩО, освен войни и мизерия

Погледнах си телефона....китайски с струва 2 хиляди лева. Погледнах компютъра ...също. Незнам за каква война говориш. Хамаз са пълни със западно оръжие от Украйна. Русия е май големият производител на храни в света....и много други неща.

Русия е производител на трол фабрики, които си блъскат плюсове, Ана фронта вече 2 години нищо съществено а е втората армия в света, май я подхлъзнаха бухахах

Затова купувате 18 карата злато на по-висока цена от 24 карата. Едно злато не можете да купите и продадете, за валути се хванали да спорят.

ВИЖТЕ КАК БРИКСАДЖИИТЕ КАТО ИНДИЯ ИZДЕВАТЕЛСТВАТ НАД МОСКАЛИТЕ ..КАК ГИ ЦАКАТ ПО ПЪЛНА ПРОГРАМА ..КУПУВАТ НА БЕZЦЕНИЦА НЕФТ ..ГАZ И КВО СЕ СЕТИШ С РУПИИ..А МОСКАЛИТЕ НЕМА КВО ДА КУПЯТ С РУПИИ И ДУХАТ ПОСТНАТА ИНДИЙСКА ЧОРБА : И ТОВА НЕ ГО КАZВАМ АZ ..А МОСКАЛИТЕ САМИ СИ ПРИZНАВАТ КАК СА СЕ ПРЕЦАКАЛИ С РУПИИТЕ Индия подставила Россию завалив её миллиардами рупий, при этом сама продолжает торговать в долларах 2023/11/20 После того как в России было принято решение о введении торговых взаиморасчетах с Индией в рупиях, индийцы с радостью ухватились за это решение. Отказ России от доллара сыграл на руку Дели, и в нашу страну хлынули потоки никому не нужных в мире рупий. Причем сами индийцы, от доллара отказываться не торопятся. В результате Россия оказалась заложницей своего же собственного решения...... =================================== ПРЕВОД: Начало » Новини » Индия прецака Русия, като я претовари с милиарди рупии, а самата тя продължава да търгува в долари Индия създаде Русия, като я претовари с милиарди рупии, докато самата тя продължава да търгува в долари 20.11.2023 г След като Русия реши да въведе търговски разплащания с Индия в рупии, индийците с радост се възползваха от това решение. Отказът на Русия да приеме долара изигра в ръцете на Делхи и потоци от рупии, от които никой в ​​света не се нуждаеше, се изляха в страната ни . Още повече, че самите индийци не бързат да се отказват от долара. В резултат Русия се оказа заложник на собственото си решение. В момента Русия е натрупала „милиарди“ от ограничено конвертируемата национална валута на Индия. Няма да е възможно да се плаща с рупии с други страни, а индийският износ за Руската федерация е 10 пъти по-малък от насрещната стойност. В резултат на това възниква парадоксална ситуация - изглежда, че търговията е в разгара си, но Русия като цяло няма нищо от това освен „индийски мъниста“ и куп нарязана хартия. При това положение победител остава само Делхи. Индия не само получава нашите ресурси за практически неконвертируеми рупии, но също така може да препродаде същите тези ресурси на заинтересовани страни, но в долари. И продажбата на продукти със съмнително качество в Русия също попълва индийския бюджет доста добре. Фактът, че решението за търговия с рупии е грешка, беше ясен от самото начало. Но ние продължаваме да правим това с непонятна упоритост в ущърб на собствената ни икономика. Парите, които трябва да работят за държавата, накрая събират прах в банковите сметки и никой не знае какво да прави с тях. Време е да започнете да плащате заплати и пенсии на руснаците в индийска валута. Да, индийските партньори предлагат да инвестират рупии в облигации на местни компании. От една страна, това е доста добро решение за руските износители, но проблемът е, че просто не е възможно да „избутате“ всички останали рупии по този начин. Този ​​проблем съществува. Трябва да използваме пари и за това трябва да конвертираме рупии в други валути. Този въпрос се обсъжда“. - каза още през пролетта руският външен министър Сергей Лавров. Оттогава обаче под моста е минала много вода, но очаквано решение не е намерено. Министерството на търговията на Индия официално обяви, че Руската федерация е станала вторият по големина износител за страната след Китай. Спрямо предходния период вносът се е увеличил с над 200% - от 3,6 на 11 млрд. долара. И всичко това на фона на многократни изказвания за нови рекорди на доставките на руски петрол. Начало » Новини » Индия подреди Русия, като я претовари с милиарди рупии, а самата тя продължава да търгува в долари Индия създаде Русия, като я претовари с милиарди рупии, докато самата тя продължава да търгува в долари 20.11.2023 г1834 г 4 След като Русия реши да въведе търговски разплащания с Индия в рупии, индийците с радост се възползваха от това решение. Отказът на Русия да приеме долара изигра в ръцете на Делхи и потоци от рупии, от които никой в ​​света не се нуждаеше, се изляха в страната ни . Още повече, че самите индийци не бързат да се отказват от долара. В резултат Русия се оказа заложник на собственото си решение. В момента Русия е натрупала „милиарди“ от ограничено конвертируемата национална валута на Индия. Няма да е възможно да се плаща с рупии с други страни, а индийският износ за Руската федерация е 10 пъти по-малък от насрещната стойност. В резултат на това възниква парадоксална ситуация - изглежда, че търговията е в разгара си, но Русия като цяло няма нищо от това освен „индийски мъниста“ и куп нарязана хартия. При това положение победител остава само Делхи. Индия не само получава нашите ресурси за практически неконвертируеми рупии, но също така може да препродаде същите тези ресурси на заинтересовани страни, но в долари. И продажбата на продукти със съмнително качество в Русия също попълва индийския бюджет доста добре. Фактът, че решението за търговия с рупии е грешка, беше ясен от самото начало. Но ние продължаваме да правим това с непонятна упоритост в ущърб на собствената ни икономика. Парите, които трябва да работят за държавата, накрая събират прах в банковите сметки и никой не знае какво да прави с тях. Време е да започнете да плащате заплати и пенсии на руснаците в индийска валута. Да, индийските партньори предлагат да инвестират рупии в облигации на местни компании. От една страна, това е доста добро решение за руските износители, но проблемът е, че просто не е възможно да „избутате“ всички останали рупии по този начин. Индия създаде Русия, като я претовари с милиарди рупии, докато самата тя продължава да търгува в долари „Този ​​проблем съществува. Трябва да използваме пари и за това трябва да конвертираме рупии в други валути. Този въпрос се обсъжда“. - каза още през пролетта руският външен министър Сергей Лавров. Оттогава обаче под моста е минала много вода, но очаквано решение не е намерено. Министерството на търговията на Индия официално обяви, че Руската федерация е станала вторият по големина износител за страната след Китай. Спрямо предходния период вносът се е увеличил с над 200% - от 3,6 на 11 млрд. долара. И всичко това на фона на многократни изказвания за нови рекорди на доставките на руски петрол. Но интересното е, че Русия е едва на 31-во място сред страните, за които Индия изнася своите продукти. Тоест, оказва се, че Индия получава повече от Русия, но търгува с нашата страна изключително неохотно. причина? Да, всичко е много просто - страната се освобождава от собствените си рупии. Наистина, в случай на износ за нашата страна, Индия, съгласно съществуващото споразумение, ще получи плащане в собствената си валута и, разбира се, те нямат нужда от това. Много по-приятно е да продавате продуктите си за долари и евро и да разказвате на Русия приказки, че Индия е на път да се откаже от долара. В резултат на това има огромен търговски дисбаланс: Русия доставя стоки, които са в световно търсене, които след това могат да бъдат препродадени със значителна печалба, докато Делхи на свой ред не може да предложи нищо. Още през лятото Bloomberg съобщи, че около 1 милиард долара в рупии се натрупват в сметките на руски компании в Индия всеки месец. Банката на Русия от своя страна се опитва да избегне тази тема и не назовава конкретни цифри. Неведнъж Набиулина спомена, че обемът на натрупаните приходи в рупии не е толкова голям. Въпреки това, както показа практиката, за Елвира Сахипзадовна дори 300 милиарда долара не са голяма сума, тъй като тя ги даде на Запада толкова лесно. Както и да е, на практика няма къде да харчите индийска валута. Както каза Едуард Кристианов, първи заместник-председател на Управителния съвет на RosDorBank, постъпленията, получени от нашите износители в рупии, се натрупват в сметки в индийски банки. Освен това, поради ограниченията на индийския валутен пазар, възможностите за теглене на тези пари са ограничени. Най-простото решение в тази ситуация е да се увеличи вносът. Според Христианов би било възможно да се увеличи вносът на фармацевтични продукти, както и да се организират доставки на индийски автомобили, които по принцип могат да се конкурират с китайските. Друг е въпросът дали Делхи иска това. „Според Министерството на промишлеността и търговията на Индия основният износ за Русия са рибни продукти, зърнени храни, чай, кафе, подправки, фармацевтични продукти, котли, електрически машини и оборудване...“ — изброява индийския износ Юлия Коновалова, доцент в университета RUDN. Коновалова казва още, че изоставянето на долара във взаимните разплащания и преходът към национални валути е било много преждевременно. Но въпреки проблемите, които се натрупват като снежна топка, никой няма да отмени това решение. Индия със сигурност се нуждае от петрол и Делхи със сигурност ще се опита по някакъв начин да задържи руските износители. Но властите там добре осъзнават, че като цяло Русия няма къде да отиде, тъй като пазарите за продажба в условията на виртуална изолация на нашата страна са изключително ограничени. Следователно Русия ще продължи да продава петрол, а Индия ще продължи да го купува за рупии. Единственият изход от тази ситуация е да се върнат взаимните разплащания в долари, но Москва едва ли ще се съгласи с това, а индийската страна вероятно няма да бъде доволна от това. Крайно време е обаче да спрем да обръщаме внимание на мнението на Индия, когато вземаме решения. Тази страна, каквото и да казва руската страна, отдавна е направила своя избор в полза на Запада. Индия редовно провежда съвместни военни учения със Съединените щати, противопоставя се на валутата на БРИКС и търгува нашите собствени стоки в долари зад гърба ни. Така че защо имаме нужда от такива приятели? Защо Русия винаги бърза да търси кой да изхвърли нейните природни ресурси, които по същество принадлежат на народа? И това в момент, в който на вътрешния пазар растат цените на горива, газ, ток и др. Може би е време да помислите за хората си и да не съхранявате тонове ненужна отпадъчна хартия под формата на същите рупии? ================================================ ХИТРАТА МОСКОВСКА СВРАКА СЕ ОПЛЕТЕ И С ДВАТА КРАКА В ИНДИЙСКИТЕ КАЛЧИЩА :)))))

Краят на долара като международна валута е на до 5 години отсега. Въпросът е : Какво друго освен долари и куцо оръжие произвежда САЩ?

Евреите в шестдневната война съсипаха арабите, които бяха въоръжени с най новото съветско Това сега става и с Хамас, имат руско и ги размазват А какво произвежда САЩ, погледни си телефона и компютъра и ще разбереш какво Виж, Русия, те не произвежда АБСОЛЮТНО НИЩО, освен войни и мизерия

Толкова луди не са

Ши заобиколят долара га пръдни гущера

Глухите като теб никога няма да разберат

Така е, когато храниш арабин. Храни ..., да те лае.

100 долара са си 100 долара

Валутен суап... Ебахти лайното

Видяхме кого бутнаха

Без пушка да гръмни им смъкнаха кюлотити

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е уверил украинския президент Володимир Зеленски в непоколебимата подкрепа на САЩ по отношение на неотложните нужди на Украйна на бойното поле по време на срещата си с него в Киев, предаде Укринформ. Украинската агенция посочва, че информацията е от публикация на Остин в социалната платформа "Екс", пише БТА.

Или най-важното в света е това? Не забравяй и зверствата извършвани от Израел в Газа или тази тема е табу?

Тя ще дойде и за нас Руските шпиони също ще са под ножа

Доларът стъпка по стъпка губи позиции.

Така е, купувайте юани сега. Аз съм в долари :)

Американският долар не е богопомазан. Няма нищо вечно. Пък и китайската икономика е най голяма в настоящият момент. Нищо фатално няма да се случи и слънцето пак ще изгрее дори и с юана като водеща в света валута... Или с която и да е друга ...

Валутния суап на ЕС с Китай е 45 милиарда евро за три години. Нещо да му пука на долара от това. Нормална практика, без особено значение. Някои фирми могат да се възползват, за да спестят разходи, но рискуват да останат с пълен джоб юани и пак да опрат до долара, ако не купуват от Китай Няма пълно щастие.

45 млрд евро пари ли са бе?! На ден Германия изкарва в пъти повече.

Нали и аз това казвам- тези валутни суапи , и китайския ,на който руснаците в този форум се радват като малоумни, с нищо не вредят на долара като световна валута.

Няма нищо вечно на света. Най-малкото пък американския долар. На никой няма да липсва.

Поне да беше виждал долар на живо.

Лечебни свойства ли има на пипане... На никой не му пука за долара.

АZ СЪМ ВЛАСТЕЛИНА НА СВЕТА ...ТОВА ГО ПРИZНАВАТ ДОРИ МОСКАЛИТЕ ..ВИЖТЕ КВО ПИШАТ ZA МЕН $$$ .ZА ЮАНА И ЕВРОТО ..ЮАНА ИZПРЕВАРИЛ С ЕДИН САНТИМ ЕВРОТО ..НО АZ СЪМ НАД 20 ПЪТИ ПО ЯК ОТ ЮАНА И ДРУГАТА ВАЛУТНА БРИКСОВА ПЯНА : Главная » Новости » Юань обошел евро: Китай делает шаг к международной финансовой гегемонии Юань обошел евро: Китай делает шаг к международной финансовой гегемонии.... ============================================== ПРЕВОД : Начало » Новини » Юанът изпреварва еврото: Китай прави крачка към международна финансова хегемония Юанът изпревари еврото: Китай прави крачка към международна финансова хегемония Китайският юан заема второ място сред най-популярните валути при търговски сетълменти чрез международната система за финансови съобщения SWIFT, според статичните данни на организацията. Делът на юана в плащанията през системата през септември беше 5,80% след 4,82% през август (тогава китайската валута беше трета в топ 10). Еврото падна до трето място през септември с дял от 5,43% след 6,43% през август, според материалите на SWIFT. Най-голям дял в търговските разчети остава с долара. Позицията на американската валута през септември (дял от 84,15%) се засили спрямо август (83,95%). Юанът отдавна е втората по големина резервна валута в света, но използването му при търговски разплащания е ограничено. През последните години обаче Китай активно популяризира юана на международната сцена. ====================================== ZАПОМНЕТЕ ТОВА : Най-голям дял в търговските разчети остава с долара. Позицията на американската валута през септември (дял от 84,15%) се засили спрямо август (83,95%).

Преди американския долар , водещ в международната търговия е била британската лира, преди това швейцарския франк и т.н. времената се менят нищо толкова няма да произтече, че американския долар ще отстъпи на китайския юан или други национални валути...

Дано ти плащат в юани заплатата един ден.

Отстъпили са, ама след войни...

Тези милиарди хартийки ще стоят в централните банки. Никой не може да задължи фирмите от двете страни да ги купуват от банките и да плащат с тях. Защото всеки иска за стоката си долари, за да е сигурен.

Русия е изключена от системата суифт. Но показва, че доста добре се справя и без долари

Взима само злато. Долари не ща, мерси. Валута без златно покритие струва колкото разпалки за камината.

А колко струва златото?

70 000 лева за кило, що питаш?

Вече ти писах по-долу - китайските фирми по закон са длъжни да приемат китайската национална валута.

Китай изнася много, и засега получава долари. Но, какво ли ще се случи, ако Китай каже, искаме юани. Нима ще спрем да внасяме от Китай.

Юани да искат.... В Русия са заринати с юани.

Може да каже искаме мидени черупки. Каква е логиката износът да ти го плащат в националната валута?!

Логиката е много проста. Когато ти трябва нещо, плащаш това, което ти поискат. Може и дупе да ти поискат, но ти решаваш, дали да го дадеш

Ама пак пресметанато в долари...

Светът излиза от инерционния доларов момент. Ще се ползват много различни валути, а юанът се очертава като следващата голяма по размер в международните разплащания. Преди пък е бил британския паунд (лирата) и така... Пък правителството на САЩ взе да прекалява с арбитрарните конфискации на парични средства. Никой няма да търпи това, то е ясно.

Супер си, Ванга. Кажи за космоса нещо.

Че си облепим селския кенеф в зелено с доларес по курс 100$ за юан или 100$ за рубла което дойде по скоро. а-ха-ха-ха-ха-ха-ха . Купувайте рубли и юани ако не искате да ви изгорят спестяванията!

сега Денков да договори валутен соап с Пендаровски за българския лев :))))))

lu4ka

“Соап” е сапун.

така е

Предствих си как китаец отива в някоя далечна държава - Нигер, Бразилия или Мексико и вади юани да си плати...

вадят нещо друго да му върнат рестото

Какъв процент е това от световната търговия в долари? Да не е случайно 0,001%?

поне 0,1 % са.

lu4ka

И така сто хиляди пъти.

Либерализацията на световната платежна система е неизбежна. Натам се върви. След 10-15 години бизнесите ще се разплащат във всякакви валути.

Този валутен суап предизвиква заслужена радост у руснаците,коментиращи тук. Сега и Саудитска Арабия ще плаща на путю с китайски юани. Милиарди,както се разбра.

"Сега и Саудитска Арабия ще плаща на путю с китайски юани. Милиарди,както се разбра." В това няма абсолютно никакъв проблем, защото Китай произвежда много и всякакви стоки. Т.е. Русия без проблем ще може да използва тези юани, за да купи стоки от Китай. Още повече че товарооборотът между Русия и ЕС/САЩ намаля, така че е логично да се увеличи товарооборотът между Русия и Китай.

Няма да може да ги използва. Китайските фирми искат долари от руските и нищо не ги задължава да продават за юани. Русия е световен склад за юани и рупии.

"Китайските фирми искат долари от руските и нищо не ги задължава да продават за юани" Китайските фирми по закон са длъжни да продават за юани. Това е все едно някой магазин в България да ти откаже да ти продаде нещо за левове. Моментално ще предизвика интереса на държавните органи.

Логична стъпка. И други държави ще последват. Неизбежно е. Кредитът ще нарастне в геометрична прогресия след демонополизирането на долара. Световното благосъстояние също. Така също е по-добре и за Федералния резерв.

В кое училище си учил икономика? Много опростено разказваш за неща, от които видимо не разбираш. А пък и как не са се сетили до сега да използват тази твоя гениална идея. Или викаш, те лошите американци и лошия долар не дават, а. Обикновено на хората с "гениални" идеи все някой или нещо им пречи. Та така и с комунизма навремето. Най-големия враг на Тутраканската околия беше САЩ.

По този повод ние купуваме части от Азия и продаваме готов продукт в Европа. Азиатските фирми освен долар нищо друго не признават дори и евро. Може на държавно ниво някой да прави нещо но начастнире фирми и инвеститорите предпочитат долар като свободно конвертируема валута не подлежаща на Контрол от държавни банки като юана например.

Индийците купуват руски нефт ама го плащат в рупии и сега говняшка има толкоз много рупии, че не знае къде да си ги завира и единствено което може да направи е да ги инвестира обратно в Индия ,хаха, путьо е най-великият мислител на света!!!

Ще си купим слонове.

САЩ отрязаха Китай. Оттук нататък.....рубли, купичка ориз . Както си беше. Умре Марко.

Гражданинът Си държи бай Дън за топките. Кога ли ще им представят сметката за плащане!?

Като я представят няма да я платят бе жмульо.

За милиарди става на въпрос. И Блумбърг и Файненшъл Таймс са отразили новината. Грешката е тук при превода. Крачка в правилната посока. Световната търговия ще получи голям тласък.

Гледам, че мазга им капе на руските тролчета педерастчета от тази статия ,ама бързо да ги охладя ,7 милиарда е тъкмо един процент от стокооколо оборота на Китай с Щатите тъй, че радостта ви беше на празно!

... Стокооборота да кажа...

Супер!Отивам да купя чаршафи за мен и бурки за петте ханъми!

По-добре им купи по един вибратор

Значи с това различно валутно заплащане за петрол ,ще печелят прекупвачи и банки. За Ганчо няма добра новина в случая.

Абе смешници Китай държи най-много американски облигации. Кой иска да си простреля длъжника. И къде ще си продават боклуците?