Китай чертае нов световен ред: ражда се петроюанът

Експерт от Credit Suisse, когото FТ цитира, пише до клиентите на банката, че Китай иска да пренапише правилата на глобалния енергиен пазар, като се обосновава как го прави

Обратно в новината

Коментари - Китай чертае нов световен ред: ражда се петроюанът | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 15 г. ще свърши ерата на петрола в. Европа и САЩ , закото те ще намалят ползването на петрол до минимум Водород, Слънце, Атом и вода ще са движещите сили в Европа и Сащ. Та на някой от тях ще му пука ли, в какви валути ще продамат нефта си арабите? А комунистическа валута няма как да стане световна, няма да обяснявам защо. Като се опарят арабите, бързо ще се откажат.

Не се кахърете! Ще се случи/ измисли някакво събитие, което ще опровергае всички прогнози и очаквания и ще се наложи да хората да се съобразят с него. Както се казваше в онази полит-икономическа статия: "Случва се не онова, което изглежда логично и закономерно, а онова, което всички най-малко очакват... България със своите природо-климатични дадености (земя и води) има всички шансове и , при най-големи кризи ,да оцелее добре и да не се притеснява. Освен ако... политиците не се провалят.

Разбира се, ако не се ползва авиация, пластмаси и още каква ли не битова химия, лепила и разтворители и т.н. и т.н.

Петроюанът се роди още преди две-три години. Много сте закъснели с новината

Боклук че защо да ходим там когато Можем от БГ да си пъргуваме с тях ??? Ти ходи в ФАЩ да смучеш негарски хуи !!!

Колко от форумните русофилски тролове планират емиграция към русия, китай или Брикс?

Ние пък можем да обявим "житолев", ще е достатъчно твърд като валута.

"Русия, Индия и Китай ке се обединят и ке вървят напред. Ако искаме да сме добре и България требва да е с тех, да не се откажува от Русия, нашите политици треба да го разберат това." Из книгата "Ванга каквато я познавах" на Д-р Здравка Методиева, снахата на Пророчицата Ще спомена и още един случай – руският писател Валентин Сидоров посещава Ванга в края на 70-те години на миналия век. Стига до нея чрез Людмила Живкова. Говорили са си много дълго и целият разговор излиза в книгата “Ванга и Людмила”. Там тя казва, че светът ще се оправи, когато три страни се съберат в една точка – Русия, Китай и Индия. Пред своя кръщелник Никола Делев е изрекла предсказанието, че и Европа няма да ни оправи. „Спасението не е в брат Джон, а в брат Иван. Не се продавайте на Америка за пари“ – това са нейни думи пред Мариана Конова и Ана Караангелова.

както каза една баба на село - глупости на тракалета ...

Малоумник, бас хващам че не знаеш къде е Индия на картата...

Е, ако махнеш първата страна, може да звучи по-реално. Какво е казала Ванга, дали го е казала и как го е казала и какво и слагат в устата са две крайно различни неща! Що за познавачка щеше да е Ванга ако не знаеше, че 45 години бяхме с Русия и стигнахме до шия в калта!

Пикая на скапаната росия.

Поне клекни , че се опика целият !!

Няма да е петроюанът, Китай няма ресурси ... Просто засега ще детронира петродаларът, след това БРИКС-а слагат новата парична единица с покритие базирано на ценни редки елементи, не само злато! ... Простичко е, но трябва да стане бавно и без сътресения, за да не пискат изнасилените Наркоманци, много-много!

Нали затова Русия стой зад гърба им. Китай има технологиите, Русия има ресурсите. Стават Номер 1 !!!

Краварите пак ще трябва да намират химическо оръжие в Гуанджоу например.

Или да разбият самолет в небостъргач, да се разруши и изгори напълно, но в отломките да намерят напълно запазен китайски паспорт...

Според нашите експерти сега е моментът САЩ да приеме юана и да разбие в зародиш тези нездрави китайски апетити.

"паметна бележка" - леле мале и преводачи, и чудо...

Sm3hurk0

Преди Нова Година Ви пишех, че Петродолара е с подкопани основи и че вече може да се купува петрол в национални валути по борсите, а повечето ми казваха да си пия хапчетата и да си завия краката... Явно съм бил прав..., ама това никой козяшки трол не го интересува.

Те няма да спрат, да го казват, защото искат, да заблуждават другите до последно, докато не спрат да им плащат за това. Това са едни много долни същества, те са продали всичко за 30 сребърника.

ДИРА ДА ПУБЛИКУВА ТАКИВА НОВНИ! ДИРА, ВИЕ КОНСПИРАТОРИ ЛИ СТЕ БЕ?!

През юли 1944 година 730 делегати от 44 страни се събират в Бретон Уудс, щата Ню Хемпшир, за да решат бъдещето на международната икономическа система преди края на Втората световна война. Подписано е споразумение, което гласи следното: “Всички държави ще фиксират курса на своята валута спрямо щатския долар и ще поддържат валутните си резерви в долари, а доларът от своя страна може да се обменя в злато по цена от 35 долара за трой унция.” Така официално щатският долар става световната резервна валута. Споразумението съществува до 1971 година, когато президентът Никсън къса връзката на долара със златото, като практически отказва да обменя доларите срещу злато. От 1973 година насам доларът официално се превръща в необезпечена книжна валута, която е „законно платежно средство“, единствено, защото правителството твърди така. Единственото покритие на долара са правителствените облигации на САЩ, които представляват обещание да се изплати друго обещание. В крайна сметка тази верига от обещания не води до нищо материално. Или казано по друг начин, покритието на долара е дълг. Така реално, УЖ най-голямата икономика на света погасява старите си дългове с прясно напечатани пари от печатницата на Федералния резерв. Това е откъс от икономически анализ, направен още през 2011 година. Тогава щатския дълг беше „само” 14 260 000 000 000 долара. Днес е към 3 пъти по-голям.

Идат тежки времена за САЩ. А колко лесно беше преди. Садам решил в евро - обесиха го. Кадафи разстрелян от подобни съображения. Но с другаря Си някак не върви...

Но САЩ са голяма страна, с много собствени рсурси и работеща икономика. Ще се наложи да се примирят с по-нисък стандарт, но ще се оправят. По-интересно е какво ще стане с ЕС, когато откажат да им приемат хартийките.

На четвърти октомври 2022, външният дъл на сащ надмина 31.123 трилиона долара за пръв път в историята. 2019 година федералният резерв в изхарчил 2.8 трилиона повече, отколкото е получил, а 2020 година е изхарчил 3.1 трилиона повече, през 2022 са изхарчили 1 трилион повече, отколкото получават. Преди 5 години дългът на сащ е бил 21 трилиона. През 2022 съотношение дълг към БВП на сащ е 123%! Това е една фалирала държава, която се държи на обещания, зависимости и измами. Всичко започва, да се пропуква и скоро ще падне бента.

Ще се оправят кога ме няма. 2 банки фалираха, 186 са на ръба !!!! До Юни месец доминото ще падне... NYSE TRADER

Те се опитаха, да го изместят. Имаше момент, когато беше изчезнал, но победив опита за преврат организиран от колективния запад и най-вече от цру и ми-6, с нищо не струващите доларови хартийки, но все още успяват, да лъжат хората... Така осигуриха пълен курс към премахване на америка от икономиката и първото място в света. американците вече са приключили, въпрос на време. Толкова злини извършиха, толкова убиха и ограбиха, че няма връщане вече.

Те на чайниците многе неща им се искат, ама ЯДЕЦ! ХИ ХИ ХИ

Доларите през последните години ги печатат, като тоалетна хартия. Останаха без покритие. Всички го знаят и започнаха да мислят, как да защитят интересите си. Така и така всичко се купува от Китай, на всеки му трябват юани.

САЩ искаха да отслабят Русия. Военно, икономически, политически... всякак. Та евентуално след това да я унищожат. ОБАЧЕ, какво се оказва? Арабите правят нов опит за изход от затвора на долара. Предния опит бе със Ирак, опитал се да продава петрол на Европа в евро. Надявайки се, че европа ще го защити (политически, икономически и/или военно). Резултата бе, обявяването на война на САЩ на Ирак и последвалото унищожение на Ирак. Сега арабите правят нов опит. Но огромния въпрос е - може ли САЩ да воюва в арабските страни, поддръжайки тлеещи конфликтите в Украйна и Тайван? И ще може ли да разчита на военна помощ от Европа (която набута в икономическото блато на ураинския конфликт)? Да би мирно стояло, не би чудо видяло, са казали, не без основание, нашите предци. Сега целия свят видя, че прехваления полицай НАТО, не може да се справи с една Русия (и то без нейните ядрени сили). Сега целия свят видя, че царят не е толкова страшен, а показването на голотата му, не е смъртно наказание. Сами си си го набутаха янките. Но така е, кито се мисли само за парите и печалбите....

Трябва всяка държава, да може да плаща със собствената си валута. А страната продавач, какво ще прави с тази валута, дали ще я обменя за долари, рубли или юани си е нейна работа.

довериш ли се на комунисти - гориш

Комунизма е неизбежен

Значи ако Путин губи,Русия се надява на петроюана на Китай!Българино,купувай китайски юани вместо омразния долар и евраци!

Ти ли ще ми кажеш какво да купувам, г-н олигофрен.

А,аз признавам само петролевът,България е световна икономическа величина!