Кирил Петков разкри стратегия в две стъпки за обрат при чуждите инвестиции

Корупцията и лошата инфраструктура са причините за малкото чуждестранни инвеститори, смята премиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе само да попитам, кво стана с първия инвеститор който така гордо докара в БГ? Тия с електричките фалираха преди да са отпочнали

Вервайте ми... Това не беше ли лаф на царя?

Как се допуска всеки министър да има 19 съветници, кабинети, заместници …ужас бедна България и лапане здраво от Прокопиевите умници и техните семейства???

Кире, кое е корупция, че не ми стана ясно? Когато ФВ искаха да им поемем 60% от инвестицията това корупция ли е? Или е рекет на бедна държава? Ердоган плати рекета и взе ФВ. Много сте наивни- чак до глупост!

Ало, юруш на инвестициите. Нали асфалт не се яде? Добре, че ББ започна да оправя БГ и му завидяхте. Комплексари.

Вие си ги избрахте! Сега да не чувам детски плач и скърцане на биберон!

У великио стратег :)

Я два хода може само мат да ти направят малките шахматисти на площада :)

Ама защо я разкри? Трябва да е тайна.

Киро да не се окаже някой психопат?Ти ще си отидеш,корупцията си остава.И лъже здраво,нали сте от една година,та затова и така се кръстихте,не започваме ,а продължаваме ....не знам си какво.Това дето си решил да построиш са години процедури,а за бързи и качествени срокове ти трябват японците.Инак бай Миле с багера ще има да го чакаш..Киро продължава да се прави на анализатор,а не осъзнава ,че е премиер.

При тези цени на тока, при взетото решение, че Хемус няма да се строи, какви инвеститори очаквате?

Стратегия и анализ му е майката.

С Тъп ка 1 тра ла ла 2 ла ла тра

Я "оттук нататък" я някой "анализ". Очилатата по ефективно управление какво точно прави. Анал-изират я сигурно.

Ма, майко, мила?!?! От всичко чуто в последните 2 години излиза, че: 1. До сега сме живяли в Мордор 2. Борисов е великото зло - даже не знам дали не е в пъти по-зъл от самият Саурон 3. Доста голяма част от българският народ е или под влияние на някакви тежки субстанции или пък е хипнотизиран и години наред си мисли, че живее добре, а всъщност е живял много зле. Добре, че се явиха от Задругата да ни отворят очите, чееееее ужас някакъв. Та в този ред на мисли, като всичко е било толкова зле как, видите ли, Кирчо е направил милиони, Кокорчо също, а бай ти Рашков купил 19 имота - е това не мога да разбера! Ако някой знае, моля да сподели!

Носителя на благоденствието и светлината Радев не одобрява това.

А вещицата Деса?

Тя борбата минава през общинските съвети. Във всеки голям град има няколко фирми които нагласят обществените поръчки така че се източват пари. Обикновено са се разбрали предварително кой коя работа ще прави, и останалите дават по висока цена, за да вземе работата съответно определения. За да се разбута тази схема, новите областни управители отсега трябва да се заровят в материята и да са безкомпромисни

То тая стратегия я знаят и бабите по пейките, не я ли слушаме вече 30 г., за Хемус разбрахме, че до 4 г. нама да е готова, по градовете и селата хора няма, но идват тълпите инвеститори, еиииииии как ли да не поверваме !!!!!

Тоя гелосан лъжец с два пръста чело ли избрахте бе?

. . . . Сороско-байдънските партии сте същите пумияри като путинските партии ! . . .

Стъпка #1: Имаме 10 пъти повече заявки за инвестиции. Ще построим 3 моста. 3 тунела, 2 завода за коли, зелени електроцентрали и магистрали. Ура! Стъпка #2: уфф ами сушата, кишата и гришата...

Киро всички софиямци те молим: - вдигни дснъците на всички фирми с офиси в София - намали данъците на фирмите които отвафят офиси в провинцията Вече е непоносимо да се живее в тая клоака и понеже всички фирми се набутаха в София това докара вдички млади хора от села и паланки и всеки уикенд или празник си тръгват по селата и е кошмар да се пътува :) Имай милост в интерес на всички е да разкараш поне 30% от новите столичани. Лесно е просто го направи!

Да , така е! По времето Костов и Софиянски, фирмите регистрирани към Софийска голяма община, се ползваха с екстри и привилегии, а останалите опъваха каиша и бяха подлагани на всевъзможни извращения от данъчни и не бяха допускани до държавните търгове.

АЛБАНИЯ последва примера на властите в КИТАЙ и ЗАБРАНИ със ЗАКОН КОПАЕНЕТО И добива на КРИПТОВАЛУТИ - които КОНСУМИРАТ ОГРОМНИ К-ВА ТОК който може да използва средно статистическото семейство за БИТОВИ НУЖДИ

Време е да се махаме .....

Как ще се бориш с корупцията като се свързваш със най-големите крадци, престъпници, бивши сътрудници и офицери от Държавна Сигурност, с пРезидент предложен от Решетников от Кремълската клика на Путин и да твърдиш, че подкрепяш Румен Радев за президент заедно с неговите подгизнали от скандали и корупция съветници, а и самия той корумпиран до мозъка на костите, както и Бойко Рашков за вътрешен министър. ПП е проект създаден в разузнавателни школи и центрове на КГБ в сътрудничество с българските кадри на бившата държавна сигурност. В момента се наливат огромни пари от олигарсите и се купуват журналисти, тв и радия за да им създават медиен комфорт и помпат рейтинга.

И жълтопаветната левица от ДБ гласува за това !

Търсят се и три милиарда и двеста милиона лева заеми, които Радевата хунта взе при нелигитимен служебен кабинет не избиран от народа , а назначен от пРезидента Радев и парите изчезнаха незнайно къде! По големи крадци не е имало. А заделените пари от магистрала Хемус бяха откраднати от Банката за развитие и те отидоха в джобовете на приближените на Радев корумпирани съветници и служители! ДАНС услужливо, или некадърно проспа далаверата. ДОЛУ ХУНТАТА! СВОБОДА ЗА НАРОДА!

Този освен обещания и в бъдеще време да говори, друго не може!

Ама то и аз мога да бъда като просто Киро. На чуждестранните инвеститори обещаваме: 1. Нулева корупция. 2. Нулеви разходи за осигуровки. 3. Нулеви разходи за раб.заплати. 4. Нулеви данъци. 5. Нулеви такси за смет. 6. Нулеви разходи за енергия. 7 Нулеви разходи за вода. И пак няма да има инвеститори, защото протно Киро е премиер.

- да се спре строежът на магистрала с предвидени милярд и 500 милиона евро финансиране втора стъпка!: - да се спре строежът на газови електроцентрали и да се затворят ТЕЦ-овете трета стъпка!: - печалба за кокорчо и крокодилчо!

Време е и ние да разберем и приемем, че каквото и да се прави ефектите/дефектите ще са след години. Дано успеят, но наивното "аутсоурсване" на МВР ще ги провали. Кой и как ще бори корупция, като връщат кадри закриляли контрабандни канали, крадци и корупция? Кой и как ще ги съди, обвинява и разследва? 20-те дни са показателни - нима не са живяли досега или са глухи, слепи и незнаещи за поне един корумпиран или крадец с незаконни доходи?

Да добавя и още една насока в поредната стратегия - ще внесем работна ръка и експерти от Индия, Пакистан, Афганистан, Алжир, Украйна, ... Няма ли кой да му каже на министър-председателя, че в България има крещяща нужда от специалисти във всяка една сфера. С 2-3ма "топ" експерти наука и иновации не стават, с 2ма-3ма стругара не се правят машинни елементи, камо ли пък иновативни. С тази адска корупция и конфликт на интереси, които ни демнстрира съвсем наскоро министърът на образованието, финансирайки проекти на жена си, на 1-2ма тарикати от БАН, които отдавна лъжат и мажат и не правят никаква наука, към прогрес няма да отидем и никой няма да инвестира тука. Или в България няма конфликт на интереси, само се краде под формата на проектно финансиране и допълнително материално стимулиране. Е, да, ама свестните млади и не толкоз млади експерти отдавна не са в България именно заради тези практики, които и днес продължават.

Ти къде отиде? Да, нямаме специалисти за високи технологии, но за всички останали сме идеални, дори ИТ сектора ни е силен, въпроса е да се създаде среда и образованието да се оптимизира.

Най-накрая да имаме умен и начетен премиер! Точно така е, големи и силни инвеститори избягаха, например Microsoft(избраха Гърция), VW(Турция), заради бруталната корупция. С добри инвестиции при които добавената стойност е висока много бързо българите ще стигнат европейските заплати, но трябва да се мисли за народа, а не как народа да бъде обран.

Знаеш ли, че фв поискаха да им се финансира 60% от инвестицията? Турция обеща! Това не е ли корупция да изнудваш бедни държави като бг? В Турция и Гърция ли няма корупция? Гърция как задлъжня със стотици милиарди? Тива ме е ли извънземна политическа корупция?

А ти знаеш ли колко им поискаха под масата? И кой мислиш, че губи? Бедният народ който живее най-зле в цяла Европа!

А дали VW направи нещо в Турция или всичко остана цветна пушилка ;) ?

Абе като почнете да пишете така :( , да, знам, изхарчиша 1 милиард и ще останат без завод, защото режима на турския диктатор ги изненада. Но това какво общо има със ситуацията в България? Само изместваш фокуса!

Кирчо да ти обясня: Нищо общо ни с корупция, ни с инфраструктура, ама ти няма откъде да знаеш, не се сблъскваш ни с некомпетентната администрация, ни с противоречивото законодателство и разпоредби.... Знаеш ли как се обяснява на чужд инвеститор, че неговата работа няма да стане, че тези неща дето се случват в белите държави за 3 месеца тук се случват за години...!? Как да им кажеш, че бизнес среда в България няма, тук всеки ти обяснява как няма да станат нещата...., а за кадрите въобще няма да говоря.... Въобразяваш си, че с намерения за инвестиции и обещания ще подлъжеш някого, но вече отдавна има пазарни сондажи, 4Р, ТИС, ПЕСТ анализи и т.н....., та всички тези инструменти крещят едно, няма бизнес климат поради аматьорския капацитет на политиците, пълната липса на разбиране и тотални неадекватници, тотални....

Тъп коментар, какво значи "неадекватнос" на политиците? Аз ще ти кажа, политиците искаха пари под масата от всеки голям инвеститор, гербаджиите искаха огромни суми! Това драги ми се нарича корупция в огромни мащаби! Това трябва да спре и да дойдат наистина смислени и добри ивеститори, само така може бързо и лесно да се вдигне стандарта на обикновения работещ българин!

Пълни глупости. През последните 25 години никой не е искал подкуп от чуждите инвеститори. Схемите на корупция работеха само към български фирми, особено към малките и средните фирми, от които се вземаше. Никой не закачаше чуждите фирми, особено големите. Но при първи и на-малък намек за корупция чуждите фирми отиват в посолствата си и веднага се задействаха схеми за да се натиснат българските институции. В това съм бил много пъти свидетел. Това дори се използваше от чуждите фирми и когато нямаше корупция. Ако някоя институция казваше на чужда фирма, че трябва да изпълни някакво законово изискване - те веднага го приемаха за корупция и тичаха при посолствата си. Така им минаваха често номерата. А българските фирми при кого да тичат????

Явно и ти си с народно пеене и поддържаш фолклора, никой не си позволява да иска пари от сериозен голям инвеститор, участвала съм лично в такива преговори, пътната карта е много дълга ...., когато говорим за същинска добавена стойност, то тогава говорим за производство, а не за услуги, тоест стреж на фабрики, заводи...., как точно си представяш изнудването на подобен инвеститор участват минимум три преговорни екипа, често се представят от посреднически компании и т.н....!?

Глупости Кире! Посочи ми един немски инвеститор преживял корупция у нас! Само един! След анкета 90% са щастливи у нас! Няма инвеститор от голяма западна страна с проблеми! Бг фирмите страдат повече! Не си плащате за да ги привличате! Големите фирми искат да им покриеш от 50 до 80% от инвестицията! Искат фиксирани цени като американска централа! Искат яки държавни помощи и връзки в Брюксел за да нарушават конкуренцията! Искат гарантирани печалби в концесиите! Не става без пари!

Аз ще ти кажа, VW знаеш ли защо избраха Турция? Защото се уплашиха от корупцията тук! Твоите от герб ги изгониха.

Доказани въздухари смотани, не сме имали такива клоуни за министри в историята ни!!!

Държавниците ни гледат все навън, към чуждите инвеститори, към тези които напуснаха страната да търсят по-добър живот, а на нас които живеем и работим тук отново ни обръща гръб.

назначихте всичката рода по министерствата а магистрали каквото е построено по Борисово време това ще остане друго друг път като колелото дето тате каза ама друг път а на Кире всеки ден му различна истината

Сега разбирам, задушаваме и поставяме в риск българския дребен бизнес със свръх цени за ток, свръх регулации, свръх контрол, за да каним чужди инвеститори, на които да слугуваме за МРЗ, или в ИТ сектора на 1/2 от заплатата, която се плаща навън. После чуждите инвеститори да си изнесат капиталчето и нагушеното а ние да продължим се давим. Преди да правим "диван-чапраз" на чуждите инвеститори, дето я дойдат, я не, не е ли по-логично да се облекчат процедурите по износ на стоки, да се намали износа на ток и суровини, за да се стимулира местното производство?

Строим завод за електромобили, които ги забраниха в ЕС. Не отговарят на изискванията за безопасност. Подариха им 24 милиона от ББРза завода. Ако такива са инвестициите, пи добре да ги няма.

Да ама АЛБАНСКИЯ инвеститор маскиран кат ''ГЕРМАНСКИ'' е посочен на КИРЧО от САЩ посолство понеже албанския инвеститор пере дрехите на САЩ рейнджурите в САЩ базата Бондстийл -Косово

Заради ес, световна банка и мвф разбихме индустрия оценена преди 25 години на 300 милиарда долара. А сега чакаме чуждестранни инвеститори да построят един цех. И държавата, едва ли не им се моли, елате за да дадете работа на хората, защото ще умрат от глад. И това, може ли да бъде наречено държава

Абе ти имаш ли връзка с главния ти мозък? Или нямаш такъв? Какви 300 млрд.? Какво имахме тогава? Кремиковци? Баба вида завод за гуми. Някакъв хим.комбинат във Враца. Гордостта на тогавашното време завода за компютри Правец 1 . И какво друго? Тъп помияр.

Знаеш ли само в Бургас какво зскриха и ликвидираха. Океански риболов, нефтохим,, 2 кораборемонтни завода, кабелен завод, завод за прокат захарна фабрика, бирена фабрика, завод за канцеларски материали, металургичен завод дебелт, завод Спартак, завод Тих труд локомотивен завод. И това не е всичко. Само океански риболов имаше кораби ипристанище и бази за над милиард долара

Те тези неща ги говорим 12 години. Тоя ги повтаря , пак, ама измисли нещо друго!

25 години говорим тези неща, не 12г.

Изчезвай боклук, най-добре от белия свят.

То не бяха ел. коли, после бяха ел. колела, а накрая ше излезе че ще правим ел. вибратори, за китай ...

В два хода, като матчето от малчугана :)

Съгласна за посочените две причини плюс липса на висококвалифицирани работници. Има дефицит даже на заварчици, да не говорим за повече.

Нови избори март !

Кириле, халката как е? Питам щото ако оцелееш след камъните те очаква Централния Софийски.

все още имаме добра фискална позиция и ниско ниво на заеми, благодарение на герб

ДПС и ГЕРБ в Затвора...

Киро щял да ходи в при онези измислените в Скопие да ги учи как да се борят с корупцията че това било условие за започване на преговорите.

Всичко е ясно. Очевидно ще помагаме на големите международни компании, ще им се изгради инфраструктура, ще им се даде някоя субсидия и т.нат.. а българските които имат потенциал в следващите години ще работят за тях. Нищо не разбрах досега как ще бъдат подпомогнати те като така или иначе са поставени в неравностойно положение..

Дали министър председателя на България е помолил министъра на вътрешните работи да разследва зелените сертификати?