Кирил Петков от Комотини: През септември азерски газ и по новата газова връзка с Гърция

Трябва да сме готови и за сценария, при който нямаме доставки от Русия, каза премиерът

Обратно в новината

Коментари - Кирил Петков от Комотини: През септември азерски газ и по новата газова връзка с Гърция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...И НА КАКВА ЦЕНА ?

Струва ми се, че може да се разсъждава върху въпроса кое е по-правилно: "азерски газ" или "азербайджански газ". Имам предвид, че газът не е на азерите, защото повече от половината азери живеят не в Азербайджан, а в Иран, а газът не идва от Иран. Освен това въпреки, че мнозинството жители на Азербайджан са азери, там има и други народности, т.е. неазери, но всички са азербайджанци по гражданство.

даже и туризмът на съседките ще е процъфти тази година. Турците и Гърците ся хитри, спотайват се и нищо руско не са пипнали до сега, камо ли да гонят някой и да си затварят въздушните пространства. Та руснаците няма да останат без дестинации. Ама нали ние винаги сме излизали тоталните загубеняци във всяка война до сега, та и тоз път няма да е по-различно. Даже като се има предвид некадърната двойка начело на потъващия кораб България, трябва да се молим и с двете ръце за милост накрая... но да се надяваме че народа ще се осъзнае и със задружни усилия ще решим този проблем това лято.

ние ще доставяме транзит евтин руски газ по газопроводна система, направена с пари на българският данъкоплатец, а ще взимаме двойно или тройно по-скъп газ от място с капацитет, който едвам за София ще стигне... всички заводи като например за бетон и т.н. ще затворят, хората ще са на улицата, но и ще плащат по- скъп газ и ток от хитрите ни съседки. Докато ние обедняваме и си сриваме икономиката ще завиждам на другите... но поне ще се бием в гърдите, че сме най- верните кученца на нашия Американски Господар, за да не го наречем по-правилно Деспот.

Белите каски, пазете се че да не потече внезапно азерската газ от тръбата докато си правите селфи.

Азаерски газ от гърция, като Азербеджан е от другата стана на турция, а турция не транзитира азерски газ от април 2021? КАК ТОЧНО ЩЕ СТАНЕ КИРЕ ПРОСТО ЛЪЖЛИВО; ДА ИЗГНИЕШ В ЗАВОРА ТРЯБВА.

Преносът ще е с бидони.

Махай се по-скоро. Вреден си. Хал хабер нямаш от физика. Учил ли си някога за природните закони. Азерски газ, от 4000 км и по-евтин от руския от 1000 км. Ината ти е голям, некадърник, опасен си, невеж, американска подлога, бягай............

НО ОКТОМВРИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ ЦВЕТОМУЗИКАТА - ЧАС ИМА , ТРИ ЧАСА НЯМА!

ЧАКАТ ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ! РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ , СПЕЦИАЛИСТИ РУСКИ! И БЪЛГАРИЯ Е В "ЧЕРНИЯ СПИСЪК" НА РУСИЯ!

Тоя Кирчо ще ни остави без газ и топла вода. ЩЕ плашаме и скъп ток скъпо желязо и други материяли Американския ТРОЛ В България е КИРЧО каквото му кажат това ще е .

Нали от вас зависи да получаваме евтина РУСКА газ,а не да слугуваме на западняците.

Има много задълбочен анализ от инж. Димитър Щерев озаглавен "Може ли да разчитаме на газ от Азербайджан,за да изградим правилна и дългосрочна газова стратегия". За тия, които нямат достъп до материала ще представя основните моменти от него. "Към настоящия момент Азербайджан доставя природен газ за Турция по Трансанадолския газопровод «TANAP" - около 5-6 млрд. куб. м годишно, а за Европейските газови пазари доставя по Трансадриатически газопровод TAP - около 10 млрд. куб. м газ годишно (8 млрд. куб. м за Италия, 1 млрд. куб. м за Гърция и 1 млрд. куб. м за България, когато Междусистемната връзка Гърция - България ICGB бъде завършена). Понастоящем, общият газов поток по газопроводите "TANAP" и "TAP" е около 16 млрд. куб. м природен газ годишно. Последните по-прецизни симулации, анализи и оценки (на базата на допълнителна обработка на резервоарната информацията) показват, че Европа не може дългосрочно да разчита на азербайджанския газ, тъй като първоначално изчислените и публично обявени извлекаеми запаси в находището Шах Дениз са се оказали доста завишени. Това означава, че в бъдеще Азербайджан няма да може да разполага с необходимите ресурси за допълнителен износ на природен газ и няма да има възможност да запълни и продължително да поддържа капацитета на Трансадриатическия газопровод (ТАП). Добивът на природен газ в Азербайджан за 2020 г. е 24.5 млрд. куб. м, а вътрешното потребление в страната за същата година е 11.5 млрд. куб. м. (24.5 - 11.5 = 13 млрд. куб. м). Въпрос: Възможно ли е Азербайджан да подава годишно 16 млрд. куб. м за запълване на газопроводите «TANAP» и «TAP" ? Отговор: Да, възможно е, но само ако Азербайджан внася допълнителни количества природен газ, което понастоящем прави, внасяйки от «Газпром» около 3 млрд. куб. м годишно (13 + 3 = 16 млрд. куб. м). Изводи: Понастоящем близо 20 % от подавания газ от Азербайджан по газопроводите TANAP / TAP за Грузия, Турция, Гърция, Албания и Италия с незавършено разклонение от Гърция към България ("Междусистемна газова връзка "Гърция-България", ICGB), идва от Руската федерация!" Специалистите задават един логичен въпрос. ЗАЩО СЕ ПРИЕМА, ЧЕ КОГАТО ЦЕНИТЕ НА ГАЗА СА ВИСОКИ АЗЕРБАЙДЖАН НЯМА ДА РЕШИ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗУВА ОТ ТОВА И ДА ПЕЧЕЛИ, А ЩЕ ПРОДАВА ГАЗЪТ СИ НА БЕЗЦЕНИЦА? ТОВА ОТ КАКЪВ ЗОР? ТАМ ТРЯБВА ДА СА ПОЛУДЕЛИ!

Кирчо оставяй във комотини или се заври на майка си във Пловдив но несе връщай във България.Една молба към Канада, вземете си най после този луд педераст

Злобните русофлистици газ пикаят

Злобата не е достатъчна за да се топлиш.

вие сте направо жалки! Навсякъде където някой се осмели да критикува безумните планове на натовските продажници само русофили виждате и ви се привиждат. Всеки който е против Зеленски е първи приятел на Путин. Това ли са ви примитивните западно "демократични" разбирания. Незабавна дискредитация и очерняне с всякакви пропагандни сравнения и епитети та чак до професионално заличаване на всеки който е против мафиотските структури владеещи така нареченият "демократичен" Запад. Знаем ги тези похвати от Ковид кризата. Ама то май промитите мозъци от тогава си намериха нова мантра сега и си я повтарят като обезумели олигофрени. "Русофил", "върви в Русия" и т.н.

https://afera.bg/%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b2-%d0%b0%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%b0-%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b3%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba/

партията отново ни обещава сияйно бъдеще

ей гледаме ги твойте сценарии - за Оскар си ! да та таковам у плашипутарника ! Целия ЕС за пореден път се смее с нас !

Няма по-добро решение за българите, от това газ да се предлага от колкото се може повече места, включително Русия. В този ред на мисли не мога да разбера нормалните хора в коментарите, които плюят по развитието на този проект, платените са ясни...

Купуваме от където ни е най изгодно, щото на баба Пена пенсията не може само лекарствата да си купи. А нашия Киро дали се глези по малко от Бойко ? Той Боката поне до последно ги помпеше у резиденцията Плеймейтките, че дори си правеха тройки с комшията Радев. Той нали за това му пусна дрона да го снима, че няколко пъти не го извикал на парти !! Тааа, Кирцата и за мъж не става ми е думата .

За всички с къса памет, нека си припомним под натиска на кои "началници" бяха прекъснати всички газови проекти и Белене

АМЕРИКАНЦИТЕ КЯВОТО КАЖАТ НА КИРЧО ТОВА ЩЕ Е Може народа на е е на същото мнение но това е важно Кирчо че слуша американците.

КYРО, яд те било , че не било завършена връзката миналата година!?!?!?! А КОЙ БЕШЕ НА ВЛАСТ ПОВЕЧЕТО ВРЕМЕ МИНАЛАТА ГОДИНА БРЕ КАУН?

Тоя вашия Харвард пренаписа приказката.

Бъркаш с комплимента си за образованието. Този момък едвам е завършил в дълбоката провинция на Канада, сменяйки два колежа, а в Харвард е минал само кратък курс. Ако имаше някакъв успех от образованието, това щеше да се отрази на дипломите му със съответната добавка документ за отличен или много добър бал, а той няма дори и добър. И стига с тези измислици и фалшиви фанфари, защото нашите българи от Канада знаят за какво става дума.

Докато аз не реша, Кирото ще ви ръководи. Както прецени, така ще стори. Газ от Азерите, Уран от Уестингхауз, Стомана от Индия, горива от Саудитите, и най важното - Вазелин и нов акаунт в Гриндр

Казват, че вазелина от Алиекспрес сега е на промоция за тия, които поддържат Зеленски !

охааа, ще си купя че съм на парти при ледения Остин от Пентагона

Киро, стискам палци да си прав и през следващия отоплителен сезон цените да са по- ниски ! Обаче ако си ни излъгал, просто ти е бедна фантазията какво те чака !

Както стискаш, до есента може и да те опънат Кировците. Но ти стискай ....

Ама ти смяташ, че той ще откара до следващия отоплителен сезон? Наивник. Той до летния дали ще изкара не е много сигурно. ;)

А цената как е?? Дали е по евтин или както винаги??

вече ходи ама то няма сняг явно ...

Путьо тази работа не си я свършил ти !

Нали ПП са царе на анализите. Що не анализират приказките на Киро обратното на умното, дали азерския газ ще задоволи на 100 % вътрешните нужди на страната? Хвърлят кьор фишеци за заблуда на хората и никога не казват същината. Режат клона на който седят, но ще паднем ние , а не те. Тия мишоци първи ще се разбягат.

А к'во да каже Кирчо?! Ще си купуваме руски газ и руска стомана ли?! Нали ония чакали на запад ще го изядат с парцалите. Нека се пеняви, напъва, па може и нещо хубаво да сътвори. Има възможност да създаде алтернативи сега, когато Москва гледа другаде.

Те си пуснат и Северна поток даже....исиоти

Когато питаш избирателите на ОПГ "ГРОБ", кое ги кара да гласуват за тях, 50% от отговорите им са, как 2010-та са се били справили с кризата от 2008-ма. Днес сме 21.03.2022г., адекватният им отговор е този. Останалите 50% сигурно се питате какво казват? Ами те са платени, пряко обвързани с кражбите им или са от неясен произход.

От петък има една новина, която никой в България, който се информира от информационния поток на официалната власт, не чу и видя. Новината е следната: Башар Асад беше на официално посещение в ОАЕ и се срещна с Мохамед Бен Заид, лидер на седемте емирства. Това е исторически момент, представлява завръщане на Сирия в Арабския свят, приемането на Асад като пълноправен лидер на Сирия от страна на неговите довчерашни врагове, тук като ОАЕ бяха съюзници на САЩ в гражданската война в Сирия. Разговорът е преминал в преговори за сътрудничество на всички нива. Какво означава това в контекста на световния ред? Преди 7-10 години Башар Асад беше демонизиран от медиите в света точно както дълго време, сега особено истерично, бива демонизиран Путин. Асад беше рисуван всеки божи ден от евроатлантските долнопробни промивки за мозъци като детеубиец, звяр, диктатор, човекоядец и беше направен много сериозен опит да бъде ликвидиран физически подобно на други държавни ръководители, имали нещастието да застанат на пътя на добрия Чичо Сам. Точно както и днес, преди 10 години Асад беше разкъсван в медиите, Сирия демонизирана, а ислямските джихадисти, истинските убийци и детеубийци, бяха издигнати в култ и обявени за добро и за жертви на диктатора. Точно както и днес се разглежда конфликта в Украйна и украинските нацисти са доброто. Няма никаква разлика в пропагандата на Запада, припомнете си!

За тези които има глави на раменете, вместо Телевизори пуснати на БТВ или НОВА, е ясно че срещу Щатите се заформя сериозен отбор. Тоя Отбор няма да отстъпи и янките ще цвилят като кончета на заколение. Няма смисъл тук в Дир, или в Днес БГ, Факти, Дневник и прочие други сайтове да си коментира това, защото тия които четат, нямам собстено мислене и мнения разбира се !

Рискът на изстрелят ядрена бомба по Русия или по държава като Полша, съседна на Русия или по Украина, за да овщбвинят Путин за това е съвсем реален....това са психопати , педофили, надрусани наркомани и фашисти, които сами си печатат трилионите и бият , грабят , подчиняват всичко посред в света .. ..

Помним 2009 година как имахме по-високи заплати от Румънците. 12 тиквени години по-късно рубладжията Борисов ни запрати на дъното на Европа. Доходите ни са по-високи единствено от Албания и Босна.. Всички рубладжии национални предатели вън от България !

Албанците са по-високо платени.

Под тази тема е активно младежкото герб недоразумение, под темите за Украйна - младежкото възраждане. Все отбор юнаци.

Киро напоследък гледа налудничаво

Такъв си е по рождение!!!

През септември, Кире, ще ти шият в Отава наритания от народа канадски гАз!!!

През септември азерския, през октомври - катарски, а през ноември - американски газ!? Кокорчо каза, че спираме руските доставки, а Кирчо - да сме готови руснаците да ги спрат! Поне се разберете какво да говорите, че и бизнеса, и населението, съвсем се ошашавиха! Пей сърце, страшно няма, правителството имитиура, че мисли за нас!

Спаси ни моля те Боже от Киро-Тъпото. А колко е цената на газа от тази връзка - тов ще го рабрете най-накрая. А колко е капацитета на тръбата - не ви интересува , това е за специалисти. Айде сега врътвайте кранчето и връщайте старите печки, че на дая демократична газ не се издържа. Заплатите останаха тиранични.

Интересно е как Софетата ще подходят при спрян ТЕЦ - той и сега работи на стотици милиони Загуба Като го спрят нацяло - ще е добре за мен - имам 4 магазина за бойлери в столицата. Лошото е че пък за тях трябва ток - Той и тока може от Азерците да вземем !

Абе бойко ще го прибират ли пак?

Ще го прибират ! Рашков каза- всеки петък Борисов да е в ареста !

анализира пак …..

Тези 300-400 тулупа, които се организираха в защита на техният ага по време на ареста в момента им се плаща от нашите данъци, за да могат да тролят по форуми и телевизия... Не стига, че 14 години вече, не спряха да се осират публично, ами и продължават...

Повярвай ми никой не ми плаща. Аз смятам че си проЗ безплатно

Това което му скалъпиха на Бойко си беше пълен Цирк и с право тия сега Реват. Ама като са такива управниците - на връзано куче леб не могат да шрълат !

бяла каска...

Киро изобщо не е на себе си. Азерската компания, от която щял да купува газ през Гърция, е собственост пак на Газпром

В това усмихнато лице няма нищо! ЗЕРО е ! такава безгръбначна твар и продажник досега не е припарвал до власт в България. Съжалявам за хилядите които си пуснаха гласа за ЕДНА ИЛЮЗИЯ.

Нали си си олигофрен и гербераст, тези работи не ги разбираш.

:)

12 години тиквено иго стигат ! Време е да изхвърлим рубладжиите от България ! Смело напред към свободна и просперираща Бълария !

Ще прекара за един месец 3000 км тръби за газ, колкоз е разстоянието от Азърбайджан до България.. .хахаха

Ураааа, идват демократичният по-скъп газ от Азербайджан и САЩ, урааа, ще плащаме повече - но ще сме по-доволни , защото парите ни отиват за внос на демокрация по целия свят.

Познава всеки метър от трасето. Тоя е последовател на милиардите километри магистрали.

Еййй неблагодарна сган, доведох им умен и честен премиер от Харвард, те пак недоволни....

Празна глава, голяма лъжлива уста! Що е то?

Абе няма ли един нормален край този малоумник да го озапти и да му обясни, че крайно наложително да си подаде оставката?! Той е опасен не само за страната, но и за себе си.

Когато Кирчо ти каже добър ден, задължително вдигни поглед да видиш дали има слънце, светло ли е, погледни си часовника и провери в Гугъл..

От Централния Софийски те чакаме! Искаме ЛЮБОВ, а не война !