17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Халал да са ви специалистите.Има много,всички са от електората на ДПС.Всички са с разни специалности, ще ви задоволят изискванията.Прогонихте всичко кадърно и работливо,сега и петорен ръст да имат заплатите ,все тая. Ще се убедите ,много скоро.Заслужено ще е всичко ,което ще ви се стовори на празните картуни.

Свинаров или на турски Домусчиев е само един от многото хитреци които чрез родителите си -комунисти, успяха да заграбят на безценица тлъсти хапки от баницата наречена приватизация! Днес такива като него заедно с мафията от ГЕРБ ни крадат безогледно! Това е и основанието хората да излязат по улиците да протестират! За жалост тези хора а и останалите не виждат изход - другите играчи от БСП и ДПС не са цвете за мирисани, а са другата страна на монетата ГЕРБ!!

Домусчиев,кога ще върнеш 50 милиона в бюджета за неизпълвение на приватизационият договор? Най.вероятно Герб ти ги е опростил. Защо наряза голяма част от корабите на БМФ за скрап? Защо във футболният ти отбор играят по двама българи юнаци ,а другите са наемници?

лакърдии от чорбаджиите! чужде специалисте незаят езика и даже да са наистина инженери са учили по други програми и системи! освен да причинят невъобразими и непоправими вреди ,друго не чакайте!!! напр учил друга метричн система ? или учил елобзавеждане или строителство!!

в бг икономиката е по зле от сирия,където 7 г. се бият,като бомбандирано е където бяха заводите.

Сега чакаме и обещания от онези двамцата велев и дончев,дето трудно се различават в говора, кой от кого копира ,за да изглежда по по най колко ще предложат.Но със сигурност ще получат един среден пръст. Бита карта е България,вие с ваща алчност я сисипахте.Съсипахте всичко.Даже нивото от преди 30г.не може да постигните.Тъним в мизерие и престъпления .Всички ще избягат от тук ,като от ЧУМА.Противен тип.Нищо което произвеждате няма да купуваме.задавете се .

Кире и кво да ги правим тия 10 лева дето си запланувал да повдигнеш морала на работещите??? скоро и най заблудените ще си бият кашика от БГ и ще ви бачкат за напред само мангали...

Този всеки път ме забавлява искренно. Щял да вдигне с 10% заплатите на специалистите. С това единствено ще им помогне за самолетния билет и нищо повече. В България няма специалисти, защото броя на татуйровките е по търсен от броя на класовете, силикона е по-търсен от образованието, а титлите "Мис" - по-търсени от дипломи. И за всичко това не малка вина имат и самите "бизнесмени", които дават повече пари за силиконки, отколкото за висшистки. Другото е, че висшист и специалист беше мръсна дума до преди 5-10. До тогава такива като Домусчиев бяха прекалено заети да делят баницата и изобщо, ама изобщо, не искаха разни много образовани да се месят в играта. Сега вече, когато баницата е разделена и новите богаташи се чувстват сигурни на троновете си, изведнъж се сетиха, че все пак трябва някой, който да върти новозаграбените им бизнеси. И се оказа, че това са точно онези, които с такова желание изгониха първите 20 години от новата ни история. И сега искат да ги върнат. Дори им обещават 10% отгоре, евентуално. И срещу тези 10% отгоре, и срещу заплати на специалистите в пъти по-надолу спрямо европейските, българските млади специалисти ще могат да живеят в страна разкъсвана от престъпност, корупция, некадърност и шуробаджанащина, където кариерата и развитието са естествено ограничени до там, от където започват "нашите" хора. Ако хора като Домусчиев искат да бъдат царе на държава, а не на сметище, ще трябва да споделят част от богатствата, властта и положението си. И само с 10% няма да стане.

около мен хората са доста напред с образованието и уменията програмисти архитекти... няма бедни сред тях но повечето кроят планове за имигриране... никой от тях не се заблъждава че краденето от държавата ще спре....

Браво! Значи те са от малкото останали. Като мен. Не казвам, че сме бедни. Богати сме, но по българските стандарти - храним се редовно, не ни спират тока, ходим на почивка в Гърция или Турция, изплщаме жилище и не караме коли над 10 години. И това ли е всичко? Ми, да. Ми не стига. Затова и повечето си стягат багажа. Освен това сме крайно недостатъчно, за да променим нещо освен да забавим скоростта на разпад. И ако някой си мисли, че 10% ще оправят работата, много греши. Когато заплатите на специалистите в България станат само с 20-30% по-ниски от тези, които са на 2 часа път със самолет, тогава процеса на изтичане ще спре. Може дори и някои да се върнат.

Г-н Домусчиев, моля, прекратете с този внос на работници. Щом ви трябват специалисти, намерете ги на платформите, където са регистрирани хиляди образовани и със стаж в международни компании българи.Дайте им предложение за работа и те ще се върнат.Само че със средна заплата 1000 лв. не пробвайте-няма да стане.Този дефицит го създадохте вие/работодатели и правителства/ с унизителните условия за живот в Р България.

Тъпак

Нагъл, по-нагъл, Домусчиев.

Не съм бил така превъзбуден от времето на Чешката инвазия през 1968 ма година. Очаквам следващата стъпка за мис монокини. Два свята- единият е излишен. Огледайте се как живее НАРОДА. Огледайте се !!!! Бой се от търпеливия. Не дали, а кога. Когато дълго време няма справедливост, идва тълпата и освен справедливост търси МЪСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ СИСТАМЕ,КОЯТО НЕ ДАВА ШАНС И НАДЖЕДА НА ГУБЕЩИТЕ Е ОБРЕЧЕНА. Един елик мислител е казал-Дайте на бедните,защото ще дойдат и ще си го вземат сами,но и Вие ще пострадате.

Трагедията е огромна,то вече няма и кой чеп за каца да ти издяла,ти ще вдигаш заплатите на специалистите само.

сви.ьо,върни се назад във времето,само с 10тина години и виж с крадене и лъгане къде стигна.Не ни пробутвай врели некипели първо защото никой не ти вярва и второ в България няма Образование и няма от къде да дойдат специалисти. Сега никой не съветва децата си "Учи за да си добре",а "Кради за да си добре" Специалистите ще стегнат куфара и ще емигрират ,а тук ще останат тези дето бащите им са крали и ще печелят конкурси къде с пачка,къде с теле.За справка-търговския регистър.

Отвратителни крадци и мошеници! Народа ви ненавижда, омитайте се! КРАДЦИ и ПЕЛТЕЦИ! Какво значи на турски домуз - СВИНЯ. Точно!

Този е бизнесмен с новаторско виждане и цени традициите! Ей на как робовладелски действа и новаторски лъже непрекъснато!

А, бре, домусчийо, поради что изостави занаята на дедите си?

"Тази година пак ще има около десет на сто ръст на средната заплата.......Прогнозата ни като КРИБ е и следващата година да бележим двуцифрен ръст на заплатите, но на специалисти" т.е. специалистите в България средно вземат под 1000лв/месечно

Глупостите на олигарха Думуз ага и КРИБ е безсмислено да се коментират. Внеси си маймуни от Бразилия бе Думуз ага, не само за левокракото ти отборче ...

Прогнозата на КРИБ и 5 стотинки не чини!!!

Аз съм машинен инженер и работя в един от най големите заводи за подемна техника и рядко стигам 1000лв. Съпругата ми е лекар с две специалности и взема малко над 1000лв. Как ще ни се вдигнат заплатите, като собственика на завода мисли само за него си, а парите за здравеопазването се източват в частни джобове и частни болници! Бизнесът спокойно може да отделя по-голям процент от печалбата си за заплати на хората, които с труда си са ги направили богати!! По повод на изказването на демагога Дончев, че уважавал предприемачите. от къде е натрупания капитал на предприемачите! Основно от това че са се докопали до държавни пари, до обществена поръчка или европейска програма чрез връзки и политически протекции! Би трябвало да уважавате мизерстващите работници, защото благодарение на труда им ставате богати, а благодарение на възпитанието и търпението им още не сте пребити и обесени на площада за това че за 30 години ни превърнахте в най-бедната, най-болната и най-бързо умиращата нация!!!

Трудна задача но единствения начин е .. да не работиш за него. Или революция накаква да стане, ама не вярвам.

Домуса не е иноватор, идеологията му е с робовладелски похвати, нормата на печалба не му е 10 процента, както в белите страни, а гони 100. Освен от Украйна и Молдова от къде ще внася работна ръка и той не знае, сигурно от Сев. Кореа. Украинците не им ли е по изгодно да работят в Полша, Унгария, та даже и Румъния, последната пак с по високи заплати оттук. Лапна евтини бази, прихвана едни пари от Европа, уж не са подарък и пей сърце, само да има балъци да бъхтят. Това не е прогресивна политика, това е мислене от деветнайсти век, което не можа да прокопса много, знаете в щатите как Юга падна пред модерния Север. И за какво оглави КРИБ този, да надъхва и поощрява алчността на другите предприемачи ли? Кое революционно и гениално измислихте г-н Домусчиев освен Лудогорец?

бутни им там 10% на помиярите да мълчат ахахаха и си реди далаверите ше си внесем евтини работници от китай и виетнам и украина и молдова и ше ни бачкат за 200-300 лв и сме си на кяр а гнусните българе да мрат ахахахаха само КРИБ, да живей ГЕРБ!

Домуса е еманация на българската капиталистическа ''справедливост''.

Kenn1111

В една нормална държава хора като този биха били в затвора камо ли да им се два трибуна да говорят глупости.

Г-н Домусчиев добре го е казал. Той е един от малкото българи, на които им пука за страната и прави нещо за хората. Цяла България вика за Лудогорец като печели. Той и хората от неговата организация ни дават работа и възможност да получаваме пари за да живеем добре. В такава трудна международна обстановка се изисква наистина да си много умен и да поставищ другите пред себе си за да може да вдигаш запкати.

Лудогорец вече не печели в Европа - тази година все още няма победа в групите. В българското първенство пък вече всички са отвратени от бруталното рязане на главите на конкурентите във всеки момент, когато застрашат "националната кауза" и съдията да подпира делиорманци във всеки мач, когато закъсат. Относно работодателстването - на него му е много да дава 500 лв. заплата на работниците си. Квалифицирани или не, с по-малко от 500 лв. тези хора би трябвало да ходят окъсани и гладни на работа. Какъв продукт се очаква да приозведат тези хора? На нивото на кой век - 21-ви или някой друг? Венец на всичко постави подкрепата му за Валери Симеонов срещу майките на деца с увреждания. След всичко това Домус ага вече трудно ще се изкара за благороден и полезен човек. Да си спазваше поне приватизационните договори...

Ти някаква облъчена овца ли си, кво? При официална печалба от 35 млн по-миналата година на БМФ Пристанище Бургас (което му беше подарено от Тиквун за смешната концесионна такса от 900 000 лв/годишно) заплати между 600-900 лв. Единствено на кранисти/ докери, които са на заработка- 1500-1800лв. Такива като теб съм ги виждал: в кабинетите им плакати на Лудогорец, лигите му текат по Кирчо Великия бизнесмен, а заплатата му 900 лв.

Този разчита на това че българина е тъп и може да говори глупости.

Аз работя в Обединена Българска Банка и увеличение от както съм там за 3 години не съм виждал....

Хубаво са се похвалили взаимно, но по-важно е народът да ги хвали. Прави впечатление, че управляващите са си изградили един Олимп, на който си живеят и се изолират от истинския живот, като постепенно губят представата си каква е действителността на повечето хора.

Напуснете крадените му предприятия незабавно бе хора, дори и пенсия няма да имате от работата при тоя идиот.... ....по- добре да работите неквалифициран труд във ферми назапад 600 евро ще имате гарантирани след 5 години , отколкото за този крадец да се трепереше без пари ....да си внася молдовци ....нЕкви бирници и лихвари се нарекли " индустриален капитал" и фалираха страната

по-скоро от бели роби да пълнят кесията на такива отрепки....

И мръсници.....а пък тая пощенска дере такси като луда от сметките на всеки човек, всеки месец ползвал не ползваш сметката, при откриване , при закрива, при разпечатка, при притегляне....мръсници и боклуци....ако не ви обслужваха корумпираните боклуци в парламента с лобистки антиконституционни закони да сте умрели от некадърност бе, тъпаци ииии.....останахте само вие и циганите тука

Пък натрупал 1 милиард лева по банките, и обезлюду страна....ДЕМ, простак

Да е фалирал тоя гел на третия месец....Не ти на нас, беее, ние на тебе плащаме очевадно , та да не фалирал от некадърност, гел нагъл. ....

Гелът дали мисли до въпроса, че до догодина специалисти, на които щедро да даде цели 10 кинта повече едва ли ще са останали. Благодарение на далновиден мениждмънт като неговия и на другите ДС-ари БГ върви стремглаво към закриване! Поздрави от едно много по-добро място!

Определено смениха плочата и вместо ругатните по ''принадлежащите роби" сега в синхрон с политиката тръгнаха с благ език и обещания. Коледно настроение ги е обхванало, но до степен, че да не похарчат повече отколкото за гуми на лимузините си. Защо и докога ще се заблуждаваме - целият ''предприемачески" модел в България е сбъркан, бизнес няма, а едни изкуствено поддържани монополни бизнеси дадени на хора с ограничени възможности. Томислав Дончев нека каже, кой и кога от тези ''предприемачи" са инвестирали собствени пари, кога са купили активи и предприятия на реални пазарни цени, а не в пъти под стойността им и то със заеми отпуснати от банки при условия, каквито същите банки не дават на други освен "избраните"? Освен Домусчиев фирмите на кой и какво изнасят и продават по света?

колко гадно. таман да увеличите заплатите и ше дойде кризата....та, ше намалите и сегашните с това оправдание. убивай.

и псевдо оператора Я1 и псевдо банката са от сферата на псевдо услугите- те не допринасят с нищо за националния доход

какви специалисти ни трябват- бивши комсомолски или партийни секретари, доносници на ДС, ДС кадри, перачи на откраднати от населението пари, откровени педерасти, русифилистици задължително

Едноцифрен ръст е с от 1 до 9 лева увеличение. 10 лева е двуцифрено увеличение. Машалла Киро, евалла.

Г-н Домусчиев точно така кажете им, колко куца системата която вие подкрепяте... Нещата трябва да се решат генерално стига сте се правили на мотика .,,и другия пут на Арсенал като дойдете се обадете на аз да ви търся .., за да ви обясня европейския ви подход за напред. Поздрави Миро

Коментарите на Т Дончев са толкова повърхностни че ме навяват на чалгата”тука има дее е топчето” Г-н Дончев оставихте Габрово на произвола на съдбата... сега се правите на освободител нямате ли съвест стига с глупостите.ако искате на лично съобщение да се чуем .

Бизнесът да лапа шпека. Не останаха хора, които да работят, а да не говорим за образовани. Няма и откъде да вкарате, защото никой образован няма да ви работи за трохи в мангалската държава, като могат да работят навсякъде по света. 'Айде със здраве.

И си прав и бъркаш. Завършил съм първа английска гимназия в София. После Техническия университет и се насочих в ИТ индрустрията. Докато мои приятели висяха нон стоп по кафетата да говорят колко им харчи голфа, аз нямах кола, возех се на 94 и се скъсвах от учене. Сега не взимам 10,000 долара както би било по световните стандарти, ни за българския стандарт мисля съм компенсиран достатъчно добре. На мен ми е ясно, че не всеки може и трябва да се занимава с технологии. Обществото има нужда от всякакви хора. От сервитьори, фризьори, механици и т.н. Доходите на тези хора ще започнат да вървят нагоре не когато някой нареди от парламента, а когато се създаде силна основа от професионалисти, които да работят и изкарват високи диходи в най-котиращите се отрасли. Колкото повече заработват инженери, програмисти и т.н., толкова повече тази група ще харчи за услуги и хората в тази сфера ще бъде втората вълна да усети покачване на доходите.

иди питай Испанците, пеераз

Залъгват ни за милион и стотния път

0,1 също е двуцифрен ръст. Домуз, кажи честно - вЕрваш ли си? Ти ако искаш да наемеш инженер на световно ниво в България, даже какъв инженер - заварчик, стругар, или шофьор - трябва да му платиш повече, отколкото ще взима на запад. В Германия не взимаш само една заплата - там имаш медицинско обслужване на ниво, пенсия - гарантирана и нормална, детска градина, училище за децата, извозване на боклука по график, миене на улицата, имаш полицай, имаш съдия, имаш прокуратура, не дишаш пръдните на фъндича, имаш президент, който си подава оставката поради съмнение в корупция... Не всичко е пари, ДОМУЗ. КОй иска да ти живее в кочината???

То в Германия не можеш да видиш сняг по тротоарите и улиците, тук ни обясняват, че е нормално да газим, щото е зима ... Да не говорим, че така обработват пътищата си, че не можеш да се подхлъзнеш, а не като тук да ти обясняват, че 20 коли са карали една след друга без да спазват дистанция и с несъобразена скорост, затова са се нанизали ... как пък нямаше един свестен шофьор между тях, да се сети да спази дистанцията? Хората почистват есенните листа и мият след това ... такива ми ти работи, всичко в името на удобството и безопасността на данъкоплатеца - все пак трябва да е жив и здрав, за да продължи да плаща. Плащаш данъци, но виждаш къде отиват.

Обират.Само вижте баланса с Русия-износ за 50млн. и внос за 5млр.Това ако не е грабеж и източване , едно за нас и сто за тях.Дори ни унижават и хулят , но ние сме им дължали свободата си.Те ни дължът културата си , но не им дреме и дори се отричат от нас.Ех Стамболов ако ни предвождаше сега , всички щяха да треперят пред нас.

КГБ

Чакай сега, ти с еврогейския съюз ли искаш да търгуваш или с Русия. Защото еврогейските ни господари казаха , че не може с Русия.

Егати логиката.Значи 45г. имаше капитализъм , а сега дойде агентизъм.Русия ни източва с 10млр. евро годишно , но се чудим защо не върви.След Костов ние сме под руско иго.

Моето дете, държавата се източва едновременно от Русия, САЩ и ЕС. Ако си мислиш, че само едните точат, а другите много ни обичат, имаш голям проблем.

КГБ

Хапчета.

Кириле, тоя отгоре гледа, и не прощава... Евентуално може да позабави малко...

Къде е Кирчо? Техните го търсят - да го бият!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!