Кината "Арена Младост" и "Арена Запад" затвориха врати

Причината е спор между американска инвестиционна компания и дружества около създателя на веригата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това Това е като свежа новина за Затворен кенеф и прекъснато подаване на отвратителни боьи за облъчване на и без това обърквания българин

За тези които са им скъпи билетите от години Арената правят промоции вторник 3D филми са по 8 лв всички ; четвъртък пък всички 2D филми са по 7 лв няма други с такава цена и промоция. Отиваш гледаш най-новия филм за 7-8 лева!!! Ако толкова нямаш пари ами не си вземаш нищо за ядене все пак 2 часа няма да умреш ако не пиеш и ядеш аман от оплакване за скъпите билети!!!

Дефекирах!

в Арената да гледам "Терминатор 4". САМ бях в целия огромен салон. Чудя се направо как и защо пуснаха прожекцията...

2015 не може да си гледал Терминатор 4 точно, ама айде... аз съм гледал Терминатор 4 почти сам в киното, но не беше 2015

Жалко. Всяка седмица ходех в Арена Запад да гледам някой филм. В повечето случаи някаква боза, но самото ходене там, напитка с хрупанки и 2 часа без да мисля за ежедневните проблеми си беше нещо много, много хубаво :( Сега ще трябва да открия друго кино с хубави зали и удобно като място.

Васко, добре ли си?

Да ФалирВат :) ))))

Настроиха Арени с герберски протекции а приходи няма. Сега евреите ще им скъсат....мердседесите, на червенеещите гербери.

2003 година герб са ги скъсали от протекций

Много кина има вече, филмите станаха еднообразни бози, поне тези, които излизат у нас, вече няма какво толкова да те впечатли. Освен това има торенти и може да си гледаш филма у дома, много по-комфортно отколкото в кино.

ех тия торенти... филмите в киното са бози, в торентите не л*йно да е, безплатно да е!

не знам защо масово по-долу сте решили че става цитирания спор е въпрос по някъкъв начин касаещ доходността на кината. според мен въпроса е по-скоро в разпределението на парите, а не че са малко. ако беше обратното щяха всички кина арена да затворят не само тези двете. най-вероятно е дошъл момент за предоговаряне на франчайз и всеки се прави на твърд и непреклонен към исканията си.

TwinDaddy

Друго е! Един измамник нахендри цяла верига от кредитори.

Майната им на Арените. Да ги бутат. Няма да ми липсват и за секунда.

Бяхме в Арена Младост за по едно кафе с приятели - половината заведения не работят, няма хора, пустош и мрак. Ясно беше, че скоро няма да ги има. А и с право, защото цените на билетите бяха височки. Едно време на кино ходехме за стотинки, сега ми искат за 2 души по 10-12 лв. Ако отида с цялото семейство, трябва да оставя 40 лв.? Не, мерси. И да гледам американски тъпни. Един свестен европейски филм не вкараха тия през годините.

Били стотинки , ма преди и заплатката ти е била 90 лв нали ? Нали тия работещи хора там трябва и те заплата да вземат , няма да им платят 90лв , отделно правата за 1 филм да бъде пуснат са зверски скъпи , не всичко е пиратско. Айде да влезем в 21-ви век а да не седим в 1960та.

ами скъпи са билетите и то много. Преди ходих на кино често, но откакто понадуха цените спрях да ходя. Никой не иска билетите да са стотинки, ама 12-14 лв за билет са си много. И както казва правилно човека като отидат цялото семейство оставя 50-56лв за едно гледане на филм, което вече е много пари за един средностатистически човек. Да намалят билетите на 6-7лв и ще вадят пак същите пари, че и повече. Просто броя на хората ще се увеличи и ще компенсират. Вместо по 10-15 души в залата ще има доста повече. Ще печелят и повече, ама откъде акъл толкова на този пишман бизнесмен.

Вярно е, че прекалено много станаха и киносалоните за намаляващата популация. Тук обаче огромният проблем се казва Стефан Минчев. Един от най-големите измамници в държавата. Нахендри и банки, а сега попарата му сърбат и разни многомилиардни фондове с уж изпечени "Вълци от Уолстрийт". Сега за се смея.

Ето истината за състоянието на икономиката ни! Преди седмица ми направи впечатление, че ескалатора към последния етаж на Кино Арена Запад 2 години си стои затворен. Тогава си помислих - щом нямат пари да го ремонтират значи отиват към фалит.

Има логика. Прочие, ескалатора на Метрополитена на станция Сердика също втори месец не работи ...

Същото е и със сградата на българското общество. Ескалаторът не работи отдавна. Заселени са основно първите етажи... За горните етажи няма материал, нито смисъл. Явно ще затваря скоро.

На рашетниковите кутевчета не им ли спряха рублите след изборната загуба?

Сиреч, хлопнаха кепенци...

ББ ще ги открие триумфално за следващите избори, щот нали разтеж, стабилност, инвестиции..

Да затварят тия комуняги дето окрадоха държавата

Като не си плащаш сметките и кредитите - те затварят. Харизано е на някоя банка и чао. От самото начало се знаеше, че кината са пералня, даже много време изкараха. Сега може да се вирнат Ким стария си бизнес- видеокасети под наем, стига някоя банка да ги финансира.

Чичо Стефчо отдавна си е гушнал бая милиончета в личното джобче. Сега нито за кината му дреме, нито за касетките.

Аз явно съм ретро, но обичам да водя децата да гледат филми на кино. Подготовката и вълнението, билетите, пуканките, усмивките при излизането от кино-салона. Бях доста неприятно изненадана на 24май, когато прочетох надписа на Арена Запад. Тъжно, не неочаквано, но тъжно!

В Арена Запад дали са затворили и залата за билярд и тенис на маса или само киното?

Сградата е запечатана! Не може да се влезе. Всичко е затворено.

Странна работа. Самото кино сигурно е франчайз, заедно с колата и пуканките. Обаче разните там кебапчийници предполагам са наематели и зависят от собственика на обекта.

Аз и без това бойкотирам американската кино индустрия... :) филми в милимунда колкото душа иска. А думкането от озвучението само ми разваля удоволствието от картината

Разреваха се от холивуд, че ги бойкотираш

И Булсата спряха за месец НВО и .... така вече трета година ;)

Ще ходим на кино в Европа! :D

Искаш да кажеш в Сърбия, защото в Гърция почти няма кина.

някай ходи ли още на кино? щото да гледам и слушам как някой яде пуканки или чипс мога и без да ми пречат с филм.

сега ще трябва да си ходя на село за да гледам Аладин... :(

Циганите /гласоподаватели на герб/ не ходят на кино!!! Другите напуснаха България!

Ще затворят и за постоянно скоро

"затвориха врати" и "временно спират" не е едно и също, оправете си заглавието.

Мислиш ли,че сегашните СПИСВАЧИ,правят разлика!?Иска се и малко а...л.

Тези двете мега кина са полузатворили поне от 3 години насам ..... PR ход е да се прехвърлят нещата към спор с американците. истината е че нЕма пАре ........... за последните 10 години България е намаляла с 600 000 души!!! следващите затворили ще са магазини от големите вериги ..... щото като затварят малките магазинчета никой не забелязва. Иначе се бием в гърдите и тръбим: "Инвестиции, Сигурност, Доходи ..... Магистрали!" ама е вярно само последното и то частично.

Те и тръгнаха избирайки мръсни пари, а не с някакъв печеливш бизнес план

Бегай, бе, трол! МОЛ-овете се пръскат по шевовете от народ. Пробутвай си внушенията във в. Дума - тук пенЦионери няма.

По моловете се моткат основно майки с колички и тийнове, щото зиме топло, лятото прохладно, идеално за утрепване на време, а наемателите на магазините реват, ама са крепостни с договори и няма бягане..

Стабилността се засилва и рейтингът още повече !

Не знам дали сте ходили скоро на кино след премиера, но като си избера някой филм и дори анимационен за детето, само 1 седмица след официалната прожекция и вътре в киното сме 10 човека. Нямам си идея тези как печелят от това след като зала за поне 100 човека е пълна на 10% от капацитета в уиекенд прожекции. Представям си в делнични дни сигурно няма никой.

Перални са, на мутрите

За кината съм съгласна, че когато и да отидем след премиера, са си направо празни. Другото, според мен, което допринася за този отлив, е нечовешки надутия звук, от който направо ти става лошо. Всеки път ходя да се карам с някой умник да намалят силата на звука. Детето, което е на 11 г. си запушва инстинктивно в началото, ушите с ръце. И обясненията са, че това било нормата. Дрън-дрън. Абсолютно изкривена представа за качествен звук. Така било в чужбина. Пак лъжа. Не е така, гарантирам. Избушена и побългарена версия на всичко - от ПР до цялостен мениджмънт.

Коко - Верен отговор!!!

Най-вероятно терените там са по-стойностни за нещо друго, а не за киносалони.

Затварят ги за 1-2 месеца, за да може Тиквоний Прости да ги отвори и да се хвали с "инвестиции" :)

Пералнята центруфугира и това е резултата

Скоро ще затвори цялата държава. Последният да изгаси осветлението.

че то ходеше ли изобщо някой в тия кина? Особено пък в онова на края на града в Младост? Има достатъчно кина по моловете - големи и удобни зали, заведения, шопинг, паркинг..

Обичам да ходя на кино и гледам на голям екран, но спрях, понеже афиша е пълен предимно с анимация и и екранизации по комикси, малко ужаси, някоя и друга комедия, блудкави екшъни и почти никакви стойностни филми. И за капак на всичко е скъпо.

Нали искахте да сте , като хамериканците...

Ми айде да сме като рашките - дето цените им са 2 пъти по-големи от нашите, а заплатите - 2 пъти по-малки! И дето не можеш да гъкнеш даже и по форумите - после изведнъж почваш да имаш проблеми...

Има още киносалони с прекрасни зали - френския културен център на графа,Европамисля беше... на Стамболййски, Люмиер.....Ноооо,какво щастие бе ,че в деня на изборите банкянеца е наредил да махнат всички заграждения по Графа, музика - реклама за изборния ден, за само 24млн.лв.

Оти има пари ? Или оти нема ?

ТОЙ шъ ги отвори!

Вижте сега, тази работа с кината е като онази работа с книжарниците, като тази другата работа с музикалните магазини и да не изброявам нататък... Днес никой не може да си представи, че е имало години, в които младите българи са се тълпяли на Витошка и Патриарха на опашка, за да си купят касетка с новия албум на еди кого си. Или пък по-старото поколение да си купи грамофонни плочи... А имаше такива години. Днес в магазина има 55-65, че и нагоре инча телевизори с прекрасна картина, има абонаменти на нво и други, има дори свободни торентракери с купища качествени HD филми. Кой е този лудия, дето ще отиде на кино да му ядат пуканки във врата и да се оригват звучно след глътка бира?!! Кой? Киното претърпява своята трансформация и киносалоните влизат в прашните коловози на адио и видео касетките, на грамофонните плочи и книжните романи. Днес, в дигщиталния свят няма място за споделено физическо пространство. Днес всичко е индивидуално и субективно. Само плажа на слънчака е общ. Затова и нормалните българи не ходят там на плаж... А вие искате да ги вкарете в кинооборите?

Добре го обясни. А какво ще правим тука с едните пари дето са наляти в сградите, кредитите и високо обучения и квалифициран персонал от Арените?

Както е казал героят на Илф и Петров, Остап Бендер: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

Всичкото, което изброи е вярно, само че според мен емоцията на киното и емоцията във вас е различна. Аз предпочитам и дори е нещо като традиция всеки петък, или всяка неделя да се ходи на кино. По този начин се разтоварвам от ежедневието и ми е много по-приятно да отида на кино, отколкото да гледам филм в нас. Губи ми се тръпката от киното.

Всичкото, което изброи е вярно, само че според мен емоцията на киното и емоцията във вас е различна. Така е, съгласен съм напълно с вас. Бих си позволил да ви допълня с един друг пример, че емоцията от секса вкъщи и този с непозната навън или пък платена на определени места и коренно различна. Но уважаеми, тук не става въпрос за емоция, а за пари! И дали мениджърите или пък собствениците са успели да убедят множеството хора да се разделят с парите си в тяхна полза. Уви не са успели.

абее сигурно си прав, ама това се отнася за големите градове -София, Пловдив, Варна,Бургас и то не за всички жители.... Я отиди в по-малките градчета където нито интернета е за хвалене, тито имат възможности да ползват пооследните писаци на технолагиите.....Отиди в Сандански примерно- хубав град! Скоро откриха модерен киносалан. Е хората с кеф ходет и им е добре. Та Свилине, не гледай от може би твоя камбанария. А за Арените-да си решават проблема.

Това са само временни пречки. Колелото на техническия прогрес се върти неумолимо и връщане назад няма. Ще останат единици, ценители, чаниаци или чудаци, ще има частни киносалони, в които да поканиш специален гост и да ти направят прожекция само за вас, но масовото кино отива в историята. Неумолимо и безвъзвратно. Едно време такива като вас са казвали за първите коли в България, че е небадница тая работа, че няма пътища, че ще затъват в калта по черните пътища... Днес 90 години по-късно има ли паланка, до която да не може да достигне SUV? Не, нали? А да не би селяните по селата да се предвижват с магарешки или волски талиги? Не, нали? Бъдете в крак с времето, независимо на колко години сте! Бъдете оптимисти и гледайте от смешната страна на живота. Това помага много. Особено в кочина като нашата!

колко от днешните филми са изкуство и си заслужава да се гледат на голям екран? Повечето продукция на Холивуд е смилаема и пред екрана вкъщи.

Тези кина са толкова неприятни и опасни. Направени от пожароопсани строителни материлаи, които трябва да се използват само за временни постройки. Никога не ходя там. Колко хубави киносалони имаше преди - "Сердика" 'Изток". Защо са ги уничтожиха, а "Сердика" подпалиха.

А навремето такива хубави коли имаше - Лада, Масквич и ани и тях униЧтожили, нали? Ах, какая неправда! Малко абасралис след избори, ну так держит!

най-обикновен пездюк си ти миличък.

комплексиран нещастник , неграмотен, злобен - как е възможно цялата помия на човешки качествата да се назначат среща в твое жалко туловище

Баш тия дето имат големи терени и могат да се бутнат за ново строителство, а не са под наем в МОЛ

стаЛбилност. Нищо, всичко е точно.

говедата ще се зомбират по-малко

И двете места отдавна са заприличали на коптори и на кино там ходя само с пистолет, опрян в тила. Тъй че - загуба нулева!

Иван Костов има вина

Дали има вина или няма ще се разбере на одита в отвъдното ......

Празно нема. На негово място едно китно затворено комплексче ще реши въпроса.Не го мислете. Може би в Младост да се въведе въжен градски транспорт.Тих,не замърсява въздуха. От покрив до покрив.Иновация!!!

Или от асансьор до асансьор.

Бойко е виновен! И Цветан Цветанов - тоже!

Временното в този бизнес означава постоянно.