Две от най-големите кина в София - "Арена Младост" и "Арена Запад" затвориха врати. Причините са това са "правни обстоятелства, които се нуждаят от време за разрешаване".

Новината съобщават от ръководството на сайта на компанията. В обявление на сайта на двете кина е обяснено, че става дума само за временно прекъсване на работния процес. По информация на в. "Капитал" става дума за спор между американската инвестиционна компания Apollo Global Management и дружества около създателя на веригата кина Стефан Минчев.

Ето какво гласи официалното съобщение от кино "Арена":

"Уведомяваме ви, че от днес - 23 май, киносалоните в кината "Арена Младост София" и "Арена Запад София" временно спират работа. Прекъсването се налага във връзка с настъпването на правни обстоятелства, които се нуждаят от време за разрешаване. Вярваме, че временните затруднения ще бъдат преодолени и кината скоро ще продължат работа. Поднасяме искрените си извинения за причиненото неудобство и благодарим на зрителите за тяхното разбиране и лоялност."

Кино Арена е на българския пазар от 2003 година. Отварянето през годините на 10 кина с 81 зали в 6 града - София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Смолян, превърна киноверигата в най-голямата в страната.