Казахстан попари очакванията, че ще може да замени доставките на петрол от Русия

Добивът на петрол не може да бъде сравняван с кранче за вода, което просто може да бъде отворено допълнително, за да потекат по-големи количества, заяви казахстанският министър на енергетиката

Обратно в новината

Коментари - Казахстан попари очакванията, че ще може да замени доставките на петрол от Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не пуска новината,че Казахстан се ПРИСЪЕДИНЯВА към западните санкции срещу Раша и спира плащанията към руски банки.

Евроидиотите се надуваха като паяци, без да имат връзка с реалността. И сега?!?

Ехо...ти си евроидиот също. При това от челниците. Защото българското правитество е по-светец от папата и е с най-агресивното поведение спрямо Русия в цяла Европа. Така, че се надявай руснаците да не си го върнат в пропорционални размери. Никой в тази държава явно не е способен да е дипломат и да гледа интересите на България на първо място.

ДОЪР ДЕН ЕВРОПКЕ ......А ЗИМЪТЪ КО ШЪ ПРАИТЕ ?

държи 10% от световния нефт. Не сте в положение на монополист за да пиздите. Русия добива 11 млн барела/ден, Саудитска Арабия 12 МЛН барела/ден а САЩ, Путьо, добива 18 МЛН барела/ден. 83% от руския газ отиват в ЕС. Китай взима 10% от руския газ. Само 3,3 % от газа за Китай е по тръба. Останалото е с танкери от Ямала. За юни ЕС е внесъл 4,5 МЛД куб.м. газ от Педераша. За юни ЕС е внесъл 5,5 МЛД куб.м. газ от САЩ.

само с едно заявление по телевизора Путин потопи западната икономика в рецесия.С още едно изказване и цените на газа и петрола отиват до небето.А все още Русия не е започнала да удря запада.Сега само ти нокаутира лека по лека.Причината-запада има виртулна икономика от балони и е хартиен тигър.Русия Китя и останалия свят /85 %/ и ма реална икономика.Другото са митове.

Нещо не си разбрал - Русия добива не 10%,а 19-22% от световния добив на петрол т. е. около 1/5 дори повече от петрола всеки ден, всеки месец. И сега някой казва, че този обем нямало да го има или нямало да има проблем?!

Вестник Стършел ли четеш??? Или си тъп по рождение

САЩ и 20 да добива, те си го ползват не изнасят, даже резерва си отвориха. СА добива почти толкова, колкото да си покрие ДЪЛГОСРОЧНИТЕ договори, има много малко свободен капацитет. Така че не е колко добива, а колко ИЗНАСЯ от добива. Те и Китай произвежда много зърно ама пак ВНАСЯ.

'Що бе, ти да не живееш в Австралия? Ще зъзнеш и ще плащаш и ти. Какво злорадваш, бунак.

За какво им е петрол на Еврогейците - ето вече им хареса а и свикнаха - не се къпят, лягат си с падането на мрака, тъмните улици и витрини навяват ретро спомени от младостта

'Айде още един австралиец...нали и ти си еврогей. Май не си го осъзнал. И ти ще зъзнеш, и в тъмно ще седиш, и храната ще ти се оскъпи. Вероятно ще си и по-зле от тези, от които си мислиш, че не си. Между другото с вчерашна дата, екс канцлер Шрьодер се оказа, че се е срещал с Путин миналата седмица и са си говорили сладко. А българското правитество със силно агресивната си политика към Русия може и да си получи обратно отношението, което обаче няма да се отрази на никоя тиква в политиката, а на твоя джоб, юСмей се сега.

да си знае гьола.

Тръбопроводите от Казахстан и другите централноазиатски републики минават през Русия. Путин ще го спре ако тръгнат да снабдяват Европа при положение че от Русия не се купува. Президентът на Казахстан е лоялен на Путин за сега защото му спаси кожата зимата иначе отичаше като кадафито. В същото време не смее да признае сепаратистите в Украйна защото северен Казахстан е населен с руснаци и има опастност Путин ще му изиграе кримски сценарий #2 или по-лошо "специална операция" #2. Въпросът е колко време още ще издържи Казахстан да продължи да дотира газът за местните и ако пак либерализира цените тоя път няма да му простят и народа ще го свали.

на Бизнес форума в Ленинград преди няколко месеца, президента на Казахстане на пределно чист руски език му го втъкна на Путьо: https://youtu.be/PAJ5d23o3C8 - Казахстан никога няма да признае ЛНР, Крим, ДНР.

Путин го спаси преди няколко месеца от пуча, т.ч. няма къде да ходи. Може да си говори каквото иска, но и той и Путин знаят, че мърдане няма. Това е прах в очите, за да могат руснаците да си въртят бизнеса през казахтански фирми и банки.

Ето и официалния отговор на еврокомисията: - Опааа.

Ууупс, такова.. пестете и богатите да плащат повече.. Ама то няма какво..е... кофти, ама... либерално... дъга...джендъри.... такива.... демокрация.. ;) Звучи ли познато?

Нищо изненадващо и ново. Точно същите са аргументите и на другите страни - производитлки на петрол и газ. Тъпа политика от страна на ЕС. На производителите им трябват инвестиции и време за изграждане на допълнителна инфраструктура, което подразбира само едно - дългосрочни договори. Така отговориха от Катар на Германия - ще направим инфраструктура, но ще сключите 30-годишен договор за доставка на газ. А това няма как да стане, защото никой не е отменил зелената сделка и очаквания отказ от въглеводородите. Освен това, кой вярва на купувачи, които с лека ръка и едно политическо решение отменят договорите, налагат санкции, конфискуват активи. Балъците отдавна не са на мода в бизнеса.

ЕС напълно заприлича на соца Най напред се взема политическо решение пък след това се прави икономически анализ. Навремето Западна Европа вървеше напред защото политиката не командваше икономиката а я подпомагаше.

Тия па намерили кого да питат. Казахстан е по-голяма диктатура и от Путин, руска губерния.

Искямските страни брутално отказват на ционистите от америка и сие.

Да питам европейските дебили ОТ КЪДЕ СМЯТАТ, ЧЕ ЩЕ МИНЕ КАЗАХСКИЯ ГАЗ И ПЕТРОЛ ЗА ДА СТИГНЕ ДО ЕВРОПА?

_stankow

И това при условие, че Казахстан има обща граница с Китай, а Китай насита на нефт няма ... Европците са много интересни - направиха им газопровод до тях СП-2, те тръгнаха от Катар и Азербайджан да търсят газ. Сега кой ще тръгне да им прави нефтопровод, като ги знае колко са вятърничави ?

Ще мине през руската тръба, която преди няколко месеца изведнъж се повреди, колкото да покаже на казахите, как трябва да се държат.

С всеки ден забавяне на СП2 ще боли все повече и повече. Но пък джендърите не се плашат от болка;)

Германците и да сертифицират сп2 газ ще видят през крив макарон. Системно намаляне на количествата до капитулация.

Не им убивай надеждите

Никакви очаквания не е попарил Казахстан - това беше ясно отдавна, само лумпените вярваха на лъжите от телевизора.

А добър ден, европейските бюрократи сега ли рзбраха, че нефта и газа не тече като от чешма на която въртиш кранчето