Коментари - Картофът е най-поевтиняващият зеленчук, цената на краставицата скача | Бизнес.dir.bg
назад

Картофът е най-поевтиняващият зеленчук, цената на краставицата скача

За отминалите пет работни дни цените на едро са нараснали с 0.26%, а на годишна база, спрямо 23 октомври 2019 година, са поскъпнали с 11.83%, сочат обобщените данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

Обратно в новината
| Автор: Георги Вулов, 3e-news.net

Коментари - Картофът е най-поевтиняващият зеленчук, цената на краставицата скача | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вчера в популярен хипермаркет в Бургас гроздето се продаваше за 2.90. За какво поевтиняване говорим, тези цени откъде изскачат!?

Че то в популярните хипермаркети не само гроздето, но и всичко останало или е с надута цена, или е някакъв сурогат, или е препакетирана в лъскава опаковка стока, в най-добрия случай 2-ра употреба. Или нещо друго, по правило в полза на търговеца. Или комбинация от тях. В този аспект, най-доброто нещо, което можеш да направиш е, кракът ти да не стъпва на такова място.

краставицата е стока с двойна употреба, затова

Точно кой картоф и коя краставица са поевтинели?

защото ДОБРИ ХОРА от Кюстендилско ПОДАРЯВАТ картофи! И търгашите и спекулантите са съответно с к..р в г..а!

явно ги изкупуват незадоволени кикимори и педалковци, ударени от липсата на секс през изолацията. Затова цената им се вдига!

Пазарът по цял свят е саморегулиращ се, само в простоалчна територия България е медийно регулируем. За това нищо не върви и няма да върви, докато е така. Всяка стока има себестойност и е нормално да се продава с 20-30% надценка. При топлите зими у нас, оранжерийното производство е почти съизмеримо с полското, на базата на какво цените растат? Населението има почти постоянни, неувеличаващи се доходи и няма да купи килограм, а половинка или нищо. По-добре ли е хем да сме гладни, хем да се изхвърля продукция?