Коментари - Караниколов: Превъзхождаме Турция по доста показатели за завода на "Фолксваген" | Бизнес.dir.bg

Коментари - Караниколов: Превъзхождаме Турция по доста показатели за завода на "Фолксваген" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Караниколов: Превъзхождаме Турция по доста показатели за завода на "Фолксваген Загглавието е в пълно противоречие със статията,а кой е идиота тук,Караниколов ли или пишещия статията.

Муахахахахахахаха. Смех голям: Превъзхождаме Турция: 1. С членството ни в ЕС -- последна дупка на кавала... 2. По-ниските оперативни разходи -- "Те се правят, че ми плащат, аз се правя че работя" 3. Висококвалифицираната работна ръка -- търсят се под дърво и камък но го няма поради предишната точка 4. Локациите, които предлагаме -- Пловдив, Пловдив и Пловдив в ЖП връзки от 50-те. Голям смях. Тиквоча все си ги избира по-прости от него и после комунистите гонили дядо му и затова VW са избрали Турция.. Само правдания

То Караниколов на практика е изброил отрицателните показатели,по които действително превъзхождаме Турция,а членството ни в ЕС не е никакъв показател,най-малко пък икономически.

по корупция, по рушвети, по мега-раздута мудна и некомпетентна администрация, по лошо отношение към инвеститорите, по измами... Сигурно има и още много!

Караниколов: Превъзхождаме Турция по доста показатели за завода на "Фолксваген" Вие господин Караниколов НЕ СТЕ за този ПОСТ !!!

в заводите за автомобилни компоненти е изнесено "мръсно" и трудоемко производство поради 10 пъти по ниска цена на труда у нас!

Ти някога влизал ли си в такъв завод изобщо?? ? Това в нещо наистина уникално, което ако не си влизал ти е бедна фантазията да си представиш?

ББ им е надул шушона на чиновниците да припяват за възхода на икономиката ни - даже е смешно , при положение че и малките деца вече знаят че читав инвеститор няма да се набута в най-корумпираната "държава" в Европа. Важното е да развява знамето и да се оповестяват високопарни лозунги. Навява спомени от Татово време и КНДР.

Само едно ще ви кажа.От личен опит и наблдения,ви казвам.Няма криви и по негативно племе от нас.Няма държава която си показва кирливите ризи като Нас. Нима няма корупця,бедност,престъпност в Турция,Русия ,Германия,Гърция,Европа,Сащ.Има та да ви писнат ушите.Ама крещим та н чуват чак на полюса.После защо ни гледат и ни се смеят.Като ревливи бебета,нищо не правим ама си искаме. Да допълня не защитавам нито една партия.

......Ръководството на "Фолксваген", явно започва да прилага едно старо азиатско правило "ако искаш нещо да не се случи то започни да го отлагаш", Ще видим дали и през есента ще вземат решение къде ще построят завода, ноо вероятността да отложат решението отново е най-голяма и това ще покаже че и за турчолята нищо не е сигурно.....за нас какво неграмотно и мързеливо население 80% дебили според една червена мърша и 90% русофилистици,....никакъв шанс!

По надупване.

Западни балкани,унищожена в миналото икономика ,най бедни в ЕС,е НАЙ ПОСЛЕ НАПРВЕТЕ И ВИЕ НЕЩО ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА В ДЪЛБОКАТА ВИ ПРОВИНЦИЯ

Идват избори и имитират,че нещо правят за България

А за завод на Лада или пък Москвич в България превъзхождаме по някои показатели дори и Беларус!

Като го чуеш тоя министър, да те е страх да помислиш за останалите!

Абе Емиле,какво стана с Нюндай,нали и там водихте някакви преговори?внимавайте дане вземат да се сбият с Фолксваген кой да си построи завода в България.

Министър Караниколов беше изчерпателен и ясен - в краен случай в България ще построим завод на Лада или пък Москвич. Нали и без това повечето българи са русофили.

Успех на турция да ни хване по показатели корупция и неадекватни управляващи.

Турците по-скоро ще ни накарат да се хванем за палците.Така че запаси се с вазелин.

Роднините на Ердоган решават всичко- нещата стават семейно и това няма как да се нарече корупция, а си е фамилно управление.

Най-вече по показател корупция!

Точно по същият начин трябваше да се борят за инвестиция на СААБ, предлагана покрай Грипените като изтребители. Предлагаха 110% от сделката или 2.1 милиарда лева инвестиция. Можеха тук да произвеждат Волво ако искат. Е, благодарение на управляващите може би пропуснахме да печелим милиарди лева!

Къде ще се произвежда Волво зависи от Форд а не от Грипен!

Може и да съм го объркал. Произвеждат и коли. Кой кога притежава е вече трудно да се каже. Волво е може би вече повече на китайци. А СААБ пък купавт нещо от англичани и обратното. И някаква част се купува от американската Генерал Моторс. Които пък са свързани с Генерал Електрикс, дето произвеждат двигатели за изтребители, включително за новите Грипени и Ф/А-18 двигателите са еднакви - F414. Някакъв там си кръщава компании все с това "Генерал" отпред.

Смятай какви глупаци са това съветофилите....Къде СААБ, къде Волво омеша...Страшни тъпани, ама страшни...Автомобилното поделение на СААБ фалира преди години...А Волво е собственост на китайци...Пълни олигфрени, почитатели на Ердоган и каПутин..

Защо автомобилното подразделение на СААБ фалира? Същото ще стане и с бутиковите им самолети.

Дори англичаните ги ползват за тренироки. Сега май Бразилия ще купува.

вярно е. По корупция и престъпност сме много по-напред. Хората вече ги убиват и ограбват не само по пътищата но и в собствените им домове. Е сит на гладен вяра няма.

Надявай се к.ре на пияни жени!

Не знам защо въобще се говори още за това нещо. Трябва да са луди тези от VW да предпочетат държава, в която няма нужната работна ръка, законите се изменят всеки месец и не се спазват, и се краде яко. Тази държава, която описвам не е диктаторска Турция.

Превъзходството ни в корупция е смазващо. Едните отиват в Турция, а другите в Сърбия. А ние обясняваме, че сме в Европейският съюз, че имаме евтина работна ръка и ниска данъчна ставка. Е, и? И това не помага. Явно има неща, които спират фирмите. И тия неща са точно корупцията и мутрите. Същите тия дебеловрати, дето са пренаселили Слънчев бряг, че и са собственици на хотели, ресторанти и дискотеки. Егати държавата! Вместо да са в затвора, те го раздават бизнесмени. Как да дойдеш в такава държава? И държава ли е това? Къде е държавността? Май нещо не се вижда!

Не знам защо тази калинка продължава да се навива, като отдавна всичко е изгубено!

Как няма да се навивам като трябва да си запазя министерския пост бе капут! Нали и аз трябва да завъртя някоя далавера с мезонети. А ти се прибери в опърдяната си и мухлясала панелка,където ще си останеш докато си жив.

КараГлупаков внимавай като излизаш нощем от вас! Все някой ще си пъхне нещо негово в теб...

Герберите отново се оляха. Изтребиха свинете и прокудиха Фоксваген, а сега обясняват на простолюдието как не били оценени. Не пропуснаха обаче да харизат на своите господари - янките, 3 милиарда народни пари.

Отдальонен в диспансера ли се явяваш капитане? Като такъв не би трябвало да си пропускаш хапчетата.

Павка, пак ли си на смяна за стотинки? Не събра ли някой лев да топнеш миризливите крака в морето?

Стотинки и копейки взимат такива като теб. Мен не могат да си ме позволят и затова изказвам личното си мнение и ми е през дедовия кой го тормози това. За да те ощастливя, в неделя се върнах от Дюни, след две седмици отивам в Агридженто. Ти закърпи ли палатката?

Павка много лошо че не ти плащат, сега поне знаем че си натурално тъп

Положението не е толкова зле. Имайки предвид че министър Караниколов е от квотата на Атака,възможно е да уреди откриването в България на завод на Лада. Като си направиш вноска,редът ти ще излезе след 10-15 г. и ще получиш съобщение по пощата. Както беше по времето на бай Тошо. Тогава от радост ще се напиеш с евтина домашна ракия и ще си купиш един ВЕФ-206.

Ние не превъзхождаме дори първибитното племе гурумбу от горното поречие на Замбези. Техният вожд Нгоро-Нгоро има повече икономически познания от нашата Тиква и е далеч по остроумен

Шансовете ни за завод на водещ производител на автомобили са почти колкото на Свазиленд и на Буркина Фасо.

Караниколов слез на земята, ще изпревариш началника си по говорене на небивалици. Добре, че си ти да им отвориш очите на хората от VW, ама на те като са прости ще изтърват златната рибка а?

Шило

Интересно,коя професионална гимназия и кой ВУЗ бълват такива специалисти?

За "висококвалифицираната" работна ръка ли питаш или за Караниколов?

Шило

За работната ръка на Караниколов

Абе не разбрахте ли вече, че VW си търсят място за завод извън ЕС?

През 2007 година чуждите инвестиции в БГ-то са близо 18 милиарда лева. При лошите "комунисти" от БСП. През 2017, при "демократите" от СИК... да, де ГЕРБ, чуждите инвестиции са по-малко от 2 милиарда лева. Правете си сметките сами.

Да де но на статистиката спусната от Позитано 20 вярват само няколко червени подлоги. Колко точно? По минусите ще ги преброим.

Дано...Много рубладжийски отр@пки има в България, това е лошо, но VW трябва да отчетат, че не са управляващи...Докато в Турция, баш отр@пка управлява

Наглостта на Ердоган ще му изиграе лоша шега с инвестицията на Фолксваген,ама да видим! Голяма глупост ще бъде на Германския концерн да инвестира в Турция въпреки по големия и пазар точно заради наглата политика на Ердоган и отношението му спрямо ЕС и съседите му! Голямото сближаване на Турция с Русия също има ефект към инвестициите от Запада! Ако все пак Фолксваген инвестира в Турция,това ще бъде голям подарък за турския президент и така той ще си помисли,че провежда правилна политика и дори,че той е победителят във всяко отношение! Уж европейски санкции,а в същото време големи инвестиции от ЕС в Турция,демек прах в очите на хората в Европа! Отделно ЕС налива милиарди на Турция за справяне с бежанския проблем,а това си е до някъде рекет от страна на турците. И какво ще излезе накрая,Ердоган си прави каквото си поиска,а САЩ,ЕС и Русия му клякат и служат,скара се със САЩ заради ракетите с-400 и накрая и санкции може да няма,свали руски самолет и след това уби пилота му,после уби руски посланик и накрая за награда получава руско въоръжение,пуска бежанци към Европа,преследва християните в Турция,говори за промяна на граници със съседите си,окупира част от Кипър,меша се във вътрешните работи на Балканските държави,плаши ги с война,води репресивна политика срещу образованото население и накрая за награда от ЕС получава завод за милиарди,е как няма да се почувства,като победител след цялата политика,която води?!? Дано собствениците на Фолксваген обмислят добре ситуацията и да не бъдат водени единствено от мисълта за милиардни печалби на турския пазар,защото това може и да не се случи. Проблемът е,че сега САЩ и ЕС обмислят,как да не загубят Турция,като съюзник,а Русия си върти своята политика и си гледа интереса,ако може да отдели Турция от ЕС, САЩ и НАТО това ще е голям успех за нея,но отдели ли я,то Фолксваген би трябвало да се откаже от инвестиции там и да пренасочи всичко някъде другаде,надяваме се,че така може и да се решат да изберат нас. Затова явно отлагат все повече и повече твърдия си отговор,къде ще инвестират изчаквайки да видят,какво ще се случи в близко време....

Превъзхождаме - смех смеех смееех. Някой е закусвал (или пушил) нещо забавно сутринта.

България няма дори теоретичен шанс да бъде избрана за този завод. Като почнеш от мафиотската структура ГЕРБ, минеш през липсата на кадри и свършиш с това, че България е микроскопичен пазар, населен с тотални бедняци.

Този завод няма как да бъде построен в държава от ЕС заради емисиите СО2 , които забраняват коли на дизел и бензин .Това и децата го разбраха вече ,че конкурсът от няколко страни беше фиктивен за да може Турция да даде по голями отстъпки на фолксваген . Изобщо няма и не може да има конкусрс за такъв завод в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ . НАБИЙТЕ СИ ГО В МАЛОУМНИТЕ ГЛАВИ ВСИЧКИ. Сърбия която не е в ЕС но беше в конкурса не я избраха щото има голям шанс да влезе в съюза а Турция такъв шанс няма и затова там могат да правят заводи и за автомобили на въглища.

По мързел и търсене на келепир превъзхождаме целият свят.

Кой е луд да произвежда в България веднага на изхода на завода ще се появят охранители, застрахователи, комисионери, политици........

превъзхождаме ги и по IQ ... на управляващите.

Шшшшшш този министър е най- великия комедиант !!!! За всички времена !!!

е ли обидно, че там са по-високи разходите за заплати????

Превъзхождали сме някого? Освен по тикви - никого с нищо не превъзхождаме! Тоя министър се шегува....

Заводът бе построен многократно преди изминалите избори и си свърши работата. Предстоят най-важните. Ако един и същи завод го построят за втори път и послужи отново - ЕВАЛА на свинете в кочината.

Този пак не си е пил таблетките.

Проблемът не е в какво ги превъзхождаме, а дали VW може да направи повече пари тук в сравнение с Турция. VW не може да направи повече пари тук, защото в Турция най-големият клиент на този завод ще е турската държава. Това са между 30 и 40 хиляди коли всяка година. Това е бройка, която е гарантирана, че ще се изкупува и няма нужда да се пласира. Комбинирано с разни други административни детайли, които спестяват пари при изграждането и поддържането на завода, защото Турция може да не се съобразява с европейското законодателство прави целия проект по-изгоден. Ако се вземе решение заводът да се построи тук, то ще бъде чисто политическо. Да видим нашите хубавци дали са целували достатъчно четирибуквия за това.

30-40000 автомобила на година? Държавна поръчка? С такава гаранция всяка държава би спечелила надпреварата! Турците не могат да си позволят да направят подобно предложение.

Всъщност доклада, който прочетох публикуван в немските медии говореше за подобни огромни бройки като "консервативни". И аз съм скептичен, но ще видим. За май 2019г. по официални данни са закупени 48256 нови автомобила в турската икономика.

Превъзхождаме по корупция, беззаконие, рекет, мафия, мръсотия, циганизация, безредие и т.н.

Те германците на опашка се редят да строят и инвестират у нас !!

Цитат: "..."Превъзхождаме Турция с членството ни в ЕС, по-ниските оперативни разходи, висококвалифицираната работна ръка и локациите, които предлагаме", поясни той. Предимствата на Турция са в по-големия автомобилен пазар, опитът в автомобилостроенето ..." Караниколов да не е бил на плажа преди интервюто бе ? В Първото изречение хем превъзхождаме Турция по квалифицирана работна ръка (което не е вярно) а след това в следващият ред Турция ни превъзхождала с опитът в автомобилостроенето ?! Тука или причината е в слънцето или в хапчетата или с нещо спиртно

Млък бе нещастник, какво разбираш ти от икономика?

т.е. предимствата на Турция са несравними

Перник е в България. По-железен аргумент от този няма.

Висококвалифицирани българи има, но те не живеят и не работят в Бг. Истината е, че на Фв може да предложим само един гол Уй. Ние всъщност не можем и нискоквалифицирани работници да им дадем, и те са в чужбина. Можем да им дадем пенсионери и цигани, ако измислят какво да ги правят. Или държавни търтеи, ако някога почнат да ги съкращават въобще.

65% от населението на Турция е младо / до 29 години/ и евтина работна ръка. Това търсят фолксваген. В България с този демографска криза няма вече условия за големи заводи, поне за сега. Младите се изнизаха от България. Другото и то е вярно, какъв пазар сме ние, никакъв. Турция им обещава голяма държавна помощ и да им купува 50 хиляди коли годишно за държавната администрация. Условията в Турция и България са неизмерими, капиталиста търси келепира и ще го намери, но не и при нас, нали сме големите европейци, ха,ха,ха................ Европейци на книга.