Коментари - Калин Христов, подуправител на БНБ: Има огромен риск от навлизане в инфлационна спирала | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този мошеник и тарикат брат Велчев за какво се е наредил и той сред банкерите? Знаем му далаверите и още се помнят неговите "успехи" като финансов министър на тройната царска коалиция. Аман от такива нагли типове!

Като вдигнеш лихвите, кредитирането намалява и парите в обръщение намаляват, а всеки гледа да си върни дълговете, само че за това няма достатъчно пари в обръщение. Ако всички решат да си върнат кредитите в един момент, това не е възможно. Допълнителните пари за лихвите не съществуват. За да се върти машината, трябва да има непрестанна инфлация с нови кредити...Последните 15 години всички се разпищовиха, сега ще има вой на умряло, фалити и масови разпродажби.

Вярно! Точно поради тази причина, "Развития Колективен Запад", от който сме част, благодарение на "Цивилизационният" ни избор е измислил ето това: https://www.reuters.com/article/factcheck-switzerland-pod-idUSL1N2SY1YR Само да напомня, че Швейцария НЕ Е част от еврозоната, в случай, че ни сложат в една цивилизация с тях. Канада, обаче е - https://www.canada.ca/en/health-canada/services/medical-assistance-dying.html ... все пак премиера ни "беше" канадец.

Много интересно, как се бориш с инфлацията, като печаташ фалшиви пари от десетилетия?! Като създаваш хиляди фалшиви работни места и длъжности за аверите. Тези двамата на снимката какво "работят"?

Господин Калин Христов се прави на умряла лисица. 1. Хем казва, че инфлация се бори с вдигане на лихвите, хем иска целенасочени помощи (т.е. ваучери). Ваучерите са пари с намалена ликвидност. Ако банкерите не искат (а те не искат, защото ще има рецесия, която ще ги принуди да направят преоценка на активите (акции на ТОП ИТ компании и други) в балансите на централните банки, което ще ги приндуи допълнително да вдигнат на лихвите..) да вдигнат лихвите, с което да приберат обратно кеша от пазара, то ще бъдат принудени да намалят ликвидността на парите.. това представляват точно ваучерите или с други думи - контрол върху потреблението. МАСОВ контрол върху потреблението. На български това се превежда като (изберете си): комунизъм, купонна система, планова икономика и т.н. 2. Гн Христов споменава 70-те години. Хубаво е да спомене и историческия контектс - тогава се случва поредния фалит на доларовата система и се налага качествена промяна в паричната система - премахване на златния стандарт (това си е все едно да махнем нашия борд). В момента гн Калин Христов извършва държавна измяна, като заема позиция да принуди нас българите да плащаме чужди дългове, чрез промяна в паричната ни система. Това не трябва да се допуска.

Само да вметна, че когато става въпрос за качеството на активите, което се изтъква като основен аргумент свързан с промяна на паричната система към евро, много моля гн Калин Христов в следващата си публична изява да коментира факта, че банките в България не приемат за гаранция по кредити дори собствените си акции. Нужно ми е експертно мнение, благодаря. Също ако може и надзора да се изкаже по въпроса. Какво означава и за какво е индикация, че банките не приемат за (качествено) обезщетение по кредит СОБСТВЕНИТЕ СИ АКЦИИ.

Този Велчев до него - какво търси. И той акъли дава. Ненаяли се!!!!

Не само ние, ами и светът като цяло, вече е навлязъл в инфлационна спирала. Освен това си имаме и яка стагфлация, дупе да ни е яко! Поне младите ще научат, че има по-страшни неща, от това да не можеш да си купиш нови силиконови ..... мозъчни кълба.