Коментари - Какво показва ралито на валутните и фондовите пазари: Признаци за нов "балон" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И вселената се раздува. Чакам да гръмне....

няма по-голям и надут балон от този на имотите в софия и околията

Борсата е пирамида управлявана от ЧОВЕК. Я някой да ми обясни защо борса и долар се влияят да речем от нов президент на Америка. Да не би да са отворили нови заводи или покупателната способност на хората се е увеличила. Просто богатите стават ултра и непотребно богати за сметка било на хората, животните или природата. Ограбване, смукане, изсичане, убиване... Това ли ви е демокрацията бе изроди?

Ех, ако не разбираш защо борсата се влияе от "да речем" избирането на нов президент в Америка, мястото ти не е тук. Неспасяем си. И да, точно това е демокрацията, хора като тебе, които не са положили никакви усилия да си напрегнат малко мозъка, да дишат прахът на останалите. :)

Тоя паразит дори няма един реален работен ден, този боклук, един пирон вероятно не е забил, една лопата земя не е обърнал, така че да му обясняваш едва ли ще има ефект. Още повече че точно тези изроди ревящи за "Ограбване, смукане, изсичане, убиване.." непрекъснато искат избиване на опонентите и конфискуване на имущество им, както и "идустриализация на иконмиката" тип 50-те години на 20-ти век със изсичане и изсмукване на всичко...

Даже и не четох глупостите, като видях що мастило е издраскал. Чак и анализатор.

Преписал, не надраскал...

Балона го надули малките ритейлчета :)

Познавам хора дето купуваха акции на Холдинг Пътища на Божков по 42 000лв. бройката. Някой продадоха апартаментите си за да си купят акции. После тези акции станаха 50 стотинки. Черепа взе парите и каза ще видим. Някой от михлюзите се самоубиха и отърваха земята от глуповатото си присъствие.

18.10.2007 Вчера късно следобяд бяха въведени 15 оферти за 25 акции на Холдинг Пътища на максимално възможната цена от 48 824,10 лв. за акция. Тази сутрин повечето оферти бяха отменени, като останаха само 3 оферти на тази цена за общо 3 акции, като 12 оферти, или 80% от търсенето при максималната цена, бяха отменени в периода 9 - 9:30 ч. преди старта на днешната търговия. При Мостстрой бе отменено почти половината търсене на цена от 3 675,074 лв., което вчера следобяд беше за 150 акции, а тази сутрин в 9:30 се сключиха сделки с 78 акции на тази цена. бахти борсовата търговия - 3бр акции...

На валутните и фондовите пазари е като при секса. Много е важно да прецениш на коя да го сложиш, колко време да я клатиш, кога да го извадиш и избягаш. И никога не се жениш за курвата. Правило без изключения.

скоро не са правили борсов крах, стана скучно да борсите!

точно това е схемата на Голямата депресия - зарибяват бачкьорите да играят на Уолстрийт и им обират парите.

Бачкьорите минали покрай Уолстрийт....като онзи михлюзин дето се самоубил.

НЯМА НУЖДА ОТ ТОЯ АНАЛИЗ - РУБЛАДЖИИТЕ СА СИ ДАЛИ ТУК ЕКСПЕРТНОТО МНЕНИЕ, ПОНЕЖЕ МНОГО РАЗБИРАТ ОТ ФИН. ПАЗАРИ! ТЕ ЗА ТВА КЪТАТ КОПЕЙКИТЕ, ЩОТО МНОГО РАЗБИРАТ... И ВЕЩАЯТ РАЗПАД НА САЩ.

балони се създават и пукат основно при публикуване на статии за балони

Скоро САЩ ще изгърмят със страшна сила и ще повлекат всичко след себе си. Където управляват комунисти това е неизбежно.

Кьораво и сакато взе да се занимава с борсова търговия и да губи парите си. Лошо няма. Човешката глупост не бива да остане безнаказана.

До като Китай продължава да приема прясно напечатаната тоалетна хатрия, наречена долар за техните стоки, доларът и пазарите ще надуват балона. Въпросът е, дали Китай е готов за хаоса който ще последва.

Не е точно така. Китай реализира стоки в САЩ и дори и онези да му плащат с долари (смятам, че основните плащания са в преки инвестиции в произведствените мощности в Китай), то Китай купува обратно с тях облигации на американското, японското и южнокорейско правителства. Дори и след масираната разпродажба през 2018г Китай продължава да държи над 1,2трлн долара облигации в момента. Освен това направление, Китай влага тези долари в концесии. Така развива своята експанзионистична политика. Пресен пример от нашия регион е концесията на пристанищния комплекс на Солун. Вторият в Гърция.

Ралита по чужите борси. СОФИКС си е легнал на дъното от 12 г.

Това нашето в България е перверзия, не борса.

Наблюдаваме всички признаци на новата финансова криза. Тази ще е много по зле от 2008. Само гледайте какво ще стане. Балона ще гръмне! Короната го пуснаха да забавят процеса, но накрая ще я обвинят за всички сривове. Реално пари няма но на битове си мерят щиушките кой е най-богатият. Ще има БУМ!

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Това е първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани, както го правят цял живот, докато накрая осъзнаят, че самите те са настрани от живота.

Много приказки, много нещо и нищо съществено, а същественото е, че печатницата за евро е пусната и инфлацията е на свобода. Това започна още с финансовите кризи от 2009, но сега е в колосални мащаби. Това е причината, например, за цените на недвижимите имоти, които продължават да растат на фона на неработещи икономики. Огромни суми се изливат не срещу стоки и услуги, а под формата на помощи и компенсации. Основното следствие от това не е отношението пари-активи, а пари-труд. Всъщност се обезценява текущият труд, но ощо по-лошо, капитализираният труд в спестявания. Играчите просто ще увеличат числото на парите си, отразяващо реалното им присъствие на пазарите, но тези, които са работили, за да изкарат пари, особено дребните частни спестители ще бъдат хвърлени в ямата, ако не превърнат парите си в активи. Въпреки, че парите им са вече силно обезценени, ще продължат да се превръщат във все по-малко и по-малко реални неща, които могат да бъдат получени срещу тях. Междувременно бюджетите ще преминат от милиарди в трилиони за същите работи.

Федералният резерв казва, че НЯМА инфлация. Никаква!

Биткойни, миткойни, алъш вериш - влагайте, докато е време.

GameStop било балон, ха-ха-ха голям смях. Или автора не е наясно или се опитва да манипулира. Акцията беше да се накажат два хедж фонда и ако могат да ги фалират. Участниците много добре знаеха, че ще загубят по няколко стотин или някоя и друга хилядарка долари. Преди да се намеси RobinHood в полза на хедж фондове и да спре дребните вложители да търгуват с акциите на GameStop загубата на тези два хедж фонда се изчисляваше към 70 милиарда долара.

Short squeeze се прави да спечелиш пари, не да губиш. И е балон, щом е нерационален, както в случая.

Коментарът ти издава, че нищо не разбираш от хедж фондове! Самото име предполага, че няма как да изгубят толкова пари! Преведи си Хедж и така...Да загубиха, но рефинансирането на единия фонд беше 3 милиарда подкрепа...не знам къде ги видя тези 70 милиарда - абсурдно е! Като зяло фондове залагащи на къси позиции през 2020 са на 30-тина милиарда общо, ама това е нормално за тази година, след като само УС инжектираха към 9 трилиона като помощи...

Хедж фондовете бяха вложили над 2 милиарда за поевтиняването на акциите на Gamestop с надеждата да ги изкупят тогава и ги върнат на собствениците и приберат разликата от между първоначалната им продажба и купуването им обратно на ниска цена.Но дребните акционери в форума на reddit се усетиха и организираха изкупуване и акциите станаха търсени, в резултат цената на акциите се увеличи многократно вместо да падне. В пика преди да се намеси Robinhood по борсови котировки хедж фондовете ако искаха да изкупят акциите обратно за да ги върнат щеше да им струва над 70 милиарда. А те ги нямат. Дори сега ще има федерално разследване на двата хедж фонда, че са играли над финансовите си възможности.

Баси глупостите.

това, че не разбираш, не значи че е глупост......... ГЛУПАКО

Скоро БИТКОИНА от 42.000$ ЩЕ падне отново на 12.000 $ много хора ще пият по 1 студена горчива вода

и кога ще е това скоро...все повтаряте "скоро скоро"...ама

Скоро веднага след като квадратния метър жилищна площ в София стане 100 EUR.

като се срути фондовата борса и биткойна ще изядат напечатаните пари......... лошо няма.....

лошот е ако глобално се стигне до супер висока инфлация......

В момента все едно сме в разгара на ТСВ. БВП-тата са надолу /Англия за миналата година 9,9 %/ А борсите вървят нагоре. Ще има яка корекция надолу.

Яко ще се мре.

Икономиките са си на мястото. просто хората са под стрес и пазаруват ненужни стоки, което само влошава дефлацията. Повишението на цените , обаче няма да донесе ново търсене, а по- малко търсене. И ще стаанем свидетели на процес на обедняване и социални конфликти срещу монополите.

Един съвет към бъдещите “инвеститори”: Като наблюдавате какъв процент дивиденти носят акциите на годишна база, не забравяйте че трябва да превалутирате левовете си в долари, за да ги закупите. Съответно е необходимо да превалутирате доларите в левове/евро, за да осребрите евентуална печалба, ако искате да я харчите на нашия континент. Добавете в сметките си, двете превалутирания, комисионите на брокера и падащата цена на долара спрямо еврото/лева, от както започнаха локдауните (близо 10%). Бъдете здрави.

Да. Добър съвет за хора с портфейл над 100К. От там нагоре стават чувствителни тези разходи. Но както казва стария Джон: "Сто бакса са си сто бакса и преди и сега". С други думи наличните средства в доларово изражение не губят така бързо от стойността си поради факта, че покупателната способност на долара не намалява така рязка, както да речем на лева в момента. А и печалбата в долари винаги можеш да я похарчиш в долари без да превалутираш.

Как точно долърът не губи покупвателнага си способност ако пада стремглаво спрямо другите основни валути (като евро и лев, който е вързан за него)? Как точно долърът не губи покупвателна способност ако 65% от всички долари в обръщение са напечатани в последните две години? За какво точно си харчиш печбата в долари в БГ? Купуваш си храна, кола, имот, стартираш бизнес в долари? Освен да се набълбукаш с още акции или да си поръчаш кецове/техника от амазон, не се сещам за много други харчове, които може да направиш без да превалутираш. Светни ни как да похарчим тези сто бъкса:)

В случая стария Джон ги харчи за к.рви и бърбън и казва, че това са добре похарчени 100 бакса. .. Иначе на цвет и вкус друзей нет, както казват нашите братя, руснаците. Харчи ги както намериш за добре. Истински твои са само изхарчените от теб пари (без кървавите кредити). Как точно долърът не губи покупвателна способност ако 65% от всички долари в обръщение са напечатани в последните две години? -> Не губи покупателна способност, защото цените на дребно в САЩ и още няколко страни, в които свободно се плаща с тях не бележат такъв ръст като да речем цените в България. Схващаш ли? Там с 1 долар можеш да си купиш относително същите неща, докато тук с 1 лв можеш да купиш 2, че дори и 3 пъти по-малко неща. Колкото до печатането трябва да погледнеш и другата страна. Да печатат на поразия, но и някои трупат на поразия! Да речем само в малка България само за последните 3 месеца на 2020г са се пръкнали нови 100+ милионерски депозита. Да не мислиш, че са в левове? Освен това колко пачки има в депозитни кутии, а в буркани в двора? А в камините? Та не смятам, че в световен мащаб паричната доларова маса се е увеличила драстично. Това и налива масло в печатница та на ФЕД и ония не спират да бълват нови хартии. Парадокс. За какво точно си харчиш печбата в долари в БГ? -> А кой е казал, че трябва да ги харчиш в БГ? Половината свят пазарува през интернет. Колкото до кола или нещо от този калибър, то да, можеш да я купиш с долари през лизингова схема. И вноските да са ти в долари. Но това е добре, ако и приходите ти са преимуществено в тази валута. Грешките на 100К българи да се полакомят и да теглят кредити в швейцарски франкове преди 15 години им изигра лоша шега.

Месец и светът ще построи комунизма на Мао, който изби птиците за да се въдят скакалците, а хората да мрът гладни. Оше месец и яко ще се мре, здравите от глад болните, щото нс никой вече няма да му е до тях. Експеримента на СЗО ще даде своите резултати.

Мао не искал да развъжда скакалци, а да удвои реколтата на зърнени храни. Смятало се е, че врабчетата, не птиците, а врабчетата са основни виновници, тъй като изяждали част от реколтата. Автор на идеята е биолога Джоу Джиян. В основни линии са инструктирали хората да вдигат шум на големи територии, специално изкарани за това и да плашат врабчетата. Тези птички могат да изкарат в полет до 10-15мин и после трябва да кацнат, защото нямат енергия. Вдигайки шум ги карали да летят непрекъснато в резултат на което те падали направо бездиханни на земята. Кампанията е стартирала март 1958г и за 3 месеца са били избити над 5млрд врабчета. Нея година реколтата е била с 35% повече. На следващата с още 30% отгоре спрямо предишната година... Но на третата, когато вече е нямало естествен враг за гъсеници и скакалци реколтата бива почти унищожена. Настъпилия глад сред населението поради липса на храна се оценява на между 10 и 30млн жертви. По-интересното в случая е, че китайците не са първите прилагали тази тактика срещу врабчетата. Такава тактика за пръв път е прилагана в Европа Фридрих Велики през 1744г. Какво е станало тогава или дали е било по-различно от това в Китай... друг път.

Но има поука. А сегашният свят я е забравил. А тя е, че трябва да внимаваме в действията си.

ЩЕ ГРЪМНЕ НЯМА ДА СЕ СПУКА... НЯМА КАК ЦЕНИТЕ ДА ГИ НАДУВАТ НЯКВИ ПЕЧАТЕЩИ ПАРИ И ИЗПОЛЗВАЩИ ГИ КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ВОЙНА"... ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НАМАЛЯВА И ЗАПЛАТИ А ТЕ ВДИГАТ АЛЧНО И ГЕНОЦИДНО....?????? БУМ!!!!

А бе кандидат пенсионерите не играем на фондовите пазари затова я обяснете как Европата преди 20 години ви накара да направите втори и трети стълб на пенсионното осигуряване и таман да трябва да раздавате пенсии по тези греди и релси се измъкнаха по бели гащи от държавата с профуканите печалби от борсите и оставени обрулени фондове. Ама аз с моите пари не съм го оторизирал да играят рисково. Достатъчно ми беше туй което задължително взето от държавата да ми се даде като добавка към пенсията. По света тия фондове са гарантирани до 100 000 $ и € тука ко направихте? Офщорки и чекмеджета.

От около 10 години години, половината от спестяванията ми (50%) се обръщат в акции и бондове и си остават там. Започнах на шега инвестирайки по малко, но редовно. Акциите са ми във сектори като технолии, недвижими имоти, производство и дистрибуция на храна, медицина. Да кажем боря успешно инфлацията и печеля по малко. Разбирай увеличавам спестяванията си. От част от инвестицията получавам и дивиденти. Приемам всичко това като спестовна сметка и избягвам високо рискови инвестиции, но имам някои с умерен риск. За последните 9 години имам 3 приключени на минус и една която не покрива инфлацията, но като цяло съм на плюс. Определено не разчитам на това. Не следя борсите и цените на акциите. Не се интересувам от краткосрочни промени. Алчността погуби много мои приятели, решили да станат бързо милионери. Остават само тези, които разбират че това са заключени пари за поне 10 години.

Пробвал ли си да изтглиш в кеш значителен процент от портфейала си (да кажем 1/3та)?

Е какво общо има твоята сага с това което правят фондовете?

Извинявам се за коментарите. Не бяха позиционирани правилно, за което не мисля, че имам вина. Отговорът ми не е за пляс пляс, за г-н Костов - да има такси за да си получиш кеш, а за въпроса с хапчетата - да чукна на дърво не пия хапчета :)

че ковидовцете яко ще мрът!

Фондовите пазари по същество представляват инкубатори на "балони". Така са устроени, така действат.

бедните да го духат

И на малките деца стана ясно, че това с фондовите борси си е казино. Случаят с GameStop и Robinhood припомни на масите непрофесионални инвеститори, че залагат спестяванията си срещу хора, на които това им е работата, определят правилата на играта и имат милярда зад гърба си. Дори да имаш временен успех, в дългосрочен план си на загуба (както и като играеш комар). Колко хора познавате, които са играли на борсата и са се опарили и колко, които го правят успешно в период от 10-15 години? Лично познавам много от първите и никой, който търгува единствено със собствен капитал от вторите.

Дългосрочна игра на хазарт е проява на лузърство. Но може да си закупиш акции и да чакаш няколко години да пораснат. По-далеч е от хазарта.

"Ралито"? Откога на фондовите пазари правят автомобилни състезания?

За какво рали говорите, малоумници ? Майчин език нямате ли си ?

Доста хора учат на английски език. БГ-то остава за разговор на прости теми. Математиката + крипто, инвестиционните и програмни курсове дето съм карал всички са били изцяло на английски език, в моя случай и не в БГ. 1 изречение не мога да кажа по темата на чист български.

Какво показва ралито на валутните и фондовите пазари: Признаци за нов "балон" - тези признаци са от поне пет години и сега чрез Ковидистерията финансовите кръгове се мъчат да получат индулгенция, че не са те виновни , а е малшанс !!! И при това обикновените хора ще обеднеят още повече за сметка на свръхбогатите !!!