Каква е инфлацията в държавите от Еврозоната преди и след въвеждането на еврото

На организираната от Dir.bg, КРИБ и Агенция за насърчаване на МСП финансова конференция Николай Василев представи анализ, оборващ твърденията за рязко увеличение на цени след въвеждане на единната валута

Обратно в новината

Коментари - Каква е инфлацията в държавите от Еврозоната преди и след въвеждането на еврото | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Убеден съм, че ако един ден Левски, Ботев, Раковски, Каравелов, Захарий Стоянов, и т.н., станат от гроба, то веднага ще резнат главите на предателите от иZраждане !

Промиване на мозъци до безкрай. Лъжи и откровени измами в тази статия. Точно тези четирима "финансови министри", заради които България е най-бедна в ЕС, ще пропагандират заличаването на националната валута като елемент от националния суверенитет и държавност. И трябва да "верваме", да се съгласяваме и доброволно да се самозаличаваме, вървейки към новото "светло бъдеще", нищо че предишното "светло бъдеще" още ни тежи на врата. Навремето БКП искаше да ни прави република на СССР, но дори те не успяха в предателството си, въпреки всевластието си и подкрепата на Москва. А тези продадоха всичко. За едни банани. "Никому не се надявайте, — говореше той. — Ако ние не сме способни да са освободим сами то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство…”. Цитатът е по книгата на Захари Стоянов „Васил Левски (Дяконът). Черти из животът му“ (стр. 81), издадена в Пловдив през 1883 година.“ Руснаците ни "освободиха", знаем как свърши. Сега джендерастите пак ни "освобождават"... с ново робство!!!

Най бедна е България не заради тези финансови министри, а заради кремълската продажна клика, към която принадлежиш и ти! Понял ???

Еврото е втората по значение резервна валута, както и втората най-търгувана парична единица в света след щатския долар, а русофилистичната предателска мърша от иZраждане, се опитва да вменява в главите на лековерни слоеве от българското население, колко лошо нещо е Еврото. И това в услуга на престъпната кремълска клика и нейният психично болен диктатор!

Очаквам с голямо нетърпение датата 1-ви януари 2024г., когато Еврото ще стане официално платено средство в България! Мършата, която навремето фалцетно квичеше - "не на НАТО", "не на ЕС", днес отново с писклив глас се опитва да казва -"не на Еврото" ….

Това на малката потребителска кошница ли е или на тая дето има хайвер и шампанско предимно, искам да видя и графики на задлъжнялостта и данъчната тежест!

Надали Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Португалия, Словакия, Словения, Финландия, Франция и ѝърватия са по глупави, от "независима" България …. Каквото и да "гледаш", то се вижда от километри, че сте мизерни руски боклуци ….

Ако Левски, Ботев, Раковски, Каравелов, Захарий Стоянов, и т.н., станеха от гроба, убеден съм че щяха веднага да резна главите на предателите от иZраждане !

Инфлацията е много разтегливо понятие. Зависи кои стоки се наблюдават. Въпреки "официалната" ниска инфлация в ЕС, няма графика на задърженията по кредитите в ЕС. Направо пробива тавана. Лошите новини не се изнасят.

Не е просто кошницата. Методологийте са пробити и политиците на неолиберизма в комбина централните банкери използват това до краен предел, за да печатят пари. Това е злоупотреба, която има изключително тежки последствия. Света се готви за голяма война.

Тотално се лъже в тази статия. Всеки който е бил в държава където е въведено еврото е видял какво се получава веднага след въвеждане на еврото.

Защо тогава инфлацията в еврозоната е по-висока от тази извън еврозоната? Когато Никито беше предложен за премиер от ИТН, всички партии скочиха срещу него, че не бил подходящ, а сега ни манипулирате с негови УЖ изследвания. Истината е, че за Еврозоната се натискат всички, които искат България да тегли непрекъснато кредити, които вече не ни отпускат от европейската банка и други инвеститори. И лобистоте вече са си приготвили начините, с които да си присвоят тези кредити, които България няма да може да връща в бъдеще и ще трябва да продава територия и ресурси, както става в момента в Гърция.

Ето например какво казва бившия министър Лорер: Вместо да накараме другите да изпълняват критериите за еврозоната за маастрихт, като напр. изискванията за дтлг, дефицит и инфлация, а България да поддържа стабилни показатели, той предлага дерогация и занижаване на критериите, за да може държавите от ЕЗ да ги изпълнят, а България да си вдигне дълга, дефицита и инфлацията. Така изглежда евреин, който се грижи за благополучието на България. Трябва да си сигурен, че неговата заплата, като един учил, разбиращ, грамотен и най-вече лоялен управленец, макар и бивш, е не по-малко от 10 000 лв. Продажбата на националните интереси е страхотен бизнес в личен план.

Както викаха хората на Копейкин, докарани от ПеУник - искаме си Уева. Това са същите, дето бяха против ваксината, а се бяха ваксинирали. Същите, според които 5G трябваше да ни избие. Та аз им вярвам и си искам Уева.

като се изчерпат аргументите почва ad hominem. Типично.

Полза от еврото ще имат паразитите които грабят нашата икономика като Дънди Прешъс .Банкерите престъпници като Левон.... итн... Те ще имат достъп до по-евтини кредити който ние после ще плащаме . Всяка държава въвела еврото сатава много по-задалъжняла

КАК ТОЧНО ЕВРОТО ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ. КОЙТО ИСКА ДА КРАДЕ, МОЖЕ И С РУБЛИНДА ГО ПРАВИ. ИЛИ ТИ ДА НАПИШЕШ НЕЩО.

С КОЛКО ТОЧНО ЩЕ СЕ ВДИГНЕ СТАНДАРТЪТ? И НЕ МИ МИНАВАТ ЛОКУМИ - КАТО ПРАВИШ ТАКАВА СТЪПКА, ТОВА Е БАЗОВ ВЪПРОС! ПРАВЯТ СЕ ТОЧНИ РАЗЧЕТИ! ИЛИ НЯМАТЕ ТАКИВА? ДЕЙСТВАТЕ НА СЛЯПО? ОТГОВАРЯЙТЕ МАСКАРИ!

Те ще ти кажат: то всичко от теб си зависи. В пазарната икономика е така. Учиш за специалист, ходиш по конференции, ставаш панелист и хоп 10 бона, 20 бона.. така е. Къ мислиш се вадят тия големи пачки? Работа, работа, работа. Е, не ги гледай тия, дето след прехода имат стотици декари, фабрики и апартаменти за продаване.. те са им "наследство".. нищо, че обикалят студиата и там разни черешки на торти и прочее.. от името на набедени успешни бизнесмени.. Ти няма да си от тях така или иначе никога.

_stankow

И по какъв курс ще бъдат обменени левовете ? Ще бъде ли справедлив ? Сегашният курс, справедлив ли е ? Натрупала ли се е разлика между покупателната сила на лева и еврото ? Особено след спада на еврото от въвеждането на валутния борд ?

Има решение на парламента еврото да се приеме по 1,95583! Да курсът е справедлив! Този курс действа от 25 години, дори и да не е бил правилно определен в началото то през този период цените са се настроили към него, пазарът има тази способност цени и валутни курсове да се напасват с времето. Не се натрупва разлика между покупателната способност еврото и лева, защото те от 25 години практически са една валута, няма как да се натрупа!

Има имаа.. когато ние пазим бюджетна дисциплина, но гарантите по отсрещната валута, т.е. държавите в еврозоната не пазят бюджетна дисциплина при пазарни условия, тяхната валута би спаднала (И РЕАЛНО СПАДНА!) на международните пазари! Реалността е, че повлече и нашият лев с нея! Което по-скоро нямаше да се случи, ако не бяхме свързани. Това разбира се е спекулация, нооо, експертите имат солидни доказателства за валидността му! Т.е. лева си е същия (ако не и по-добър), но еврото със сигурност е по-лошо от преди 25 години. Т.е. като минимум, трябва да се оправи курса на лева в посока нагоре, т.е. 0.60 лв за евро.

А ЗАЩО КУРСЪТ НЕ Е 2.000 ЛВ ЗА ЕВРО, ЗА ДА СМЯТАМЕ ПО- ЛЕСНО ИЗМАМИТЕ??? АЙ ДА ВИДЯ КОРИФЕИТЕ СЕГА... ЗАЛОЖУИЛИ СТЕ ИЗМАМАТА.

Евала :)) За тва не бях се сетил. Начи корупционния комисион е 0.04417!

Никаква еврозона - там уискито е по-скъпо!

"КАЖЕТЕ БЕ! КАКВИ СА МИ ПОЛЗИТЕ НА МЕН БЕ???" Дедо, пий си ракийката, яж си салатката и не се изказвай по въпроси, от които нищо не разбираш.

Е нали затова пита, за да му се каже, бе?

МНОГО КАТО ЗНАЕШ, ОБЯСНИ БЕ? АМН ОТ ПОПОРКИ! НЯМА КВО ДА ИЗЛЪЖЕТЕ ДАЖЕ!

Интересно как същите рубладжии, които бяха срещу валутния борд, сега са за валутния борд и срещу еврото. Става дума за БСП и съвременния им вариант Израждане.

Чиста политика. Ясно е, че не може да се скочи срещу Валутния борд в момента, защото масата хора не вярват (с право) на политическата ни върхушка. Идеята е, че след влизане в еврозоната няма механизъм за излизане. Правете си сметката навреме!

Не е борда проблема. Борда е нещо хубаво, Въпроса е да станат нещата още по хубави. И правилният начин е, като се предоговори курса на борда. Никакво влизане в еврозоната. Предоговаряме си курса и се радваме на благоденствието от труда, социалната политика и здравословния български консерватизъм. Разбира се курса е хубаво да се преразглежда периодично. Напр. на 10 години.

Показвате пълната си некомпетентност. Няма абсолютно никакъв начин и никога не е имало да се предоговаря курса във валутен борд.

Е като не може във валутен, ще излезем за малко ще го предоговорим и пак ще влезем. Шегата на страна. Ние в момента така и така не сме в борд. Ние сме в ERM2, където курса варира +-15%. Т.е. като минимум можем да отидем някъде на 1.66 лв за евро.. пак си е нещо. Но! продажните и корумпирани политици, решиха да не го мърдаме от 1.95583. Да, може и да отслабне на теория, но няма да отслабне. Ако отслабне имаме други лостове с които можем да си го вдигнем пак.

Нещо за сребърния фонд няма ли да кажат експертите?

Живях в Германия когато въведоха еврото. Инфлацията за следващата година беше под 1%, както и преди еврото. Хората, които твърдят че ще има удвояване на цените, просто им куца математиката.

Световната икономика по време на въвеждането на еврото в Герания няма нищо общо с това ,което е в момента. Отделно германците не са спекуланти като българите. Отделно заплатите в Германия преди въвеждането на еврото са били доста по-високи в марки, отколкото в момента в България.

Сами си опроверявате пропагандата против еврозоната.

Сигурно има хора, които си мислят, че ако сега работят за 1000лв. след приемането ще работят за толкова, ама в еврО. Да, да ,ама НЕ.

Е точно за това не ни трябва никакво евро! Цените и сега са високи. Ако в еврозоната не се качат цените, за кво ни е тая еврозона егати!! :))))

и без да ни казва комунистическото синче цяла България знаеше това най-малкото всеки втори Ганьо има дете/брат/сестра който живее в нормалния свят и е разбрал от местните че глупостите които путлерастите дрънкат против еврото са пунта мара

Точно защото имаме познати на Запад знаем, че тия графики са майтап. Говорим с хора, дето виждат как цените се променят след въвеждане на еврото.

време е да си смениш познатите. лъжат те майна :- )

Гнусен лъжец си Предполагам от ЛГБТ НПО-та . Мой роднини са в Испания дестки години и много добре помнят въвеждането на еврото .няма Испанец който да каже ,че е станало по-добре след него .Напротив . Имало е инфлация освен това след въвждането на еврото Испания е задлъжняла много повече от преди това . Има само 2 държави спечелили от еврото .Това са Германия и Холандия .Отчаст и Франция . Всички други живеят по-лошо от преди това . Държавите са им много по-задлъжнели и икономиките им са много по деиндустриализирани . Справка Италия Испания,Гърция ,Португалия навсякъде сега е много по-зле от преди еврото

ЖИВЯХ В НИДЕРЛАНДИЯ ПРЕДИ И СЛЕД ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО КАТО РАЗПЛАЩАТЕЛНА ЕДИНИЦА В МАГАЗИНИТЕ. ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТА СТАНАХА НАПОЛОВИНА, НО ЦЕНИТЕ САМО НА НЯКОИ СТОКИ Т О Ч Н О НАПОЛОВИНА. ПОВЕЧЕТО БЯХА С МЪЪЪЪЪНИЧКО ПО-ВИСОКИ. ХОРАТА ИЗОБЩО НЕ БЯХА ДОВОЛНИ ОТ ЦЕНИТЕ НА ПРОДУКТИТЕ, НО НЕ СА ФРАНЦУЗИ ЧЕ ДА СТАЧКУВАТ И СЕ БУНТУВАТ. ГЕРМАНЦИТЕ СЪЩО НЕ БЯХА ДОВОЛНИ И ИМАШЕ НЯКАКВИ СЛАБИ ПРОТЕСТИ, ЗАЩОТО И ТЕ НЕ СА ФРАНЦУЗИ. 1994 год. СИ КУПИХ РЕЧНИК ЗА 100 ГУЛДЕНА, СЪЩИЯТ ПРЕЗ 2014 СТРУВАШЕ 100, НО ЕВРО !

Българите ходят да работят в европейския съюз. Българите ходят да учат в англия в европейския съюз в америка. Българите искат европейско заплащане, искат европейски стандарт на живот искат европейско законодателство. Така че независимо колко хиляди коментара да напишете-с нищо няма да промените този факт. Българина иска да му плащат в евро-ама бил против еврото. Българина иска да има европейски заплати-ама бил против европа. Давайте давайте.

Брях! Този българин бил много прост бе! Искал европейски заплати в евро! Не искал нормално заплащане в левове! Даже ако ти предложат 10 000 лева заплата ще я откажеш, защото искаш да ти плащат в евро, а?

Заплата от 10000 ами ти? А пък ако ти предложа заплата от 10 000 рубли ще я приемеш ли?

Не знам! Какъв е курсът на рублата днес? Но за твоя информация българи работят в Япония, Китай, Южна Корея, Саудитска Арабия и къде ли не още по света. Все трябва да обясняваме, че Европа не е света и срещу добро заплащане не те интересува в каква валута ти плащат!

Курса на рублата беше 300 рубли за долар. Или поне това е единственият курс по който можеш да си купиш долари за рубли и то на много малко места.

не, българина не киска да му плащат в евро. Българина иска да му плащат достойна заплата, напр. минимум средноевропейско МРЗ, което е 1200 евро. Прекотираме курса на 0.60 лв за евро и българина нема да мръдне от България и ще я брани до гроб. Хич няма и да си помисли да си остави жената, децата, приятелите и родителите си, за да ходи да гастербайъерства за €€$€.

20 000 лв според тебе добра заплата ли е??????? Щото по едно време бяха такива заплатите и по-високи даже. Вярно лева беше 3000 лв за долар, ама нали ти гледаш само колко са левовете а не каква им е стойността. Каква ще ти е заплатата не знам на тебе кой ти е определя. На мен ми я определя работодателя а не държавата европейския съюз или еврозоната. Между другото само-минималната работна заплата в еврозоната е по-висока от българската.

В България и сега около 50 000 човека им е такава заплатата. Разбира се, дава се по заслуги. Напр. трябва да ходиш по такива конференции и да лъжеш (успешно) хората.. Ако не успееш да ги излъжеш, работодателя ти няма да е особено щастлив.

НА МАЛКИЯ МУК, АГЕНТЪТ НА КОРОНАТА, КОЙТО ПАК Е ПОЕЛ ПОРЪЧКА! ТОЙ ХАРИЗА БТК ЗА 220 МЛН И СЛЕД ГОДИНА ГО ПРОДАДОХА ЗА 1 МЛДР!!!

РАЯТ КОГА НАСТЪПВА??? АЙДЕ КАЖИ ДЕ! НЕ МЕ ЗАЛУЖДАЙ С ГРАФИКИ, НЯМА И ДА ТИ ГИ ГЛЕДАМ!

СМЕНЯТЕ ВАЛУТА В КРИЗА??? КЪДЕ СА ВИ РАЗЧЕТИТЕ? КОЛКО ЩЕ СТАНЕ СР. ЗАПЛАТА И ОТКОГА ЩЕ ПОЧНЕ ГЛАВОЛОМНО ДА РАСТЕ? МЪЛЧАНИЕ...

МЕКО КАЗАНО НЕКОРЕКТНО: ОТ 4.1.1999 САМО БОРСОВИТЕ ОПЕРАЦИИ, ОБЛИГАЦИИ И АКЦИИ СЕ "ОБРЪЩАТ" В ЕВРО. ОТ 1.1.2002 ПОГЛЕДНЕТЕ ГРАФИКИТЕ /АКО СА ДЕЙСТВИТЕЛНИ/, СЛЕД КАТО ЕВРОТО СЕ ВЪВЕЖДА КАТО ПАРИЧНА ЕДИНИЦА ПОЛЗВАНЕ НА МОНЕТИ И БАНКНОТИ В 12 СТРАНИ СТРЕЛКИТЕ ПОКАЗВАТ НЕПРАВИЛНО /МЕКО КАЗАНО/, КОГА ИМА ИНФЛАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО, A ПО-ТОЧНО ДЕЙСТВИТЕЛНОТО МУ ПРИЛАГАНЕ В МАГАЗИНИТЕ КАТО РАЗПЛАЩАТЕЛНА ЕДИНИЦА!!!!!

ЩЕ ВИ ПИТАМЕ ДОГОДИНА КЪДЕ СА РЕКИТЕ ОТ МЕД И МАСЛО!!! ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ВИ ОТЕСНЕЕ БЪЛГАРИЯ!!

КАЖЕТЕ БЕ! КАВИ СА МИ ПОЛЗИТЕ НА МЕН БЕ???

Гледам разни "разбирачи" питат защо след като народа е против въвеждането на еврото, защо не било стартирано събирането на подписи. Веднага отговарям: - По Конституция е регламентирано, че подписи за Референдум се събират в рамките на 3 месеца. Трябват 400 хил. подписа, които да са събрани през тези 3 месеца. Добра идея е подписите да са значително повече от 400 хил. защото доста от тях няма да бъдат признати. - освен това е необходимо не само при регистрацията на подписката за референдум да има работещ парламент, но и в края на периода, когато подписите трябва да бъдат заведени. Тоест за да не отидат нахалост усилията, трябва да се прецени много внимателно момента. Особено в последната година, година и половина, когато имаше доста нови парламенти. Изяснихме ли този момент?

Да живее русия нали другарю руски трол? Ами вие за тия подписи и за тоя референдум ревете поле три години. Защо досега не излязохте да събирате подписи бе другарю???? Освен това нали цяла българия била против европейския съюз и еврото-ми значи тия подписи вие ще ги съберете само за няколко дена бе другарю. Пък за влизането в еврозоната се приготвяме още от миналата година бе другарю. Не се ли усещаш колко си жалък? Фактите са именно това-ако се осмелите въобще да излезете да събирате подписи-никога ама никога няма да съберете достатъчно за такъв референдум. И го знаете много добре. Пък ако по някакъв друг начин успеете да организирате подобен референдум-резултатите за вас ще са меко казано катастрофални. И това също го знаете.

АБЕ ТАКА НИ ОБЯСНЯВАШЕ КАНРАДЖИЕВ ДО НАПРОЛЕТ КОЛКО СА ОК МЕРКИТЕ И ВАКСИНИТЕ, АМА СЕГА НЕЩО ГО НЯМА ДА КОМЕНТИРА В КИТАЙ ЗАЩО КОВИДА РАСТЕ ПРИ ТОТАЛНИ МЕРКИ! И ТИЯ ПРАФЕСОРИ СЕГА МНОГО ЗНАЯТ, ПОСЛЕ ЩЕ СЕ КРИЯТ...

Ами точно заради тъпата им политика на 0 заразени с Ковид. Не можеш да го спреш. Можеш само да ваксинираш и да се надяваш, ваксините да са ти качествени и малко хора да влязат в болниците, а да си го изкарат вкъщи. Там където се ваксинираха 70% се случи това, там където се ваксинираха 20% им скочи смъртността и им скочиха болните от сърдечно-съдови заболявания. Простичко е.

Масирана пропаганда и промиване на мозъди за еврото. Държавата е в катастрофално положение а манипулаторите обещават мед и мадло да потече от чешмите. За 30 години дългът на държавата е скочил с 500% а с еврото няма да намалее а ще продължи нагаре.

Поредния руски трол пишеш всеки божи ден стотици коментари в защита на путин тръгнал да говори за пропаганда.

Гледам му коментара и всяка втора дума Путин бе! Направо все едно не ти, ами той е поръчков трол!

Пък аз му гледам платените коментари във всяка статия за русия. Други въпроси?

Да, какво общо коментарът му с Русия и другите теми?

Какво общо има коментарът му с това че е платен руски трол ли е? Да не би русия случайно да е станала привърженик на европа и на еврозоната? Да не би сега да ми твърдиш че същество получаващо за плащане за да пише коментари в защита на русия е обективен? Или може да напише нещо дето да не е от полза за русия?

Еврозоната не е лошо нещо,но България не е готова засега. Ще бъде готова ,когато има 10-20 политици от различни партии осъдени на затвор за повече от 5 години.

Спокойно! Тя България, когато стане готова, то Европа няма да я има тогава.

Всичко е вярно, с изключение, че не България не е готова за еврозоната, а еврозоната не е готова за България. В Еврозоната в момента са държави, които не могат да си контролират разходи и задлъжняват неконтролируемо, тъй като имат много слаба бюджетна дисциплина. Там също трябва да вкарат разни хора по затворите. Когато държавите от еврозоната си приведат бюджетите и дълговете в нормите според маастрихтския договор, тогава можем да говоркм за членство. До тогава - НЕ.

Айдее, пак ни пуснаха по пързалката...

Тия графики си ги заврете там където не огрява слънце. Имам приятели германци, които когато въведоха еврото го наричаха не "ойро", а "тойро" т. е. скъпотия.

Сега разбрахте ли? Всички проблеми идвали заради увеличението на заплатите?!... Стана ли ви ясно - Пътят към благоденствието е да останем с ниски заплати! Странна теза, предвид извода, че по тая логика, ние трябва да сме най-проспериращата държава, ама нейсе... А честито! Докато има ето такива "експерти", като Василев, които да ви предоставят поредната стъкмистика, както и лъжата, като истина, ще е все така "чудесно" и "прекрасно"!

ПРОПАГАНДАТА е ЗВЕРСКА и ЕДНОСТРАННА. Значи МНОЗИНСТВОТО са ПРОТИВ еврото. И значи, че политиците ги е СТРАХ от МНОЗИНСТВОТО. Иначе нямаше да трошат толкова МИЛИОНИ за ПРОПАГАНДА от сутрин до вечер по ВСЯКА голяма медия.

Навсякъде по форумите се скъсвате да дръжките против еврото еврозоната европейския съюз и така нататък. Пък на площада сте шепа хора. Гледам българите се скъсват да отиват да работят и в европейския съюз и в австралия и в америка, и нито един не ходи в русия-обаче според коментарите във форума -българите едва ли не били готови да си дадат живота за русия. Та така с пропагандните ви коментарчета. Всъщност ако вие противниците на еврозоната и европейския съюз смятахте че имате някакви шансове при референдум-досега щяхте да сте излезли да събирате подписи.

Онези евротолерасти с украинските знамена повече ли бяха? То да излезеш на площада да викаш за едни и против други, ама тук всички са против България и да ги махнем, кого да сложим, Коцето от Медикус ли?

Така им разпореждат господарите :)) А ние и без това сме си закачени за еврото би трябвало да не се усети, нооо в България винаги е в пъти и инфлацията и корупцията :)))

Защо не покажете каква е в момента инфлацията в Литва, Латвия и Естония, въпреки че са в еврозоната там съответно инфлацията е Литва-22,1% , Латвия-21,7% и Естония-22,5% Всики бедни страни със слаба икономика при криза страдат много повече от страните със силна икономика. Дали ще сме в еврозоната или не за нас като обикновени потребители не е от абсолютно никакво значение! Да не говорим, че към днешна дата Бългаиря е страната с най-ниски лихвени %-ти и това е благодарение на това, че не сме в еврозоната...

това последното за лихвите изобщо не е вярно.

Щото плащат гръцките дългове. Ние, освен тях, ще плащаме и украинските.

За потребителски заем в германия-между един и 5% в зависимост от банката. Лихвени проценти в българия-започват от 7 и стигат до 18%. След като установихме че лъжеш има ли смисъл да продължавам да ти опровергавам пропагандата? Между другото според покачването на цените на хранителните продукти в българия инфлацията е доста над 50%.

Съгласен за някои от нещата, които казвате. Да, потребителските кредити са по-скъпи и инфлацията реално е по-висока. Мога ли да попитам тогава как НСИ отчита инфлация под 12%? Можем ли след манипулациите да вярваме на каквито и да било графики, дето ни показват лъжците-"икономисти"?

Значи първо остановихме че си написал лъжи и сам си признаваш че си написал лъжи. Второ как отчита статистиката инфлацията не ме интересува. Гледам какво показва статистиката в магазина като влезе. И като погледна увеличението ми на продуктите в българия спрямо заплатите е много по-голямо от която и да е държава в еврозоната.

Цените им са спрямо еврото. В някои случаи дори цените на стоките са ни по-високи, от цените на същите стоки в държави в еврозоната. Ама ако сме били влезли в еврозоната цените щели да бъдат двойни......

Цените европейски, заплатите 6 пъти по-малки. Какъв съюз е това? Между вълка и агнето? Ще вечерят заедно?

За пореден път пак си опровергаваш собствената платена пропаганда. Сега като не сме в еврозоната цените ни са като в еврозоната. Обаче според платената ти пропаганда щели да скочат двойно. Знаеш ли какво отиди да си хвалиш путин и русия защото там поне никой няма да ти обръща внимание че сам си противоречиш. Колкото до заплатите-моята заплата се определя от работодателя а не от европейския съюз еврозоната или държавата.

Заплатата ти се определя от работодателя? what? Не е ли от дългата ръка на пазара?2?21!1 :)) ок, приемам, че си от другата пропаганда, "колега". Нека си стиснем ръцете и да не пипаме нещо, което работи, като напр. валутния борд. ;)). хохохог.

Гледам и кир.бг май са намазали от ония десет милиона за пропаганда на еурото.

В България вдигнаха цените изпреварващо, затова не би трябвало да се повишат след приемане на еврото. Но кой да вЕрва на спекулантите?

Гледам пазара на имоти-навсякъде парите са в евро. Гледам цените на автомобилите-и те в евро и долари. Гледам цените на техниката-и те са в едни абсолютно нестандартни суми докато не ги обърнеш обратно в евро и долари. Цените в магазините и те са според цените в евро и долари. Питам се каква е стойността на българския лев-опа ама ние сме във валутен борд и тя зависи пряко от стойността на еврото..... Гледам инфлацията в държавите от еврозоната-дявол да го вземе защо при тях е по-ниска отколкото при нас?

Лъжеш. Самл цените на кмотите са обявени в евро. Тлва е така, защото се купуват с кредити. Всичко останало се обявява в лев. Самата цена зависи от малко по-различни неща. Важното е, че сделките и спестяванията са в евро. Това означава, че имаме пълноценна левова икономика.

Доказания лъжец дето иначе води руска пропаганда обвинява някой друг в лъжа. Ами отиди платена руско тролче и доказан лъжец да провериш в какво се обявяват и на какво съответстват цените на новите автомобили. О извинявай ти не си виждал нов автомобил откакто на татко ти партийното секретарче само докарали москвича от съветския съюз. Вземи цените в лева в някои от хипермаркетите например и провери тази левова равностойност не е ли същата като в евро в същата тая верига? Защо не провериш какви са тия странни цени за техниката който обаче съответстват на цели числа ако ги обърнеш в евро и долари? Разбирам че те карам да мислиш пък ти си свикнал само да пишеш платена пропаганда ама опитай се поне малко.

Цък https://www.toyota.bg/new-cars Цените в лева. Ти може би говориш за лизинговия план? Да, той е в евро. Както казах, кредитите в евро, цените и спестяванията в лева. За твоя жалост, аз понеже дори и за колата не ползвам кредит, т.е. купих си я в лева. Цялата. Без да ставам ортак с лизингари и прочее измамници, не съм разбрал, че е имало евро замесено в цялата схема :)))

А графики за ДЪЛГА на държавите преди и след еврото? Като е толкова хубаво в еврозоната, защо Полща и Румъния сега точно не се натискат, а чакат до 2029г.?

не е верно!

За платеният стол повтарящ едно и също. Покажи ми нещастно платеното момче документ където пише че сме длъжли да плащаме дълговете на други държави ако влезем в еврозоната. Покажи ми документ глупаво платено тролче, че някоя държава влизайки в еврозоната е трябвало да плаща дълговете на някоя друга държава. Хайде след като го повтаряш през пет минути би трябвало да имаш документни доказателства. Такива нещастници като тебе навремето твърдяха че европейския съюз поставил условия за приемането ни да си затворим реакторите-пак като излязоха документите и договорите за приемане изведнъж се видя че никъде няма и една дума за затваряне на реакторите.

ами то така се получава, защото ако една държава от евро-зоната има финансови проблеми, това повлиява на цялата евро-зона и индиректно останалите "плащат" част от дълга. По стар русотролски обичай това явление се преекспонира обаче :) Плащането е същото каквото е при застраховките например - всичките застраховани пускат пари една обща кофа и при настъпване на събитие някой тегли от кофата кинтите.

Че цялото ми писание как сме щели да поемаме дълговете на други държави е най-обикновена лъжа и платена пропаганда.

Past performance is not an indication for future results.

Инфлацията би трябвало да е невъзможна при нормално положение. Но подчинената на САЩ Европа политически и икономически я прави не само възможна, но и задължителна. Ако се случат 3 неща Европа ще бъде прекрасно място за жиеене: 1. Извоюване на пълен суверенитет от САЩ . 2. Изравяване на отношението труд/доход. Засега богатите държави в Еропа екплоатират бедните с различните стандарти на труд/доход. 3. Твърди цени на енергиите и храните т.е. да се конкурират по качество. Но... все още в Европа управляват твърди неандерталци обзети от алчност и себелюбие. Не знам кога ще ги озари еволюционният лъч. Руснаците също копират недостатъците на Запада - свръх луксозни яхти за милиарди, стотици олигарси и т.н. На САЩ най-много им пречи сближаването между Европа и Русия, затова основната им политика е да ги държи раздалечени , а иделният вариант е да воюват помежду си и да купуват оръжията си от САЩ.

А руската икономика и тя ли е подчинена на американците да има в момента там огромна инфлация? А икономиката на беларус? А икономиката на турция? Тая на китай? Да продължавам ли да изреждам и да го проверявам простотията дето си е написал в поръчковото си коментарче? И накрая-нещо не виждам нито един от вас радетелите за адекватно възнаграждение да е направил фирма да е наел персонал и да му плаща големите заплати.

Ква ква инфлация в русия, бе джанъм? курса им скочи три пъти лт войната! Та чак в ЕЦБ още ги е срам да го публикуват, че всички с руски активи в балансите ще избушат тавана.. Или пък да съжаляваме турция, дето залива европейските пазари със стоки и икономиката и работи на пълни обороти? Що не им налагаме ембарго, заради инфлацията и дотацията, знаеш ли?

Рублата дето е не конвертируема и не се котира на международните пазари била повишила стойността си? Спрямо кога и според кого не уважаемо платено толче? Кой определя каква е стойността на рублата в момента??? Руската банка ли? На коя валута стойността и зависи от курса определен по заповед на централната банка? Гледам не отричаш че инфлацията на турците е огромна. Благоразумно си премълчал за инфлацията в китай и беларус. Между другото кои са тия с руските активи че ми стана интересно?

Ти сериозно ли писал такава простотия бе пич/ка?!?!?Как може да споменеш за инфлацията в Русия,при условие твоите любимци отвъд океана направиха и невъзмжното да ги излолират от световната икономика,с която е свързана всяка една страна по света?!?!? Гледам се правиш на "окумуш' и дай да сметнем чисто хипопотично,ако твоите "радетели на мира" се изолират от световната икономика и не ВОДЯТ ВОЙНИ никъде,колко месеца ще издържат,докато избухне гражданска война там,вследствие на тоталното обедняване на народа им......

Леле, мале. И как може да сложим в една кошница Турция с малоумна политика на централната банка по заповед на Ердоган заедно с останалите. А да знаете, че налетите трилиони от ФЕД и ЕЦБ се вливат в Световната икономика и че няма как да се отдели това влияние изцяло от икономиките на Русия и Китай?

Неконвертируема? Па питай ги немците от къде си купуват газ в рубли и кой им ги обръща :))) Що ме питаш мене. Аз рубли знам от къде да си купя, знам и кво да си купя с тях. За мен са конвертируеми. :)))

Ха, я погледнете Люксембург! След приемане на еврото започва инфлация в пъти по-висока от преди. За 10-ина години кумулативно са натрупали близо двойно увеличение на цените! При това как сравняваме ябълки и круши? Всяка страна е влизала в различен момент, политиката на ЕЦБ е била тотално различна във всички тези моменти. Що за икономист с що-годе някакъв акъл ще ми сравнява и различните статистически институти! Бас държа, че не всички са отчитали цената на бензин, дизел, хляб (еднакъв във всички държави), сирене, месо, бира, цигари, ток, квартира на двустайно жилище, обувки, обучение ... Как може инфлацията на тотално различни продукти в различни периоди да ми ги сравняват така! За толкова идиоти ли ни вземат?

И всъщност точно Люксембург трябва да покаже колко е глупаво държава с ниски дългове и добра фискална политика (поне преди ПП, БСП , ДБ и ИТН да влязат в управлението) да влиза в еврозоната!

В различен момент от вътрешната им икономика, но всъщност доста синхронизирано приемат държави точно в моменти на финансова вакханалия - в кризи: 1997/8, 2007/8, 2012/3. Нищо случайно няма в тоя тайминг. Дето се вика - куролация.

Но не се отказват от Еврото .... Що ли .....

Ха, ха, ха - щото не могат! Може ли да ми покажете механизмите за излизане от еврозоната?

А може ли да се откаже?

Еднотипни коментари написани от няколко човека се да ни убедят че черното е бяло. Е да де ама в еврозоната инфлацията е по-ниска от България нали? Или може би сега някой ще седне и това да ме убеждава че не е вярно въпреки категоричните доказателства? Само че ето какво-българите ходят вече навсякъде по света и виждат с очите си къде какво става. Не случайно противниците на европейския съюз на еврозоната и така нататък сте една шепа хора-видя се много добре когато решихте да излезете на площада. Но нищо продължавайте да си мислите, че с тия елементарно видими пропагандни коментари ще промените нещо. Между другото данните в статията са взети от общо достъпни и публични източници. И всеки един човек може по всяко време да провери дали изнесената информация е вярна или не. И една друга подробности-в момента лихвите по кредитите в банките са средно между 5 и 10 пъти по-високи отколкото в държавите от еврозоната. Именно защото не сме в еврозоната и според банките сме рискова държава.

Ама разбира се Швеция,Швейцария,Норвегия,Полша,Чехия и Дания не са европейци ,а Бай Ганьовци - хахахахах

Всички държави приели евротур са просто едни глупаци. Нищо че представляват най-развитите икономики в целия свят.

По-ниска е СРЕДНАТА инфлация в Еврозоната. Вижте данните за Литва, Латвия и Естония. ИНфлацията е по-висока, отколкото в България - между 20 и 24%. Ниските лихви по кредитите означават само по-големи дългове за страни като нашата. Безотговорни политици ще теглят кредити за каквото те преценят, а после всички ще ги плащаме с лихвите. По-големите дългове означават пълна липса на независимост - те се използват като политически и икономически лост за влияние. Освен това и за слепите е ясно, че Европа не я очаква светло бъдеще. Затова своенравните поляци (които дори пълен идиот няма да обвини в русофилия и путинизъм) стоят настрани от Еврозоната. Защото искат да са независими наистина, а не само на думи (за разлика от нашите ветропоказатели, които нямат нищо против да са зависими от този, който има изглежда по-силен в момента).

На който не му харесва Еврото или Долара, спокойно може да си държи спестяванията в рубли, в турски лири, в унгарски форинти, и каквото там си хареса, което да е по "стабилно" от Еврото ! Аз ще заложа на "лошото" Евро !

Чудесна идея! нека всеки да гласува с парите си! Защо ни е еврозона в такъв случай? Отваряме статистиката на БНБ и виждаме в каква валута си държат българите парите: Опаа, левове.. Всички кредити в евро, всички спестявания в левове. Ето ти един референдум. Има ли какво повече да коментираме?

Влоговете на българите в евро и долари надвишават многократно влоговете в лева. И повечето от тия влогове не са в български банки. И ако си забравил-дори на водещия руска пропаганда костя влоговете му се оказаха в евро и долари.

Такаааа, утре след като въведем Еврото, отново ще погледнем статистиката на БНБ и ще видим в каква валута ще си държат българите парите: Опаа, Евро.. Всички кредити в евро, всички спестявания в Евро. Ето ти референдум. Има ли какво повече да коментираме?

Абре бахур, тия всички държави са с работещи икономики ,а не като нас на гол г@з ,чуфте пищови. По-добре да сме във валутен борд,понеже има дисциплина за харчовете на правителството.Влезем ли в еврозоната ще има заеми,заеми,заеми за "нашите" фирми ,и плащане плащане ,плащане от обикновенния народ. Някой май забрави ,че в Гърция по едно време можеше да теглиш само 60 евро на ден.И все още са супер-длъжници. На кой е пристанището в Пирея - продадоха ли острови ? А ние какво ще продадем бре Г-не ? Срам нямате вече.

Значи не било проблем влизането в еврозоната не било проблем приемането на еврото, било проблем българските управляващи дето са ми си ги избираме. Ама иначе еврозоната лоша еврото лоша европейския съюз бил лош:))))

Пълни глупости. В България се произвежда всичко ни необходимо, вкл. и високк технологии. Да не говорим за монополни стоки и услуги, като ток например. А за 60те евро - добро напомняне! Хора, просто не си дръжте парите в банките, защото видяхме какво направиха в гърция - просто спряха достъпа до парите им. В ЕЦБ вече по правило, когато някой не слушка му се налагат капиталови контроли - т.е. те решават до колко от парите да ти дадат достъп, те решават колко можеш да харчиш и теглиш. Не ти. Така, че по-добре не заблуждавайте хората.