Как зеленият водород може да се превърне в конкурентно решение за климата?

Доклад на Международната агенция за възобновяема енергия представя как може да се случи това

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма такова нещо като зелен водород. Да горенето му е ок, но добиването на водор е в пъти по-енергоемко от това на бензина, да не го ворим за съхранение и пренасяне. Имадва варианта за добиване на водород - като отпаден продукт от добива на природен газ - т.е. безмислен, и чрез електорлиза на вода - изисква огромно количество електроенергия, която идва основно от ... въглища и природен газ. Ако наистина някой се интересуваше от екология щяха да работят върху генно подобрени коне които могат да минат 200 км с около 45км/ч.

Грешка, зеления водород се добива от вятърни и соларни паркове. Ако има прекалено вятър това съсипва енергийните системи, вместо се произвежда водород. Водорода може да се складира за разлика от електричеството !!!!! Това би позволило например изграждане на соларни паркове в африка и изнасянето на водорода ;-) Мисля в Австралия вече има подобен проект, където горивните клетки се изнасят за Япония. Колите на водород имат далеч по дълъг преход от тези на електричество заради ограниченията на батериите. Четох в Германия има влакове на водород. Въпрос на време е това да стане основно гориво.

Глупости и идея си нямаш от енергоразпределителни мрежи. А да изнасяш видород - олеле божке. Целите трик с водорода е добиването му в мястото ма потребление - в "водородостанциуте". Електричесество се пренася много по-лесно и също се складира много по-лесно - помпено-електрическа станция - ефективно е, но ебава майката на природата, а слънчевите панели са пълна безмислица - в идеални условия за целия си живот могат да "произведат" едва 90% от енергията вложена в тяхното производство - от ТЕЦ или АЕЦ. Слънчевите панели са едни доста кофти батерии които на всичкото отгоре имат нужда от светлина за да отделят ток. Само АЕЦ и бъдещи технологии на сливане биха могли да покрият енергийните нужди. А с коне такива нужди няма - коня както и хората се захранва с молекулярна енергия - пренебрежимо евтино производство, лесен транспорт

Ако толкова ги интересуваше екологията и размните технологии щяха да заложат на спирта и биодизела от водорасли. Обаче те не изискват нови скъпи двигатели с всевъзможни приставки. Проблем ! Как да дадем на хората нещо на добра цена, няма смисъл ?! Трябва да ги изклатим някак, с водорода може да се получи.

Като пуснат Токамак-а, ще дърпат енергията от него да електронизират водорода. Те ти Маро шарен коч!

идиоти, никой не иска да оправя климатот! Бай Пън си е сложил парите у ветърните мелници и електроколите. Сега ше ви изнудва-пропагандира, докато не стане яко на пИчалба.

има находища на сероводород. Турците имат разработка за извличането на водорода, а и у нас има патент. Не виждам това да е споменато в статията.

Може, може! Само требва нова физика да се измисли, а преди това и нови фундаментални физични закони. Това разправят, било станало наносекунда след Големия взрив. Тогава се наместили константите на фундаменталните взаимодействия и отношенията на силите им едно спрямо друго.

какво сега да очакваме до изхарчите и водата и да няма какво да пием и да поливаме, браво.

Това много прилича на Пфайзерската ваксина която трябва да се съхранява при -70. А за водорода е необходима температура -253 градуса. И как ще го транспортирате? Колко атомни електроцентрали ще ви трябват? Ако това беше възможно, досега да беше направено. Така наречените 'водородни' технологии са абсолютно неефективни, защото трябва да се използва много повече енергия за да се получи водород, от тази, която ще даде самия водород при изгарянето си.

Който поне намло е учил физика и знае основните закони на термодинамиката НИКОГА НЯМА ДА се съгласи с тези измислици. Може ли да ми обясните откъде ще вземете ЕНЕРГИЯ, за да ПРОИЗВЕДЕТЕ "... възобновяемите източници на енергия ..." ?! И колко такива ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ?! Земята няма да ви стигне със сигурност! Всички тези измислици са за да могат едни ДЪРЖАВИ да забраняват ЕВТИНИТЕ и ОБЩОДОСТЪПНИ ТЕХНОЛОГИИ, за да могат да продават СВОИТЕ БЕЗУМНО СКЪПИ И НЕЕФЕКТИВНИ ТАКИВА ...

Поредната тъпня от канцеларски плъхове. Като им се обади шефа на Ексон си подвиват опашките.

Виждал съм (при все че не се вижда) тонове водород - протий, деутерий, тритий.... по избор, ЗЕЛЕН водород не съм виждал. Стига сте преливали от пусто в празно. Водорода НЕ СТАВА за гориво. Защото: Труден е за втечняване - кипи при -253 градуса. Под налягане реагира бавничко с повечето метали (деструктира сплавите), рано или късно бутилката не издържа и гърми. Обикновено е под налягане между 200 и 700 атмосфери.... Същото е валидно за тръбопроводите. През половин - една година ще трябва да се сменя от край до край. При изгаряне дава температури над необходимите за протичане на реакция на атмосферните азот и кислород. Получавате азотна киселина. (смес от азотен оксид и диоксид, с малко водичка - азотна киселинка) Директно в атмосферата. Кеф. Накратко - не може да се съхранява, трудно е да се транспортира, не е екологичен, енергийния му капацитет е 25 пъти по-нисък спрямо обикновен бензин. Не става.

Енергетика основана на водород е пълен фейк, за пробутване на все-по скъпи горива. Вместо да инвестират в термоядрения синтез, лудите на стадиона ни пробутват поредния балон тип "холандско лале". Челите Бродел знаят как работи схемата за финансови спекулации.

Каквото и да напишат вече , не им вярвам! Изобщо не ги интересува Земята. Интересува ги да ни овържат със закони , за да не можем да мърдаме , камо ли да произвеждаме. Всички техни хубави приказки ги видяхме вече ! Зад лицемерните приказки прозира техния череп на злодеи. Каквото и да решат , ще бъде във вреда хората! Това са човеконенавистни твари!

Може да можа ама може и да не може. Като намерят евтино и достъпно пазарно решение на проблема да се обадят пак. До тогава всичко си остава само приказки. Също както зелените възобновяеми източници.

....електролизатори... АХАХАХА