17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя цървул дето е писал статията явно го издържат мама и тате. Не виждам отговор: Търся по строежите къде им трябват бачкери." Правел контактна мрежа с линкове келеша. Да си омеси хляб и да яде по контактната мрежа!

Едно не ми е ясно - това полиция, митници, съдебна система как си намират хора като не съм видял и една обява?

Чрез вътрешен подор. Викат му "кариерно израстване".

Ама за да израстнш, първо трябва да влезеш. Как???

За последно съм ходил на интервюза работа през 1994г. След това аз си търсех работници. Така и до днес. Обърнете внемание на думите на Тодор Колев изречени с устата на героя му от филма Опасен чар.

Linkedin

в днешно време търсенето на работа е гадна работа! HRите са некадърници без опит но със самочувствие. Готови са да те прецакат заради принципа, ако бюджета за позицията е 3 000 лева, те ще ти дадат 2 000 лева, без никой да го иска от тях, само защото трябва да са гадни. Ако си казал 2 000 лв, а те имат бюджет 1 900 лева ще те отрежат, защото си алчен. Ако закъснееш за интервю си лош, лош. Ако си сменял работа "често" си лош, и не си се "определил". Ако работата е готина назначават само свои хора. Направо ти идва да се върнеш на село и да гледаш тютюн или друго тревно

Да закъснееш за интервюто е наистина лош ход, не само в очите на HR.

То да беше едното закъснение, лесна работа. Но реално за едно интервю трябва да спазваш дъъъъълъг списък от правила. Не казвай това, но пък непременно кажи онова, дръж се еди как си, гледай еди на къде си... а си нарушил нещо, а са предпочели друг, кандидати бол. И да внимаваш да спазваш всичко е хипер стресиращо, а след това искат и да си спокоен и усмихнат.

Всяка една компания която търпи подобни Яичари не е копмания за която бих работил така или иначе. относно парите, ако плащаш с фъстъци ще получиш маймуни така че тия от типа ми то за 100 лв отгоре си алчен аре далече за какво да се гърбя за 1000 лв някъде като мога да си намеря по-спокойна работа за 800 ако фирмата ме иска и си допаднем, еми или ще ми платят това което искам или си търся друга

До АНОН: Според мен си чел прекалено много статии в интернет и прекалено много премисляш нещата. Ако знаеш за какво си там и без да гледаш в специална посока ще се справиш. :) Успех :)

У жобса. Трагедия!

Всички са Мошеници....

Мама и тате питат съпартийците си и ми намират работа :D

Не търся, тя ме намира...

https://www.jobs.bg/

В областните градове и малки общини от време уноо е заседнала идеята за 'наши и ваши'. Не си ли част от тамошните 'групировки'(партии или далавераджии), нямаш избор и работа. Интересно е, че в анкетата са включени думите 'сайтове', 'компании'? От къде падате бе, млади журналя и статияджии... България не е само София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Вероятно и вашето родно място е останало нейде и сте се продали за модерно робство? Пишете още ненужни статии, робе! Тая анкета е ненужна... все още керванът си върви по старому...

Робството ти е в главата. Намери ми закон, в който да се забранява ти и точно ти да си направиш собствен бизнес, щом смяташ, че да работиш за заплата е робство. И какво очакваш? Някой да се трополи в краката ти и да те моли да приемеш да те издържа, пои и храни защото си много готин? Кой е длъжен да ти бъде майчица и бащица, да ти бърше сополитеи да те забавлява да не ти е скучно?

Капацитет нямаш да осъзнаеш колко си прост.

Да кажем, че имаш собствен бизнес, както твърдиш. Отново ще си 'на заплата', може би ще е по-голяма от тази на работещите за теб. Каква е реалната цена обаче. Какво свое ще си продал и загубил за тая пуста заплата? Мислиш ли , че голямата заплата ще те направят свободен, ама истински? Мислиш ли, че пак няма да 'дължиш' на някого? Имаш работници... Имаш техника... Имаш ангажимент към банки... Натиск от конкуренция и държава... Ангажимент към деца и семейство. Ангажимент към тебе. И кога ще си истински свободен, а не роб на някого? Кога твоя труд ще допринесе за нещо твое/родно/за твойте съграждани, а не.. не, не. Твоя труд, ще иде обратно в банките. Ще отиде в джобовете на тези към, които имаш дълг. Ще те ограби държавата + хитрите закони, а това което ще чувстваш е отново робство, но модерно, защото ще си шефче и ще живееш модерно, но робувайки.

Коя нормална компания ще крие новото работно място и ще разчита да си намери качествен човек на конкурентен принцип, без да пусне обява или широко да рекламира позицията? Е, ако става въпрос за някоя скътана държавна службичка вариантите са ясни, ама това работа ли е?

Нямаш връзки няма работа .Или ти искат сума непосилна за да те назначът

Ами научи се да пишеш грамотно и ще станат нещата!

В днешно време, грамотността е 'плюс', но не е задължително. Познавам кадърни хора, които се справят по-добре от училите се години наред. Сръчен ли си, държиш ли в боя, имаш ли идеи, адаптивен ли си - гарантирано си имаш работа.

Аз си намерих от бюрото по труда ѝ)ѝ))))))-пародия малиии