Как гората би дала шанс на "Мариците"

Земеделието осигурява прехраната, а гората - всичко останало и земеделието, но някой трябва да го разбере. изтъкна бившият зам.-министър доц. Георги Костов, зам.-ректор на Лесотехническия университет

Обратно в новината

Коментари - Как гората би дала шанс на "Мариците" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости. Естествените екосистеми като горите не трябва да се пипат. Дори умрелите дървета се оставят на място, защото освобождават хранителните вещества - необходими за кръговрата . Няма устойчиво ползване щом човешката дейност се намеси (пример Амазония). Създавйте изкуствени гори и тях ги ползвайте устойчиво.

Ние имаме малка вила в Родопите. В последните годни върви такава нагла повсеместна сеч, че скоро гора няма да остане. Не знам за къде точно се изнася дървения материал, но бракониерството и беззаконието е отвратително.

1. Трябва да има залесяване 2. Трябва да има санитарна сеч - между дърветата да влиза въздух за да се пречиства 3. Уравнението което Брюксел прилага има само една страна визираща замърсяването с СО и данък въздух, а трябва да има още една страна визираща пречистването на въздуха - площи гори, брой дървета и оттам намаляване на данък въздух.

Ай честито, данък гори, после данък води, щото и поддръжката на язовирите също ще ревнат, хахаха Да оставим това, че е надрънкал пълни глупости, дъбовите дървета и буковите примерно са хилядолетни и мястото им е в ниското, освен това и са източник на вода, хахаха

Горското престъпно лоби пак е в атака. Зов за сеч. Уж санитарна. Докато се усетиш - половината планина изсечена, ни едно дърво засадено и данъци не, осигуровки не, заплати - гола вода. Това ли е европейска и модерна горска икономика?

Това е българската и още някоя про путлерска държава.. Ти май не си оттук? В Германия и Франция ще отрежеш ама пръстите си..

Пак ли Русия ти е виновна бе МАЛОУМНИК?!?

Едно растение консумира СО2, само когато расте. Иначе през деня поглъща а през нощта го освобождава. За това не е добра идея да имате растения в спалнята. Гората е стратегически ресурс и трябва да се залесява, но никакви квоти няма да се избегнат така.

Браво за статията

Много сме интересни. Създаваме проблеми с ясното съзнание, че ще ни боли яко главата. После търсим лек за проблемите. Що ви беше тази зелена сделка?! Унищожихте енергетиката. Идьоти. Унищожавате и държавата. Да би мирно седяло, да не би чудо видяло. За последиците се знае поне от 10 години.

Идьот!??!!?

ако продължи така България ще стане с климатик, като в Северна Африка и ще трябва да ядеме пясък. Много глупаци си мислят, че е майтап и че не съществува, но глобалното затопляне е в ход и ще има тежки последици

Ще стане баба ти мъжка, ако има дръжка...

един с претенции за участие в зелената сделка

Гората оправдава отровата? Бахти и министъра!