Как да се пенсионираме богати?

Колкото по-рано се замислите за годините в пенсия, толкова по-добре за вас

Обратно в новината

Коментари - Как да се пенсионираме богати? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствения начин е да се обере банката

Единственият начин е да не се плащат данъци! Всичките богати това правят и за това са богати...

Тази статия е писана,от някой гербераст или тиква-толуп.

Катафалка с ремарке няма ...

Първо забогатявате, после се пенсионирате. Има два основни начина да забогатеете. Използване или измама към други хора. Ако нямате достатъчно власт, започнете с използването. Използвате труда и времето на други хора и взимате процент от изкараното от тях. Преди се наричаше робство, а сега бизнес. Използване срещу храна и подслон, но сега на робите имат право сами да си сменят собственика. Това право им е дадено от държавата. Държавата има една основна задача. Да защити и двете страни. Това решава един основен проблем за робовладелците - на кой ще мрънка недоволният роб, но създава и един недостатък. Многото мрънкане изисква огромен ресурс от служители. Което от своя страна води до повече експлоатация и повече мрънкане. И така с времето държавата се превръща в най-големият използвач на хора като взима по-голям дял и от робовладелеца. Но да се върнем на темата. След като се научите да използвате, за да запазите имането, трябва да се научите и да мамите. Т.е. Да променяте желанията на робите, както на вас ви оттърва. Това най-лесно става като се кооперирате с други използвачи (картел) или още по-добре, с държавните органи (корупция).

На Запад хората стават съдружници, за да си помагат: Бил Гейтс със Стив Балмър, Лари Пейдж със Сергей Брин, а някакъв си тук проповядва измамата като основно средство за забогатяване?!?! Ами желая ти ти да си първия измамен! Mного си тап, наистина!

Точно така е единствената разлика между да убиеш някой и му го погледнеш, е че ти убийството се изпръскваш с кръв.

Значи който разчита на някой друг да му осигури пенсията - изгаря. Най добре е човек да се пенсионира на 30 на яхтата , докато е още млад , здрав и богат. Това е положението. Другите дгд, с извинение.

А някой ще каже ли как да се пенсионираме здрави

То лошо немъ да се пенсионираш богат, ама май първия въпрос, поне за нас, 40-50 годишните, които сме подложени на стрес по всички линии, е как въобще да доживеем до пенсия, богати или не. :)

Веднага ви казвам как. Обираш първата банка която видиш и готово

О наивния той, искаш да плащаш дългове и токсични активи ли? Щото отдавна са те изпреварили - първо правителствата между другото

Парите летят из въздуха. Необходимо е малко усилие,да се наведеш и да ги събираш.

А се наведеш , а си ги заработил .........

основното е да си измиете задника!

Аман от глупости!

Урок за предприемачи Ако нямаш пари: Тегилш ипотека с 1000лв вноска 1ва година инфлацията изяжда вноската от 1000, на 900, с повишаване на лихвата става 910лв 2ра година инфлацията изяжда вноската от 900, на 800, с повишаване на лихвата става 820лв ..... Към 30-тата година вноската ще се равнява на 11лв със се лихвата - джоб пара за дюнер фалафел с айрян Но ще бъдеш собственик на апартамент с пазарна цена 500К евра На смелите честито!, на страхливите - чакайте балона

Но, ако не ти коригират заплатата с размера на инфлацията всяка година, ще го ядеш много голям с тая ипотека.

Който не смее да мре беден. Няма ако.

Как да се пенсионираме богати? Отиваме да работим за богата иконимика и след пенсиониране се връщаме да харчим тамошната пенсия тук. Богат пенсионер няма ! Има само богат далавераджия.

Как да се пенсионираме богати? Много просто - не разчитайте или направо избягвайте пенсията и пенсионната система. Пенсионната система в България (а и в много други западни държави) е държавно регламентирана благотворителност. Ако някой си мисли, че парите, които му взимат днес се пазят някъде, инвестират се и го чакат да се пенсионира, много се лъже. Парите събрани от социални осигуровки днес се изхарчват още до края на същия месец и дори държавата трябва да додава от бюджета. Същото важи и за здравното осигуряване. Така че всъщност цялата социална система няма за цел реално осигуряване на осигуряващите се, а събиране на едни средства, които да се разпределят към едни вечно не-можещи и вечно не-знаещи според усмотрението на едни вечно управляващи с цел да гарантира обществения мир и комфорта на управляващите. А средствата се събират от едните и се дават на другите, за да не се налага богатите да плащат същия този обществен мир със собствените си пари. Така че, който иска да плаща социалните на разни все недоразбрали, за да може едни много добре разбрали да си живеят разкошно - Добре! Аз обаче не участвам или ще участвам максимално минимално!

Кефиш , брато ! Това е цялата истина !

С Форекс вече се пенсионирах, въпреки, че имам десетилетия до такава възраст. Но ми трябваха години яко учене и тестване на търговски стратегии.

Вземам пенсия,нощес бях дежурен като пазач,сега съм на ранчото и го подготвям за плод и зеленчук.Не успях да си пия кафето с хайлайфа на града,но жертвите понякога са необходими.

"първо плати на себе си", "ти го заслужаваш", "след мен и потоп"... С подобни разсъждения, обаче, следващи поколения - йок! И без това новото "нормално" е да имаш едно дете-джендърче, от което поколение да чакаш на куково лято...

"първо плати на себе си" звучи грешно на български, заради буквалния превод. Всъщност имат предвид "първо задели за спестявания".