Къде отива руският петрол след европейското ембарго?

Повечето от насочения по море към страните членки на ЕС руски петрол, или 160 000 барела от общо 230 000 барела, е внесен в България

Обратно в новината

Коментари - Къде отива руският петрол след европейското ембарго? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде отива? Ами пак там

Какво ги интересува ЕС къде отивал руския петрол, нали "не е демократичрен"? Точно тоя петрол "по море" за ЕС ще бъде пренасочен към Пакистан, а ЕС ще купуват демократични суровини дори от Индия, които в голямата си част ще са руски.

...какво толкова да плачем за един високосернист петрол дето скапва всички имсталации даже и тая на лукойл,последната харчи милиони в инсталации за сяроочистване...нищо гут в тая кремля,нищо....

"През декември износът на руски петрол в ИНДИЯ достигна нови рекорди от 1,4 милиона барела дневно, докато обемите за КИТАЙ - по море и по тръба, остават почти без промяна от 1,9 милиона барела дневно" ЕВРО пазарът в конкуренция с ИНДИЯ и КИТАЙ...

Има една опорка, която никога няма да умре и тя е, че санкциите само правят русия по силна... :)))))))))))))))) Ако някой успее да се убеди в това, всичко друго е вече лесно. :)))))

Крайно време е България да има блилзки отношения вс всички енерго-разработчици, -проиводители,-търговци, -строители и се осъзнае какви са предимствата на това. Нека се нарушат международни спогодби, те парите или тя енергията са нужни на всеки :)

Е руснаците като имат в изобилие енергоносители що купуват нови автомобили без климатик и АБС, а също и бягат в Сърбия при първа възможност. Най-добрите пазари са ЕС и САЩ, там е цивилизацията с малки изключения ,защото и ние сме в ЕС

Тъжното е, че от евтиния петрол сега повече ще страдат руските пенсионери, а не господарите им в Кремъл. А руския пенсионер даже и със колосалните ресурси на Русия живее по бедно дори от българския, който нямя залежи на петрол и газ. Ето до какво води фашизма и аворитаризма на кремълските олигарси.

Руският пенсионер докара Путин. Каквото си искаха, това си получиха. Всеки народ си заслужава управниците.

имаше акъл и топки щеше да си гледа рахатлъка с Русия, да вкарва петрол тайно от там и да го препродава- както баа тошо навремето.... вместо това ганьо реши да забогатее от пет ифи с патрони и рпг-та и да побеждава русия... орисията на ганьо е да е глупав, използван и естествено- беден...

В окопа на Бахмут като руско племе ли искаш, Ганьо прост?

Ганьо не е нито прост,нито беден...даже натакова прислужницата на Иречек безплатно...абе други са галфоните,т.е. прокремълските животинки.....

Звучи много успокояващо... само дето като се загледа човек нещата изглеждат по друг начин, малко нещо като фокусниците дето на всички показват едната си ръка докато с другата правят "магии". Британия купува от Холандия петрол... който пък идва от Русия, но пък Британия с гордост твърди че не купува петрол от Русия. Роснефт има договори за добив на нефт с Ирак, Венецуела и Индонезия... и така напук на санкциите Русия пак вади пари от петрол. Междувпрочем "Естония помага на руския износ? Данните, получени от Reuters, чрез проследяване на кораби с Refinitiv Eikon, показват, че Саудитска Арабия е внесла 647 000 тона (48 000 барела на ден) мазут от Русия през руски и естонски пристанища през април-юни тази година. Това е увеличение от 320 000 тона през същия период преди година." И така, според Ройтерс, Саудитска Арабия, без да увеличава производството си, получава излишък от суров нефт, който продава на сегашните цени... предимно на закъсалите вследствие на наложените на Русия санкции, ами на печеливщите честито;)

Допълнително, Бразилия е един от големите купувачи на руски дизел, който препродава също както саудитите на закъсалите еврогейове.

През декември Индия купуваше 33 пъти повече руски петрол до 1.2 милиона барела на ден. През януари вноса достигна 50 пъти повече -до 1.7 милиона барела дневно . И познайте след преработката му в индийските рафинерии къде отива ? Познахте - в САЩ !

Хахахаха Въпрос са повишена (за русороби) трудност: На каква цена го изкупуват ат Индия и Китай? Хахахаха

Със сигурност не са на загуба, нито Индия, нико Китай, ното Руси..... чудно ми е що се смееш, като ти/ние плащаме разликата, образно казано.

Хахахаххахах Образно казано цените на газа паднаха. И образно казано Проссия продава на безценица. Но вие си врещете каквото искате. Квиииич квииич Хахаххахааха

сега дайте тука повече пари, и ако намериме нефт ще ви го доставиме по цени по-добри от пазарните

Всичко е бизнес. Ще се утилизират всички стари оръжия на украйнския полигон ще се напълнят сметките на производителите и продавачите на оръжия и ще седнат да преговарят. А балъците се избиват на фронта за Слава Украйне или России...

Много от коментиращите очакват санкциите да дадат светкавичен резултат. Чрез санкциите Запада влиза в икономическа война с Русия. Колко време мина, докато социалистическата система рухна? И тогава хората сигурно са искали това да стане от днес за утре! Между другото, когато е почнала студената война, експертите са предупреждавали, че тя ще продължи 50 години!

Не бе рублата се вдига. Икономическите показатели са по-добри от очакванията. Индия и Китай ще ги спасят…

Само че сега и двете държави са с в капитализъм. И войната не е идеологическа а икономическа. Разликата е огромна. Но това не е за тролове и тъпаци.

Само на теб ли не ти светна че Украйна е само працдарм и пушечно месо? Войната е между, що ли си губя времеко, като няма да схванеш нищо.....

Руския петрол както и всички останали руски благинки отиват при тез народи и даржави, които слушкат. А не като прогнилия колективен запад да се репчат на Русия или като нас да плюем по ръката(руската) която ни е съзадала кат държава, нация, народ, култура и т.н. Но Русия показва, че е незаменима вав всичко и реално цялата евроегйска икономика се варти около руските ресурси и благинки. Но има лач надежда за България, Партия Възраждане ще вкара Балгария отзад в Руската Евразийска Империя и по тоз начин ще гарантира вашта независимост, неприкосновеност и ваште благоденствие като народ и нация!

Брех паразит гнидав. Създали ни били като нация и култура степните орки. Ти да видиш къде стигнаха предателите. Абе калъф, когато ние сме създавали държава и култура, руснаци не е имало бе. Те се пръкват векове по-късно, от варвхите които ние и византийците сме цивилизовали, християнизирали и очовечили.

Ма то това важи с пълна сила за фащ, бе маймуно. Когато в Русия са построили сграда за театър фащ още не ги е имало на картата и са били само помияата и престъпниците на Европа!

А САЩ какво общо имат бе олигофрен. Тук говорим за руската кочина.

Не го ли виждаш, че се гъбарка с троловете? Буахахаха

Безжалостните закони на икономиката ще ви кажат къде отива....там където им се купува! А къде се купува? Отново, безжалостните закони на икономиката диктуват че когато от едната страна има ограничен ресурс а от другата голямо или неограничено потребление, тогава стоката ВИНАГИ си намира пътя! Нали не мислите че привидното "изваждане" на Русия от пазаря на петрол е довело до по ниски цени на бензина? За да е паднал петрола и цената на бензина (макар пак по високо от преди 2-3 години) е просто защото схемата за изкупуване на руски петрол който стига до световните пазари, работи! Запада спря да мрънка по въпроса. Русия мълчи. Значи има схемата устройва всички!!!

Отрязан е достъпа за руския петрол само за страните от Златния милиард. Останалите 6 милиарда си го купуват. Въпросът е друг, дали цената на руския петрол като санкциониран може да държи цената на несанкционирания!

Европата като наш вуте не е важмо на нас да ни е добре важно на руснаците да им е зле егати политиците дебилни и мазохисти

Накратко, санкциите не вършат никаква работа, така ли да разбирам? Просто си плащаме за по-скъпи горива (руски), просто не идват директно от Русия?

Идват, идват - Итого в 2022 доля СПГ в российском экспорте в Европу выросла до 25%.

Напротив! Русия е загубила (официални данни) над 40% от износа си на газ и над 60% от тези на нефт. И това е началото. Към март-април и цените ще са уникално ниски. Накратко - Раша фалира!

Дано е така, времето ще покаже.

Тъпак ди тъпака майно ле още малко и войната ще стигне до нас

Европа и САЩ са толкова богати, че руските селчовци не могат да им направят нищо. Нали щяхме да умираме от студ в Западна Европа? Нали щяхме да се къпем един път на ден??? Нищо не се е променило. Държавите помагат на хората и реално сметките за газ са се дигнали с жалките за стандарта 100-200 евро. Разберете. че за БГ има един път - със Запада и ЕС. Далеч от Русия на Путю Путев и главорезите му.

Ми аз като те гледам, ти не един път на дене, един път на месец се къпеш и пропускаш декември - март, когато "на ряката" е кално.

Руските лузъри са тръгнали към СССР-2. Моля ви, БГ русороби, идете да живеете в този земен рай. Оставете ни да се мъчим в капитализЪма! Моля ви!

Защо някой трябва да ходи някъде. Щом ти харесва капитализма отивай да живееш в Англия да береш ягоди или в Германия да работиш в кланица. Жената може да гледа някоя стара баба. После като си дойдете лятото в България ще обясняваш на приятелите си колко добре си живееш там, как всичко си имаш

Защо през комунизма не пускахте хората да емигрират, а стреляхте по границите и тормозехме роднините?

До края на 2024 година европейската икономика ще извоюва пълна независимост от руските ресурси и това ще продължи до края на войната. А краят на войната няма да е след приключването на бойните действия или след сключване на временно примирие, е след постигането на мир, който е в съответствие с Устава на ООН, включително и за невъзможността за промяна на границите между съседните държави по насилствен начин! Мир на база Нов Световен Ред, примерно с възможност за промяна на границите в съответствие с историческата справедливост, не е възможен!

Браво обективен. Значи Югославия, Източна Германия, СССР се връщат в старите си граници.

Идва ф ЕСъту от американски и фондерлъйнянски фирми на 5торна цина.

Отива в Китай и Индия на половин цена. Обемите също са на половина. Накратко - блядовете пак се прецакаха. Путкин ги върна в 20 век и копа да ги прати в 19-ти! А през това време, откачените русофилистици в БГ чакат САЩ, долара, капитализма и т.н. да пропадне. Прокажените им бащи и дядовци чакаха същото, но вместо САЩ падна СССР!

Крайно безмислена и малоумна статия, която спокойно мога да определя като евротолерастка полюция. Всичко се върти около това изнасят ли руснаците и спаднал ли е износът им? Нали? За да можем да се изпъчим и да кажем, видяхте ли, спадна им износа, сега няма да имат пари за война. За целта трябваше да се посочат конкретни данни - по месеци вноса в ЕС и износа (целия) на Русия. Но това съвсем не подхожда на въпросната "статия". Защото ще се види, че износът на Русия за 11-те месеца на 2022г не е намалял. Ето това им бърка на евротолерастките подлоги и въртят и сучат, но ги е страх да го кажат. Нека аз им помогна, има спад на паричния поток, защото като цяло цените на борсите вървят надолу. Докога обаче ще е така, поживьом - увидим.

Най-лошото е ,че ние обикновените хора ще платим за безумията на фашизирания ЕС !

Както казват евротолерастите и натоджендърите - демокрацията е скъпо нещо, тя не е за бедни българи... А и обедняването тепърва предстои.

Щерев, не четеш внимателно!!! "...вследствие на влязлото в сила от 5 декември ембарго върху руския петрол, внасян в ЕС по море" За първите 11 месеца на 2022 година нямаше ембарго. Можем да приемем, че количеството нефт, потребявано в целия свят, както и във всяка отделна страна е еднакво всяка година! Това че примерно Индия купува много повече от Русия, означава че купува много по-малко от другите производители и освобождава техните количества.

Ей руския троляж все за доларите мисли. Ами руския петрол да ходи където си иска и където може. Не знам защо не ходите в Русия газ и петрол има там на корем. Сумати народ българи отиде в Украйна да воюва така и не чух някоя ватенка да е заминал за Русия и от там да се хвали колко много газ и нефт има под ръка?!. Хем самите те пророкуваха че тая зума ще се мре от студ в Европа щото газа май е на цена отпреди войната....... А те си останаха в ЕС и НАТО а Русия има нужда от тях?!

Отковорът е кратък и ясен! Пак на същото място само че 3 пъти по-скъп!

а за двойно по-ниска цена за 'продавача'..

Друг път, я виж цените бе троле недоклатен

Това кво ни интересува. Ние нали ги "изтощаваме". С 20 % средно инфлация в ЕС...

20 % средно -баба ти. Савушкинските животновъди нещо ти пресоляват 'манджата'.

Помните ли Кирчо и Кокорчо как ни направиха независими от руската газ когато отказахме да плащаме в рубли. помните ли какво се случи? нищо не се случи. продължихме да ползваме руска газ, ама я купувахме през Гърция. гърците плащаха в рубли, а на нас ни я продаваха в евро с надценка. горе долу това се случва и в момента. посредници купуват там където е евтино и препродават. измислиха го много добре за да отговорят на американските санкции. ето Англия обяви че няма да купува руски нефт, но за Англия не е никакъв проблем да купи руски нефт през Германия. имаха си техния скандал в английския парламент. но според английското законодателство, страната продавач няма нищо общо със страната производител. английски фирми регистрирани в Германия доставят "микс" в Англия и всичко е законно и морално. нещо като украинците. не искат нищо руско, но нямат нищо напротив 40% от дизела да се доставя от България от преработен руски нефт. той не е руски вече. той е български. толкова с лицемерието. по телевизията едно, ама бизнеса си е бизнес. парите нямат цвят и мирис.

Миналата година всички надълго и нашироко обясняваха как се бяха отказали от рускитя газ докато газът по тръбите не намаля и изведнъж всички не изреваха "защо им бил намалял газът от които ужким се отказали". После за петрола трябваше да се направият цели два нови пакета санкции защото различните фирми и правителства заобикаляха първите санкции. А сега всички се правят че вече и от това са се напълно отказали защото взимат и газ и петрол от нации посредници на Русия. "САЩ и Казахстан също са потенциални алтернативи, посочва МАЕ. Казахстан постигна предварителна сделка с Москва да изнася петрол за Германия през руските петролопроводи." Да взимаш директно от продавача? Не не става трябва да сме солидарни с Украйна! Да взимаш от посредник договорил се с продавача? Да така става. Но технически в крайна сметка не те прави независим от руските ресурси, както всички твърдят. Колкото до САщ през 2021 г., докато призоваваха до ниво "с пяна на устата" Европа да се откаже от руските ресурси те си внасяха руски петрол!!! За 2021 г. САщ са внесли 251 млн. варела руски тетрол! Хей няма проблем за тях защото им е нужен ама за другите не става това оправдание защото "ама мислете за украинците". Пък и родният им добив е толкова занижен, че се чака между 3-4 години преди да започне и най-малкият добив.

Къде отива руският петрол - ми там където си иска.

Отива, само че на двойно по-ниска и кратно увеличени транспортни разходи. Ам като намелее и добива, т.е. като почне чупи неподдържаното западно оборудване? Заснули голова где задница не пройдет :)

Важно е да върви търговийката Горим газ до Финландия И лапаме индийски петролни пишки И гледаме RT

И в същото време сме увеличили с 36 млрд приходите. Минава през Индия и Китай и пак в Европа.

Нали ви фалираха ссср с цена на нефта от 20 долара, бе рубладжии ?

Отива пак в Европа, но през американски комисионери.

американските комисионери го облагородяват. идва католически свещеник и му чете молитви. преди това насилва няколко деца защото това са си нормално евро атлантически ценности, прочете му молитва и го пускат за пренасяне към европа, но молитвата е задължителна иначе.....не е добре.

Е що се интересувате къде бил отишъл руският петрол? какво ви интересува това? какво ви влиза в работата, или по точно - в задният двор? А пропо: - Къде е нашият петрол бе, дупелизци и дупедавци, еврогейско Хамерикано сбъркани? Бахти и безродните шибани скапаняци....

Риторични въпроси се задават на челите втори том на "Винету"! ;)

И кой е тоя нашия петрол лекенце?

Какво ме е.е нашия петрол?На бензиностанцията нали има.

Точно това е и фактът... Къде е нашият петрол, та сме тръгнали да дирим керез на руският петрол? Схващаш ли гадната ирония и отвратителният сарказъм, на чичко сбърканячето? Не можеш ли все още да вденеш, а? Ами дерзай тогава, еврогейско Хамериканизирано краварче.

А Германия дали се интересува този казахстански нефт точно казахтански ли е или не иска да се задълбочава?

С две думи, всеки внася руски петрол, както намери за добре и се прави на девствена проститутка!

Но за сметка на това,си тъп

ЦРУ провело конкурс как да бъде победена Русия по най лесния начин.Конкурсът бил спечелен от предложение в 1 точка:Не закачайте Путин.

Що споменаваш само проститутките? Ами всички останали ЛГБТИ+ сбърканяци що ги пренебрегваш? Това е явна дискриминация, и ще съзирам Сорос, и Къната от БХК, както и всички от Страсбург, където шта осъдят. Тъй да си знайш... Или ша са съобразяваш с новонормалните или ша си трайкаш.

Въх, прощавай! Прав си!

От Енергиен крал на Европа До бункерен плъх Съдбата на един касапин

От козяшки трол До анално зависим хомопедал

Има много заблудени, че Европа и САЩ имат интереси против Русия. Не, САЩ пребива ЕС и го прави по най-коварния начин - плащайки на предатели. ЕС не е отслабил Русия особено, но загуби огромно количество бизнес - една част просто умря от санкциите на Урсула (провежда политика в унисон с американските интетреси), а друга част се изнесе и се изнася за САЩ, както е планът, спуснат оттам. Всичко това означава, че Европа ще е слаба и подчинена, а хората й ще студуват и гладуват, за да могат американците да са по-добре и политиците им да имат основание да продължават да упраляват именно за това, че американците са по-добре от европейците. Реално погледнато без тези действия на САЩ чрез предатели в ЕС щеше да има следната картинка: ЕС в просперитет, а САЩ в калта. Това е революционна обстановка и щеше да доведе до смяна на пластовете в САЩ. За това се взеха мерки. Реално в САЩ положението е много зле. През 2021 САЩ емитира 40% от всички долари, емитирани някога в историята. Стигна поредния таван на заемите, който сега ще се увеличи. Престъпността се покачи със 100% и стигна нивата на престъпността в Русия, в която за същия период престъпността пък спадна 7 пъти. Сегасе гласува увеличението на производството н аотъжия в САЩ, въпреки че САЩ имат около 10-15 пъти повече от Кирай и Русия. Всичко това прави САЩ най-големият вредител в света. Наблягам на факта, че Русия е непредвидим субект, неуредена държава, в много отношения културно изостанала, но в процес на подобрение. САЩ са в процес на полу разпад и тровят света по всякакъв начин. И още нещо: ако нямаш собствена войска, ще храниш чужда и от това ще следва зависимост и робство. Аз лично не смятам, че 780 милионна високотехнологична Европа има нужда от защита от НАТО. Според мен НАТО е Троянски кон на САЩ, чрез който вкарва военна сила и управлява Европа в своя полза. И не е само според мен. Европа се е успала, натрупала е просто население, наивно, прехранено и лениво - това я прави слаба и упралявана отвън. ЕС работи днес за върхушката на САЩ. България трябва да погледне как да повиши нивото на компетентност на населението си. Иначе е готова загубена. Гледам колко прости псета има из онлайн простанството, които лесно се разлайват срещу някого, при което забравят интереса на нацията си и го предават на господари. Разлайването срещу Русия е продукт на пропаганда и незнание на историята. Основна причина за омразата е комунизмът, който СССР е вкарал в България. Но малцина знаят, че комунизмът е вкаран в Русия с огромни количества злато, с които САЩ и германски индустриалци са финансирали болшевиките, за да съборят руския цар. Това е било процес, който е подготвян преди болшевиките, даден им е път, пари, злато, вскякава подкрепа. След това на Ленин е даден охраняван влак до Женева, за да му се каже какво да прави занапред. Едва при Сталин Западът изпуска нещата от контрол. Та е редно да знаем, че комунизма го дължим на Запада. Русия тъкмо е ставала индустриална държава, когато Зашадт решава да я събори. Това долу-горе правят САЩ чрез финансиране на украинските нацисти (даже върви дело в САЩ по този корупционен въпрос, но го бавят политически). Но всъщност чрез въвличане на ЕС САЩ целят отслабване и на ЕС, даже предимно на ЕС като основен конкурент на САЩ заедно с Китай. Не направзно Байдън съобщи, че Китай е главният враг на САЩ, след като Европа беше сложена в калта с лекота. Да, такива управляват САЩ, ние даже не можем да си го представим, понеже тече друга пропаганда.

Реално в САЩ положението е мвого зле......така започват мненията на всички български комунисти и путинисти във форума на ДИР Хубавото е че е само във Форума защото извън него икономиката си върви.

Абсолютно погледнато положението в Америка може и да не е е толкова зле но сравнено с преди 20-30 години е трагедия. Ако не вземат мерки може там да стигнат и до състояния подобни на гражданска война с всичкото оръжие дето го имат. И щурма на Капитолия се опитват да го представят че Тръмп ги е насъскал ама това не е точно така - на доста хора там вече им е писнало и то яко.

Един платен руски трол се кръсти истината вече става много смешно. Да се беше кръстил поне комсомолска правда:))

Този коментар всеки трябва да си го копира някъде и да го прочита на ден поне по един път докато му влезе в главата. Но за жалост консуматорското общество ни застигна и нас и никой не му се мисли вече.

Това някакво нововъведение ли е? Руските клоуни стават за смях Всеки ден,по цял ден

Руският петрол си отива, където си е отивал, само че по заобиколни пътища и на утроена цена. Войната си е война, бизнеса си е бизнес.

Особено в Индия,направо на 4 на цена.

В украински танк Който трепе орки И хич не му дреме

България, Холандия на Балканите....... хахахааа.....сори ,бизнес само!

Кой го е.е руския нефт?Да си го пият.

Не се хвали с глупостта си.

Сам ли го измисли ? 50 копейки.

България, както винаги Троянски кон и пръв проводник на руските икономичаски интереси в ЕС...

Ох, анал.лизатора той...

После ганьо се чуди защо САЩ не ни давали самолети,оръжие,технолпгии,защо на такива цени.Защото всичко на другия ден ще в ръцете на СССР.

Държавата сащ дължи 31.4 трилиона долара на частната банка ФЕД. Държавата сащ не може дори и иска вече да върне дълга . Единствения изход е сащ да ликвидират всяка друга съпротива (незавима Държава) и да направят световно правителство. Така няма да връщат нищо. В момента за това е и войната в Украйна.

Около 123% съотношение дълг към БВП на сащ. Това е една отдавна фалирала държава. Затова правят "великото рестартиране" на клаус шваб, затова искат да създадат финансов колапс и да въведат "спасението" чрез въвеждане на цифрови валути на централните банки и основен цифров базов доход, както и чип за цифрова идентификация и цифров портфейл. Всеки приел това "спасение" става пълен техен роб в цифров концлагер, до края на краткия си живот, защото това няма да просъществува и четири години и следва край за приелите го.

Добре,твоите ценни съвети и анализи ще бъдат незабавно предадени на САЩ.

За родните българомразци-путинофили, руския петрол ще се предлага в магазини Березка в буркани омния с винтова капачка.

Какъв е типичния профил на българската сороспия (соросоид): Бивш комунист или с родители комунисти Дърт боклук с развалени зъби Тъп и дори вдлъбнат До вчера слугана ссср, днес на сащ Работи към някоя фондация Днес е русофоб, утре ще бъде пръв Путинист, но още не го е осъзнал Гледа нова, босфор тв или канал едно Гледа сериали и реалита и между тях пропаганда Ваксиниран е срещу несъществуваща болест Комунист е, но се нарича демократ Вярва в глобалното затопляне Мисли си, че ако не се къпи ще свали Путин Страда от синдрома на Дънинг Крюгер Пренаписва историята ни и бръщолеви лъжи и лозунги, като ги повтаря като папагал.... Вее байряка на педерастията и е готов всячески да си предаде родината за някой цент... Приветства сляпо всякакви евроатлантически извращения и "ценности"... Ще те натопи, без да му мигне окото, стига да те нарочи. Той си е потомствен доносник. Бетер комсомолски секретар, партиен секретар и ЗКПЧ развява либерастки лозунги на поразия... Ако утре се обърне палачинката, пак същите днешни пишман демократи, русофоби и сороски мастии, ще станат водещи русофили и лижат подметките на Путин, а ние ще гледаме онемели

Свиквай вата

Собственика на Березка се изказа срещу путинофилията. То и затова в него трудно намираш руско Ха ха ха ха

гълтач козяшки

То той си е украинец,ама нейсе.

А на путьофилите ще им тече от чешмите на двора дизел, B 95.

няма да ядете ракети както казваше бате Рони, а нефт и газ.

Мамицата ви долна. Триете определени коментари само. Троловете не ги закачате. ЗАЩО БЕ МЪРШИ?

Щото троловете са и модератори тука. Тъжно, но ги знаем.

Да, руските тролове ги трием.

и копейи за баница няма да има за вас рубладжиите като я фалират Русийката и Митрофанова ви отреже надниците.

*88888 Ти ли си БОКЛУКО ? Забрави да кажеш че си педераст

Така да знаете Аз сьм, педераст И сам мноооо прозззззз   

Пак ли да ти слушаме терзанията бе ебания сороски педераст.бегай под моста да те наебът мангалите и мирвай там

Отговорът е ясен: отива на ма.на си у п....ата. Както и цяла Педераша.

Павел Ти ли си БОКЛУКО ? Забрави да кажеш че си педераст

Така да знаете Аз сьм, педераст И сам мноооо прозззззз   

гълтач козяшки Призна си

Ти и без да си казваш,се знае.

Е как къде - в бившите републики, които го смесват с малко от техния нефт и ни го продават , но умножено по 5. Щото става вече от хубавия, независим нефт.

Я кажи от кои бивши републики ЕС внася нефт?

Казахстан например.

Казахстан е република в състава на РФ,товаришч географ.

Ами къде да отива?? Чрез разни връзки и посредници, отива където си иска!