Кабинетът залага в бюджета 710 лв. МРЗ, вдигат се майчински и детски

Ще се увеличат надбавките за хиляди деца, каза Валери Белчев, който представи ключови показатели от бюджетната рамка за финансовия план на държавата за 2022 г. Майчинството през втората година става 650 лв.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Белчев е плешив, за Бога!

Колкото и да ги вдигате, вкарате ли ни в еврозоната всичко ще скочи с най малко 35%. Защото и сега бием по цени запада а кирливите търгашчета ще доизвадят душите на хорицата. Дойдох си от Канада заради климат и природа, но май пак ще се върна там.

"Доходите за пенсионерите ще бъдат запазени на нивата, които са сега. Това означава средно увеличение от 84 лв. на човек". Извинете, някой може ли да обясни какво конкретно казва този.....

Служебното и новото редовно правителство ,за месеци правят в пъти повече от 12 години крими банда ГЕРБ.

В кой бюджет по-точно? Щото тоя е за 2022-ра няма да го приемат-няма абсолютно никакво време.

Правят ? С чии пари ?

Вдигайте минималната заплата за необразованите и мързеливите, другите май нямаме място вече в тази държава!

Държава която се грижи само за най- бедните и хората от едно малцинство, губи средната си класа , която е опората на финансовите постъпления. Какъв стимул има един държавен учител или медицинска сестра на 1000 лева, 900 след данъци, ако един работник по чистотата ще получава 710 лева ? Защо детските зависят от доходите ? Средната класа няма ли деца ? Защо пак с приоритет се раздават пари на определени групи, вместо да се помисли за пи- добрата им интеграция и спазването на законите ит тяхна страна ? Докога ще оправдавате малолетните майки и родителите им с “ така е прието при тях”? Има закон, трябва да се спазва ит всички. А гонейки и рушейки средната класа, след 10 години ще плачете за учители, лекари, програмисти и всякакви такива които редовно си плашат данъците !

Какви 84 лв на пенсиите, няма такова нещо, максимум ще е 60 и то само на някои, на баща ми ще е 46

Мафията на Борисов е превзела Държавата, не се доверявайте на МВР, ДАНС и Прокуратурата! Те се гаврят с гражданите, всичко срещу Борисов, Гешев и сие потулват !...... ТОВА Е ИСТИНСКА МАФИЯ

индексиране

Полпулизъм в действие ...

В Перник и Бобов дол изтезават хора като ДОБИТ.ък по заповед на ББ и Гешев! Тази полиция работи на частно за МАФИЯТА!

С парите Неоткраднати от ГЕРБ. Със парите измъкнати от крадливите лапи на ГЕРБ.

А колко ще стане максималният осигурителен доход за който толкова се говори в последните дни? Няма ли да се върже с минималната заплата?

Ето за това трябва да се намали надутата администрацията и тези пари да се пренасочат за по високи заплати.

Тези пари ще дойдат за сметка на дългове. Това не го казвате. Предвиждате 4.5% от БВП дефицит за другата година, което са 5-6 милиарда лева. Тоест всеки месец ще правите дългове от 500 милиона лева. Тази година вече се изтеглиха 3.8 милиарда. Успоредно с това предполагам, че ще замразите всички инфраструктурни проекти, които са основна причина за вдигането на БВП последните години и раздвижване на икономиката. Това ли е новата промяна - да се управлява държавата с кедити и дългове? Не мерси!

До кога Борисов ще е виновен? Цялата власт е в хунтата на Радев. Ама те толкова си могат. Идва Радевата зима

Това ли ви е промяната и социалната политика бе смешници? Тези мижавите 50-60лв дето не стигат и за една пломба при зъболекаря, инфлацията ги изяде още през септември.

Вече е на Рашков, обърни се там ако въобще глупотевините, които ви спускат да пишете са поне 1% истина!

действайте!

Така ще е. Свиквайте. Нали искате промяна

Ами, да! Средният добив на циганчета ще нарастне поне с 25%!! Щото и сега раждат 12 годишни "ученички". Явно с пони на циганите, държавата БГ ще формира нова средна класа!!! Това в по-странно и от ковид мутация!

tonk11

А откъде пари? Щото сега обещаха по 450 лв за дете от данъците ама всъщност ще ги платят работодателите сега и накуп а после ще си ги приспадат от държавата и то с куп условности. Ама това никъде не го казахте нали?

Айдееееееее........ Пак на циганите им увеличиха доходите! Наистина Промяната Продължава- старата песен, в нов аранжимент.

Бягай си в Канада и недай да ръсиш лъжи. Никъде въвеждането на Еврото не е довело да сериозна инфлация .

А помощи към минималната заплата ще има ли. Доволни ще останем в махалата. Българите да работят, ни ще танцуваме

Типичен червен популизъм и раздаване на пари ... НИма сме толкова богати ?

Това ще завърши зле .. Според мен следва вдигане на данъците :)) Нали ?

Та това е едва60 лева бруто отгоре, като махнеш данъците криво-ляво 40 лева увеличение и на какво отгоре като всички разходи за ток , вода, храна се вдигнаха на месец с поне 70-80 лева, а още не е дошла зимата, трябваше досега заплатата да е минимум 1000 лева бруто, за да може човек да преживява нормално, подчертавам - да преживява, а не да живее, защото на запад минималните нетни заплати започват от 1200 а цените са като тук, само че в евро, даже и по-евтини

След Борисов не сме богати! Но няма да сме бедни щом него го няма!

Отново теглене на заеми! Защото не слушаме! "Рецепта" за финансово завладяване на една нация: 1. Създайте недостиг на държавни приходи. 2. Създайте заеми от нищото, за да "помогнете" на "лидерите" да покрият дефицитите си, без да коригират основополагащия финансов дисбаланс. стр. 135, "Тайните структури на властта", Джоузеф Плъмър

Като начало тези социални мерки изглеждат добре. Разбира се, че не са достатъчни, но нека да се видят възможностите на икономиката, след което ако позволяват, ще се увеличат още и минималната работна заплата, и минималните пенсии. А защо да не се махне и тавана на пенсиите, който съществува вече десетки години и по съществото си е противоконституционен, нарушава принципа на правовата държава. Надеждите са в новото правителство – крайно време е България да тръгне нагоре и дано да достигне онова, което преди тридесет години беше социалистическа България.

Увеличаването на заплатите е в ръцете на тристранката и бизнесмени като Домусчиев , който се радва винаги на топли връзки с всякакви управляващи. Трябва да да се приеме минимално почасово заплащане по категории труд, държавната администрация да бъде съкратена. Отново давам за пример МВР- няма пари за редовите полицаи, но се открива щат за сестрата на лелята на жената на някой си, която даже не идва на работа. А иначе, в прав текст- честито на ромите, да. Не съм против тях, има много достойни хора сред тях; но има и такива които знаят наизуст видовете помощи и формулярите с които се кандидатства; вместо да се напънат да изкарат средно образование.

Ако 750 хиляди са на минимална, то поне милион още получват съобразно нея. Бил съм в няколко фирми и смело мога да заявя, че МРЗ си остава определяща по-високото възнаграждение. Колко ли пъти съм го чувал това "Ами минималната е еди колко си, ние не сме такава фирма, ще получаваш, есетствено повече - смятай минималната плюс 200 ( 300, 400) лв над нея. Това, което казвам е, че всичко се върти около проклетата МРЗ. За тези, които не стоплиха, ако днес началника ми казва "не сме такива, товята заплата е 650+300 лв, утре трябва да ми каже "не сме такива, твоята минимална е 750+300 лв". пп И трябваше да е 750 лв! Така беше заложена. Ако не сте способни, за какво изобщо взехте властта?! Много ще ви кажат "ами нямаше нужда, щом така ще правите".

Това изобщо не е сигурно, Асен Василев не бил съгласен, искал той да прави бюджета и трябва да мине през тристранния съвет и парламента, така че нищо не е ясно

Ква икономика да расте бе? С увеличението на цената на енергията ? Слезни малко на земята !

А пари от къде?

355 евро. Почти стигнахме ЕС.

Костов беше виновен 20 години, тройната коалиция 10. Не виждам причина Борисов да не е виновен поне 30 години. Все пак управляваше три пъти повече време.

от печатницата на БНБ

а за три и повече деца нищо не пише за увеличение на детските надбавки :(

Популизъм в действие

Дайте да дадем. Тези, които най-безсрамно наричаха десните политики на Борисов комунистически, сега ще видят кон боб яде ли. 12 години икономическа и финансова стабилност ще идат в канала.

Да вдигат детски и майчински само на родители, които са си плащали данъците, писна ми да хрантутя онези със сините венци!!!

Най якото е, че именно тези, които са съвестни и си декларират и плащат данъци, няма да получат детски.

Отвързване от валутния борд , по нататък го знаете :)

Усещам как ще ми вдигнат данъците и осигуровките, за да може пак да НЕ получа детски за моите деца. В същото време във факултето ще има тридневни пиршества с тия детски

От чорбаджията. Не виждам защо работникът трябва да мизерства заради това, че бизнесът е нерентабилен. Гаранция за успех няма никой бизнесмен ама и не всеки става за бизнесмен. Като не ставаш затваряш сергията. И моля без аргумента "е работниците ще останат на улицата". Че той утре ще иска да му бачкаш за половин самун хляб и да си доволен, че не си на улицата.

Честито на мангалите пак им вдигнаха детските. А за тези , които взимат над 510,00 лв. респективно се осигуряват или ги осигуряват на по висок доход, защо няма нищо. Взимат от такива хора и ги дават на циганите, които нищо не правят освен по 15 деца. Това ли е социалната политика?