Кабинетът вдигна минималната заплата до 780 лева

Лазар Лазаров смята, че така предложеното увеличение на минималното възнаграждение покрива ръста на инфлацията

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът вдигна минималната заплата до 780 лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

marketor

в Чехия новата МР3 е 750 еуро бе боклуци мизерни лъжливи.

birdi@

Ето как правителствата работят дълги години за обезлюдяването на България. Сега ние ще отидем там където ценят нашият труд.

Е ТОВА СИ Е ПОРНОГРОФИЯ ВЕЧЕ !! ЗА 12 РАБОТНИ ДНИ НА МЕСЕЦ /АКО Е НА КЕФ / ДЕПУТАТЧЕТО С ДИАЛЕКТА ВЗЕМА ОКОЛО З0 000 лв. А БАБАТА РАБОТИЛА 41 ГОДИНИ ПОЛУЧАВА 270 лв. ПЕНСИЯ ??? НА МУНЧО ХОРАТА СЧУПИХА ТАЗИ ДЪРЖАВА !!

Другарю Лазаров вашата заплата 780 лева ли е? Правите се на интересни ,вместо да намаляте вашите огромни заплати и тези на депутатите вие вдигнахте минималната със 70 лева и оревахте орталъка ,че сте направили голяма работа.Смешници.

Когато я вдигнете на 780 ЕВРО, тогава може да се каже, че България вече не е слуга на ЕС!!! С тия 390 евро сме в Африка.

Да не забрави през януари 23 да вдигне заплатите на депутатите на 17 хиляди лева за компенсация и да Нанси кюфтетата на 20 стотинки!

През 1992 минималната заплата беше 70 долара сега през 2022 е 370 долара като се има пред вид цените тогава и цените сега май не сме напреднали много след 30 годинки....мизерията е еднаква.Само дето тогава управляваха майките и бащите на сегашните управници....

1992 г. МРЗ е 37 долара, а не 70!!! От 1 юли 1992 г. МРЗ е 850 лв. курса на долара е между 22 и 23 лв. така че грубо МРЗ е около 37 долара!

Ако бяха милиони за Украйна нямаше да има проблем за финансовият министър

Министър изпразнен ХУЙЙ

В частния сектор няма хора на минимална работна заплата. Дори общите работници взимат по 70-80 лева на ден. Ако има работещи на МРЗ,силно им препоръчам да се насочат към частния сектор. Например касиерките в Лидл Шумен получават по 1300 лв ЧИСТО!

Поредната подигравка с хората! Това е заплата за Бог да прости, колко да не умре човек от глад... С това подигравателно вдигане на минималната никога няма да стигнем румънците, камо ли останалите държави, дори ще изоставаме спрямо тях.. Хората в Северна България дори вече искат референдуми за присъединяване към Румъния, звучи шеговито, но е истина...

София на касиерките дават по 1800 лева. В моя град(Варна) дават по около 1500-1600 лева на касиерките в Лидл. Съжалявам,но не вярвам да има хора,които да работят за МРЗ в София,Варна, Пловдив,Шумен,Бургас,Русе и като цяло в по-големите градове. В Малко Търново може и да работят за толкова,но не и в по-големите градове. Пък и в крайна сметка всеки работи за толкова,за колкото заслужава. Не може,а и не бива необразовани да взимат по 2-3 хиляди на месец,за сметка на образовани.

Правилно заключение ,но кажете ми колко взима една фризьорка или козметичка като дерат хората по 100-120 лв а на месец минават няколкостотин и колко данъци плащат тези т.н свободни профезии.Те повечето са с 8 клас ,а на 3000 лв се мръщят.Да не говорим за автомонтьорите .

Увеличението отговаряло на инфлацията, твърдят някакви случайници в бг администрацията! А аз като отидох в магазина и намалените яйца бяха по 48 ст. реших, че в България няма да ям яйца, сирене и кашкавал. А тези хора с 30 лв. увеличение на заплатата, или 4%, при над 100% увеличение на основните хранителни продукти просто "забогатяха" според тези нещастници в служебното правителство и парламента.

Това е бруто. Нето е към 605 лв. Баааси ЕС. Само за справка. Оувъртайма ми е 50 евро на час след данъци.

Дай боже всекиму да работи квалифициран труд и ИЗОБЩО да не го интересува размера на минималната работна заплата и ДАЛИ ИЗОБЩО има такава...

А пенсиите господа.Иззлъганите пенсионери през септември,с по над 40 години стаж без никаква индексация?На кого дадохте.Чакате безпаричието да ни убие,няма пари за лекарства,за храна.Безсрамници.

Колко ти е пенсията и кога се пенсионира? Защото на много пенсионери дадоха по 300 лв увеличение.

Отново прах в очите на наивните българи! Хайде сметнете сега колко, АВТОМАТИЧНО, ще се вдигнат заплатите на любимите ни НАРОДНИ избраници! ОТВРАТ!

А минималния осигурителен праг? Питам, защото съм самонаебаващ се. 100% съм сигурен, че ще ми се вдигне пенсионният и здравният данък. (някои им казват на тези данъци - ОСИГУРОВКИ. Било по-модерно)

Ама от друга страна не е много справедливо да изкарваш 3-4 хиляди на месец, а да плащаш осигуровки върху 1200, нали. Точно заради вас се прави това.

Добре де, това как е възможно бе брато... Аз 780 лева ги хвърлям на едно излизане Петък вечер... Че не ми и стигат ако повикаме с аверите коври Как се кара цял месец със 780 лева, това не е възможно...

Ми кара се, ей така.. По 26 лева на ден , както искаш ги гледай

Мрз взимат само в бюджета. На други места се водят на мрз, но взимат в пъти повече! Народът се къпе в пари!

Тия живеят в някаква паралелна реалност. Що не опитат те да живеят с тези пари?

Тия сигурно имат някакви тайни магазини, в които времето е спряло и за последната година инфлацията на стоките там е 8 процента. Не може да са толкова дебелооки, а? Въпроса е риторичен :)

Да дигат гълъбите и тия смотаняци! Баси оксимороните!

Много е.

Българските управляващи Евроатлантици са провеждат геноцид над свойте хора българите! Прогресивно облагане значи ,хора със заплати примерно до 1400 лева не плащат данъци, от 1400 до 2400 ..30% от 2400 до 5000 40% 5000-нсгоре 45% БСП и Възраждане Подкрепиха ПРОГРЕСИВНО Данъчно облагане, евроатлантическите гнусари го Блокираха! Защо?

Тъп ли си или се правиш на тъп. Виж сега: 1400 - взима 1400 2000 - 30% данък - взима 1400 5000 - 40% данък - взима 3000 Ти какво искаш? Инженера да взема колкото хамалина, а директора колкото двама хамали? Е да знаеш никога не е било и няма да бъде. Ще минат пак в сивата икономика и постъпленията в бюджета отново ще станат като през 90-те и пенсиите и те. А поради инфлацията след 1 година всички ще се облагат с 40 % и тъпия тъпан пак ще е прецакан обаче заедно с по-умния...тъпан.

Много си тъп бе с 30% ще се обложи само разликата с 1400 лв!

Всичко живо ще спре да плаща данъци ако ги направят прогресивни. Знаеш ли кога ще дам на държавата 45% данък?

Народът се къпе в пари, каква минимална! Бедността от комунизма е спомен! Нямаше биберони, шишета, каши и пюрета за бебетата, те банани бълнуват! Винаги с ЕС!

Вечна дружба с европейските пролетари !... ей жълтопаветните ще се окажете най-неимунизирсните към еврокоминтерновските глупости

Браво на кабинета. За една година увеличи 3 пъти пенсиите. Сега вдигна и заплатите. А Банкянският похотливец и Шайката му 12 години крадяха от всичко.

Добре, че дойде Киро Канадеца да ни оправи

При Баце инфлацията беше минимална / не че само заради него де / . Сега ифлацията е около 30% а може и повече. Мерси от това вдигане.

При Баце ти нямаше война в Украйна.

Вярно е че нямаше война обаче тока от Украйна ли го вземаме та стигна 700лв/MWh. За газа сами си го набихме/ по-точно Киро ни го наби/. Пелетите и тях ли ги караме от Украйна? Или яйцата, или салама? В България някои цени са по-високи от повечето европейски страни. Само Франция ни бие по цени от големите.

Вместо да се борите за вдигане на МРЗ , се борете работещите да са толкова къдърни и продуктивни , че работодателите сами да искат да плащат многократно МРЗ !!! От това би имало реален смисъл, всичко друго е борба бедните да си останат бедни !

Как се бориш работника да стане по-кадърен? Ще обърнеш изтичането на мозъци към щатите? Или работодателя просто ще се събуди и ще каже :" Бе аз що не вдигна на моите заплатата и то официално" Колко строителя познаваш да се осигуряват на реалната заплата?

Минималната заплата трябва да е колкото минималната издръжка на работещ, цитирам Инвестор "2542 лв. са необходимите средства за месечна издръжка на четиричленно домакинство, включващо двама родители и две деца, за последните три месеца на миналата година. Това означава, че поне 1271 лв. нетна заплата трябва да получава всеки един от двамата работещи родители, или 1638 лв. брутно възнаграждение, при положение че това е единственият им доход."

Само пълен дебил може да увеличава МРЗ, пенсии и социални помощи в условия на засилени инфлационни процеси! С тези малоумни увеличения се добавят нови парични потоци и се увеличава паричната маса на пазара, без да има реално или поне номинално увеличение на произведените блага,стоки и услуги. После не се чудете от къде идва инфлацията. Решенията са в монетарната и фискална политика, но простите радевски подлоги от правителството от де да знаят? Доби инструменти са увеличаването на лихвите по кредитите, увеличаване на банковите резерви с оглед изземването на парична маса от паричния пазар, ама дебилите от къде да знаят? Също- и пускането на нови емисии ДЦК. Анадън му?

Чрез вдигането на МРЗ се вадят част от скритите пари за данъци и осигуровки. Не е тайна че повечето хора се водят на МРЗ само фиктивно и това е главно по вина на работодателя, който хем уж им дава повече пари, хем си спестява от осигуровките които той трябва да плати. Иначе колко строителя сте чули да са осигурени на реалните пари. А сервитьори, бармани, целия туристически бранш и целите услуги. Пари се плащат а бюджета празен. Другото че виждаш ли се оказва инфлационен натиск са врели некипели. Парите и така си вървят.

Това може да се промени, с премахване на плоския данък. Тогава няма да имаме такъв проблем.

Да, тогава ще имаме дооооста повече и по-големи проблеми за решаване и МРЗ ще се забрави за едни 10-15г ...

Тогава всички ще минат на МРЗ. Кой е луд да му вземат половината пари? И защо ако аз вземам 2000 да ми приберат 30% и да ми останат 1400, а глупака който взема 1000 да плати 50 лв и да му останат 950. Като сложиш и осигуровките уравниловката става още по-голяма. Няма нищо по -справедливо от плоския данък - взимаш повече, пак плащаш повече, но право пропорционално.

Вдигайте другите заплати , а минималната с по-малки темпове , иначе просто се обезценят парите .

крадат от бедни, болни и сираци, за да дават на богатите. Дано да ви застигне възмездието!

"Инфлацията към този момент е 16,9 процента, а натрупаната инфлация от началото на годината е 15,8 процента" На тази лъжа и малко дете няма да се върже. Инфлацията е между 40-50%. Да погледнем цените на сирене,кашкавал... свят ти се завива!

Да , сигурен съм , че ни лъжат , като манипулират данните . Повечето неща са 50-100% нагоре и повече

да, 687% са ...

Животът не е да и плюскаме, бе сельо.

500хил на хартия! Всички знаем как пред НАП са на МРЗ, а реално под масата са миниум х2. После ще измислят облекчения за хора на МРЗ, а останалите ще са ощетени. Макар същите тези на МРЗ реално да получават повече от много други, които са с напълно декларирани доходи!

Увеличаването на МРЗ-то реално увеличава разхода в повечето случаи на работодателите, които назначават на МРЗ, но реално плащат повече пари, щото нали се сещаш, че за 550 лв чисто няма кой да ходи да се гърби. Именно заради това разни василвелевци рипат като ощипани щом стане дума за вдигане на МРЗ. Много малко хора вече се навиват освен това да бъдат осигурявани на МРЗ. Поради тази причина държавата трябва да намели механизми да определя минималното заплащане така, че то да отразява доста по-близо реалните условия на пазара, а реалните условия на пазара са такива, че хора за работа няма и работодателите ще трябва да се бъркат малко по-дълбоко по отношение на работната заплата и осигуровките.

Кога ли всички пискащи за увеличаването на МРЗ ще разберат , че точно МРЗ ги тегли към дъното ?!? Много по-добре би било за самите тях да няма въобще МРЗ ...

Държавите с МРЗ 1500-2000 евра са мега зле, нали?

Държавите, които са най-добре въобще нямат МРЗ - Дания, Швеция, Финландия, Австрия, Норвегия, Исландия (а някакси се оказва че са и едно от най-социалните) ... ама като неуките не могат да го проумеят и се борят сами за да останат бедни !!! И обратния пример - Във Франция МРЗ е към 1200 евро ... но толкова е и един наем в предградие на 20км от Париж ... и всички цени в Париж в обши линии са София (в момента) по 2 , наем - по 3 ... Е, къде е по-добре - в Копенхаген или в Париж ???

Щяха да им плащат по 300 лв и пей сърце.

И какво от това? Пенсиите още са малки, а и тези 780 не стигат за нищо вече

Повишаването на минималната заплата няма да се отрази на доходите на хората, а само ще увеличи приходите в бюджета под формата на данък и осигуровки. Ако бяха толкова загрижени за работещите, трябваше вместо това да въведат необлагаем минимум в размер на МРЗ.

Цените на стоки, автомобили и имоти по-високи от германските. И не, не ми сравнявайте село София с Мюнхен или Хамбург.

Така е, един апартамент, двустаен, в Мюнхен - 1.5 милиона лева, един билет за влак до съседния град 150 лева, такса поддръжка вход 200 лева месечно

Вместо да направят реформа и да съкратят раздутата дър администрация те им вдигат заплатите?? Очевидно някой разчита да гласуват за него на идните избори, но си прави сметки без кръчмар :)

Бачкайте, роби!

Сега живеем царски, каква мизерия беше при комунизма!

Кога е имало комунизъм? Или така са ти казали че това е комунизма :)

Нишо не покрива просто увеличават осигуровките и ще пълнят бюджета и пак ще крадат!

Не тря а работи ........ ....

Никога, никога, никога числата не са има значение. Важното е какво може да се купи с една МРЗ. Тогава дупката между кочината и ЕС става още по голяма.

Чехите оня ден я направиха 715 евро. Чехите.

365 евро

Беше 5-8 долара .

.

Явно много хора работят на минимални работна заплата да чак ми става любопитно къде:)))) Вдигането на минималната работна заплата засяга най-вече държавните служители. Защото на тях ще им скочи заплатата след вдигането на минималната работна заплата и само на тях заплатата им зависи от официалната минимална работна заплата. Респективно това са повече разходи за държавата или с други думи нови заеми.

Че те иначе биха ли киснали тук?

като не разбираш не пиши глупости! мин. заплата има значение само за боклуците, получавали я официално + пари в плик! никоя държавна заплата не служители в администрацията НЕ зависи от МРЗ! Заплатата на "депутатите" зависи от СРЕДНАТА!!!! И друго да светна глупаците, поне 40% от държавните служители са по трудови правоотношения и си плащат всички данъци и по на пълен размер заплата, а не като тия 500 хи;л цитирани в статията!!!!!

Не знам да се смея ли, да плача ли, на некомпетентността ти!!! Май по-скоро ми е жал на глупостта ти, която виждам, че подвежда доста хора, които са ти харесали нелепия коментар!

А в Рашша минималнта заплата на месец. е 238 евро. Бухахаха.... Клошари и просяци. А Путьо и другите комунистически утайки- мултимилиардери. Раша е е най- голямата държава с несметни богатства,полезни изкопаеми, петрол, злато, газ- минималната заплата е 238 евро. Естония е малка държавица без находища от газ- минималната заплата е 580 евро. Да, ама в Естония го няма Питьо.

Слава на Русия. Нацистите и обърканите като теб да го д-т.

Е то не е много сложна математика. Естония е 1.3 млн. души (колкото центъра на софия) а Русия е 145 млн. Така, че важното е на колко делиш БВП. Знаеш ли че България има най-гъстата оптична мрежа може би в света, а САЩ са поне 100 пъти по-зле в това отношение. Просто сравни територията на България и тази на САЩ и ще си отговориш.

Васо радвай се и си пускай гейпорно бе педал недое6ан? Колко е в Русия, бензина, електричеството, водата, парното и колко е в цървуландибе миндил :) И най важното което не ти разбира кухата кратуна е че Русия от десетилетия е под санкции!

Газ и петрол не се ядат смешник. Потреблението им е относително нееластично. И без пари да са, потреблението им е вдно и също, независимо от жената. какво ще купиш с 238 евро ма месец бе, нещастник? Долна мизерна руска лайняна смрад! Какво ще купиш по- напред с 238 евро на месец ,бе , мизерник? Сирене? Кашкавал, мляко, хляб,дрехи, обувки лекарства? Квартирата ли ще си платиш? Твойта мамичка мръсна, проста! Мри боклик мръсен!

Я кажи какви са цените, не ми навирай в очите някаква гола цифра. Защото за човека на минимална му е все тая колко заплати са му необходими за Ролс Ройс. Него го интересува колко бензин, сирене , газ и ако щеш водка може да си купи. При 30 лв на месец за ВСИЧКИ комунални разходи в Русия дали ги боли за това че МРЗ е 238 Евро. Колко сметки можеш да си платиш с великата МРЗ от 360 Евро половината ти стува само отоплението. Ебати и олигофрените сте това платените тролове.

Това решение няма никаква стойност за бачкерите. Така или иначе в частния сектор никой не е на минимална заплата, освен студенти на половин работен ден. Дори чистачките ни във фирмата вземат значително над минималната. За търтеите в държавната администрация разбира се има огромно значение, защото заплатите им се формират на база минималната РЗ. Така за пореден път държавата смъква поредната кожа от гърба на работещите в реалния сектор, за да налее още масло в инфлационния пожар и да обслужи основния гласоподавател - негово Величество Държавния Служител.

Вкараха им ги в основната заплата и сега ще взимат и по-големи пенсии, защото преди тия пари ги даваше държавата и се водеха социални плащания и не се взимаха предвид при пенсионирането.

Че то и без тоя ръст на инфлацията пак се качваха по толкова годишно?

Нека Лазаров да изкара един месец с толкова пари.

Едва ли ще чукне следващият лазарник

Да работиш на минимална заплата?

И Румен Радев да изкара с толкова пари-големия радетел за социално онеправданите. Ама е лесно като вземаш 20 пъти повече и те хранят от народните пари с еленско и фазани. Ай сектир !