Коментари - Кабинетът ще помогне на 630 000 фирми с 450 млн. лева от дивидента на АЕЦ "Козлодуй" | Бизнес.dir.bg

Коментари - Кабинетът ще помогне на 630 000 фирми с 450 млн. лева от дивидента на АЕЦ "Козлодуй" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо изчезна от заглавната страница тази полемика.Дир,за кого работите в края на краищата?

Или да спрем да плащаме на американците скъпия ток и за всички да има нормална цена като в Германия, 3 пъти по-евтина от тази в България, защото ние плащаме американците да живеят по-добре.

630 хиляди компании, работещи на свободния енергиен пазар у нас Бре ... всеки втори работещ българин имал компания на свободния енергиен пазар !

това са фирмички, които нямат почти никакво потребление на енергия и ще получат по 2-3 лв.намаление на сметката. Тези 450 милиона лева изкарани с потта и трудът на енергетиците от Козлодуй ще отидат при няколко олигарха.

Или всеки голям играч прави по 100 фирми навързани във верига с по 1000лв годишна печалба и не плаща никакви данъци, вместо една фирма с 100к печалба на която трябва да плати данък… схемата е от 25 години само бедните без фирми не я знаят

Не друг а Радев днес набута 450 милиона в търбусите на олигархията. Щото тези 450 милиона са влезли в козлодуй /ако въобще ги има/ от цената на хлебеца, млекцето, саламеца, които си купува беднотията всеки ден. Те не са паднали от Марс. Да дадеш паричките на бедните на няколко олигарха срещу дебела комисиона, това дори не е корупция. Това е извращение.

Бизнесът тези 450 милиона вече си ги прибра от потребителите чрез драстично покачване на цените на стоките и услугите. Сега ще прибере и паричките на АЕЦ Козлодуй. Тук не мирише, ами смърди на дебели комисиони за Радев и министрите.

Абе сигурни ли сте, че е от дивидента на АЕЦ Козлодуй?! Не е ли от някой ветропарк или фотоволтаичен такъв?! Те нали почти безплатен ток даваха?! И как така АЕЦ Козлодуй е на печалба?! Нали Държавата е лош стопанин, затова новия АЕЦ трябваше да е на пазарен принцип?! Нещо много лъжи белнаха напоследък май, а?!

Безплатен е когато дивидента от АЕЦ се измусква от народа за да субсидира соларките. И ЕС калинките така и не разбраха че електрогенерация която има нужда от субсидия (не инвестиция) всъщност НЕ произвежда енергия, а потребява. Искат да борят кризата с още соларки..... Лошо ни се пише

Този цирк го гледаме постоянно и с горива и с ток. Фирмите си вдигат цените, хората плащат разходите и бизнеса си работи но и държавата им налива помощи като откачени и става инфлация и имотни балони. Тези фирми какво ще ги правят тези пари 450 милиона лева, банките не ги искат и пак ще полудеят да пазаруват и да се вдигат още повече цените.

А това,че фирмите вече повишиха цените?Никой не говори за това.Помощите да се дадът на домакинствата,там е прехвърлена тежеста и да не се спекулира толкова.Да вдигнаха цените на тока,но какво винаги плаща потребителя.Или греша нещо?