Кабинетът се събра и спешно коригира енергийното компенсиране за бизнеса

Измененията имат за цел да улеснят защитата на фирмите от поскъпването на ел.тока

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът се събра и спешно коригира енергийното компенсиране за бизнеса | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" Плащанията по договорите ще се извършват след получаване на положително становище от Европейската комисия, е регламентирано в решението на Министерския съвет."" Това означава , че няма да бъдат изплатени докато не бъдат удобрени от Европейската комисия ! а колко бързо ще го сторят не се знае ! Доставчиците няма да ги вадят от бюджета си срещу обещания за положителен отговор.

да се събере и да вземе Решение за енергийната мафия в страната. Или Мафията е част от кабинета?

Може и да не съм прав, но подозирам възможност за проблем. Както е известно дяволът е в детайлите. Давам Ви моя случай за пример. Собственик съм на магазин, но нямам партида в ЧЕЗ. /От години ми отказват/ Ползвам и плащам промишлен ток. Работата е там, че моят обект е свързан към трафопост, който е вътре, в грамадна сграда /също приватизирана/, като моят дял от общите части е относително малък. Големият дял е на консорциум, който купува ток и ми префактурира изразходваното от нас, като те сами изчисляват сумата по така наречените "контролни електромери", каквито притежавам. От над 20 години си "плащам като поп" и то редовно. Възниква въпроса: "А, съсобствениците ще бъдат ли задължени да включат и евентуалната компенсация и към мен- разбира се спрямо изразходваното?" Или просто ще си го получат като бонус за тях си? Само не ми казвайте, че това е частен случай! Само в тази сграда има вероятно 50-60 фирми, които са по тази схема. /Наематели на офиси, магазини, складове, цехове и т.н./ А, колко са другите подобни в София? А в страната? Но искам да коментирам не само ЧАСТНОТО, а и ОБЩОТО :) . 1. Мнението ми е че нещо трябва да се направи и то спешно. Не е нормално. за някакви месеци цената да ти скочи с по 3-4 пъти и то без война или катаклизъм, а някой да трупа монополни свръхпечалби! Това е предпоставка за масови фалити, тотални увеличения на цените за "горкото население", съкращавания, уволнения и много работа за служителите в "трудовите борси", ниски постъпления от ДДС, осигуровки, корпоративни данъци и данъци върху приходите. 2. Не ми се сърдете, ако ви вдигна цените в опит да не затворя/Няма да е успешен опит. Знам предварително/ Обичам си клиентите /някои със статут от 30 години/. Служителите-също. Те са хора като мен и ги искам здрави и щастливи., а не бедни болни и нещастни. По възможност и богати. Заможният клиент си е ценност за търговеца :) . И, не не съм чорбаджия изедник!

Тези мерки вероятно ще имат някакъв резултат, но основната грешка е, че не бяха сменени шефовете в енергетиката, назначени от Борисов. Тези хора с баснословни заплати, даваха мило и драго, саботираха държавата и цените на тока, само и само да покажат верността си към “Буда”, в очакване той да се върне на “бял кон”, а те да продължат да пълнят гуши и ненаситни задници. Те трябваше да бъдат безпардонно изритани и пратени да масажират “топките на коня”, докато шефът им гърчи мазното си тлъсто туловище в усилие да се похендри отгоре.

Абе кабинет на мунчо тъпото ....... ами благодаря, ОСТАВКА бе боклуци!

Поредният популизъм. В 12 без 1, спешни мерки. А, защо се стигна дотук? И къде беше държавата до сега? И къде изчезна РР? За да не трупа негативи се покри, нали бе мишок. А, след седмица само го гледайте-няма да може никой думата да вземе от него.

И кво ако ти е скъп тока и си фирма отиваш при мунчо и се разбирате ... гениално!

Тая комисия за енергийно и водно регулиране става леко излишна ... определят някакви цени след това минаваш с една подаръчна торбичка и получаваш подобаваща компенсация. Евала.

Какъв “бизнес” в България, бе. Всичките тези са ОПГ-та, олигархични структури, мафиотски групировки и банки, откровенни бандити създадени от БСП и ГРОБ. Всичките тези под строй диретно на централния стадион и крррррррт…

Когато се сбориш и оцелееш- няма да ръсиш поредните глупости, защото ще знаеш истината. Но ти нямаш шансове за това. Така чe, ККРРРРъъъъъ и бум и бам. И до там. А......,: и със сигурност стрелям по-добре от малоумен и изнервен неудачник, на който и макаронът му е крив, защото не е съветска или натовска ракета ....

Някой плаща. Щом се компенсира бизнеса. Кой ли?

няма как цената на тока да остане същата. Проблемът е, че тя трябва да остане все пак адекватна и за бабата с едното котлонче, едната електрическа крушка и 200-те лева пенсийка...

Има баба има проблем. Няма баба няма проблем.

На тези не им ли дадоха възможност да си купуват евтини пакети? Да си купят ток от евтина централа - имат подобна възможност - ток се продава за около 200 лева метаватчаса от ТЕЦ плюс таксите за пренос, що силят на скъпия? Нали това беше дсмисълът на либерализацията на енергийния пазар?

Здравей безработица. Другарю Живков на кого ни остави.

Държавната АЕЦ продава под 800лв/мв и всички тапаци на клона вдигат цената до 2400лв/мв .Това е така нареченото раздържавяване и добавяне на клона на още поне 2 фирми. След поселдната пряма с добавяне на фирма посредник която щяла да ни даде възможност за избор на доставчик на ток цената скочи веднага с 3-4 стотинки. А във всички учебници по икономика пише : ТОКА , ВОДАТА , КОМУНИКАЦИИТЕ ,РУДАТА , ..... са стратегически ресурс. Сега една фирма която е в този бизнес може да срути икономиката на половин България. Представете си някой от операторите да спре за 5 дена. Колко касови апарата ще блокират ? Проблема е че частната фирма много по лесно може да бъде маниполирана от държавната. Това са действия от страна на държавата от тип : ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ РОДИНАТА. Първия такъв тапак беше Костов а следващия педал гнусен беше Царя. Сега ни трябва политик с много здрава ръка който да върне поне ТОКА и ВОДАТА на държавата и държавните фирми. Знам че звучи малко социалистиеско , но стратигическите ресурси трябва да са изключително държавна собственност по ред причини. Едната я споменах по горе.

поправка : цената от АЕЦ към момента е около 0.04лв-0.07 за KW , а за крайния клиент си я знаете 0.24-0.30

Ами нали така нареченият бизнес в началото, когато отиваше на борсичката, щото беше по-евтинко, ревеше: "Как така държавата ще се намесва, пазарна икономика е това, демокрация атлантическа....". Сега пак реве, държавата да му давала. Ми нали е пазарна икономика, нали туй искахте, що скимтите сега?

Комунизма се завръща. Нали частния бизнес беше по-печеливш от държавата, защо сега той иска да цица. Или българския биснес е на принципа: "Като печеля, печеля само аз, като губя, да плаща дъжавата!"

Неграмотна история. Няма дума "небитов".

И ти ще викаш след два месеца, когато и битовите клиенти отидат на свободния пазар и започнеш да плащаш по борсова цена. Сега ти е широко, но мечката като е в комшията, ще дойде и при теб. Споко, само да минат изборите и те тогава ще е шоуто.

И после няма пари в бюджета, и ще си ядеш мАдурите.

Мунчовите гащници са на верен път да фалират държавата. Мерки за два месеца...

По скоро иска да каже, че решението не е това. За съжаление енергетиката не е проблем който се решава от днес за утре. Но определено вината трябва да се търси в управлението години назад!А кой беше на власт?

Така готино подкрепихте бизнеса,че и на мене ми се иска да стана бизнесмен.Та те увеличиха цените на всичко,закуски,храни,алкохол.И сега спешно пак ще им помагаме.Добре ,да корегират цените господин радев,и какъв беше там министър председател.Все на нашия гръб,се трупа всичко.