Кабинетът дава 180 млн. лева за тол системата

Парите са за Световната банка, която трябва да помогне с консултации при внедряването на е-системата за винетки и такси. За самото изграждане на тол системата вече има подписан договор за 150 млн. лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди години Естония си направи електронно правителство за 50 млн., до момента ние сме изразходвали близо милиард и копаем нагоре, без видим резултат. Да бяхме ги помолили сигурно и ТОЛ система щяха да ни изградят за 20-30 млн., а СВ е друга бира, нали ?

Голямо крадене ще падне докато я изградят ще откраднат ГЕРБ 1—2милиарда,а като я пунат таксата на колометър ще е 2_3 пъти по висока отколкото в европа,а тогава ще е крадене за световно

Голямо крадене ще падне докато я изградят ще откраднат ГЕРБ 1—2милиарда,а като я пунат таксата на колометър ще е 2_3 пъти по висока отколкото в европа,а тогава ще крадене за световно

Световната банда никога не дава, без да си е гарантирала да вземе няколко пъти повече.

Световната банка=Клана Рокшиилд(крадливи еврей)—където са стъпили само войни,глад и робство и крадливото правителство на ГЕРБ са продали Българея

Охоооо. Колко още имало за крадене!

180 млн. за консултации на СБанка,а шеф на банката Сталинка,тоест кристалина георгиева.Само аз ли си мисля,че това е поредната далавера на герб?

световни капацитети ? нашенските преядоха и сега ще храним и останалите ?

Отврат ! Толкова милиони за консултации - за глупаци ли ни мислят ?! Явно плащат за нещо минало, сигурно и за нещо бъдещо - познайте за какво !

Сега държавата с нашите пари ще изгради цялата система, а после по стар обичай ще я пода.... извинете, даде на концесия на някой тарикат за не дълго - само за 40 -50 г. , да може човека добре да си папка!!!!

Евала боко продажни крадци и убийци сте всички вие 240 шопарски свине

по форумите, а кервана си върви.Докато не се обединим и свалим от власт шайката герб няма да стане.

Да бе, да дойдете вие, крадливите костовисти, не мерси. Боко краде, ама никога няма да стигне костов по кражби

крадлива герберска пасмина, назначени престъпници на този изпаднал протекторат наречен България....

Deus Vult

Като са им скъсани джобовете....

Seaseal

Набъбвали? Това едва ли е изненада за някого...После ще набъбнат още малко, докато стигнат правилното набъбване...Чудеса стават, чудеса...

Този страда от политически запек. Като говори се измъчвам страшно. Боже,защо няма гърбави манекенки ?

Тия милиони дето ги раздават на предварително избрани консултанти не трябва ли да минават процедура по ЗОП? Все ми се струва, че 180 милиона консултантски за една тол система ще се разпределят 10% за консултантите и 90% за правилната касичка. После данъкоплатеца пак ще плати масрафа.

случая консултант е Световната банка за възстановяване и развитие. При тях няма отчитане на други, сами са лапват хонорарчетата. Преди това тези хонорарчета са отпуснати като заем от ... Световната банка за възстановяване и развитие. Гениално, а!

ще правим нещо, което не знаем как се прави, а ще пълним джобовете на "КОНСУЛТАНТИ"

коментарът беше точно по темата и не съдържаше спам

180 млн. лева за консултации от Световната банка. Простичко казано 180 млн. лева за консултанти извън страната ни.

И накрая тол таксата за леки автомобили ще е поне 20лв от единия до другия край на всяка магистрала.

Нема проблеми. Испанците ще загладят косъма.

Само смучете парите на народа -Сега всички стоки ще се вдигнат Толкова ли няма 100 човека да свършат тази работа .

ТОЛ системата е най малоумното "решение". Погледнете местата където има подобна глупост и какви задръствания стават. А сега си представете бг версията.

ТОЛ системата предизвиква задръствания..?! То бива да си тъп, ама чак толкова е много..!

ТОЛ системата предизвиква задръствания?! Сериозно?

Кое по напред да се плаща вече - хем винетки, хем ТОЛ такси, пък пътищата ни са кенеф. Как са ненакрадохте.

Най-красиво се краде с консултации. За да те консултират за 180 милиона, трябва да си рядко тъп или да ти присаждат мозък. Определено в ГЕРБ и двете биха свършили работа.

Ти за 1000 лева щеше да ги консултираш?

В момента един турски ТИР плаща 12 евро, за да премине през България. За да премине през Сърбия плаща 33 евро. ТОЛ системата е закъсняла!

Само за "консултацията" трябва да минат 5500000 тира през страната по сръбските цени. Голяма далавера!

НС ратифицира споразумението "за възмездни консултантски услуги" от МБВР за АПИ АПИ - Агенция пътна инфраструктура. Държавна.

Малееее Тия се изтърбушиха от кражби.

Не че ми се свидят някакви си 180 милиона, но и малките деца знаят, че ТОЧНО КОНСУЛТАНТСКИТЕ УСЛУГИ ПРИКРИВАТ КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ и е показателно, че щом за самото изграждане отиват по-малко пари - 150 милиона, то от тези за консултантски услуги 180 милиона ПОЛОВИНАТА СЕ ВРЪЩАТ ПОД МАСАТА. Да се самосезират ДАНС и прокуратурата!

Що не кандидатства в търга с по-ниска цена, бе, ляляч?

каква е тази консултация за 150 милиона?!? Пълна лудост е това. За толкова пари, България можеше да основе компания и да назначи кадърни млади хора, които да направят проекта. Кой знае какво да се огледа картата на България и да се наредят камери на 1000 места, като всичко се върже в една система с няколко съвръра. 150 милиона!!! Направо не е истина. Повече отколкото за самото изпълнение. Не че то е като сума е релевантно на задачата, но поне ще купят това онова.

Тъпчо, парите отиват в АПИ. Казах ти - ляляч си.

Парите за консултации отиват в АПИ - българска, държавна. И пак го изтрийте, ако искате, но си е баш по темата.