Извънредна тристранка: Още спасителни мерки, война с фалшивата и с вносната безработица

АИКБ иска още Фонд условия на труд да има подуправител не само от синдикатите, но и от работодателите

Обратно в новината

Коментари - Извънредна тристранка: Още спасителни мерки, война с фалшивата и с вносната безработица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние сме страната освен на злоупотреби с паричните обезщетения за безработица и на злоупотребите с болнични. Досега правителство, синдикати, политици, не решаваха тези пробеми защото не искаха да разсърдят избиратели. Повече обаче няма да могат да се крият от решаването на този проблем. За мен минава през това боничните, социалните помощи и обезщетения за безработица за месец, да станат по-ниски от минималната работна заплата.

Тези от АИКБ са много нагли,парите които НОЙ сега ми изплаща като обезщетение след работа в чужбина,след време те си ги въстановяват от съответната държава от която е съкратен човека няма значение дали е Испания ,Германия,Англия и други, това важи за държави членки на ЕС.

Въобще не ми исдвай тука в България, стой си в Испания ,Германия,Англия и други... Взимай си там обезщетението и там си го харчи. Този Европейски съюз колкото дава, толкова и взима с тези еврофондове създаде разни милионери с къщи за гости, зърнопрозиводители.... Ако искме да го има този Европейски съюз с единните политики, фондове, банки и валута/еврото/. То трябва да има единни данъци, минимална работна заплата, здраеопазване, социални помощи. иначе по добре да го няма.

Абе хора ний таз власт с бой сме я взели за да вземаме, не да даваме. Мерките за вас - парите са за нас.

Пари нема. Искат от приказки да го докарат, но този път ще има ДЕН на СОПАТА.

Я как я заболя нашата държава да дава помощи на българи които се завръщат от чужбина а когато западните държави бяха пропищяли от българи претоварващи социалните им сътеми за помощи, никой не обръщаше внимание.Каквито и рестикции да се опитат да напрвят срещу тези завърнали се хора, те са уязвими пред EU и могат да бъдат осъдени.

90% от завърналите се са били или на социални помощи или са сезонни работници без осигурителни вноски. Сега ще получават от НОИ обезщетения за сметка на българите, които са внасяли. Имам познати, които не се върнаха, но те са с редовни трудови договори и в случай на болест и безработица ще си получат и лечение и обезщетение. Здравният инспектор призна, че масово върналите нямат зравно-осигуряване (същото е и положението със социалното осигуряване). От това следва, че не можем да позволим фондовете да поемат такава огромна тежест. Такива не трябва да подлежат на обезщетение или да бъдат лекувани безплатно и това трябва да се запише в КСО и одекса за социално осигуряване и Закона за зравеоопазването. В края на краищата всеки поема своите рискове и никой не му е длъжен за това, че е тръгнал да печели без да се замисли какви последствия ще има. Това трябва да се направи и по отношение на пенсиите, които по същия начин се придобиват за сметка на работещите в България.

Не би трябвало да се дават пари на хората,а само на бизнеса,който осигурява работа на тези хора.Да вървят да работят,а не да чакат на помощи,помощите трябва да са за тези,които осигуряват работата!

Ти май искаш да дерибействаш. Пари /обезщетния за безработица/ трябва да се дават на хората, за да имат време да си намерят подходяща работа, за да не са принудени да почват работа при такива ''работодатели'' като теб, които смятат че някой е длъжен да им работи без пари, за да имат за луксозни коли, почивки, имоти на семейството си и любовниците си. За справка: напр.Баневи.

Понятието бизнес изключва получаването на пари наготово от държавата. Ако не умееш да правиш печеливш бизнес винаги можеш да станеш работник, нали?

Парите, които ти удържат са ТВОИТЕ ПАРИ. Те ти ги вземат безусловно-няма искам/не искам с идеята трудни времена да се подсигуриш или да помогнеш на друг. И като дойдат времената, искаш разрешение и одобрение, и се обясняваш дали заслужаваш помощ? А уж се борихме за достойнство и справедливост. Трябва да се търсят начини да се вземат от българската, английската, гръцката, френската … системи, където човекът е внасял по трудов договор и да се наказват като умишлена измама всички Андрешковски изпълнения.

Развалиха му лъжливата статистика и Баце обяви безработицата за фалшива. Независимо дали са се върнали от чужбина или са останали тук без работа ,това са български граждани и по закон имат да се регистрират като безработни.

Да се махат,там откъдето са дошли.Ще ми развалят те статистиката на баце и ще слагат прът в колелата на най-добрата икономика в ЕС.

Този път ще отнесе боя.

za svedenie - obeshteteniqta na rabotilite v chujbina bg grajdani se izplashta ot saotvetnata darzhava kadeto sa rabotili a ne ot parite na noi - te se prevezhdat na noi ot saotvetnite darzhavi

Не се превеждат винаги и за всяка държава!

Кво ревете бе? Нали тия "спасителни мерки" пак Европа ще ги финансира. Или дай да спрем безработните, да можем после спокойно да крадем "спасителните" фондове.

Да се ограбят парите от ЕС и 1000-2000 души герберски сътрудници да се подпишат на 1-2 милиона бланки за помощи, мерки, безлихвени кредити и бла-бла и да откраднат спасението на народа. Мутро-милиционерската мафия умува сега. Бавят топката докато наредят схемите. Трудно им е но "мислят" умуват. Ще го измислят.

Защо 10 като мене да плащат данъци,а от тях да сеплаща една година обезщетението на един, който е ра отил в англията ? Ами да иде там да си получава обезщетението от техния бюджет.

А не може тези от АИКБ дето през живота си не са изкарали и 1лв. с труд да отидат в Англия и там да се правят на работодатели за да видим какъв бизнес ще направят ако не са на държавна хранилка както е в България.И не България не плаща на работели в чужбина,но това няма как да го разбереш понеже си свикнал да не мислиш,а само да вяарваш на опорки спуснати от управляващите крадци.

се пръква нещо неадекватно и често ново административно звено,за лапачи.

Как така ще намаляват срока и размера на обезщетенията? Само да удържат ежемесечни вноски за фонд Безработица ли искат, а когато останеш без работа да не ти дават нищо. И каква е ролята на АИКБ по- точно. Тези още малко ще поискат работниците да им плащат, че ги допускат да им работят. ДА НЕ СЪКРАЩАВАТ СРОКА И РАЗМЕРА!!!!!!

После се чудят защо и работници се съгласяват да работят без осигуровки. Част от работодателите казват давам ти чисто 800лв, ако искаш осигуровки ще удържам и мойте и твойте осигуровки от тази сума. И работника като знае, че я получи нещо някога от държавата, я не получи е ясно кое избира. Такива работодатели не са никак малко. Трудови договори на по 2ч/дневно, а реално работиш 8ч.

Такива са условията в ЕС. Реално повечето от тези хора взимат тавана на обезщетението за безработица, тъй като са се осигурявали на високи доходи. Работещите в БГ взимат малки обещетения, защото взимат малки заплати, а и защото ги осигуряват на 4 часа или на миимални прагиве. Всяка хитрина рано или късно се плаща...

но от кой се плаща хитрината, пак от тия с мизерните заплати

В България се освобождават по взаимно съгласие и затова получават по 9лв. на ден,а не защото се осигуряват на минимална или на 4 часа.

Kalin

Кво товори това.Че е по хубаво да си безработен работил в чужбина от работещ у нас на пълен работен ден.Заа мен лично това е срамно нещо и тия у нас трябва да се замислят за доходите на хората в България а не да гледат канчето на тия чуждестранни безработни.

къде етова смоленска област?

другаро мафиотската задруга пак е хвърлила поглед на чужд труд , толкова им се краде та чак им идва да крещят

Не е правилно България да плаща обезщетение за работа в чужда държава. Но в статията се вижда и друго - АИКБ се тормозят, че, видиш ли, в чужбина помощите са повече от редовните заплати в България. Ето, това е криворазбран капитализъм на възприемащи се като индустриалци селяндури, защото индустрия в България отдавна няма.

българия дава шарени хартиики на тея безработни ,които после си ги взима от другите държави , лошото е че ползите от труда отиват за други държави , но какво са виновни Те когато обществото у нас е безкрайно крадливо и си е написало съответните ;закони ;

Тези като се съберат, мислят единствено къде още да отрежат от работещите или безработните. Струва ми се, че с тази политика скоро и хигиенистки няма да си намират. Да не говорим за квалифициран персонал като стругари, заварчици, инженери или счетоводители.....

Тия не са вкарали 1 лв в бюджета, а взимат по 2000лв обезщетение .... това го има само у нас.

ами ще взимат , плащали са данъци като две твои заплати , а корвенските профсъюзи създадени за узаконяване на грабежа над работещите ,ще лапнат дръвцето по тоя начин , това са международни договори и отношения в EU

Е що се притесняваш да пишеш в 1л.ед.ч.? Болно-мислещи лентяи, това сте вие. Какви пари си вкарал/а в нашия бюджет???? Иди си ги търси в Англия или там от където са - в техния бюджет са. А ма по е благо и меко да дереш и без това скапаната ни държавиця. Работите по 3 месеца и после - леж. Това нормално ли е?

Егати тъпака.Явно глупаци като теб смятат,че само работодателите имат право да прибират обещетения,но не и тези които са си плащали осигуровките,сиреч работещите.И що се притесняваш да пишеш от 1 л.единствено число,че си от тези работодатели,които са свикнали само да прибират и крадат,но не и да внасят?

Има си регламенти в ЕС за това. Така или иначе тези пари се възстановяват от фондовете за безработица от съответните държави, в които са работили. Нямат право да посягат на тия пари. Само за Англия... те вече излязоха от ЕС и не е ясно, дали ще им ги изплащат... или ще им трябват нови договори с ЕС по тези въпроси.

Това в някой филм ли го гледа или си го измисли докато четеше лъжите на тези от АИКБ?В България максималното обещетение е 1500лв. и няма как да се получава освен ако не си се осигурявал на максималният осигурителен доход от 2600лв.,който вече е 3200лв.,а обещетението си остана 1500лв. въпреки,че трябва да е 60% от дохода!

Прокудихте народа си на гурбет и сега го наричате "вносна безработица"/"английска безработица"? За нищо не ставате и още 100 години няма да се оправите с това примитивно мислене и ценностна система. Жалки сте!